Hycklarna I MP Igen

När den borgerliga regeringen med Reinfeldt i spetsen ställde kostnad mot kostnad blev det minsann liv på miljöpartiet. Omoralen hos alliansen visste inga gränser i deras beskrivning av hur den dåvarande regeringen ställde biståndspengar mot kostnad för asylinvandring och integration och hur de slussade pengar från den första posten till den sistnämnda. Ingen kunde sitta torrögd och lyssna på hur miljöpartiet beskrev alliansen i ord som närmast beskrev dem som drakoniska. Skiljelinjen gick mellan Miljöpartiets syn på att all form av invandring är helig och den gamla regeringens försök att hantera en nära nog ohanterlig situation. Migrationsverkets prognoser som låg till grund för både miljöpartiets bedömning och alliansens, gjorde att den senare omfördelade pengar för att kunna ha råd. Mp däremot fortsatte att lova runt – inget skulle röras utan istället skulle kostnaderna för både migration och bistånd få öka, svensken är ju så villig att betala än mer.

Åsa och GustavÅsa och Gustav kan förklara vad de vill, hycklare är de likväl Foto: SVD

Så hamnade det minst sagt oseriösa partiet i en ny regering och det innebar ju naturligtvis nya möjligheter. Nu skulle populisterna gå från ord till handling. Problemet var bara att migrationsverket stod fast vid sin bedömning om ökande migration och därmed ökade kostnader för denna och för integration. 2013 Betalade svensken 18,3 miljarder för denna post, verkets prognos talar om att 2017 kommer vi att behöva betala 40 miljarder. En summa som är jämförbar med hela kostnaden för rättsväsendet. Regeringens ytterst ansvariga för pengar är ju finansminister Magdalena Andersson och hon har ju redan lovat runt. Överskottet i budgeten som är intecknat, skattehöjningar är redan öronmärkta till nya små bidrag när deras politik inte kan skapa jobb och hon har till och med börjat låna 5 miljoner kronor i timmen för att kunna infria all manna som nu ska regna från himlen. Att i det läget höja budgeten ytterligare eller skära i något som för framför allt socialdemokratin och vänstern är heligt är inte ens att tala om. Vad gör man istället? Jo, man fortsätter den gamla regeringens politik!

JonasHyckleri vinner ingen på, det har fler fått erfara Foto: Twitter

Så började det skyfflas pengar från bistånd som förut var så förkastligt! Nu kommer grupp ställas mot grupp i en ekonomisk dragkamp! Men framför allt är det ju ”rätt” regering som för den ”felaktiga” politiken. På detta sätt kom det sig att 5 miljarder av sammantaget 38 var fel att ta, men nu är 8,4 miljarder av sammantaget 40 helt rätt.Vill man uttrycka andelarna som tas och togs, kan man säga att Alliansen tog 13% av den totala budgeten för bistånd medan den nya regeringen tar 21%. Enligt Romson skulle alltså 13% vara oförsvarligt, medan 21% måste förklaras med den ”exceptionella” situationen.
Mer om hyckleriet inom mp kan man läsa i en artikel i Aftonbladet som annars brukar vara extremt välvilliga mot regeringen. I ett uttalande i den artikeln använder dessutom Romson samma argument som Alliansen, det är i enlighet med de internationella reglerna som finns på området. Därmed blir hyckleriet totalt.

Ylva JohanssonOm man tillhör ”rätt” grupp vilket mp ju gör, är det okej med hyckleri Foto: Klimatbluffen

Åsa Romson är vice statsminister, därmed är hon den näst högst ansvarige för politiken. Nu är ju visserligen inte hon direkt känd för något som helst ansvar efter bottennapp med båtfärger och dåliga bortförklaringar, men någon slags pudel kan man ju förvänta sig eftersom just hon företräder det partiet som kanske var som mest kritisk till den förda politiken. Men tji fick svensken, dessa fick i vanlig ordning hålla till godo med snömos. I programmet ”Agenda” fick hon chansen att komma med en godtagbar förklaring. Förfarandet var visserligen i hennes ögon ”olyckligt”, men ångrade sig snart genom att beskriva läget i världen som ”exceptionellt”. Också biståndsminister Isabella Lövin (Mp) fick chansen att förklara vad som mest ser ut som ytterligare ett miljöpartistiskt hyckleri. Hon valde samma förklaringsmodell, det var ”olyckligt” men läget var ju ”exceptionellt” Hur svarar då miljöpartiet på denna ”exceptionella” situation när man omsätter sina idéer till realpolitik? En av idéerna de har är om man får som man vill att en flykting ska kunna söka asyl svenska ambassader utomlands, inte som nu gå till polis eller migrationsmyndighet vid ankomst och söka den vägen. Denna tanke borde väl antar jag öka på den ”exceptionella” situationen då fler får lättare att söka asyl (????!!!!). Missförstå mig rätt, jag har inget emot ökad migration men borde inte ord omsättas i handling också hos miljöpartiet?
Mer om den exceptionella Åsa Romson kan du läsa om i en artikel av Sanna Rayman i SVD.

