Det är Fan Inte Okej

I media läser vi ofta om hur otäckt SD är med sin rasism och sin inställning till invandring. Varje dag matas vi med samma tanke om att man i stort sett måste vara dum i huvudet om man röstar på dem. Jag röstade inte på detta parti och jag kommer troligen aldrig att göra det, men det som gör mig förbannad är att jag inte riktigt kan se med de ögon som journalister kan se med. Å andra sidan, vem kan det så jag kanske inte är så konstig trots allt.

När jag läser hur städer ute i landet får ta emot så många flyktingar att det inte längre håller, artikel från SVT om detta, samtidigt som andra delar av landet inte tar emot en enda som man kan läsa om i GP. En obalans som kostar pengar via skattsedeln och därmed blir landet än mer orättvist också på kommunalskattens område. Visst får kommunerna statliga anslag för mottagandet men detta täcker inte fullt ut de kostnader man drar på sig. För migrationsverket täcker själva mottagandet, men det som kommer i kölvattnet till exempel försörjningsbidrag för att jobb saknas får kommunerna stå för själva. Mer om kostnaderna för detta från riksdagens motionspublikation.

Obalans ViktObalansen mellan de kommuner som tar emot och inte ökar och därmed kostnaden
Foto: Viska

Kanske inte så konstigt då att folk blir förtvivlade över att politiker från alla etablerade partier inte lyssnar på dem och istället röstar på SD. Samtidigt som partiet får klä skott för allt från nageltrång till inhuman flyktingpolitik, lurar andra i vassen. De undgår skickligt radarn därför att de har media och andra på sin sida. Jag tänker naturligtvis på Miljöpartiet som sedan intåget i regeringen har gjort bort sig så mycket att jag kan inte längre räkna gångerna. Åsa Romsons bottenfärg är ju beryktad, artikel i Expressen, men hur hon lyckades ducka för en mediestorm som uteblev måste man betrakta som rent suspekt. Mer om detta i SVD. Tur då att hon har såna fina vänner som Eva Franchell på Aftonbladet till hjälp när offerkoftan ska ikläs, hennes artikel hittar du via denna länk.
Bloggen WTF Toklandet har också skrivit om artikeln, den rekommenderas varmt.

GäddaDet finns mycket som lurar i vassen, också politiska partier Foto: Fotosidan

Också att en miljöpartists smugglade narkotikaklassade svampar är en milstolpe, mer om detta i Expressen. Naturligtvis gjorde partiledningen vad man kunde för att försvara som här också det i Expressen. Tyvärr missade Fridolin målet för poängen är inte att hänga någon som redan har avtjänat sitt straff, det handlar istället om hur man kan ge ett förtroende till en person som tidigare har uppvisat dåligt omdöme och så urusel moral. Kom ihåg att denna person höll på att få jobb i regeringskansliet Rosenbad, ett uppdrag man inte ska se så lättvindigt på som Fridolin tycks tro. Det heter ju trots allt ”förtroendeuppdrag”, något jag inte har för vare sig den här personen eller partiet de båda representerar.

FlugsvampSvampar tycks finnas både i skogen och i regeringskansliet nuförtiden Foto: SVD

Att medias företrädare missade det målet blir åter ett mysterium och något man måste betrakta med en mycket kritisk blick. Varför framför allt Romson har lyckats undvika att bli avsatt är faktiskt ett av vår tids största politiska gåtor. För hennes vurpor är minst sagt minnesvärda, exemplet talet i Almedalen i somras är talande. Mer om det i GP. Också i vargfrågan har Åsa Romson hamnat fel nu som då, här en artikel från SVT. Den dåvarande regeringen Reinfeldt fick också sin beskurna del av hennes osakliga debattstil, mer om hennes anklagelser om vinklade rapporter och forskarrapporter som skulle varit framtvingade hittar du i en artikel från SVD.

MediaMedia har somnat in nu när allt är i hamn, tur då att vissa andra är vakna Foto: Twitter

Också hennes föregripanden i regeringsbeslut är för att uttrycka sig milt mystiska. En regering ska kollektivt stå bakom sina egna beslut, men i klimatfrågan lyckades Åsa Romson förbigå den principen. Innan förhandlingar var klara och ett regeringsbeslut var klart, ringde hon helt sonika upp SVD:s redaktion och meddelade regeringens beslut som ännu inte fanns. Mer om detta i denna länk till SVD. Åsa Romson har i mitt sätt att  se det satt ett svårslaget rekord i tavlor av det sämre slaget, ja rent av hötorgskonst faktiskt, men det mest mystiska är att drevet från media har uteblivit igen. Hur förklarar man något sådant annat än att journalisterna som kollektiv i sina delar agerar på ett både politiskt och beskyddande sätt? 58% Av journalistkåren sympatiserar ju med mp, i valet fick de 6,8. Mer om detta i artikeln från Forskning & Framsteg.

