Denna Förbannade Misandri

Ylva Johansson politik är manshatarisk. Ja ni läste rätt m-a-n-s-h-a-t-i-s-k, någon annan slutsats kan man tyvärr inte dra efter artikeln i SVD. I en artikel där resonemanget mellan raderna är full av misandri för hon sin tes som är så genombrutet av genustänkande att i varje fall jag mår illa av ren ilska. Varje år dör sisådär 40-60 personer i arbetsplatsolyckor, ett tragiskt faktum som inte är en munter läsning. Än mindre munter blir dessa siffror inte av att en förkrossande majoritet av dessa är män. År efter år har männen dominerat dödstalen STORT (se tabell), vilka åtgärder har myndigheterna tagit? INGEN! Också bland arbetsskadade dominerar männen, cirka 1,5 gånger så många för att vara mer exakt. Åtgärden mot det heter i Ylva Johanssons värld att skjuta till mest pengar till förebyggande åtgärder för skador som drabbar kvinnor.

I artikeln får vi via vår ”solidariska” minister veta att siffrorna föranleder regeringen att skjuta till pengar för att undersöka kvinnors arbetsmiljö, alltså inte mäns! Förra året skadades 18.400 män och 13.200 kvinnor i arbetslivet, ändå är det kvinnor som ställs i fokus. 2013 Var den faktor som talar om hur många per 100.000 som dör i arbetsplatsolyckor 0,2 för kvinnor och 2,1 för män. Ett faktum som innebar att för en miljon i arbete eller egenföretagande dog 2 kvinnor när 21 män miste livet samtidigt. Siffrorna är tagna från följande adress:

Klicka för att komma åt STAT2014_01.pdf

. Kan tyvärr inte få denna länk att fungera ordentligt, markera länkadressen och kopiera in den i adressfältet.

???????????En förkrossande majoritet av arbetsskador och olyckor drabbar män Foto: Arbetarskydd

Tabell från Arbetsmiljöverket åren 1955-2010

TabellDet är med andra ord en minister som med sina feministiskt färgade glasögon tycker det är ”rättvisa” när män som drabbas mer än dubbelt så många gånger av både skador och dödsfall, medvetet ska missgynnas i den politiska agendan. Med argument som ”kvinnor drabbas värst” rättfärdigar hon sin egna orättfärdiga politik. Ja, jag kallar den inget annat eftersom MÄN drabbas värst – inte tvärtom. Vidare ska särskilt fokus ska läggas på kvinnodominerade yrken och slitsamma fysiska, psykiska och emotionella situationer. Detta för att skapa ”jämställdhet” mellan könen.

Vidare ska ” En särskild satsning på arbetslivsforskningen med totalt 60 miljoner kronor genomförs under perioden 2015–2018, med fokus på kvinnors arbetsmiljöproblem och arbetsrelaterade ohälsa.”. Inget om männens ohälsa igen då alltså. Ylva Johansson visar därmed att hon inte är kapabel att avgöra vad ”jämställt” egentligen betyder. En nollvision för dödstalen i arbetslivet och en strategi för att nå denna ska tas fram, ingenstans nämns dock hur könsfördelningen ser ut men av siffrorna att döma borde ca 90% av anslagen till den delen läggas på fokus på dödsolyckorna för män. Fan tro det dock innan jag ser konkreta siffror på vad hon tänker sig. Så sent som härom veckan inträffade en ny dödsolycka där två personer dog – båda män. I rest on your face Ylva. Susanna Varis har bloggat om samma sak, här finner du länken till artikeln.

Ylva JohanssonYlva Johansson gav oss en fulländad lektion i misandri Foto: Aftonbladet

Löjesguiden vill med denna artikel nominera Ylva Johansson till priset ”Foliehatt of the Year” och samtidigt välkomna ytterligare en ny kandidat till priset. Motiveringen lyder: ”Du nomineras för din förträffliga förmåga att fullborda hyckleriet. Där du använder ord som ”solidaritet”, ”jämställdhet” och ”rättvisa” borde det stå ”smygmetoder till ojämställdhet” och ”orättfärdig agenda”. Du har därmed gjort dig till en formidabel representant för den dubbelmoral socialdemokrater och andra vänstermänniskor har utvecklat till fulländning. I ett enda slag visar du hur mycket människovärde och rättvisa är värd i er föreställningsvärld och hur mycket ni prioriterar det som nu är mer än bråttom med att komma till botten med. Rättvisa och annat har inget eller lite att göra med den agenda du nu lägger fram, men det gör ju inget för det är ju för en ”jämställd” sak.”