BilMp:s halsbrytande manövrer kommer alltmer ofta Foto: Bestofblocket

Det kommer i det här ljuset bli än mer intressant när migrationsverket i måndags presenterade en ny höstprognos, men framför allt kommer det att bli än mer intressant när regeringen tvingas gräva än djupare i miljöpartiets godispåse och kanske beröva dem veckopengarna till alla godsakerna. Hur ska miljöpartiet kunna tackla denna kokta potatis utan grytlappar? Hur ska de kunna förklara detta för sina väljare som förväntar sig något helt annat nämligen ett ymnighetshorn av pengar som bara strömmar ut utan synbart slut? Den politiska golgatavandringen för miljöpartiet kan bli både lång och smärtsam. Förutom detta riskerar nu partiet en svekdebatt plus en debatt om politisk etik med tanke på de hårda orden mot alliansen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERADet exceptionella är att Åsa inte ser det exceptionella i mp:s politik Foto: Galleryhip

Löjesguiden har den delikata uppgiften och också nöjet att få nominera miljöpartiet till priset ”Foliehatt of the Year”. Motiveringen lyder: ”Ni nomineras till priset för er osvikliga förmåga att maximera hyckleriet i svensk politik. Ni har med tydlighet och handfasthet visat att ni är helt omogna uppgiften att ta ansvar för Sverige, något alla utom ni själva inser. Istället fortsätter lånekarusell och dumheter att skapas med en maskins precision där ni är en central figur som maskinens huvudsakliga operatör.”

6 tankar på “Hycklarna I MP Igen

 1. Det enda positiva med alla dumheter som MP begår är att de nu börjar granskas på ett sätt som tidigare var otänkbart. Förhoppningsvis leder det till att partiet utplånas när folk förhoppningsvis inser vad deras politik leder till..

  Gilla

  • Jag är lite förbryllad över fenomenet mp. Precis som du skriver är nu partiet under luppen 24 timmar om dygnet. Det har hittills lett till en rad kritiska artiklar där till och med aftonbladet har haft en ganska kritisk syn, hittills har det dock bara lett till att partiet har ökat i opinionsundersökningar. Det parti som har förlorat på samarbetet är sossarna. Också vänsterpartiet har vunnit på sin nya ställning och återigen är det sossarna som har betalat priset för det. Jag har den del tankar ikring hur det hela hänger ihop men jag är förbryllad.

   Gilla

   • Ja, det är märkligt att MP kan öka sin anhängarskara när man ser hur odugliga dom är på att regera och vilka hycklare dom är. Att sossarna förlorar anhängare är väl däremot inte så konstigt ?
    Alla tänkande människor ser ju att det är dom som har vikit ner sig i förhandlingarna gentemot extremisterna i Voch MP. T.ex gällande Bromma flygplats,förbifarten och valfrihet i vården.
    Då är det ju inte så konstigt att en eller annan sosse vänder partiet ryggen.
    Sedan har ju inte Löfven precis gjort att någon kan känna sig stolt över att vara Sosse. Allt han gör är ju att mumla, förhandla och göra sig osynlig så mycket som möjligt. När han sedan framträder så gör han bort sig genom att inte komma ihåg namn och inte komma ihåg vilka utsläppskvoter han skall förhandla om

    Gilla

   • Jo så är det förstås. Sossarna förlorar därför att de har gjort avkall på för många av sina kärnfrågor och landat alldeles för långt ifrån vad de i själva verket tycker. Folk uppfattar därmed inte dem längre som vare sig ansvarstagande eller ett parti som står för det folk tycker och tänker. Det som förvånar mig är att en del av dessa besvikna tycks ha gått till det som borde vara källan till besvikelsen – mp och v. Inget val jag själv skulle göra eftersom jag tycker båda partierna är avskyvärda. Tydligen resonerar inte alla som jag och att de båda har ökat i opinionsundersökningar är både förbryllande och något som skrämmer mig, de är trots allt precis som du skriver extremister också i mina ögon. Det börjar bli dags för Löfven att ryta ifrån och inte sätta taktik före sunt förnuft. Mp och v kan mycket väl med sin verklighetsfrånvända politik riva ned det mesta som har tagit så lång tid att bygga upp, välfärden är en men också förutsättningen för välfärden dvs ekonomin.

