Totte Löfström

Totte Löfström är en av krönikörerna på Nyheter24. Journalister har ju som ni vet ett ansvar inför sina läsare då man med sina ord och sina artiklar är med i det som oftast betecknas som ”det offentliga samtalet” dvs debatten. Det är ett ansvar Totte tycks ha glömt eller låtit bli att förstå. Istället har hans ”journalistiska gärning” börjat bygga på osakliga påhopp och ren personförföljelse för att inte tala om påhopp på hela folkgrupper. Följ med in på en vandring i en mycket mörk värld där Tottes värv nu ska kartläggas.

MörkerÄr journalistik i Sverige på väg in i ett evigt mörker? Foto: Aftonbladet

Kritiken/Påhoppet på Marcus Birro är talande. Det började med att Marcus gjorde det man inte får göra i dagens Sverige, nämligen att kritisera ”fel” grupp. I sitt Twitterinlägg ville Marcus Birro sätta ljuset på att alla religioner idag får klä skott för terrorism när det i själva verket är så att majoriteten attacker står grupperingar inom Islam bakom. Det betyder INTE att alla muslimer står bakom men att en liten grupp står för det mesta av världens terroristdåd. Med risk för att stämplas som rasist är detta fakta jag själv kan skriva under på. Namn som Boko Haram (länk till CNN), IS (länk till artikel från NBC), Al Qaida (länk till rapport från MI5), Aqim (länk till artikel HBL), Hamas (länk till Wikipedia där Hamas stadgar redovisas) talar klarspråk på den punkten. Totte vaknade genast till och som den rättrådige drog han ut i sitt egna lilla jihad.

TotteTotte försöker vara rättrådig men drar ett löjets skimmer över journalistik Foto: Nyheter24

I en artikel i Nyheter24 gick så Totte till generalangrepp mot Marcus. Kritiken i sig går ut på att man inte kan beskylla en och en halv miljard människor för vad en grupp på några tiotusen (?) gör sig skyldiga till, så långt har Totte en poäng. Också när han går vidare har Totte en poäng. Inte heller i resonemanget kring kristdemokrater som inte representeras av Marcus idéer eller resonemang, har jag något att invända mot Tottes syn. Därmed inte sagt att jag tycker att Totte har en poäng över lag, han har fortfarande inte förklarat följande. Varje gång en muslim får frågan om alla dessa organisationer och deras något verklighetsfrånvända agenda, skyndar de sig att säga att dessa krafter inte representerar islam. Bra! Jag håller med, det gör de inte.

Döm då om min förvåning och besvikelse då en del av dessa människor i nästa ögonblick smiter iväg bakom ryggen och gör som i artikeln från Sveriges Radio. Att säga en sak men mena en annan är en beprövad metod som Totte tycks förbise hos vissa. När till och med regeringar i Mellanöstern ibland har för vana att förneka kopplingar till terror, men ibland ertappas med fingrarna i syltburken som i följande artikel från The Telegraph så är man inte längre trovärdig. Inte heller Totte blir så trovärdig när han med en bulldoggs envishet försvarar något utan att ta reda på fakta.

Fortfarande är det dock så att de flesta säkert är emot detta. Problemet är bara att också de goda krafterna är tysta av rädsla för vad som kan hända om man opponerar sig. Därmed håller extremisternas agenda att sakta men säkert på att ta över också här. Det blir inte bättre av att journalister som Totte och faktiskt hela tidningar låser in sig i en åsikt utan att kunna se nyanserna. I och med detta blir snart det onormala och avvikande normalt och accepterat i samhället, ett faktum vi nu ser på flera håll. Attacken mot en judisk rabbin i Malmö talar sitt tydliga språk som framgår av artikeln i Aftonbladet. Också att en organisation som ISIS rekryterar i Sverige tyder på att det åtminstone måste finnas ett visst stöd för deras filosofi, dom har ju trots allt lyckats rekrytera ett nittiotal personer till sitt smutsiga värv. Detta faktum skrämmer mig, men mest skrämmer det att sådana som Totte totalt missar sådan fakta och istället för att ta debatten sopar det under mattan. Länk till SVT med artikel om rekryteringen.

IsisÄr det dettaTotte vill förringa? Foto: Ibtimes

I nästa ögonblick märker jag hur Totte har gjort självmål på självmål. I hans krönika finns en länk som leder till följande artikel. I den driver han sin tes att västsvenskarna har skitit i det blå skåpet när de uttalar ordet ”kex” ”Chex” ungefär som i ordet ”kedja”. I svenskan kan ju som bekant ord uttalas dialektalt, här har ni ett av många exempel. ”Chex” eller ”Kex” är en livsavgörande fråga som man verkligen måste gå till botten med och detta västsvenska ofog att uttala ordet felaktigt måste ju få ett slut. Den nivån håller artikeln.

