När Politiker Får Moralpanik

När politiker fick moralpanik slutade det en gång i tiden  i bokbränningar och fördömanden av viss konst som antitysk, men det var en annan tid och ett annat land – trodde vi ja.
I ett annat land pågick vid samma tidpunkt en genomgripande granskning av konstnärer inom alla discipliner som vågade ifrågasätta staten eller skriva något som misshagade dess statsledning. Den gången slutade det med att världen begåvades med alla de intellektuella som blev tvungna att fly från det som var Sovjetunionen. Men bara om de hann fly, andra hamnade i Sibirien och ytterligare fick sin lön i form av nackskott.  ”Men här har vi det ju så bra”. Jo det kan man tycka men lyckan är nog mest ytlig, under denna bubblar något otäckt och detta har nu stuckit upp sitt huvud.

För i miljöpartiet Ronnebys förvirrade och tillskruvade värld gäller det att göra politik också av konstnärliga uttryck. Visserligen inte med samma frenesi och intensitet som i de ovan nämnda länderna, men ändå ett första steg mot något riktigt otäckt. För nu har vi alltså begåvats med vår egna version av inskränkningar i denna konstnärliga frihet när nu Miljöpartiets proselyter återigen har gett sig ut på gator och torg. Den här gången för att skänka oss friheten från att behöva möta nakna kvinnokroppar i det offentliga rummet. Att det är statyer tycks inte spela någon roll, bara man väcker uppmärksamhet så är allting biff. För det lite finurliga är ju att det är ”de rättrognas klädsel” som de arma statyerna har insvepts i.

Men tur då att det politiska minnet brukar vara kort. En sån här liten fadäs kan ju rent av muntra upp, om det inte var för den där otäcka smaken i munnen det efterlämnar. Nej alla ni som tror att Miljöpartiet är en harmlös, oskyldig och god skapelse, det är allt annat än sant. Ett parti, visserligen lokalt, som kan ta sig rätten att genomföra något så historielöst är inte en god kraft, det har den politiska historien visat igen och igen.

Staty 1 Tilltaget fotodokumenterat av BLT Sydöstran

Löjesguiden har därför nöjet att för tredje gången på kort tid, nominera Miljöpartiet till priset ”Foliehatt of the Year”. Jag, Freakshow Fredrik, vill också personligen passa på och tacka er i Miljöpartiet för er strävan att hela tiden återkomma i rubriksättningen på denna blogg. Motiveringen lyder: ”För er envetna strävan i fördumningsindustrins tjänst där inskränkning och förfulning av medborgarnas vardag ingår. Också därför att ni därmed besparar Ronnebyborna den nakenchock som hittills inte har skadat någon under de år statyerna har stått på plats.”

Fler artiklar relaterade till ämnet:

Bloggen Genusdebatten skriver om vaginornas vansinniga värld

Annonser

4 thoughts on “När Politiker Får Moralpanik

 1. Där fick vi svar på frågan ”om naket säljer, hur kan man då sälja utan naket?” Smart och korkat av MP.

  Det enda som kan slå detta är väl om F! ställer till med porrfilmsvisning på torget för att visa hur hemskt det är. Endast i upplysande syfte alltså.

  Gilla

  • Hahaha! Den filmvisningen skulle jag ge allt för att få se. Inte så mycket för filmens innehåll som för att få se arrangörernas miner. Håller med dig om att detta tilltag på sätt och vis var smart, men också korkat. För min personliga del lämnar dock tilltaget en dålig smak i munnen då det för tankarna till de stater jag gav exempel på. Man får en otäck förkänsla av bokbränningar och kulturell censur helt enkelt. Kanske är jag överdrivet paranoid på den punkten, men jag tycker mycket både i och utanför vänstern luktar inskränkthet tyvärr.

   Gilla

   • Jovisst, löjligt var det, men roligt var det inte.
    Snarare obehagligt när man tänker på att detta parti har 10% av rösterna (och 50% av journalister om jag inte missminner mig.)

    Gilla

   • Det blir än mer obehagligt Kristian. Om det här partiet får vara med och bestämma efter söndag, och mycket talar för det, kan vi få se fram emot reformer som kvotering till bolagsstyrelser, forskningspengar till genusvetenskap istället för till vård skola och omsorg och vi kommer få en reform med genuspedagogik i skolan osv. Vi kommer också att kunna se fram emot en våg av återförstatliganden som i varje fall jag saknar helt förståelsen för. Jag skulle nog vilja sammanfatta det som skulle kunna bli i ordet ”mardröm”.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s