Gycklarnas Afton

Sverige måste just nu framstå som det största skämtet någon utländsk regeringen har sett på mången år. Den totala politiska kollaps som socialdemokratin står för och i kölvattnet på den en ohejdad cirkus med två partier som inte skulle kunna ta ansvar ens för vandrande pinnar har sett till den saken. Galenskaperna som snart avlöser varandra och som alla har samma källa – Rosenbad – är det yttersta tecknet på en havererad samling som fortfarande kallar sig ”regering”. Detta trots att en regering är något som ska förvalta och leda landet väljer man alltså att missbruka också detta uttryck.

Margot WallströmMargot Wallström framstår alltmer som ytterligare ett av regeringens svaga kort
Foto: Sverigesradio

Den senaste i raden av de tokiga åtgärder och uttalanden som har kommit ut från Rosenbad är i vanlig ordning Margot Wallströms yranden om att med en feministisk utrikespolitik kan man skapa världsfred. Washington Post uppmärksammade uttalande i följande artikel. Min personliga teori är att Margot siktar på att få världens ledare så fulla i skratt att de kanske till och med kommer att skratta ihjäl sig och därmed lämna utrymme för fred.

Åsa-NisseSvensk utrikespolitk framstår alltmer som ett skämt Foto: Discshop

Det är ingen välbevarad hemlighet att till exempel Putin ligger i Kreml och vrider sig i plågor över uttalandet, skrattet kan höras ända hit. Att hans plan kränker svenskt luftrum minst en gång i veckan får inte Margot att rubbas i sin tro. Hon är nog rätt ensam om det men rätt kaxig i tonen, är det verkligen så feministiskt Margot? Länk till artikel med uttalanden under ubåtskrisen hittar du på SVD.

Ubåt TeslaI en tid när snart sagt alla äger en ubåt får vi kontraproduktiv politik Foto: Teknikensvarld

Också i Washington måste en del frågetecken ha väckts. Kan man lita på Sverige när landet framstår som minst sagt ett skämt? Hur kommer Sverige att agera vid ett skarpare läge än nu? Frågorna är som sagt många och också där måste vissa uttalanden och ageranden framstå som ett smärre skämt. Det kan ju framstå som rätt harmlöst men om man betänker att osäkerhet gör motparter nervösa blir det inte lika roligt eller oskyldigt. