F! Fan

Valarbetarna är det osynliga folket. På egen tid ställer de upp frivilligt, jobbar för demokratiska ideal och att det egna partiet ska kunna nå ut med sitt budskap. I valstugor för de fram argumenten, ute på gator och torg sätter de upp valaffischer och på torg delar de ut flygblad och valsedlar. Vilket parti ni än tillhör, all heder åt er och en varm applåd från min sida. Det är ni som gör demokrati möjlig i praktiken.

Så finns också deras motsats – de som med sin blotta närvaro saboterar, försvårar för motståndare och som häcklar. I den här kategorin hittar vi bland annat extremvänsterns representanter som med kravaller och beväpning har visat att de inte respekterar demokratiska ideal. För i detta ideal ska ingå att man respekterar också motståndarnas ställningstagande, inte bara de som håller med de egna vilket delar av vänstern tycks tro.

Det är med den bakgrunden jag med extra stor vrede och vanmakt ser vad som idag måndag, har hänt. Den regelrätta sabotagevåg som har sköljt över landet idag är inte bara ovärdig, den är så lågstående att den förtjänar ALLAS fördömanden.
Det jag tänker på är naturligtvis F!:s så kallade glasögonkupp. Genom att låta sina (för)följare åka runt och sätta dit rosa glasögon på andra partiers affischer, har Gudrun Schyman personligen (!) i vanlig statssocialistisk ordning dikterat sabotaget. Från sitt twitterkonto har hon bland annat försvarat det oförsvarbara.

figlasögonGlasögonkuppen Foto: Twitter

figlasögontweet140908Gudrun Schymans patetiska förklaring från hennes privata twitterkonto

Nej, Gudrun det finns bara en sak för dig att göra. Låt dina rabiesfeminister plocka ner glasögonen och be ALLA Sveriges valarbetare om ursäkt. Det vore klädsamt om detta skedde idag och från ditt nämnda twitterkonto. Detta är nämligen ett tilltag som är ett direkt slag mot de som brinner för demokratiska ideal, dessutom är det ett odemokratiskt tilltag. Inte så konstigt kanske med Gudrun Schymans politiska bakgrund, men ändå anmärkningsvärd i sin känslolöshet. Så mycket var Gudruns kärleksbudskap värt med andra ord.

Vill man, skulle man kunna vända på steken och se hur F! skulle reagera. Tänk er att jag som representant för ett politiskt parti skulle springa runt och klistra upp urklippta kartongpenisar på valaffischer för F!. Under skulle jag skriva ”Mansmakt Nu!”. Det skulle inte dröja länge innan Gudrun och hennes DDR-feminister skulle reagera och det med all rätt ska jag tillägga. Det skulle inte heller dröja länge innan den så kallade oberoende mediavärlden skulle reagera med rubriker som ”Hatkampanjen”, ”Antifeministernas Hån” och så vidare. Tur då att jag i motsats till Gudruns kader, låter min mörka tankevärld stanna vid att bli inget annat än en tanke.

Min enda farhåga nu är att det här partiet faktiskt skulle komma in i riksdagen. Än värre vore om de fick en vågmästarroll och kunde utnyttja denna till att utpressa sig till oproportionerligt stora fördelar av sina samarbetspartners inom övrig vänster. Men värst av allt vore om Stefan Lövén skulle vara så sugen på makt att han faktiskt gick de här partiet till mötes. Så Stefan Lövén nu när du personligen har sett vad de är kapabla till, gå inte på detta är du snäll.

F! är som parti nu officiellt nominerade till Löjesguidens pris ”Foliehatt of the Year” som kommer att delas ut efter årsskiftet. Motiveringen lyder: ”För den hänsynslösa attityd ni uppvisar och den måttlöst respektlösa dumhet ni nu har gett ett ansikte till, nomineras ni till Löjesguidens pris ”Foliehatt of the Year”.”
Löjesguiden vill också nominera Gudrun Schyman personligen för hennes insatser. Motiveringen lyder: ”För din enträgna kamp mot all logik och förnuft såväl som riktig jämställdhet, nomineras du personligen till priset. Med de stående tillgängliga medel som stasisocialism och rabiesfeminism, har du visat dig inkapabel att uppvisa ett enda uns av respekt både mot demokrati och enskild person.”

Fler artiklar jag tycker du ska läsa om ämnet F!:

Genusdebattens utmärkta artikel om Gudruns verk innan glasögonincidenten

WTF! Toklandet har lagt upp hela twitterdiskussionen på sin suveräna blogg

Jussi H Lundell har skrivit om F!:s fascistiska sidor innan händelsen

Jussi H Lundell har dessutom förnämligt bloggat om F!:s missbruk av begreppet ”Kärlek”

Susanna Varis eminenta blogg frågar sig om F! är ett moget val

Hon har också skrivit om hur man kidnappar värdeord från partiets sida

4 tankar på “F! Fan

 1. Vanmakt är ordet. Blotta tanken på att samarbeta med ett sådant parti är … ja, inte kan det väl finnas någon bland de etablerade partierna som är så maktgalen?

  Som jag sade hos toklandet: i stället för att klaga på att de inte får något statligt stöd, kunde de väl ha använt lite av de pengar som bokstavligen eldades upp.

  Gilla

  • Eller också får väl Benny Andersson återigen dämpa sitt dåliga politiska samvete som har plågat honom ända sedan 60-talets slut genom att skänka pengar till Gudrun som hon sen kan elda upp. Hon kan ju kanske använda en del av pengarna till att kompensera de som nu får se sitt arbete saboterat med hennes glasögon. Lite anmärkningsvärt med glasögonaffären är att jag nu har tittat på nyhetssändning efter nyhetssändning på kanal efter kanal, ingenstans nämns ens övergreppet. Ett tecken i tiden?

   Gilla

 2. Pingback: F! för del lede | Susanna's Crowbar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s