Margots Miljoner

Min övertygelse numer är att socialism säkert är en vacker tanke, men den fungerar bara inte. Anledningen till detta är att människan är sig själv och sin avkomma närmast. Så cyniskt resonerar jag tyvärr för verkligheten uppvisar just detta. Hur man än strävar efter rättvisa, är orättvisa det enda bestående resultatet. I dagarna uppvisades nämligen ytterligare ett tillfälle att bevisa att den tesen tyvärr är sann. Efter den dikeskörning som Margot Wallström nu har uppvisat kan jag tyvärr inte med bästa vilja i världen längre uppbåda den entusiasm för den rörelse jag en gång hyste sympati för.

Margot Wallström har gjort karriär i raketfart inom politiken. Hon saknar visserligen akademiska meriter och poäng, vilket blir lite som att vara bilmekaniker men sakna verktygen att reparera bilen med. Jo visst kan man lära sig ändå, men jag tror en fast grund av kunskap ändå är en rätt bra bas. En bas hon alltså saknar. Fast vad gör väl det när man har en lång och trogen karriär inom die partei att luta sig tillbaka mot. Hennes karriär tog henne till och med till Bryssel där man i diplomatisk ordning inte sa något ont, men inte heller så mycket gott vilket var lite talande för att komma från de här kretsarna. Men det är inte där skon klämmer, så låt oss gå vidare.

margot-wallstromFörst ut med en rejäl praktvurpa blev Margot Wallström Foto: Socialdemokraterna

Nu har hon till sist blivit landets utrikesminister, och som sådan har hon redan gjort en del uttalanden som har väckt kontrovers. Det första var att slå sig för bröstet för att nu var minsann UD (Utrikesdepartementet) i dess politiska ledning helt och hållet bestående av kvinnor därför att detta var jämställt (?). Allt snack om 50/50 och varannan damernas var nu alltså borta, istället fick vi en demonstration i vad egentlig jämställdhet betyder. I varje fall om svenska feminister får som de vill, för då är ju 100% kvinnor jämställt (!). Mer om den ojämställda feminismen på Jussi H Lundells blogg.
Ni kanske jag låter som en gnällig gammal gubbe, men missförstå mig rätt – allt jag vill är att slippa lyssna på allt detta hyckleri när man säger en sak men menar en annan. Mer om det ”jämställda” styret på UD på den utmärkta bloggen toklandet.

HyckleriHyckleri har inget vackert ansikte men man kan jobba mycket med fasaden

Innan jag fortsätter bör jag förtydliga mig. Om du är en ivrig motståndare mot staten Israel, bör du inte fortätta att läsa. Den här delen kommer nämligen i dina ögon bli rena hyllningen till denna underbara stat.
Så fortsatte cirkusen med Margot i manegen. Så fort regeringsdeklarationen låg på bordet fick vi reda på att Sverige nu skulle erkänna staten Palestina. Här börjar jag lätt undra vad i hela häcklefjäll de håller på med egentligen och jag börjar också fundera om de har alla hästarna hemma. Att alla de som hatar Israel framför allt svensk vänster finns behöver man inte dryfta om, Sverige har alltid haft ett gott rykte vad gäller intoleransgraden mot judar och den har vi bibehållit under alla år. Men detta tilltag saknar motstycke i diplomatisk historia. Att erkänna en stat som aldrig har funnits, ni läste rätt ALDRIG HAR FUNNITS, är inte bara med tanke på den nuvarande situationen i regionen helt idiotiskt, det är också farligt och kan skicka flertalet länder in i ett långvarigt krig.

