Religion

Det är i mina ögon inget fel på religion. Alla religioners kärntanke är att skapa en bättre människa eftersom människor lätt kan bli både destruktiva och korrupta, tanken på renheten är central i de flesta av våra religioner. Tyvärr finns det ett problem med religion och det heter ”människa”. Vissa människor ser tyvärr religion som ett sätt att skaffa makt och inflytande. Lockelsen att kunna få den makt de inte har haft tidigare, att kunna förtrycka andra för att dessa ”har fel” medan man själv ”har rätt” och så vidare är kanske för stor. Det är genom denna process man kan spåra ursprunget till extremism som finns i alla religioner, och det är här man kan hitta fröet till det religiösa förtrycket som tycks prägla vår tid mer än tidigare.

ReligionReligion – Ett tveeggat svärd Foto: Themetapicture

Med dessa tankar och idéer har religiösa i alla läger till och med buddister (!), sett till att förvränga och förfela sina egna grundtankar och det som står skrivet i de rättesnören som man säger sig följa. Inget kan t ex bli mer fel än att påstå att till exempel IS följer de grundtankar som finns i koranen, eller att amerikanska kristna som i hätska utfall fördömer homosexualitet har förstått vad bibeln egentligen predikar. Rötterna till problemen vi ser går att spåra till både koranskolor och kristna skolor där en strikt tolkning av religionen ges, men också ett budskap om att ”fienden” inte förtjänar någon respekt eller nåd. Helt i strid med religioners budskap har därmed religion blivit ett redskap för hatet och oförsonligheten. Den har också blivit ett sätt att ena en sida mot en annan, att måla ut en fiende som ”någon som tänker annorlunda än oss”.

Religionen är dock bara en dimension av dagens problem som vi ser på både nationell och internationell nivå. Konfliktytorna har breddats till att omfatta också det politiska samtalet, debatten och ställningstagandet. Debatterna på sociala media är under all kritik men de kan man kanske inte räkna in eftersom debattnivån ibland når sådana svindlande höjder som ”håll käft, annars kan du råka illa ut”. Politiska ideologier och partipolitik har blivit en förevändning för att dels smeta ner alla som inte tycker som en själv, och också att förtrycka och förlöjliga andras engagemang.

KonfliktIngenting gott kommer ur konflikt, ändå är det mot det ideologier strävar Foto: Business

Ingen ideologi kan svära sig fri från denna dumhet. Nyliberalism, socialism, kommunism, fredsrörelsen och den gröna rörelsen har alla visat att det är minsann de som sitter inne med den enda sanningen. De har också visat att tolerans är detsamma som att hålla med den egna åsikten, eller att inte ha någon alls. Alla andra som tycker avvikande är helt dumma i huvudet och att där drevet drar fram kan man också kosta på sig att baktala samt att försöka förstöra människors liv när man ändå håller på. Allt för den ”goda saken”. Vissa ideologier har till och med tagit på sig rätten att mörda och förfölja den som inte håller med. Denna skara blir snart rätt stor om man som i världskommunismens namn dessutom ser till att hitta på ett antal saker man kan anklaga människor för, allt för att de ska kunna utmålas som denna sagda fiende.

Ett övertydligt  exempel på allt detta återfinner man i feminismen. Ett exempel på politiskt hat maskerat till ideologi:

Där finns hat som sagt, men också förföljelse av meningsmotståndare. Ett utmärkt exempel på hatet som finns hos VISSA feminister, alltså inte alla, hittar man på Fanny Åströms blogg, varning på sin plats dock: har du svagt hjärta bör du inte läsa detta.
Ett annat exempel finns inte återberättat i tidningar (naturligtvis!) eftersom dessa har en övervägande positiv agenda gentemot feminismen. Ingen har dock frågat offret hur hon mådde. Lady Dahmer har själv frågat hur det har gått med Annelie, men ingen som ingick i drevet som strax ska beskrivas har bett om ursäkt.

