Välkommen till Löjesguiden

Välkommen till min blogg! Låt mig först tacka ett antal personer för deras hjälp, utan er hade denna blogg aldrig sett dagens ljus. Susanna Varis vars utmärkta blogg jag besöker dagligen, stod för designen av headern ni ser ovan. Susanna har använt en bild av Annie Leibowitz så det är klart jag tackar denna utmärkta fotograf för bidraget. Tack för designen Susanna, din konst och du rockar. Det är också hon som har gett mig goda råd om det övriga på bloggen, hon har ju trots allt längre erfarenhet än vad jag har av att blogga. Också bloggare som Anna Brodow, Jämställdhetsfeministern, Genusdebatten, En Stilla Undran, WTF (Toklandet) och Jussi H Lundell har varit inspirationskällor.

Nu till själva bloggen och dess bakgrund. Jag har länge tyckt att mycket av det jag läser på nätet är antingen direkt lögnaktigt eller ibland otroligt dåligt skrivet. Alltför många har också en hatfull och hotfull ton i sina inlägg eller i sina kommentarer. Tanken med den här bloggen är för det första att bringa ordning i den desinformationsdjungel som råder där ute och dessutom göra det med ett förhoppningsvis bra språk och en god ton. Det är med andra ord en blogg där du som är ute efter att hata, hota eller sprida falsk information som saknar stöd i verkligheten, inte ska ha något att hämta. Istället kommer för en del människor provokativa inlägg att presenteras. En del kommer naturligtvis att väcka blodstörtning, men för dig som tycker att nätet är en plats där bara dina åsikter räknas finns alltid blodtrycksmedicin. Det är inte heller en blogg som ska väja för att uttrycka åsikter trots att dessa inte överensstämmer med de som vissa grupper vill pådyvla oss. Av de här själen vare sig kan jag, eller vill jag därför blogga under eget namn. Demokrati är nämligen ett begrepp som i mina ögon är under attack och det är inte från det håll som folk normalt kopplar till antidemokratiska krafter. Nej, vänstern på nätet är tyvärr mer aktiva och de är inte alltid de ”solidariska” och ”fritänkande” människorna som de utger sig för att vara. Jag önskar det vore annorlunda, men för att inte riskera mordhot och annat föredrar jag att vara anonym.

En gång om året kommer den här bloggen att dela ut ett pris. Foliehatt of the year är en gala som kommer att tilldela den som har stått för det mest galna tilltaget eller uttalandet ett pris i form av en foliehatt. Under stort klang och jubel kommer den här bloggen att lista de som har kvalificerat sig, du som läsare är välkommen med tips och åsikter men beslutet tas av en jury. Den vinnande personen eller organisationen kan senare på hemlig plats hämta foliehatten som ska finnas också i fysisk form. Vinnaren och prisceremonin kommer att publiceras på bloggen.

2 tankar på “Välkommen till Löjesguiden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s