8 tankar på “Denna Förbannade Misandri

 1. Hon har ju helt enleklt gjort samma ”analys” av arbetsplatsmiljön som hennes gamla kommunistpolare Schyman.Dv.s kvinnor drabbas alltid värst av allting även om statistiken
  säger något annat. Om män egentligen är värst drabbade i något sammanhang är ointressant
  och förmodligen beroende på en destruktiv mansroll. Kvinnor däremot är alltid offer för omständigheterna och behöver alltid hjälp…

  Gilla

  • Och det är den bilden jag börjar bli så j-a trött på, kvinnor som ska daltas med trots att det faktiskt är något helt annat som måste till. Att statistik talar sitt språk och såna som Ylva ett annat är något som börjar bli pinsamt.

   Gilla

 2. Ursäkta, men Ylva Johansson behöver analyseras i sin helhet och inte i ett så här snävt perspektiv.
  Följ henne från början, hennes giftermål med Erik Åsbrink (vilka krafter arbetar han för) och denna klanens förbindelser och maktpositioner…

  Gilla

  • ”Ett snävt perspektiv” kan också kallas ”tema” dvs vad artikeln handlar om. Du pratar om en mycket större helhet, den äger sin riktighet men jag pratar mer om en specifik händelse som är lika relevant. Ylva Johansson finns all anledning att återkomma till i det sammanhang du talar om, var så säker. Under tiden är det det något mindre perspektivet som gäller, hennes handling i den här frågan talar ju också ett högt och tydligt språk. 😉

   Gilla

 3. Det står längst upp att YJ är MANSHATARE!
  Det finns inget som tyder på det.
  Hon är högrankad Rotschildsionist! (Vad det innebär krävs omfattande studier för att förstå den allvarliga innebörden av).

  Gilla

  • Jag är ledsen att behöva påpeka det uppenbara Sofia men hennes politik säger allt och mer därtill. Det faktumet att män drabbas mer än tio gånger oftare av arbetsplatsolyckor med dödlig utgång och att de drabbas en och en halv gång så ofta av skador föranleder INTE åtgärder som enbart handlar om kvinnor. Om en manlig minister hade beslutat att vidta åtgärder som i något sammanhang enbart hade gynnat män hade han fått veta vad han hette, samma behandling gäller väl kvinnliga ministrar antar jag eller????? Du säger vidare att jag påstår att YJ är manshatare, var får du det ifrån? Hennes POLITIK är definitivt manshatisk, men på intet sätt kopplar jag detta till PERSONEN YJ. Det är skillnad på Politik och Person som du säkert förstår.

   Rotschildsionist (?????????!!!!!!!), skulle om jag förstår dig rätt Ylva Johansson vara en person som tycker att det ska bildas ett land för judar därför att gud har talat till henne och sagt det? Är inte det om något förtal av Ylva Johansson samtidigt som det är en djupt kränkande term i största allmänhet?
   I klartext: Diskutera gärna men använd ett språkbruk som är lite mer värdigt, argumentera gärna för din sak men låt bli att svänga dig med termer som är grovt nedsättande.

   Gilla

 4. Hej!

  Vad säger man?!

  Det här handlar inte om genus, det handlar om människor som skadas i sitt arbete allt medan politiker käbblar om allt utom det som är viktigt. Förbättra arbetsmiljö för alla, minska antalet arbetsskador för alla och minska antalet arbetsrelaterade sjukdomar för alla. Att börja surra om vad som finns i trosan och kalsongen är bara dimridåer som döljer avsaknad beslutskraft och visar strutsmentalitet.

  Tack för en bra artikel.

  Gilla

  • Jag kunde inte ha sagt det bättre själv. Prioriteten måste ju i rimlighetens namn ligga på att förhindra och förebygga olyckor oavsett kön, när man börjar stirra sig blind för den faktorn blir man också blind för det huvudsakliga mönster som finns bakom varje olycka. Därmed missar man målet och inget blir bättre av det. Ha en trevlig fortsatt läsning.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s