Mediekritik

I vår nya sköna värld får man lov att kritisera vissa religioner (kristendom) hur mycket som helst, men akta dig för att kritisera andra religioner för deras oförrätter. Det kan sluta illa, så illa att du blir stämplad som både Breivikare och Islamafob. Ändå lever vi i en tid där etnisk rensning på religiösa minoriteter ökar. Förföljelsen gäller alltså både muslimer och kristna. Jag är om nu någon skulle vilja kritisera mig, inte fientlig till tolerant islam. Problemet är dock att allt fler är inte längre toleranta och resten är förvånansvärt tysta. Jag betecknar inte mig som motståndare till religionen islam så förväxla inte denna artikel med den inskränkthet som finns därute, jag är däremot motståndare till det hyckleri som pågår i svensk press.

Svensk Media

Svensk media är ett koppel fåntrattar, rent av naiva och så lättlurade att de inte skulle kunna utreda den enklaste av trasselhärdar. De tycks i dagens medievärld sakna objektivitet och förmågan att kritiskt granska. De är väldigt intresserade med sin postmoderna agenda, av övergrepp på muslimer. Detta äger sin riktighet, det kan vara på sin plats att granska detta hat för visst förekommer övergrepp. Vem kan t ex glömma de antal gånger grishuvuden har slängts in i moskéerna i både Malmö och Stockholm, vidriga dåd som kräver sin undersökande journalistik. Eller vem kan vända ryggen till åt den ökade risken för etnisk rensning mot muslimer som nu ökar i både CAR (Central Afrikanska Republiken) och Uganda.
Men när man efterlyser mer reportage om andra övergrepp, då blir det mer problematiskt. Ändå är det på just denna punkt en del av tonvikten borde ligga, bilden av världen som ett ställe där medveten politik av etnisk rensning förs på flera geografiska ställen. Att detta drabbar alla minoriteter, både kristna och muslimer eller för den delen judar, tycks inte finnas på medias agenda. Där finns en bild av en grupp som förlorare och en annan grupp som utövarna av våldet. Beskrivningen borde vara att flera grupper utövar våld, men den bilden lyser med sin frånvaro i dagens medievärld. I synnerhet inte i Sverige. Låt oss börja med en liten mytdödare. Det har förekommit uppgifter som gör gällande att 80% av dagens förföljelser sker mot kristna, i själva verket är den siffran ytterst osäker. Det finns helt enkelt inga undersökningar som är gjorda där en klar tendens visas. Syftet med denna artikel är därför INTE att ta ställning för den ene eller andre, utan istället lyfta fram det svensk media så lägligt INTE skriver.

 Objektivitet
Den svenska ”objektiva” median kommer alltid med nya vinklingar

I Syrien pågår ett osedvanligt blodigt inbördeskrig sedan flera år. De första som alltid är förlorarna i sådana krig är civilbefolkningen, Syrien är på den punkten inget undantag. Tyvärr har grupper som IS (tidigare ISIS) i kölvattnet på sina framgångar i både Syrien och Irak, ,börjat utöva etnisk rensning. En sådan utrensning pågår i Homs-distriktet och sker med största säkerhet också inne i Irak. Men eftersom dessa människor tillhör en grupp som kallas kristna, är det i den postmodernistiska och postkoloniala andan som tidningar idag arbetar i, inte längre en intressant nyhet. Muslimer är ju enligt deras makthierarkiska synsätt underordnade och måste därför hållas under armarna. Kristna däremot är överordnade vita västerlänningar som bör föraktas. Problemet är att de som drabbas är vare sig vita eller bor i västerlandet, de bor i Mellanöstern och ser mer ut som Yassir Arafat eller Oum Kalthoum (en alldeles ypperlig artist för övrigt), de är med andra ord araber men med en annan religion. Resultatet blir detsamma ändå, vissa får uppmärksamhet andra får det inte. Om sjuhundra dör i Gaza, fruktansvärt och onödigt så att ingen missförstår mig, så har tusentals dött i Syrien utan att ett ord knappt har sagts i svensk mainstreammedia. I Sverige måste man gå till den mindre seriösa tidningen Fria Tider för att hitta en artikel, utomlands är det däremot toppnyheter. Jag bifogar länk till utländsk media som beskriver flera händelser som inte har skrivits om i svensk media.