    Gilla

   • Någon sade att av riksdagspartierna är det bara Mp och SD som fortfarande har karaktär av ”folkrörelse”. (De övriga är fackföreningar för ”politikarbetare.”)

    Som bekant räcker det inte med visa på verkligheten för att få bukt med sekter:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Seekers_%28Chicago%29
    (Även här, i modern tappning: http://www.nakedcapitalism.com/2011/12/philip-mirowski-the-seekers-or-how-mainstream-economists-have-defended-their-discipline-since-2008-%E2%80%93-part-i.html)

    Gilla

   • Sekter har ju som du kanske vet en del karaktärsdrag som är distinkta. 1. Man får inte ifrågasätta deras auktoritet 2. De har alltid rätt 3. Har de inte rätt, har de rätt i varje fall. Påtalar man att de har fel trots att det sägs något annat går ärendet tillbaka till punkt ett. Det är med andra ord i deras egna ögon en underbar situation de sitter i där de aldrig behöver ifrågasättas eller ställas till svars, de har ju aldrig fel!

    Jag tillhör den där skaran som har sett detta från den tid som kallas barndom när jag bodde i en miljö starkt präglad av religiös fundamentalism i form av frikyrkor. Ett vanligt drag är att de utövar sin makt och lurar sina proselyter som dom skurkar de är. I vår tid har dessa charlataner bara fått moderna efterföljare. Metoderna är desamma, budskapet annorlunda. Det är dock helt klart att vare sig det är en grön rörelse eller feminism som också den är en sekt, så är resultatet skrämmande att se. Faktiskt mer skrämmande än de kristna fundamentalister jag växte upp med eftersom religionen ändå gjorde dem relativt timida så länge man inte provocerade dem för mycket. Idag däremot kan det sluta med att man både blir uthängd för allmän beskådan och hudflängd. Det jag tänker på är hur Per Ström behandlades i sociala media där det skapades fb-grupper med hatiska personliga budskap och där det till och med sattes upp pjäser med statliga anslag enbart för att håna en person. Lo Kauppi var översteprästinnan i den tillställningen vars syfte var att förlöjliga och förvränga ett budskap. I det fallet fick de precis som de ville, Per Ström orkade inte längre när han insåg att också hans familj svävade i fara och han slutade att skriva på sin blogg. Så vinner de hjärntvättade sitt åsiktsmässiga envälde och det finns inget som har ändrats i den bilden från den jag fick som ung. Hatet och intensiteten i hatet samt kanalerna man når ut genom har däremot ändrats. Men både miljöpartiet och andra dumheter ser med den nuvarande situationen ut att gå en ljus framtid till mötes och det skrämmer mig. För en sekt är de och deras budskap lockar inte mig det minsta. Med representanter som Åsa Romson blir bilden dessutom komplett, en dåre med en dåres budskap.

    Du har en poäng i att verkligheten eller argument inte biter på dem. De har ju sin lilla trepunktslista som jag skrev om. De har ju alltid rätt och man får inte ifrågasätta detta! Nej, det enda sättet att behandla miljöpartiet och feminister är helt enkelt att inte bjuda in dem i ”finrummen” det vill säga inte ge dem makt. Det kan se ut som en situation där de kan sätta på sig offerkoftan men så länge de är ute på sin golgata-vandring kan de ju åtminstone utöva lite ödmjukhet och kanske också tvingas att omvärdera sina åsikter till att passa verkligheten mer. Tyvärr är det inte så idag, så långt från den politiska och samhälleliga realiteten som partiet tycks stå blir de bara kontraproduktiva och direkt farliga. Ett sånt exempel är deras oerhörda påhittighet när det gäller att lägga ner energiproducerande enheter med motivationen att de är miljöförstörande. Att ersätta dem är något av en illusion som bygger på produktionsformer som inte kommer i närheten av de antal kilowatt-timmar man har tagit bort ur produktionen.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s