Ett Fascinerande Hyckleri

Är det inte fascinerande. Här lever vi i ett samhälle fullt av möjligheter men ändå ber vi tjejer bära ett kors som på golgatavandring. Det korset kallas patriarkatet och talar om att de ska inte tro att de har några möjligheter så länge den fienden existerar. Fast det har dom, men den chansen får en del alltså inte. I det statssocialistiska Sverige ska vi ju indoktrineras och här finns en uppenbar chans när något så saftigt som patriarkatet ligger framför oss. För vem kan argumentera emot utan att bli kallad en representant för denna obekanta företeelse? Vem kan företräda något som inte finns? Mer om den förvirrade värld som kallas feminism kan du läsa om på WTF Toklandets utmärkta blogg.

Gudrun Schyman SlöjaI Sverige har vi för få problem, därför måste vi naturligtvis skapa nya Foto: Toklandet

I Sverige kan vem som helst starta företag, vi kan studera fritt och vi har alla möjligheter att förverkliga oss, också tjejer faktiskt. Ändå ska det intalas att de inte har en chans med detta illusoriska patriarkat närvarande, myten är född. Vi är så fria att vi kan storkna i det, ändå väljer vi att se allt i grått och snart kommer väl avgrundsdjupet att öppnas. Vi har möjligheter men väljer att se begränsningarna vare sig de finns eller inte.

BeslutsångestI Sverige har vi oändliga möjligheter, så många att det skapar beslutsångest
Foto: Shapemeup

Vi har till och med lyckats göra det än värre faktiskt. Vi har media som ihärdigt gör sig till röst och kanal för denna syn och som hela tiden är så villiga att påpeka orättvisorna som trots allt finns, men som aldrig skriver om möjligheterna. För att kunna göra karriär i dagens media måste man till och med likt Lars Lindström skriva en artikel som säljer ut hela manligheten genom att grovt generalisera och visa att man ser patriarkatet. En syn som man normalt måste käka LSD för att se, men i media fungerar det. Här kan du läsa Lars Lindströms drapa på manligheten där han rekommenderar avskjutning. Så lågt har alltså medias representanter sjunkit att de förordar massmord för att komma åt ett problem, allt för att kunna klia rätt rygg.

Ryggkliare KvinnaI medias värld tycks det viktigt att klia rätt rygg Foto: Kolozzeum

Samma media har dessutom blivit dubbla hycklare. För i kedjan där de först slår ner unga tjejer med tjatet om patriarkatet och sedan får könsförrädare som Lars Lindström att späka sig i ånger fattas fortfarande den sista länken. Den pusselbiten kom på SVT igår tisdag när de sände programmet Sveriges Städmästare. Programmet bygger på att man ska tävla i vem som städar bäst och använder mest framgångsrik teknik. Programledarna är två kvinnor som sen testar resultatet och de tävlande är alla kvinnor de också. Se avsnittet via länken till SVT Play. Detta är alltså samma SVT som under så lång tid har varit så feministiska och som till och med varit drivande i frågan.

LikaberättigandeDet ena ska inte utesluta det andra, inom svensk feminism och debatt är det tvärtom
Foto: Womenscenterforcreativework

14.20 In i programmet kan man lära sig mycket om den kvinnosyn SVT vill förmedla. Där vittnar en trettioårig kvinna om att hon för det första älskar att städa. Tittar man vidare så får man reda på att hon jobbar inom vården och har tre barn som hon så gärna tar hand om. 19.08 In kan man höra en annan kvinna vittna om att hennes vinnarskalle kommer att ge henne den åtråvärda segern. Det är underförstått en bild som inte riktigt rimmar som vi får här med andra ord. Först skriker SVT ut sitt mantra om feminism som med en dåres envishet i kombination med en hjärntvättads upprapningsförmåga. I nästa sekund förmedlar man en kvinnosyn som man trodde försvann på sextiotalet.

HemmafruDu trodde bilden var död men inte på SVT Foto: Metro

Här gör alltså SVT en lek/tävling av den bild som förmedlas. Ett sätt som sett ur ett feministiskt perspektiv gör programmet extra farligt. Man kan ju förledas att tro att det skulle vara lustfyllt att städa men också att vara en förtryckt kvinna som såg fram emot sin städning. Med glada små tillrop och en del bannor ska kvinnorna i programmet och tittarna läras hur man städar. På primetime lägger alltså det av feminism så genomindoktrinerade SVT ut ett program vars enda syfte är att förmedla en syn på städning och kvinnor som luktar unket till och med i min mansslemmiga näsa.