Dålig KonstÅsa gjorde några tavlor, den här är dock bra i jämförelse Foto: Today

Miljöpartiet är också partiet som har lyckats att få en toppnominering till Regeringskansliet stoppat av ingen mindre än säpo. Det var tidigare under hösten säkerhetspolisen användes som remissinstans och snart hade de sagt sitt, mer om detta i en artikel i Expressen. Vidare kan vi inräkna den utnämningen av Yvonne Ruwaida till departementssekreterare på två departement – Ubildnings- och Miljödepartementet – vilket inte överensstämmer med grundlagens regeringsform något som nu är KU-anmält (KU – konstitutionsutskottet – är riksdagens kontrollorgan för konstitutionella frågor: Författarens anmärkning). Mer om den saken i följande riksdagsprotokoll.

Stuffed TurkeyMiljöpartisten stoppades också men av säpo Foto: Wikipedia

Trots praktvurpor, konstitutionella tveksamheter, direkta övergrepp och annat delikat men framför allt avsaknaden av konsekvens i tidningar, är det andra saker som är betydligt mer otäcka än så. Det är tonen i partiets retorik jag tänker på. Ett smakprov gavs redan i somras när Åsa Romson höll sitt så kallade talibantal i Almedalen på Gotland. Hela talet kan ses och höras via följande länk till SVT. I en ledarartikel i SVD skriver Tove Lifvendahl en bra kommentar på talet.
Ett annat exempel följer i videoklippet nedan. Filmen visades inför valet och har en underton som jag tänkte kommentera, men se följande film först:


Den startar med kommentaren ”Är du redo?”, en kommentar som är tänkt att få folk på fötterna redo till kamp. Jag känner redan där att det här är inte okej. Sen kommer klimatapokalypsen som för att skrämma, ”Klimatet vi skulle rädda har helt glömts bort”. Jag antar att det väl är därför att klimatet helt har glömts bort som nu ozonhålet över Arktis har börjat minska. Den lyckliga nyheten har skett tack vare ett långsiktigt arbete med att förbjuda och minska freonanvändningen i världen. Förmodligen är också minskningen av freonanvändningen ett tecken som tyder på detta otroligt stillastående arbete. Mer om detta faktum i en artikel i GP.

KlimatapokalypsKlimatapokalypsen är över oss enligt vissa Foto: SMHI

Påståendet görs samtidigt som flera saker händer kring utsläppen av koldioxid. För det första är det inte industrin som står för ökningen av utsläppen, det gör privatpersoner. Ändå är det just industrin miljöpartiet vill ge sig på genom att till exempel lägga skatt på dessa. För det andra har ökningen som fram till 2010 ökade, nu börjat minska som framgår av Naturvårdsverkets statistik. Ändå vill man att svensken ska straffas för vad till exempel kinesen gör. Mer om kinesisk miljöpolitik, eller snarare den hittillsvarande bristen på sådan, hittar du i länken till Allt Om Vetenskap. Kan någon förklara den logiken? Mer information om hur svenska utsläpp ser ut hittar du i en artikel från ny teknik.

YmighetshornMer skatt är alltid svaret som om pengar kom från ymnighetshorn Foto: Bukowskismarket

Filmen fortsätter med kommentaren ”De säger att vi lever i ett land öppet för alla, men har du fel efternamn får du inte ens komma på intervju”. Hur miljöpartiet kan fastslå detta faktum vet jag inte, men kraven på arbetsmarknaden har generellt sett ökat. Man måste kunna svenska – här ligger invandrare dåligt till därför att den svenska integrationspolitiken vars syfte är att lära folk språket och kultur delvis har brutit samman. Resultatet har istället blivit områden präglade av utanförskap men med en trygghet i att grannarna talar det egna språket, vi har alltså idag isolerade öar som står utanför det svenska samhället och det får konsekvenser som att det blir svårare att hitta jobb. Allt fler anställer också bara dem man känner, ett sällan diskuterat faktum i nepotismens Sverige och därför också extremt få undersökningar och artiklar.

