Med De Rätta Prioriteterna

Jakop Dalunde (MP) tycks har sina prioriteter helt rätt kalibrerade (?). Lite bakgrund först, Dalunde är ersättande i riksdagen och ledamot i kommunfullmäktige i Stockholms stad där han också sitter som vice ordförande i fastighetsnämnden för staden. Han är försvarspolitisk talesperson för miljöpartiet och därmed får han ses som ett förlängningsrör. Han har tidigare varit provrör i ungdomsorganisationen Grön Ungdom. Han också verksam som programchef för tankesmedjan Fores. Han är med andra ord en man med en ljus framtid i den idiotfil som sossarnas regeringstillträde har öppnat upp. Ja, jag använder starka ord men det jag tycker om miljöpartiet ska jag helst inte beskriva i ord. Så låt oss konstatera att den gode Jakop är den påläggskalv han alltid har siktat in sig på att bli.

Jakop DalundeJakop Dalunde twittrade efter SVT:s Agenda Foto: HD

I fredags konstaterades det att Sverige återigen med största sannolikhet är utsatt för ytterligare en kränkning av främmande makt. Utländsk militär skulle långt inne i svenskt farvatten ha tagit sig in för att bedriva spaning i någon form. Naturligtvis drogs det i larmklockan och marinen rykte ut för att identifiera och observera. Det har till och med spekulerats om att marinen har lyckats snappa upp ett dechiffrerat meddelande på ryska sänt från svenskt vatten till hemmabasen i Kaliningrad där man har begärt assistans åt en skadad ubåt. Mer om den uppgiften i SVD.
Regeringens uppgift i det här läget är att hålla sig underrättad och i förekommande fall om så behövs reagera. Skulle uppgiften om krypterad radiotrafik t ex stämma borde regeringen kalla upp den ryska ambassadören i Stockholm och förhöra sig om dennes förklaring till att chiffrerade meddelanden sänds från Stockholms skärgård till Kaliningrad och hur det kommer sig att de är på ryska, men bara alltså om uppgiften stämmer. Hittills har det varit tyst från regeringen.

miniuRysk militär (?) goes to skärgården eller vanliga turister igen? Foto: Aftonbladet

Som väl alla vet är numer tyvärr ett av regeringens samarbetspartier Mp. Som medlemmar i regeringen ska också de ha del av informationen och också uttala sig. Inte heller de har låtit meddela något men på twitter har det varit desto mer livligt. En av aktörerna har varit Jakop Dalunde och hans inlägg har varit….hrm…..hur ska jag säga detta, minst sagt smaklösa kanske? Kanske rent av skruvad? Hans omedelbara reaktion efter söndagens Agenda i SVT lät i varje fall inte vänta på sig.

dalundeJakops något skruvade tweet Foto: Skärmdump

Kanske man skulle ha bjudit in folk från Södertörns Högskola för att visa vilka hattifnattar de är och vilken syn på ubåtsjakt de kan delge oss. Länk till den av staten finansierade dårskap som kallas genusforskning. Kanske skulle Dalunde blivit mer nöjd om proffstyckare som ”Kakan” Hermansson hade bjudits in. Hon kunde ha undervisat svensken i att all militär verksamhet minsann är en manlig och patriarkal konstruktion vars enda syftet är att förtrycka och underkuva kvinnor. Det snacket vi hela tiden går på om att försvara landet är också det bara ett tecken på att vi av samma patriarkat har blivit hjärntvättade allihop. På det sättet hade ju en allvarsam och spänningsladdad debatt kunnat bli hur oseriös som helst.
Vi kanske till och med kan ta till ett beprövat knep som miljöpartiet är extra bra på för att bekämpa ubåten. Vi skickar ut Åsa Romson på en måndagsseglats till Karnholmsfjärden med omnejd. Där kan hon få släppa ut gråvatten, bottenfärg och orenad dieselavgas så får vi nog upp fanstyget. En ny försvarsnisch för Åsa att fylla alltså.
Mer om galenskaperna från genussekretariatet har WTF Toklandet skrivit om.

