Och Det Dröjde Inte Länge…..

…innan det var dags igen. Den förra artikeln handlade ju om hur politiker och hur aktörer inom politiken numer använder institutioner, offentligt ägda företag och myndigheter för att långsamt strypa demokratin och den fria debatten.

Jag är av den anledningen allvarligt bekymrad för demokrati i Sverige. Jag är också förbluffad över hur ofta, men inte alltid, de antidemokratiska ”initiativen” kommer från vänster. Vem kan till exempel glömma Maria Svelands och Mattias Gardells resa till Nordiska rådet där denna dynamiska duo lobbade för ett Skandinaviskt förbud mot kritik av feminismen. Aftonbladets nästan löjeväckande förslag tidigare i år om inskränkningar i rätten att demonstrera som nästan bara skulle drabba nazistiska sammankomster, är också den en milstolpe.

Aftonbladet slog ett stort slag för antidemokratin

Artikel från Norrköpings Tidning om det smått parodiska förslaget från Maria Sveland

När jag så stängde av datorn, tryggt förvissad om att jag hade fått med det mesta av vikt så kom nästa dråpslag. Stephan Gard är kommunals handgångne man tillika skyddsombud för busschauförerna i Söderhallen Stockholm. Han har belagt SD:s valaffischkampanj på bussar i SL:s tjänst med ett så kallat skyddsstopp, dvs han har sett till att hindra uppsättningen av affischerna på bussarna. Anledningen skulle vara att chaufförerna löper risken att bli uppspöade av resenärer som inte sympatiserar med budskapet.

Artikel om händelsen och stoppet för annonseringen

En del av er kanske tycker kanske det här är helt i sin ordning, sluta i så fall att läsa nu. Du kommer troligen inte att gilla det som följer.

Jag var en gång själv skyddsombud, därför vet jag en sak som tydligen Stephan Gard inte vet. Ett skyddstopp måste motiveras med lite mer än antaganden. En incident som hade kunnat leda till skada för t ex en busschaufför, en känsla denne har fått av hotfullhet eller liknande – allt dokumenterat som en eller flera rapport(er) eller anmälan – hade kunna vara sakliga skäl för ett skyddstopp. Däremot ett antagande som vad som SKULLE kunna hända utan att kunna backa upp detta med en enda rapport eller incident, är just bara antaganden och gissningar. Jag hoppas Arbetsmiljöverket har modet att tala om vad detta skyddstopp är – ren rappakalja.

Injured businessman working at his deskArbetsskador kostar lidande och pengar – Inget jag betvivlar

Det blir ungefär som att skjuta vargen 100 meter från fåren, och påstå att vargen hade för avsikt att anfalla och lemlästa de stackars fårkrakarna. Detta är ju dock inget annat spekulationer, och det är knappast en stabil grund att stå på för en så drastisk åtgärd. Misstanken finns därför, i varje fall hos mig, att detta snarare är en åtgärd som har politiska förtecken snarare än att vara en skyddsåtgärd.

Animal FarmÄr fackets syn på sig själva densamma som den grisarna i Animal Farm hade?

En annan sak detta visar är faktiskt än mer otäck än den eventuella censur fallet antyder. Fackföreningar har i allt högre grad börjat agera som en förening som inte är öppen för alla.

Ska man vara med i facket idag finns vissa grundregler du måste efterleva. Tala aldrig om att du är Sverigedemokrat. Detta är hos vissa förbund grund för uteslutning för att du ”inte delar fackets värdegrund”. Röstar du borgerligt är du med viss tvekan välkommen, men du bör hålla dina åsikter för dig själv och du ska definitivt inte ifrågasätta den socialdemokratiska doktrinen. Om du bryter mot något av dessa bud kan du tyvärr räkna med antingen arbetsplatsmobbning från dina styrelsekamrater, eller ett samtal om olämpligheten i att en person med dina åsikter får ha en förtroendevalds ställning.

RevolutionärÄr tystandet av avvikande åsikter fackets nya policy?

Ni kanske tillhör den falangen som fortfarande tycker att jag ljuger? Titta på de fall där uteslutningar ur fack har behandlats, flera av dessa handlar om Sverigedemokrater. Dessa fall har dessutom sällan eller aldrig några andra synbara tecken på något annat otillbörligt än en avvikande åsikt. Facken som har uteslutit medlemmar med Sverigedemokratiska åsikter, har till och med anfört skälet att ”de delar inte fackets värdegrund”. Sammantaget är ett 60-tal fall idag aktuella där uteslutning är begärd.

Artikel om uteslutning av ytterligare en SD-medlem

Ytterligare ett exempel

Värdegrund är för er som fortfarande tvivlar, bara ett sätt att kunna hitta en slingerbultsparagraf som i praktiken ser till att du måste dela vänsteråsikter. Har du inte det bör du tiga still, i den fackliga kyrkan är inte taket direkt katedralshögt. Ett demokratiskt fack? Skulle inte tro det, i varje fall inte om du har ”fel” åsikt.