LA Times skriver om Homs
Gatestone Institute beskriver händelser på Sinai-halvön
Här en artikel om etniska grupper och hur många gånger dessa har omnämnts i svensk media

Tyvärr är inte Syrien det enda exemplet. Man behöver bara gå till Egypten så pågick fram till för tre år sedan samma sak där. I Egypten finns en liten minoritet som heter kopter. Den enda skillnaden mellan dem och övriga egyptier är att de är kristna. De tillhör en av de äldsta kristna kyrkorna i världen och har under Mubarak kunnat levat ganska ostört. Då det Muslimska Brödraskapet tog över i de fria val som hölls efter revolutionen på Tahrirtorget i Kairo, hände dock något. Brödraskapet själva var föredömligt nog där och försökte hindra, men när tusentals uppretade medborgare gick man och kvinna ur huse hjälpte inte detta. Flera kopter infångades och under lynchningslika omständigheter dödades flera personer. När man till sist brände ner en hel kyrka, var måttet rågat. Till och med moderata muslimer var ute på gatorna för att skydda sina grannar. Men återigen förslog inte detta, de vänner man hade var för få och de fiender som nu hade väckts var alltför många. Fler dog vartefter oroligheterna spred sig. I svensk media kunde vi i vanlig ordning läsa…….ingenting. Uppgifter om förföljelsen kunde man däremot läsa om i utländsk media, återigen kan den postkoloniala hattefnatts-agendan som råder ha varit boven i det dramat.

 Kopter
Kopter i Egypten

Utanför mediesfären pågår också en debatt som är minst sagt snedvriden. I politiska kretsar har också där diskussionerna satt igång. Tyvärr är det lika mörkt där som i media. En sida är förövare och en annan sida är offer. Med andra ord samma postmoderna agenda. Vem kan till exempel glömma Mehmet Kaplans ovanligt intelligenta (där var jag återigen ironiskt) uttalande, där han jämförde jihad-resor genomförda av vissa svenska muslimer, med den frivilliga insats som enskilda svenska soldater genomförde under andra världskriget. Den gången reste enskilda svenska medborgare över till Finland för att hjälpa landet med att kriga mot den anfallande ryska krigsmakten.

Mehmet Kaplan
Mehmet Kaplan var tvungen att göra en pudel

Problemet med denna beskrivning är dock uppenbar. Inga svenska eller finska soldater var med och genomförde etnisk rensning med massmord som följd, den som påstår detta borde läsa på ett ämne som heter historia. Svenska eller finska soldater sköt inte mot obeväpnade ryska civila, den som påstår det är fortfarande ute och cyklar med seglarskor på fötterna. Svenska och finska soldater följde inte och genomförde inte en medveten agenda där områden skulle vara rensade från ryssar. Här hade Mehmet Kaplan megafel i kvadrat med andra ord. Han var till sist tvungen att göra en så kallad pudel, där han tog avstånd från uttalandet. Själva händelsen är dock intressant på det sättet att han troligen verkligen trodde att det i Sverige av idag, skulle vara möjligt att ro uttalandet i land. Skrämmande och oroande är Löjesguidens enda kommentar.

 Isis
Dessa händelser……
Svenska Frivilligkåren
…….skulle vara jämförbara med detta enligt Kaplan

Låt oss byta fokus till ytterligare ett exempel på hur oberoende svensk media är. Den här gången hämtar jag livsluft ur den svenska debatten för att komma lite närmre vår egen vardag. Feminism är ideologin på allas läppar, inte minst efter F!:s framgångar i opinionsundersökningar. Jag skulle vilja hävda att åtminstone en del av förklaringen till framgångarna beror på just medias agenda. Det är ingen väl förborgad hemlighet att majoriteten av alla journalister sympatiserar med antingen Miljöpartiet, F! eller Vänsterpartiet. Jag kanske är lite konspiratoriskt lagd då jag påstår att media i Sverige, och då framför allt journalisterna, har bidragit till att både framföra dessa tre partiers budskap i marknadsföringssyfte och att dölja deras klavertramp och brister. Trots detta hävdar jag att det inte är en alltför djärv tanke att påstå detta.
Tittar man särskilt på ett medieföretag som hävdar att de förmedlar ”fri och oberoende television” blir man än mer skrämd. SVT som sägs ägas av folket och vara till för folket, är företaget som numer har övertagits av en liten klick ur media-eliten från Södermalm. Agendan har blivit därefter. På SVT kan man numer hitta hatprogram med Ahtena Farrokhzad där alla gränser till någon form av balans har suddats ut. Länk till programmet här:

Länken till Athena Farrokhzads omtalade program

Det är också företaget som upplåter sitt medieutrymme åt andra former av hatpropaganda i feminismens namn. Bianca Kronlöf är den stackars förtryckta feministen som får hur mycket medieutrymme som helst på SR. Hon får till och med framföra en liten käck låt som inte skulle duga att ge ut på skiva eftersom den är usel, men i SVT:s värld får den gratisreklam. Länk till magplasket här:

Gubbslemslåten från SVT:s hemsida

Oberoende Television? Nej, jag skulle inte tro det SVT!