Lady DahmerLady Dahmers Twitterkonto blev starten på historien nedan Foto: Mama

Vår historia började när läraren Annelie Sjöberg läste ett inlägg av en ung grabb på Lady Dahmers twitterkonto där han frågade om det bara var tjocka kvinnor som var feminister. Killen som var lite för ung för att kunna låta bli barnsligheterna började nu att mobbas via sitt Twitterkonto av medsystrar som ryckte till hjälp. När drevet mot den unga killen gick tyckte Anneli det var nog och bad dem låta bli, det skulle hon aldrig ha gjort. Nu riktades drevet istället mot Anneli som bombarderades med twitterinlägg. En persons inlägg gick ut på att få Anneli att begå misstaget att i skrift erkänna att hon hade åsikten att om en tjej blir våldtagen, var det tjejens eget fel. En beskrivning Annelie naturligtvis inte ställde upp på, men allt för att smutskasta. Hon blev till och med uthängd på en grupp på facebook med namn och allt. Hennes anställning på skolan hon jobbade och jobbar på hängdes också ut. Vid ungefär samma tidpunkt åkte hon på en feministisk panelmöte. Hennes namn kändes igen och misstänksamma blickar riktades mot henne. Efter att ha ställt en ”obekväm” fråga brakade till sist helvetet löst. Hon filmade också mötet, ett brott man bara inte begår i dessa kretsar för då finns ju allt dokumenterat.

Snart hade skolans rektor börjat få brev med krav om hennes avskedande, ett krav denna som tur var avvisade. Drevet fortsatte och Annelie hade helt plötsligt hamnat i en mardröm där hela hennes tillvaro präglades av det hat som nu riktades mot henne. Hon råkar också vara politiskt aktiv i ett borgerligt parti vilket inte gjorde saken bättre. Helt plötsligt tar man från feministhåll kontakt med partiet på deras twitterkonto till riksorganisationen där kvinnoorganisationen beskriver Anneli som en antifeminist. Eftersom hennes partiledare strax efter skulle möta Gudrun Schyman i debatt blev hela historien känslig. På twitterkontot bad feministerna partiet att ta avstånd från Anneli och det hon gjort. Till sist gjorde partiet detta men bara den delen som handlade om att ha filmat det feministiska panelmötet. Anledningen var att också ledningen visste hur farliga dessa krafter kunde vara och ville inte spela dem rakt i händerna. Hon säger under intervjun att hon efter historien aldrig kommer att kalla sig feminist igen.

FeministStefan Löfven är i varje fall fortfarande feminist Foto: Janmild

Feminism är en religion/sekt. En sekt får inte ifrågasättas och inte kritiseras. Ideologin har dessutom alltid tolkningsföreträde det vill säga finns två olika syner på ett problem, är det alltid feminismens beskrivning som är den rätta. Exakt likadant fungerar slutna religiösa församlingar och så fungerar feminism i dagens Sverige. Till en sekts särdrag hör också att håller inte ett argument, kan man alltid underkänna motståndarens med fakta som hur irrelevant de än är används för att bevisa att den egna tesen alltid är rätt. Grunden till denna vanföreställning kan man spåra till det postmoderna teoribygge som framför allt humaniora numer har förvillat in sig i. Den säger bl a att en teori är relativ och kan aldrig sättas in i två av varandra oberoende situationer. Enligt det gamla sättet att se det är inte en sån teori en teori, det är en teori som inte omfattar hela bilden och då bör man förkasta den. Likadant resonerar feminister kring argument, ett argument är riktigt om det framförs av dem själva men samma argument från opponenterna och det är felaktigt. Man får inte heller kritisera feminism, det sägs rent ut – feminism är en allomfattande sanning och kan därför aldrig ifrågasättas. Dessa regler är huggna i sten och trampar du över dem lär drevet gå igen.

Ytterligare en teknik som feminister med förkärlek använder, är förvrängning av fakta och statistik. Om jag säger ”Kvinnor tjänar ungefär 25% mindre i lön än män” kanske en del av er nickar instämmande. Gör inte det, påståendet är nämligen falskt. För det första är de flesta som lönearbetar medlemmar i LO. Där går en förhandling till som så att alla förändringar i lön sker kollektivt. Den gruppen tjänar med andra ord lika mycket så den skaran kan vi stryka. Inom TCO-grupperna finns en mer uttalad tradition av individuellt satta löner så här finns skillnader. Tittar man på olika faktorer till skillnaden som t ex ålder, yrke, utbildning, meriter, halvtid/heltid, sjukfrånvaro, samhällssektor där olika personer arbetar och föräldraledighet så blir dock skillnaden än mindre.