IllaluktandeSVT:s budskap är illaluktande i dubbel mening, först vulgärfeminism sen inskränkthet
Foto: Devote

Vad är det för bild man vill förmedla från SVT:s sida? Att städning är en kvinnlig företeelse? Är inte detta  tvärt emot det de har sagt tidigare med sin feministiska agenda? Frågorna hopar sig, men bilden är klar. Städning är enligt SVT en kvinnlig företeelse samtidigt som samma bolag sitter och skriker ut rubriker om varför feminismen behövs. Ja, den kanske behövs men på ställen där vi inte förväntade det. Kanske är det så att den behövs på själva epicentrum för feminismen för att rensa ut i det patriarkala förtrycket som råder på SVT.

UtsopningHuset på Gärdet i Stockholm behöver nog en rejäl uttädning Foto: NWT

För SVT har nämligen visat en viktig princip mitt i allt elände. De värsta kvinnoförtryckarna i Sverige är inte männen, det är feministerna själva. För med lögner och illusioner berövar  de tusentals tjejer möjligheterna, med program som Sveriges Städmästare indoktrinerar de och med subtila undertoner i budskapet planterar de gamla idéer som de vore nya. Hjärntvätt i Sverige fungerar, det kommer hela tiden små budskap genom våra TV-apparater som för att genomföra just detta. Titta gärna på gårdagens inlägg med tråden till SVT Rapport där ni hittar ytterligare exempel.

ZebraSubtila budskap där andemeningen är klar har alltid varit SVT kännemärke Foto: KNTNT

Löjesguiden vill med dagens artikel nominera SVT till priset ”Foliehatt of the Year”. Motiveringen lyder: ”Ni nomineras till priset för ett formfulländat hyckleri. Först talar ni er djupröda om vikten av feminism och sen sänder ni ett program som andas så mycket gammal mossigt arvegods från en svunnen värld. Gapet mellan vad ni säger och vad ni gör blir därmed avgrundsdjup. Det är just sånt jag på Löjesguiden gillar – hyckleri i långa banor.”
Till sist vill jag lansera en ny programidé åt SVT. Vi tar de två programledarna för Sveriges Städmästare – Marléne Eriksson och Marie-Louise Danielsson-Tham – och ett antal deltagare av båda könen. Inkludera gärna också en hen så att de inte känner sig utanför. Det gör programmet intersektionellt och bra. Uppdraget de ska genomföra är att städa ut huset på Gärdet och sen Svenska Filminstitutet för att rensa ut den träskfeministiska kärring- och gubbröra som alltför länge har bitit sig fast där. Då har de ju lite skit de kan sätta tänderna i.

4 tankar på “Ett Fascinerande Hyckleri

 1. Men är inte städning mest en kvinnlig företeelse då? Och i så fall, är det något fel på det? Måste städningen delas upp lika mellan könen? Jag fattar inte. Generellt är väl ett städat hem viktgare för kvinnor än män. Åtminstone är väl den nivån av ordning/renhet som anses acceptabel högre hos kvinnor än hos män. Jag sköter all städning hemma hos mig, liksom tvätt mm för det vill jag, Inget unket i det. Det enda tråkiga är att mitt jobb är såpass tidskrävande att jag inte hinner med att göra så mycket hemma som jag vill göra och det gör mig olycklig. Och nej, att lämna över till min kille skulle inte göra det bättre. Det är ju att få göra det själv som ger mig tillfredställelse.

  Gilla

  • Min utgångspunkt är som alltid att var och en har en absolut rätt att välja lösningar och fördelningar av sysslor själv. Ingen ska behöva få vare sig feministiska eller andra typer av pekpinnar pekade i ansiktet med några fördömande kommentarer så fortsätt du som förut och gör det med stolthet för det är ditt val.

   Vad jag däremot tycker mig se i SVT är något helt annat. Först gör man sig till talespersoner för en radikalfeministisk syn där man sänder program om hur kalkylerad svält av kvinnor har gjort dem kortare än män, sen sänder man ett program vars andemening är att bara kvinnor sysslar med hushållstjänster som städning. Jag städar, jag skulle kunna vara med i programmet och jag är säker på att fler män/killar faktiskt kan det också. Men nej, här väljer man ut 100% kvinnor som om man ville säga något med detta val eller kanske är det jag som drar den tråden för långt. Men man får den känslan och kanske är det inte helt gripet ur luften att säga att i och med ett sånt val så sänder man också en klar och tydlig signal till tjejer av idag från feministernas sida. De ska vara drottningar över hushållet, de ska ta hand om barnen och de ska samtidigt göra karriär. Någonstans tycker jag synd om er kvinnor, här har ni en ny kraft som kräver och kväver men som aldrig sätter stopp. Vill man ha jämställdhet så kan man inte plocka russinen ur kakan och säga att vissa områden är si och andra så. Det är istället en överenskommelse mellan de som är ”aktörerna” att göra upp vem som ska göra vad. Vissa saker kanske en gör bättre, medan den andre gör något annat. En ansvarsfördelning helt enkelt. Hur den ser ut är åter upp till var och en, inget feminister eller någon annan ska lägga sig i helt enkelt.