Så till någon form av slutsats. Svensk media är lika oberoende som en nikotinist. Man är minst sagt fascinerad av att utmåla en sida som bad guy, och en annan som good guy. Man kan misstänka att denna obalans beror på att samma media har en postmodern agenda där en alltid är underordnad vad som än händer som motbevisar denna tes, och en alltid är överordnad och måste straffas för detta. Att man därmed har en politisk agenda, att man brister i objektivitet och att man knappast kan kallas oberoende är inga problem i deras egna ögon. En slutsats som är lika häpnadsväckande som att finna liv på mars eftersom medias uppgift är att just rapportera utan en dold agenda och med balans i sitt granskande.
Nej media, detta är inte lovande för framtiden. Det är därför Löjesguidens självklara uppgift att utse public service till en av kandidaterna till priset ”Foliehatt of the Year”.

Till sist vill jag avsluta detta inlägg med att länka till en annan ypperlig blogg som tar upp ett ämne som tangerar detta. Jussi H Lundell är bloggaren som på ett förnämligt sätt pekar på religionskritik och varför viss sådan är tillåten medan annan är tabu. God läsning.
Länken till Jussi H Lundells blogg som jag varmt rekomenderar

7 tankar på “Mediekritik

 1. Pingback: Några intressanta reaktioner | WTF?

 2. Håller med dig. Dagens så kallade journalister är ett skämt. Det är endast ett fåtal, som t.ex Ivar Arpi,Alice Teodorescu och Sanna Rayman som vågar ha en avvikande åsikt från de rådande åsikterna. Resten är en samling medlöpare till extremfeminister som Fi,Miljöpartiet och vänsterpartiet.

  Gilla

  • Tack Pelle2! Jo nog är foliehattarna på när de inte ens kan lära sig att se skillnad mellan äpplen och päron. Än mindre skriva om detta, den dolda politiska agendan gör ju sitt där. För även om de inte erkänner detta, tycker jag det står uppenbart klart att en sådan agenda finns. Titta på hur miljöpartiets klavertramp lite snyggt har sminkats om och till sist hur F! har fått gratisreklam. I det sista fallet har jag dock tacksamt noterat att vissa journalister på sista tiden har bemödat sig att skriva kritiskt om det sistnämnda partiet. Artiklar som drar ner brallorna,eller kanske kjolarna, på F! angående kostnaden för alla deras förslag och hur de inte ens har presenterat en plan på hur detta ska finansieras har ju dykt upp. F! har i vanlig ordning skruvat lite på sig och mumlat något om skattehöjningar, föga förvånande för övrigt att det skulle finansieras just så.

   Gilla

   • Ja, det är kul att se att några journalister vågar ta upp alla vansinnigheter som Fi har med i sitt program och att några också har börjat kritisera miljöpartiet.

    Det är ju självklart att det enda sättet att finansiera FI,s ofinansierade löften är att höja skatten riktigt ordentligt. Det räcker inte om de skulle beskatta de rika på varenda krona utan det blir vi vanliga medelsvensson som får stå för kalaset.

    Hur någon människa med en hjärncell i behåll ens kan fundera på att rösta på dom dårarna är helt obegripligt.

    Gilla

   • Ja, jag håller med om att det är obegripligt hur någon kan rösta på detta. Och jag tycker också du har helt rätt i att det knappast kommer att räcka med att höginkomsttagarna skattas på varenda spänn de har, det kommer att bli vanliga Svenssons som får stå för den notan. Likadant i fallet Miljöpartiet när det gäller energipolitik om allt går som de vill och de får stänga en eller två reaktorer nästa mandatperiod. Det är tyvärr dessutom så att höginkomsttagare är de som har mest kunskap om skattelagstiftningen i landet, och som därför kan minimera just skatten genom att utnyttja kryphålen. Det kommer därför bli en än högre börda för ”vanliga människor” och det i sin tur kommer nog att svida ordentligt. Tack för dina insiktsfulla kommentarer.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s