DiskrimineringOm utfallet läses fel, blir resultatet det också Foto: Toklandet

Låt mig ge er några exempel: Kvinnors sjukskrivningstal är högre alltså tjänar män mer. Män har sett karriären som ett sätt att få bättre status, vilket i sin tur gett dem bättre chanser att skaffa sig en partner och bilda familj, då högstatusmän är eftertraktade av kvinnor. Med bättre meriter och större nätverk har de tidigare nått längre i hierarkierna än kvinnor och därför tjänar de mer. Kvinnor väljer mer ofta att jobba halv eller deltid än män därför tjänar män mer. Kvinnor väljer själva att stanna hemma den mesta tiden vid  föräldraledighet alltså tjänar män mer. Till och med superfeministen Margot Wallström medgav för en tid sedan att hon hade valt att vara hemma merparten av den sammantagna föräldraledigheten när hon fick barn. Hyckleri igen med andra ord. Till sist väljer kvinnor att i högre grad jobba inom typiska ”kvinnoryrken” som t ex inom vården eller inom skolan. Av hävd och med vänsterns benägna hjälp – vurmen för det offentliga som den enda tänkbara arbetsgivaren och finansiären – är ju dessa yrken också lägre betalda och anledningen till detta är inte det hemska patriarkatet alla tjatar om. Istället är det så att denna sektor är skattefinansierad, alltså kan man inte betala hur mycket som helst. Gjorde man det skulle ju antingen skatterna behöva höjas (som om dessa inte var tillräckligt höga redan!), eller så skulle färre kunna anställas med brist på personal som följd.  Alla dessa exempel visar varför löneskillnaden finns och det förklarar också att om ju fler faktorer man tittar på, desto mindre är löneskillnaden. Men som ni kanske vet blir ju en lögn snart sann om man tjatar om denna igen och igen.

HjärnspökenMyter kan snabbt bli sanningar bara man upprepar dem Foto: Sveriges Radio

Det sorgliga är också att deras krumbuktande med fakta också får politiska konsekvenser. Dessa ”fakta” används också i politiska syften för att vinna poänger med. Oron hos manliga, men också kvinnliga politiker som inser att om man inte går dem till mötes blir man istället stämplad som Breivikare och kvinnohatare måste vara ansenlig. Det kan de facto vara så att man inte håller med, men man tvingas i slutänden eftersom alternativet är så mycket värre. Fakta är att feminism har fått genomslag både hos partier framför allt till vänster, såväl som den politiska agendan. Att den får mer genomslag i vänsterpartier som vänsterpartiet, socialdemokratin och miljöpartiet är ju att dagens radikalfeminism är uttalat en vänsterideologi. De patetiska försök som har gjorts att skapa en högerfeminism har buklandat och är mer eller mindre begravda idag. Istället har många av Alliansens partier accepterat den agenda och den syn feminism idag står för dvs de har också blivit vänsterfeminister. Maria Arnholms (fp) fåfänga försök att skapa en borgerlig motsvarighet är ju beryktad. Det slutade med att det visade sig att hon inte ens förstod vad liberal ideologi innefattade.

Maria ArnholmMaria Arnholm förstod till sist inte ens vad liberalism var i valrörelsen Foto: QX

Det finns tyvärr bara en slutsats man kan dra om feminismen. Den är en slags fackföreningsrörelse för kvinnor vars syfte är att se till att en grupp får fördelar framför en annan. Talet om att man är för jämställdhet är i själva verket ett sätt att tillskansa sig mer makt än den man är berättigad till. Myten om att man är förfördelad i lönekuvertet är en metod för att kunna få mer än männen i lönekuvertet osv. Feministiska sanningar är sanningar man helst bör läsa med en spegel helt enkelt. På det sättet kan du läsa ut vad det egentligen säger. Under tiden den här villfarelsen breder ut sig kommer den dock att vara ett hinder i vägen för jämställdhet på riktigt och gör därmed tjejer och kvinnor en björntjänst. För allvarligt talat, tror dom verkligen att någon man (förutom de till sinnet förvirrade då förstås!) vill diskutera någonting med en motpart som på fullaste allvar hävdar och tror att alla män är potentiella våldtäktsmän t ex? Skulle inte tro det! Stängda dörrar är därför allt dagens feminism egentligen uppnår.

BerglingAtt ersätta en orättvisa med en ny är fortfarande orättvisa Foto: Berglin

Löjesguiden vill med denna artikel nominera feminism i Sverige till priset ”Foliehatt of the Year”. Motiveringen lyder: ”Feminism i Sverige nomineras härmed till priset för er ständiga förmåga att tala om det som inte är ett problem, men missa det som är ett. Ni blir därför ett avantgarde för den dumhet som idag präglar vårt land i så många hänseenden. Ni alienerar er därmed från en vettig diskussion som hade kunnat lösa de problem som finns och skapar under tiden fler med den oförsonlighet ni sprider.”

Andra bloggar som har skrivit om feminism och genus och gör det utmärkt är följande:

WTF Toklandet skriver alltid ironiskt och vasst om diverse snedsteg i genusbranschen

Susanna Varis blogg Crowbar har i åratal studerat genus och feminism, alltid lika läsvärt.