VärdegrundVärdegrunder skulle kunna vara bra om de inte skapade kvasidemokrati

Sveriges fackföreningsrörelse har därmed nominerat sig till Löjesguidens pris ”Foliehatt of the Year”. Motiveringen lyder: ”För sin förmåga att missuppfatta hur en öppen medlemsförening ska fungera och hur skyddsombud lagligen får agera har ni visat att begreppet demokrati inte gäller alla människor. De som delar era åsikter är välkomna, medan de som inte gör det utesluts ur vad som borde vara en öppen förening. Också för att ni förtäckta använder systemet till att agera med politiska motiv istället för att sätta era medlemmar i främsta rummet, är ni formidabla kandidater till priset”.

P.S: Jag röstar fortfarande inte på SD, och jag vågar nog utlova att jag aldrig kommer att göra det heller. Trots detta tycker jag de har en absolut rätt att uttrycka sina åsikter, ett faktum som gör mig till demokrat i motsats till delar av fackföreningsrörelsen i Sverige.

4 tankar på “Och Det Dröjde Inte Länge…..

 1. Är heller inte SD:are men det är ju konstigt att extremistpartier som Fi och V anses mera rumsrena. Tycker att en hel del i deras partiprogram är så extremt så att de också borde bli bojkottade om vi nu skall behandla något av partierna på det sättet

  Gilla

  • Det handlar om semantik. Om man lyckas som vänstern med att göra något synonymt med varandra blir ju automatiskt det som bryter mot mönstret också antidemokratiskt trots att det inte är det. Vänstern har ju lyckats få oss att tro att ohejdad massinvandring är solidariskt. Att det får effekter som arbetslöshet, bostadsbrist, överbelastningar på välfärdssystemet i t ex försörjningsbidragsdelen, är inte något vänstern vill diskutera. För att undvika en sån debatt pekar man på de andra, dvs om man kritiserar är man Breivikare antidemokrat osv. På det sättet slipper man en olämplig sanning man inte vill höra talas om. Systemfelet blir därmed aldrig fixat och det kommer att kosta skattebetalarna enorma summor, pengar som man sen säger ska gå till vård skola omsorg vilket intet är något än ett tomt mantra. Där sitter sossar, vänsterpartister och mp i samma båt, de har svalt hela paketet. Jag är inte en anhängare av begränsningar i invandringspolitiken, men jag skulle definitivt vilja se en annan mottagandepolitik där vänsterns syn kastas på den historiska soptippen. Och jo, det är helt sant att både F! och V borde ses som extremister, kanske också mp. F! för sin snedvridna syn på genus och politik därikring där ”normalt” är att deras väljargrupper styr obehindrat trots att de är i minoritet. V därför att de vägrar konsekvent att klippa banden mellan sig och extremvänstern vilket inte minst syns i deras följarskaras oförmåga att förstå och respektera begrepp som demokrati. Den enda anledningen till detta är att de är en god hjälp i att bana vägen för V:s variant av oktoberrevolutionen. Det är också pga av att de har släppt in dessa krafter, vi nu ser hur en extrem vänster som vädrar morgonluft.

   Gilla

   • Jag tycker nog att vi skall fundera på vilka nivåer av invandring vi kan klara av i Sverige. Vad jag förstår så tar Sverige och Tyskland emot flest invandrare i Europa. Tyskland är ett betydligt större land än Sverige men inte ens dom klarar av att integrera alla sina invandrare.
    Det är inget humant att ta emot invandrare som aldrig klarar av att bli en del av vårt samhälle och som aldrig kan försörja sig på egen hand.
    Jag vet inte var gränsen går men jag tror definitivt inte på fri invandring.

    Gilla

   • Stämmer Pelle! Sverige och Tyskland har tagit emot flest under de senaste 40 åren. Till skillnad från Sverige har Tyskland insett att en ohejdad invandring leder till problem som samhällen i allmänhet inte kan hantera. Angela Merkel blev ju kallad för både det ena och det andra när hon utropade att det multikulturella samhället inte finns eller fungerar. Ett uttalande hon gjorde på grundval av just det att hon och andra tyska politiker nu hade sett konsekvenserna och att dessa inte alltid var vackra. Det kommer väl i vanlig ordning dröja 20 till 30 år till innan Sverige kommer till samma insikt och då är det antagligen också försent. Jag är inte rasist, jag är inte en SD sympatisör men jag inser att något radikalt måste göras eftersom integrering är en så lång och resurskrävande process som i vissa fall inte ens fungerar. Man kan inte fortsätta med att ta hit flyktingar bara för att sätta dem i de sämsta bostadsområdena, ge dem bidrag istället för jobb eller i bästa fall ge dem de sämst betalda jobben utan att något negativt kommer att hända. Vänsterns syn på detta är ju att slå dövörat till för alla varningssignaler och till och med anklaga folk som mig och dig för rasism när man bara på ett någorlunda seriöst sätt vill diskutera de problem som faktiskt finns. Alltså ingen lösning på den gordiska knuten därifrån heller.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s