MilitärVägen till krig kantas alltid av diplomatins och politikens misstag

Om detta inte räckte levererades till sist ett dråpslag mot den aura av solidaritet som den nya regeringen försöker att omge sig med. Margot Wallström har under sina år som kommissionär i EU tjänat en ganska bra hacka. Hon har vid flera tillfällen uttalat sig om att hon tycker det att om man bor i Sverige, betalar man skatt i Sverige. Ett faktum som borde gälla också de med hög inkomst och som bor eller vistas utomlands kan man tycka. Tydligen dock inte om man heter Margot Wallström och det är här mina inledande cyniska ord kommer in. För inte betalar man mer än man måste, det skulle inte jag göra och jag är övertygad om du också skulle göra så. Skillnaden mellan i varje fall mig och Margot är dock att jag inte hymlar om det. För nu visar det sig att Margot minsann har undanhållit skatt och istället placerat sina surt förvärvade pengar utomlands utom räckhåll för svenska skattemyndigheter. Snyggt jobbat Margot, du har visat oss hur socialdemokratiskt hyckleri går till i praktiken. Expressens artikel där du kan läsa mer om affären kan du läsa här. Lägg märke till att hon sist i videointervjun håller en monolog om hur lite skelett hon har i garderoben. Mer om maktens och Margots arrogans på Susanna Varis blogg.

Skelett i garderobenHör inget, säger inget ser inget, men självbilden borde nog bli annorlunda Foto: smidigt.se

Men jag ska inte bara klaga på Margot utan sist också berömma henne. Hon har ju faktiskt bevisat en viktig poäng i sitt värv. Hon har nu deklarerat att Sverige ska föra en feministisk utrikespolitik, vilket innebär mer fokus på problem för kvinnor på en internationell nivå. Inget fel i det i och för sig men det finns ändå en bieffekt som är intressant. Genom att föra just en feministisk utrikespolitik bevisar hon ju också att den underdog-stämpel som svenska feminister älskar att tilldela sig själva, inte längre stämmer. De är ju nu en del av makten, inte maktlösheten. Denna ideologi har ju fått ett ordentligt grepp om delar av regeringen som också den är feministisk, ingen underdog här alltså. Så nu Margot kan vi som tycker feminism på svenska suger bättre än vacuumanläggningar känna oss tryggt förvissade om att den syn som hittills har präglat debatten inte längre gäller. Tack ska du ha.

VacuumIbland överträffar verkligheten dikten Foto: Bahnhof

Löjesguiden vill med denna artikel nominera Margot Wallström till priset ”Foliehatt of the Year”. Motiveringen lyder: ”För din nu bevisligen oerhörda förmåga att visa vägen för den ”rätta (s)idans” hyckleri nomineras du till priset. Det är med en osviklig vana och stadig hand du idag visar hur det ska gå till. Att du i sedvanlig pampstil nu uppvisar hur lite moral, regler och etik betyder för maktens män och kvinnor, kan bli stilbildande i förstärkningen av den bild som redan plågar socialdemokratin. Du har därmed lyckats leda i bevis att  det är skillnad på röstboskapet och våra nya härskare.”

11 tankar på “Margots Miljoner

 1. Ja, hon är en hycklare i gammal fin Socialdemokratisk tradition där man pratar om solidaritet och sedan skor sig själv efter bästa förmåga.
  Läste någonstans att trots att det är kvinnor som är finansminister,utrikesminister och vice statsminister så var det ändå männen som dominerade på de högsta posterna. De flesta brukar väl anse att finansminister och utrikesminister är några av de tyngsta posterna i en regering och vice statsminister är ju inte så illa det heller.
  Men det visar väl att feministerna inte kommer att ge sig förrän de besitter alla de högsta posterna i regringen.

  Gilla

  • Ja det finns en rangordning också på ministerposter. Top dog är ju statsministern, finansministern har av hävd den andra tyngsta rollen eftersom ekonomi är så centralt. Utrikesminister brukar komma in som god trea eftersom kontakterna med andra länder är så central. Det är därför anmärkningsvärt att konstatera att Margot bara behövde mindre än en vecka för att skita relationerna med Israel så hårt så att åtminstone jag kan se en snar diplomatisk kris mellan våra länder. Kanske är det rent av meningen för att flytta fokus från Margots fiskala små snedsteg, man kan bli konspiratorisk för mindre. Och visst är det så att är detta hyckleri ett återupplivande av en stolt socialdemokratisk tradition där det tycks råda en avgrundsdjup skillnad mellan pengar och pengar. Är det sossar som tjänar dessa heter det ”välförtjänt”, är det vi andra löneslavar eller egna företagare heter det ”bezahlen mach frei” eller nåt annat klatschigt.