   Det är där min kritik kommer in, det subtila budskap som SVT än en gång gör sig till talesperson för är inte i linje med den syn man har gett tidigare. Man gör sig helt enkelt till hycklare. För det som de flesta missar är att alla program sänder ett budskap mellan raderna och som gör att vi reflekterar undermedvetet utan egentligen tänka eller kritiskt ifrågasätta. På det sättet kan medvetet eller omedvetet (?) programmet sända just en sån signal där man får intrycket av att det bara är kvinnor som städar. En inskränkt syn enligt mig eftersom åtminstone en del män är bra också på detta och är dom inte det måste de kanske lära sig istället. För vill vi uppnå jämställdhet kan man inte dra linjer i sanden eller pinka in revir, alla måste dra sitt strå till stacken. Annars är vi snart tillbaka i den gamla synen att kvinnor städar och tar hand om barnen medan män mekar med bilen sveper bärs och släpar hem kompisarna på lördagseftermiddagen för lite tipsextratittande. Min syn är på det sättet att normer är till för att brytas, man skapar den norm man själv passar till och som passar den man lever med. Rollerna blir därmed individuella för att passa din och din respektives livssituation, inte en färdigstöpt mall som enbart passar feministernas agenda.

   Gilla

 2. Så Lars Lindström fortsätter sitt feministiska korståg ?
  Citat från artikeln!
  ”Intelligenta kvinnor och män lägger ned så mycket kraft på att misshandla genusforskningen och strypa kvinnorörelsen. Mansrörelsen är miljoner gånger farligare. Den som begår grova sexövergrepp på sovande treåringar, säljer och köper tonårstjejer som sexslavar, misshandlar och våldtar kvinnor.”
  Vi som kritiserar ”genusforskningen” och kritiserar radikalfeminism misshandlar alltså genusforskningen och stryper kvinnorörelsen ? Den så kallade forskningen misshandlar väl sig själv genom sin totala frånvaro av falsifierbara fakta. Det är väl snarast så att fakta avvisas som något unket och patriarkalt. Dina egna känslor är lika mycket värda.
  Att strypa kvinnorörelsen är väl förmodligen i vanlig ordning detsamma som att man kritiserar feminismen.
  Att därefter jämföra den feministkritiska mansrörelsen med sexbrottslighet är direkt ohederligt,osmakligt och ointelligent.Vad har Lindström för bevis för att vi begår sådana brott ? Sannolikheten är rent statistisk väldigt liten.
  Mera Lindström:
  ”Alla smarta debattörer som kräver upprensning i genusträsket (!), stopplagar och byxförbud på kvinnor… vad är de rädda för? Varför vågar de inte erkänna att den manliga seden att slå och kontrollera kvinnor är ett stort samhällsproblem även i Sverige? Hånfulla antifeminister hävdar att något globalt kvinnoförtryck inte existerar.”
  Ja, vi feministkritiker köper inte allt skitsnack om män och pojkar som kommer från Radikalfeministerna.Varför skall vi göra det ?
  Att vi skulle kräva byxförbud på kvinnor är ju direkt skrattretande. Har aldrig hört någon begära det.
  Att påstå att det är en manlig sed att slå och kontrollera kvinnor är ju direkt idiotiskt att påstå. Om det var sant så skulle det inte finnas lagar emot det och dessutom skulle det förekomma i mycket högre utsträckning än vad det gör.
  Nej, det finns inget globalt kvinnoförtryck i den meningen att det förekommer i alla länder. Däremot finns det länder där det förekommer kvinnoförtryck.
  Jag trodde att det räckte med Lindströms förra manshatiska krönika men jag hade tydligen fel.
  Undrar om han är på väg att få sparken eftersom han anstränger sig så att försöka framstå som en god feminist ?
  Det är som sagt var skrattretande att det feministiska SVT har ett program som handlar om att kvinnor tävlar i städning. Snacka om att bejaka unkna värderingar 🙂

  Gilla

  • När man avslutar en artikel med orden ”Män är inte djur, men hade vargar orsakat så här mycket skada skulle en viss avskjutning utan tvekan bli aktuell” blir jag skrämd på riktigt. Han antyder alltså att det inte är att hålla för otroligt att någon annan än han kanske har rätt när man tycker att avskjutning av män inte är en kriminell handling. Att Lars gör sig till talesperson för en så insnöad och skrämmande syn kan man ju bli lätt skrämd. Kanske är det så att man måste se det i ljuset av att Lars ligger pyrt till och måste ställa sig in, jag vet inte. Fullständigt vidrigt är det i varje fall.

   Hycklarna på Gärdet däremot ser jag som ett lost case. Ingenstans blir svenskt hyckleri tydligare. En dag sänder man program som handlar om hur medveten svält av kvinnor har gjort dem kortare än män, den andra dagen kommer ett program där kvinnor framställs som hushållsslavar. Något är fel i konungariket Sverige.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s