PutinPropagandans värld är enkel, verkligheten mer svåranalyserad Foto: Madmagazine

Analysen är faktiskt så dålig att den vittnar om en okunskap bortanför räddning om man fortsätter att hävda att det påståendet är rätt. Man skulle som i förra stycket kunna skylla på dålig integrering, men man kan också skylla på att numer skapas inte tillräckligt många jobb i Sverige. Alliansen fick faktiskt igång hjulen och skapade 350.000 jobb. En del av dessa var i fas 3 så visst det var kreativ bokföring. Denna siffra redovisades inte heller för ett år som normalt utan på en fyraårsperiod – återigen kreativ bokföring. Vi räknar av de och då återstår, här redovisas antalet sysselsatta i Fas 3 i en riksdagsmotion, ungefär fortfarande 316.030 nya jobb på fyra år. I snitt mindre än 100.000 jobb alltså. Samtidigt kom bara 2013 115.845 flyktingar till Sverige, siffror på det hittar du på länken till Statistiska Centralbyrån (SCB). Samtidigt var 341.000 människor utan jobb 2013, länk till SCB hittar du här. Det blir alltså ett minus på 377.837 personer, det vill säga 377.837 personer inte kunde få jobb för att det inte fanns några eller så kunde de inte kvalificera sig till dessa. Alla dessa måste istället försörjas av de som jobbar via skattsedeln som går till bidrag som i sin tur passiviserar. Om man betänker att denna politik har pågått längre än under alliansens ledning blir det lite som uppfinnaren från Sundbyberg: ”Jag tänkte inte på det”, det gjorde uppenbarligen inte mp heller.

BidragLandet behöver byggas av fler jobb, inte fler bidrag Foto: Rbu

I nästa kommentar ur filmen sägs ”Att ett nej inte betyder ett nej 2014 är fan inte okej”. Här menar nog partiet att de våldtäktsdomar som har fallit under åren där gärningsmän som har uppfattats som skyldiga inte har kunnat fällas. Fast det som både feminister och miljöpartister så där bekvämt glömmer bort är att om ord står mot ord och inga bevis finns, då måste rätten gå på vem som berättar den mest trovärdiga historien. Den sista biten är Sverige rätt ensam om och är i min värld rättsvidrig redan där. Anledningen till detta är att det ger en orättvis fördel till den som kan tala för sig, eller den som kan språket bättre att berätta en historia som uppfattas som trovärdig när den i själva verket inte är det. Detta kan ha skickat oskyldiga i fängelse och det är fan inte okej miljöpartiet. En enda person som är oskyldig i fängelse, är per definition inte okej hur populistiskt ert budskap än är. Att vi i flera fall redan nu har människor som KAN vara oskyldiga, skvallrar om att idag är Sverige redan ett land där rättssäkerhet blir allt mer svagt. Vi behöver med andra ord inte göra det svagare.

OskyldigNär ord står mot ord kan man bli dömd ändå trots eventuella lögner Foto: Aftonbladet

På den här punkten vill alltså detta partiet gå längre, fler ska dömas och det innebär tyvärr att risken ökar att det är oskyldiga vi sätter i fängelse. Det som jag tänker på är naturligtvis den så kallade samtyckeslagstiftning som än så länge bara är en diskussion, inte verklighet. Skulle den bli det skulle lagen alltså kräva ett samtycke mellan de två parterna innan man går hem från krogen för att ha lite roligt i sänghalmen. Problemet är bara att vid en eventuell rättegång kommer åter ord stå mot ord, fick man samtycke eller inte? Hur uppfattade de två och sen ska deras bedömning av den andres respons vägas. Hmmm, jag ser problem här. Nej, det kommer att sluta med att vi måste printa ut en blankett, i vittnens närvaro, fylla i varsin och få varandras namnteckning så att vi nu intygar att vi har fått samtycke och under processens gång filma alltihop med mobilkameran.

SamtyckeVad som ser ut som rättvisa kan bli än mer orättvisa Foto: Beta.Omni

Inte heller tycks man via reklamfilmen vilja locka med tongången om att alla människor är oskyldiga till dess motsatsen bevisats. Det är fan inte okej att folk går fria när de är oskyldiga tycks budskapet vara. Problemet är bara att de är inte skyldiga förrän motsatsen bevisats. Lyckas inte polis, åklagare eller vittnen är det kört. Vill man vända på detta, måste man ju underlätta bevisbördan för att kunna döma mer lättvindigt och det är att ändra hela vår rättsprincip. En annan bättre väg att gå är att polis och åklagare blir bättre på att utreda istället för att antingen lägga ner åtal eller göra undermåliga underlag för åtal. Det är med andra ord ett samhällsproblem, inte ett problem med den åtalade. Det är fan inte okej miljöpartiet, det är istället rättsvidrigt att påstå de saker ni gör. Vårt land står redan rättsmässigt på en rätt skakig grund redan nu och dessa vill göra den än mer osäker. En artikel i advokatsamfundets tidning Advokaten tar upp problematiken.