Anna LundbergAnna Lundberg fil dr vid Linköpings Universitet Foto: Lansteatrarna

Pär Daléusoch Pär Daléus – statsvetare var två av flera som låg bakom rapporten från genussekretariatet Foto: Fhs

Efter SVT:s program Agenda finns det dock en liten vinkling kvar att göra. I programmet talas mycket riktigt om att marinen idag bara har resurser till spaning från ytfartyg. Detta beror på att man sedan nittiotalet har nedmonterat marinens helikopterdivisioner till ett intet. Resultatet av en medveten politik med andra ord. Ingenstans nämns dock det magiska ordet ”socialdemokraterna har sedan……”. För tänk efter, vilka är det som har innehaft makten i 80% av den tiden????? Ja, inte alliansen i varje fall! De kunde ju inte heller direkt anklagas för att ha gjort ett skvatt för försvaret, men merparten av slakten det har ett helt annat parti stått för. Fredrik Reinfeldt kallade till och med försvaret för ”ett särintresse”. Rosornas parti är dock det som har skurit ner mest och längst och har dessutom en tendens att skylla sina egna tillkortakommanden på andra. Den oseriösa politiken inom mp har därmed fått en värdig motpart.

asa-romsons-forvirrade-tal-i-amedalenMiljöpartiet har aldrig haft en seriös agenda, också Jakop Dalunde visade det igår

Löjesguiden vill med denna artikel nominera miljöpartiet till priset ”Foliehatt of the Year”. Motiveringen lyder: Med representanter som Jakop Dalunde behövs nästan ingen kommentar till varför ni nomineras till priset. Seriösa debatter som ska sågas sönder med precisionsargument som att det borde varit fler genusvetare och feminister/kvinnor talar sitt egna språk. Talibantal, Dalundes dimridåer och en feministisk dårskap har präglat både er politik och er retorik så detta är skrämmande konsekvent. Ni har därför visat att ni är fullödiga kandidater till priset för årets största stollighet med råge.”

11 tankar på “Med De Rätta Prioriteterna

 1. Som jag skrev hos Toklandet när han tog upp detta så undrar jag vad könet på experterna har för betydelse ? Det viktiga är väl deras kunskap ?Det är ju dessutom så att de flesta eller kanske alla militära experter är män så urvalet vad gäller kön torde vara ganska begränsat.
  Undrar när genustomtarna skulle säga samma sak om något kvinnligt område ? Jag kan inte påminna mig att jag någonsin ha hört en feminist beklaga sig över bristen på manligt perspektiv inom en kvinnligt dominerat område.

  Gilla

  • Nej, återigen har du en mycket viktig poäng. Den tesen om att vad som gäller en väg, gäller inte den motsatta. Har feminister en åsikt om Agenda så är det det som gäller, har jag däremot en åsikt om ”Sex and the city” rycker säkert alla feminister ut till seriens försvar trots att de hatar den bild som den ger kvinnor. Allt därför att man själva har tolkningsföreträde enligt sig själva, medan andra (läs: män!) ska passa sig jävligt noga för att komma med några idéer.

   Gilla

 2. Pingback: Genus, mångfald och lögner | WTF?

 3. Till miljöpartiets försvar bör även nämnas att MPs Josefin Utas på twitter i inte särskilt inlindade ordalag frågade Dalunde vad sjutton han höll på med. MP verkar vara ett extremernas parti. En hel del rena tokstollar, men även några politiker som höjer sig över andra partiers gråa knapptryckare.

  Gilla

   • Tycker hela deras politik bygger på gungfly och helkorkade antaganden om verkligheten som inte stämmer. Om de fick som de ville skulle det indirekt sluta med att vi fick ett Amish-samhälle och kunde kyssa välstånd adjöss. Håller med om att Utas är något mer balanserad och att hon har en del intressant att säga, hon är dock rätt ensam om den saken och inte heller den som är mest tongivande. Det är istället förbehållet dem med betydligt större foliehattar.

    Gilla

   • Ja, där håller jag med.

    Det jag beskriver vore ju ett annat parti. Utas verkar ju i alla fall ha lite verklighetsförankring.

    Gilla

  • Har nog missat den men jag betvivlar inte att det är sant. Sensationen är ett faktum i så fall och det kan aldrig vara fel. Håller med dig om att partiet är ett extremt parti, att ha dessa i regeringen känns ungefär som att ge Siewert Öholm tillgång till termonukleära bomber.

   Gilla

 4. Pingback: Den Dykande Holländaren? | Susanna's Crowbar

 5. Pingback: 87 Den lättkränkte miljöpartisten | Liberyx

  • Ja Dalundes agenda är hrm…..något annorlunda. En patriarkal förtryckarteknik när panelen av militära experter består av män? Ja, en galen agenda som sagt. Slår vad om att han varit elev på Södertörns Högskola for brainwashing vid tidigare tillfälle.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s