Nå Totte, när ska vi få läsa om hur du vill förbjuda värmlänningar och västgötar att uttala ordet ”kyrka” ”körka”, det stavas ju k-y-r-k-a? Kanske ska du kräva att norrlänningarna slutar upp med sina eviga betoningar på första stavelsen i varje ord istället för att som vi ”normala” människor betona på lite olika ställen? Vi borde kanske enligt dig också se till att skåningarna la av med sina ord som saknar motsvarighet i övrig svenska. Vem förstår vad ”lua” betyder? Kanske ska Stockholmare tas i öronen för sitt eviga användande av ordet ”liksom” i slutet på varje mening? Också användandet av det icke-existerande ordet ”Ba” som förekommer i Stockholm borde ådra sig en bannbulla. Nej pröva en annan sanning Totte, om du på fullaste allvar menar det du skriver bör du nog genast tänka över vad det är för typ av land du vill leva i. Det där ett statsdekret går ut att nu heter det ”kex”och inget annat, eller ett land där vi följer de olika traditioner olika landsändar har! Och förresten Totte, tillhör du inte den där skaran som tycker att du gillar olika?

KexChex? Kex? Resonemanget är mossigt och faller på eget grepp! Foto:Enskruvlos

I nästa artikel är Totte visst lite trött på gubbar. Överallt dessa medelålders svin som likt dinosaurier inte förstår att de är dödsdömda och överflödiga. De får vräka ur sig den ena pappskalligheten efter den andra och bland dessa finns föråldrad syn, sexism och homofobi. Så går Totte på medan han själv gör sig till talesperson för gubbofobin som sprider sig runt landet i kölvattnet på den misandri som tidningar och media av idag uppvisar. Fördomar och uppdämt förakt är ingen bra grund att stå på om man vill skriva en saklig artikel och det är inte detta. Generaliseringarna som du anklagar andra för blir därmed dina egna när du buntar ihop ”gubbar” med människor jag och många fler ”gubbar” inte känner den minsta samhörighet med.

Ändå blir vi föremål för din kritik utifrån just dessa människor och åsikter jag och många fler med mig djupt ogillar. Det enda Bert Karlsson och jag har gemensamt, en person som du jämför oss med, är att vi har celler i kroppen och också dna. Mer än så kan jag nog tyvärr inte tillstå, åter ett faktum som Totte förbiser. Hur fungerar den logiken Totte, är inte din fördom precis lika stor i och med detta påstående?
Mer om Tottes logiska kullerbyttor hittar du på WTF Toklandets blogg.

GubbarGubbar är också olika, generaliseringar hjälper inte nån Foto: Bananprojektet

Nyheter24 är något av en generell dikeskörning som visar hur mycket som har gått snett i dagens journalistik. Med sin av de genusteorier och intersektionella tänkande färgade bild som så många gånger förvränger både logik och fakta, går denna före detta hedervärda yrkeskår sotdöden till mötes. Ert förtroendekapital hette ”sanning” och ”objektivitet” men det var då, numer är ledorden ”propaganda” och ”subjektivitet”, ett faktum inte minst Totte visar. Totte Löfström nomineras av just denna anledning till Löjesguidens stora pris ”Foliehatt of the Year”. Motiveringen lyder: ”Med en blandning av brist på seriositet och faktaunderlag ersatt med tyckande, gör du dig till en journalist i tiden som speglar den nya erans ideal och hur man begraver ett helt yrke med hjälp av misstro. Löjesguiden tycker särskilt mycket om avsnittet med ”gubbar” och dina utfall i uttalsfrågan, de visar en omognad som är monumental. Kanske borde din journalistiska gärning tas på lite mer allvar, det allvar där objektivitet, sanning, fördomsfrihet och balans blir ledstjärnor istället för motsatserna.”

3 tankar på “Totte Löfström

  1. Ja, Löfström är ett stolpskott men han passar ju in på dumheter 24 där det knappat skrivs en enda läsvärd krönika. De flesta krönikor är indränkta av misandsri,feminism,genusteorier och annan skit.

    Gilla

    • Har inte läst hans misandri mer än gubbartikeln då förstås men så hör det ju till att jag sällan eller aldrig läser Nyheter 24. När jag väl gjorde det blev jag minst sagt skräckslagen. Tottes journalistiska form av asperger som mest yttrar sig i artikeln om Göteborgarnas uttal av ”kex” är förskräcklig. En person som med en sån frenesi kan skriva om något som är en icke-fråga måste nog överväga vad han eller hon håller på med.

      Gilla

  2. Pingback: Menar Virtanen att Marcus Birro är fascistsympatisör? | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s