SpelJuridik är inget spel man lättvindigt leker med Foto: Blippee

Nästa påstående: ”Jag måste tydligen vara vit medelålders man för att få vara med och bestämma”. Det påstås samtidigt som riksdagslistorna innehöll fler namn på kandidater födda utomlands eller människor med föräldrar födda utomlands än någonsin förut. Fortfarande är siffran för låg men ett kontinuerligt arbete pågår i samtliga partier utom möjligen SD, fast också denna tes kommer delvis på skam som här i en artikel från LT. Som bekant byggdes inte Rom på en dag, så inte här heller. Det kommer ta tid men arbetet är påbörjat. Ett delikat faktum är att mp själva ligger under riksgenomsnittet av invandrarrepresentation som en artikel i DN visar.

Dessutom är det så att vi vår nya fina värld byggd på postkoloniala stolligheter är det just denna grupp som påstås vara så förfördelad som får större fördelar än proportionellt på andra områden. Det finns till exempel redan färdiga förslag och en debatt om att kvotera invandrare på arbetsmarknaden, mer om det i en artikel i Aftonbladet. Förslaget finns redan som du kan läsa om här på SVT:s .sajt. Alltmedan de som sägs vara de besuttna får allt mindre och får dessutom utstå all möjlig skit från företrädare för till exempel miljöpartiet t ex med talibantal i Almedalen. Det är fan inte okej miljöpartiet, ni gör er till härförare för en rörelse som med missunnsamhet och hat utmålar en fiende som inte finns. Allt för att skaffa er makt.

NapoleonÄr härföraren den miljöpartistisk självbilden? Foto: Varldenshistoria

Till sist börjar man rada upp flosklerna över hur man själv ser på det som är lösningen. Under parollen ”det är vår tid nu” talar man som det vore 1917 och Fridolin/Romson egentligen hette Vladimir Ilic Uljanov, mer känd som Lenin. Man eldar massan som den demagog man vill se sig som, man använder argument som bygger på teser som ”det är vi mot dom” och man målar upp en himmelsblå färg för framtiden bara man röstar mp. Det är fan inte okej mp, det här är otäckt! När de i filmen till sist utbrister ”Är du redo? Vi är redo!” så känner jag mest att något inom mig brast. Som om en vital del bara punkterades.

LeninAgitationsstilen känns igen på den konfrontatoriska stil Foto: Krigochhistoria

Om man dessutom tänker på att detta parti i denna minut sitter med och bestämmer i Sveriges regering med alla de tabbar de hittills har gjort utan att någon så mycket som lyft ett finger för att stoppa skiten, då är det inte okej Fridolin/Romson. Inte heller ni journalister som tycks likgiltiga inför att vi har ett mot vissa grupper i samhället djupt missunnsamt parti i regeringen är särskilt okej. Att miljöpartiet är ett extremt parti är sant, men de är också ett parti som inte tycks sky några medel att nå dit. Att de inte ens drar sig för att utmåla grupper som vita medelålders män som den stora satan, får mig att se paralleller till en annan tid där en annan färg än den gröna fläckade den politiska kartan. Det kanske rent av är så illa som ordspråket säger: ”Miljöpartiet är som en vattenmelon – gröna på utsidan och röda på insidan.”

VattenmelonGrön utanpå, röd inuti – miljöpartiet i ett vattenmelonskal? Foto: Totalproducenordic

Löjesguiden vill med denna artikel nominera miljöpartiet till priset ”Foliehatt of the Year”. Motiveringen lyder: ”Ni nomineras för er pedagogiska förmåga att visa upp ett ytterst otäckt budskap i politiken som det vore alldeles normalt. Ni ger därmed extremismen en röst, ett synsätt ni är en del av. Om det så rör genusfrågor, invandringsfrågor eller juridiska spörsmål har ni samma syn – den vulgärpopulistiska. Ni tycks helt enkelt se er som bolsjevikerna 2.0 och det är fan inte okej.”

2 tankar på “Det är Fan Inte Okej

  1. Första gången jag hajade till för ett uttalande av Romson (hade ingen koll på henne förut) var när hon föreslog att ingen skulle få blogga anonymt. Har du med det i listan?

    Gilla

    • Nej den har jag tyvärr glömt bort att ta med vilket är jävligt klantigt eftersom den i allra högsta grad berör mig, men tack för påminnelsen. Om jag inte minns fel gick hon ut samma dag och tog tillbaka det hela vilket ju också var anmärkningsvärt. Men det visar väl bara vilken vindflöjel denna människa är och hur illa både hennes politik, argumentering och strategi är. Tack för påminnelsen, det finns anledning att komma tillbaka med än mer om ett parti som aldrig upphör att förvåna mig.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s