Godhetens Apostlar

Idag fredag lät Jimmie Åkesson hälsa genom sitt facebook-konto att han tar en time out som partiledare och från politiken. Utbrändhet och stress är orsaken och han förklarar med egna ord också att han känner att det hat som under valrörelsen har riktats mot honom har varit starkt bidragande. Jag poängterar fortfarande – Jag är inte SD-sympatisör, jag röstar inte på dem vare sig nu eller då. Jag skulle däremot fortfarande dock hellre skära upp bukhålan med en slö och rostig morakniv än att bli en del av den godhetens skara som tycker att Jimmy ska hängas högt eller landsförvisas. Den typen av argumentation tyder bara på en väl utvecklad mobbmentalitet eller avsaknaden att kunna argumentera över huvud taget. Det är bland annat just den typen av beteende som har gjort SD till landets tredje största parti, men det förstår inte dessa ”godhetens apostlar” för de tillhör ju den ”rätta” sidan. Därmed fortsätter kotteriet och de många som dunkar deras ryggar är säkert glada över apostlarnas fina hat. Frågan om intolerans kan botas med ny intolerans är berättigad och intressant, den tas upp i följande artikel på bloggen Cornucopia?

Jimmie Åkesson PolisbilJimmie Åkesson gick in i väggen och är nu sjukskriven Foto: SVT

Det är till och med så illa ställt i detta land att dessa hatförmedlare som anklagar andra för att stå för inskränkthet och motsatsen till solidaritet, kan använda hånfullhet och missunnsamhet som vapen därför att en stor skara människor backar upp dem. De kan också använda denna metod därför att de själva har gett dem rätten till detta. Dessa krafter återfinns inte alltför sällan inom svensk vänster, en vänster jag känner allt mindre eller inget för om jag ska vara ärlig. Inom dessa kretsar har man ju lite lägligt gjort den ovanligt smarta distinktionen mellan ”gott hat” och ”oresonligt hat”. Själv står man för det goda hatet, man har ju rätt åsikt. Alla andra som inte håller med och yppar detta kan ligga i farozonen för att stämplas som det sistnämnda. Själv tycker jag hat är hat vem det än riktas mot. Jag både hoppas och vet att jag inte är ensam om den synen. Mer om den konstiga synen på hat hittar du på Jussi H Lundells utmärkta blogg. Också på bloggen Kravmaskinen hittar man en artikel om distinktionen mellan hat och argument.

KarmaHatet ska hållas ute ur debatten Foto: Nattstad

Reaktionerna på Jimmie Åkessons sjukskrivning har naturligtvis varit många. Nyheten har kablats ut i TV och radio såväl som tidningar. Men den har också letat sig ut i sociala media där ”godhetens apostlar” nu fick sin chans.
En av dessa som satte på sig änglavingarna var komikern och skådespelaren Özz Nujen som beskrev Åkesson på följande sätt: ”Tar på krafterna att vara rasist och paranoid ju…”. Grattis Özz, du har verkligen visat dig vara en humanist av rang. Johannes Klenell ville inte vara sämre och twittrade ”Jimmie Åkesson mår alltså dåligt efter SD:s framgångar. Well, då vet han hur vi andra känner efter samma sak.” Men Aftonbladets publicering av de twitter-uttalanden visar ändå att det trots allt finns lite hopp. Tack Mathias S och Patrik Lundberg som i samma artikel med sina twitterinlägg visar att mänskligheten trots allt inte helt har sjunkit ner i det träsk som kallas hat. Så här skriver till exempel Patrik: ”Ni får gärna kritisera Åkessons politik. Men den som skämtar om sjukdomen utmattningssyndrom kan faktiskt dra åt helvete.” Så jag ska inte bara peka finger, ett stort tack till alla er som förstod skillnaden mellan person och politik.  Däremot ett stort i anklagelse pekande finger till er som inte gjorde det. Ni valde medvetet att blanda ihop äpplen och päron, allt för att fixa några billiga poäng på en persons bekostnad.

Özz NujenÖzz Nujen har rätt till en åsikt om politiken, men inte till att håna Foto: IMDB

Godhetens apostlar bör också betänka följande. Varje handling får en konsekvens, den konsekvensen är i detta fallet än högre opinionssiffror. För ska jag vara helt ärlig så är den här typen av uttalanden, avsaknaden av empati och det fullt utblommade hat ni ger uttryck för den bästa medicinen för ett fortsatt växande SD. Ni tror er slå ett slag för saken, ni slår i själva verket ett slag för er egen undergång. Ni tror ni skapar sympati för er åsikt, ni skapar egentligen bara avsky för er syn och ett stöd för era motståndare. Med andra ord är varje handling som liknar den vi har sett under fredagen helt och hållet kontraproduktiv. Möjligen kan den som sagt leda till att ni blir klappade och kliade av kulturmaffian från Södermalm, ni kan kanske till och med få bosätta er där om ni sköter era kort tillräckligt väl. Men när dagen är slut är ni fortfarande bara de bäst vapendragarna SD någonsin har haft.