Tanja Bergkvist blogg ger en mer forskarvinklad insyn i genusindustrin

Jussi H Lundell är bloggaren som med lågmäld ton berättar om galenskapen

Ekvalist är bloggen som vågar ifrågasätta

Jämställdhetsfeministern är bloggen som raljerar och ironiserar med feminism på ett fantastiskt sätt.

Bloggen Juggen skriver vassa inlägg där feministiska argument kläs av.

Genusdebatten är bloggen och diskussionsforumet som har en hel del vettiga artiklar.

Bloggen Bittergubben är alltid lika tänkvärd

6 tankar på “Religion

 1. Ja, det är sjukt att radikalfeminismen har tillåtits ta en sådan plats i vårt samhälle.Den tillhörande postmodernismen gör ju inte saken bättre med sin anti-intellektuella hållning till fakta.
  Du skriver att feminismen är en fackföreningsrörelse för kvinnnor.Det håller jag helt och hållet med dig om.
  Många feminister brukar skriva i debattinlägg att feminismen gör många bra saker för män också. Då brukar jag fråga dom om de kan ge mig ett enda exempel på något bra de har gjort för oss män. Hitills har det slutat med att de har frågat att varför skall de göra något för oss män ?
  Då brukar jag svara att de inte behöver göra det men påstå bara inte att de är till för oss.
  Då brukar jag inte få något mera svar 😉

  Gilla

  • Det är ju något av deras signum, de påstår en massa saker. De tar till och med på sig rätten att påstå något utan att vare sig kunna bevisa detta eller att kunna hänvisa till konkreta bevis från OBEROENDE källor, istället har de en riktigt bekväm ideologiskt färgad ”vetenskap” som kallas genusforskning. Om den är ens vetenskap är tveksamt och deras så kallade rön är än mer besvärande, kanske inte ens värda pappret de är skrivna på men bevis för en tes är det likt förbannat. När man sen ställer konkreta frågor som ”vad har feminister för lösning på problemet med att pojkar idag i högre grad än flickor slås ut ur skolan och väljer därför att avsluta sin skolgång tidigare?” så har de få eller inga svar att ge därför att detta är inte ens ett problem för dem. Man måste komma ihåg att i feministers värld är ”jämställdhet” det samma som 70% kvinnor och 30% män, att ens tänka tanken ut att göra något åt de problem som drabbar pojkar och män föresvävar inte dem ens. Orsaken till detta något bakvända resonemang hittar man i den agenda de har. De är inte intresserade av att lösa manliga problem utan pekar bara på de för kvinnor ofördelaktiga situationerna därför att de är en fackförening för kvinnor som vill tillskansa kvinnor så många fördelar som möjligt – inte lösa problem för andra. Hyckleriet är därmed uppenbart för alla utom feminister eftersom de anser detta vara ”normalt”. God läsning som vanligt 😀

   Gilla

   • Ja, det är konstigt att det inte flera som vågar ifrågasätta radikalfeministerna och de så kallade genusforskarna när det oftast är så lätt att slå hål på deras så kallade sanningar. Att bli kallad rasist och kvinnohatare av dom ,när man ifrågasätter deras så kallade forskning eller ideoogi, är väl närmast att betrakta som beröm och ett bevis på att det de säger enbart är snömos och ideoogi.
    Tack för ett bra inägg själv som vanligt :-).

    Gilla

   • Det är bara människor som är stora nog i sinnet som vågar gå emot strömmen, det är bara människor med självständighet nog att ifrågasätta som kan nå sanningen. Så skulle man kunna sammanfatta belöningen med att våga gå emot. Priset man får betala är alltid spott och spe med tillmälen, hot och dumheter. Om du och jag måste betala det priset är det i varje fall för mig värt det, sanningen är en alltför sällsynt rätt i det här landet – så fort den kommer på bordet är det ingen som vill veta av den. Så trösta dig själv med att du är för klok för de dumma robotar som bara följer strömmen, förföljer alla avvikare och nedsänker det offentliga samtalet till ett enda ”tyck som mig annars…..”. Som vanligt kloka tankar från dig och också en klok reaktion som visar att det finns hopp trots allt. Som alltid hoppas jag du ska kunna hitta god läsning på bloggen också i framtiden. 😀

    Gilla

 2. Pingback: Twitters Rimligaste | WTF?

 3. Pingback: Hallelujah! Alla Vi Tillbe Gudrun | Löjesguiden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s