   Gilla

  • Bevingade och klassiska ord signerade Mona. Kanske har något förändrats sedan hennes tid vid makten, kanske är det moralsynen vad vet jag. Klart är dock att nåt har förändrats och det förväntas väl att vi de vanliga löneslavarna ska dra sitt strå till stacken medan andra ligger och låter sig fläktas av palmblad. Det gäller ju att både veta och förstå att det är skillnad på människor och människor också i socialdemokratins värld. 😀

   Gilla

 2. Pingback: Att skylla på andra | WTF?

 3. Det finns lite andra folk som också vill ha ett eget land. Kurder, till exempel. Eller varför inte Samer? Ett fritt Tibet, kanske? Och i Afrika finns det många olika folkgrupper som på grund av européers ritande på kartan hamnat i samman ”land.” Bara att dela upp.

  Gilla

  • Tvåstatslösningen är den enda framkomliga vägen i mina ögon. Den innefattar att Jordanien får maka lite på sig och släppa till en del land till Palestinierna. Men att Israel skulle avvecklas är inte troligt, det skulle som jag hävdar leda till ett mycket långt och blodigt krig. Så tyvärr jag har inget förtroende för Margot eller hennes politik.

   Gilla

 4. Lagar om övervakning och datalagring måste baseras på att vi i morgon skulle kunna ha en diktatur, och att vi då inte har något emot att den diktaturen har tillgång till det dagen ”goda och snälla” styrande har samlat in.
  På samma sätt måste bidragssystem konstrueras så att de inte bygger på att alla är ärliga och snälla. Det säger jag eftersom jag vill att skyddsnätet skall finnas, och då måste det främst vara till för de svaga, sjuka, gamla etc. Är det för lätt att utnyttja systemet kommer cynismen in och kräver att all läggs ned för att det kostar skattebetalarna för mycket. Det enda sättet att vara medmänsklig i längden är att göra så mycket man har råd med, men inte mer. (Sedan diskuterar jag gärna att göra om en del av dagen system till medborgarlön, med det är en annan diskussion och jag vill gärna se lite siffror först.)

  Fanns det inte en film som hette Drottning Margot någonting?

  Gilla

  • Jo visst fanns en sån film, fransk tror jag men jag kan ha fel där. Och visst ska vi ha ett välfärdssystem som baseras på omtanke och skydd för de mest utsatta. Två saker krävs dock för att detta ska kunna fungera. Det första är att alla beslut som fattas ska vara baserade på glasklara regler och att dessa tillämpas med samma bedömningar så att besluten är rättvisa. Sen har vi den känsliga biten om skatt. Jag är själv kluven vad gäller skatt, vi behöver den men den får inte bli för hög. Grundprincipen är dock att alla med förvärvsinkomst också ska betala inkomstskatt också för mig. Margot tycks dock inte dela den synen helt. Hon verkar väldigt mån om att andra ska betala, men när det gäller hennes pengar tycks de sväva i ett annat universum. Vi vanliga kallar den typen av betende för ”hyckleri”, vad Margot kallar sitt agerande vet jag inte. En sak vet jag dock, hon har i och med undanhållandet skitit i det blå skåpet. Hon har dessutom gjort något så unikt som att ha lyckats återinföra pampstämpeln. Det tog åtta år att tvätta bort, men mindre än en vecka att sätta dit den igen. Exit Margot?

   Gilla

 5. Med stigande ålder och sjunkande östrogennivåer blir jag allt mer misogyn. Det vore inte dumt om vi kunde återuppliva Schweiz praktik med enbart manlig rösträtt. Kvinnorna blir vår undergång.

  Gilla

  • Vi ska inte dra alla över en kam 😉 Men regeringens kvinnor har ju tyvärr inte rosat marknaden, tvärtom har de hittills ägnat sin tid åt att göra bort sig. Männen har det varit betydligt mer tyst om hittills, kanske ett utfall av den feminism som präglar också dem. De vill väl inte bli ertappade med att utöva manliga förtryckartekniker som att göra sitt jobb eller uttala sig i olika frågor. 😀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s