KulturelitIngen borde tacka godhetens apostlar som bara skadar Foto: Stenkvist Blogg

Löjesguiden vill med denna artikel nominera alla godhetens apostlar i landet till priset ”Foliehatt of the Year”. Motiveringen lyder: ”Ni nomineras till priset för er förmåga att visa att hat och hån numer är en argumentationstekniker i tiden. Billiga poänger i stället för argument och nedsättande kommentarer i stället för ett rationellt resonemang tycks vara den enda gångbara samtalstonen. Ni skapar med denna inte bara en sympati för, utan också en faktisk ökning för det ni säger er vilja motverka. En sluteffekt som ni i ”godhetens” och ”humanismens” namn inte ens förstår mekaniken ikring. Därmed är det bevisat att dumheten och oförståndet är det enda bestående arvet efter er gärning. ”

10 tankar på “Godhetens Apostlar

 1. Som sagt var, jag är ingen SD:are heller men det är både osmakligt och osmart att håna Jimmie Åkesson när han går ut med att han sjukskriver sig pg.a utbrändhet.Men det är ju vad man kan förvänta sig av kulturmarxisterna som är minst lika stora hatare som valfri SD- anhängare.

  Brukar ofta skriva i mina kommentarer att V-anhängare inte har mera att vara stolta över vad gäller sitt förflutna än SD.Dessutom är det ju verkligen inte så länge sedan ledande V-anhängare åtminstone ytligt betraktat tog avstånd från Sovjetkommunismen som ansvarar för miljontals dödade medborgare…Förstår alltså inte varför V skall anses vara mera rumsrent än SD.Båda har rötterna i en totalitär ideologi.

  Gilla

  • Nej det förstår verkligen inte jag heller. Det är dessutom inte längre än ca 12-15 år sedan (minns inte exakt årtal) som flera riksdagsledamöter för v reste för riksdagens pengar, dvs för skattebetalarnas surt betalade pengar, till Nordkorea och Kuba för att studera socialismen. När en riksdagsledamot använder pengar på det sättet är de skyldiga att lämna en rapport, en rapport där de berörda överöste de två staterna med beröm för deras ”socialistiska framsteg”. Också Jonas Sjöstedt har sagt i en intervju kort efter valet av honom, att han delar kommunismens åsikter men inser att de inte är genomförbara så länge han inte har majoriteten av folket med sig. Min poäng är alltså som de två exemplen visar, att v på intet sätt har lämnat kommunismen bakom sig. Tvärtom har de fortfarande ett arv att göra upp med och den processen är inte ens inledd.

   Att håna Jimmie Åkesson är smaklöst och inte så lite under bältet. En debatt, hur oense man än är, ska alltid präglas av respekt. Den respekten har Özz Nujen gjort våld på. I och med det har han också nedsänkt sig till en debattnivå som inte är värdig för någon. Jag kan ju naturligtvis bara spekulera i varför man begår en sån här handling men jag tror på fullaste allvar som jag skrev i artikeln att han vet och räknar med att han har så många som nu kommer att dunka honom i ryggen och kalla honom ”en välgörare”. Man kan inte begå harakiri så offentligt utan att någon och kanske till och med många kommer att stödja honom. Dessa personer är troligen vänstersympatisörer, kulturmänniskor från Södermalm och kanske flertalet feminister. Det han däremot inte förstår är att i detta ögonblick växer sympatierna ytterligare för både Jimmie Åkesson och SD.

   Gilla

 2. Läste också Sjöstedts uttalande om att han delar kommunismens åsikter men att han inte driver dom frågorna för att han inte har folket med sig.Han borde verkligen ställas mot väggen för det uttalandet för det visar ju att han fortfarande är kommunist och att det är ok att vara det i V.

  Gilla

  • I vanlig ordning rapporterades det men sen föll det i glömska. För precis som du säger, detta är ett uttalande han borde ställas till svars för. Vår pk-media har dock en annan agenda och då ingår inte sådana saker som att granska en smygkommunist i vardande tydligen.

   Gilla

 3. Varje inlägg, välskrivet och tänkvärt, en ny kandidat och kön av knäppisar är oändlig. Hur skall någon kunna krönas?
  Du har skaffat dig ett sisyfosarbete.

  Gilla

  • Jo, det kan lätt bli ett sisyfosarbete där håller jag med. Trots det känner jag att jag inte längre vill tillhöra den där skaran som i tysthet bara accepterar utan att säga något som kontrasterar idiotin som breder ut sig som en seg välling över landet. Jag får väl gå under med flaggan i topp. 🙂 Kröningen av ”Foliehatt of the Year” smider jag än så länge planer på, men jag kan väl avslöja så mycket att de som är intresserade av att avlägga en röst kommer att vara välkomna eftersom åtminstone en del kommer att vara ditt och andras tyckande som det avgörande. Jag har också funderat på en ”Schlagerfestivalslösning” där en del är publikens röster och en del en jurys. Har också planer på att sen anonymt på något sätt leverera en faktiskt foliehatt till en vinnare som dessutom ska dokumenteras. Mer om detta vad det lider.

   Tack till sist för ditt beröm. Jag kommer som sagt att ha tonvis med uppslag även framöver och jag hoppas att du ska ha lika stort utbyte av artiklarna också då. Tack för din kommentar och ha en trevlig läsning.

   Gilla

 4. Utmärkt.

  Jag blir fortfarande nästan lika förvånad var gång jag ser någon uttrycka sig hatiskt eller obehagligt generaliserande, och uppenbarligen i tron att de kan göra världen bättre. I det här fallet att de genom att uttala sig nedlåtande om en person kan få någon som röstat på det parti den personen tillhör att tänka om, eller ens att de kan undgå att skicka än fler proteströster till det partiet.
  Har verkligen så många människor ingen som helst aning om hur de uppfattas utanför den egna kretsen?

  Gilla

  • Så är det verkligen! Man kan inte påta sig en roll men med detta spela en annan som om man agerade under cover utan att det blir minst sagt haltande. Özz Nujen och alla andra som tror sig göra en god sak, gör ju i själva verket allt arbete med att minska stödet för SD en stor björntjänst.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s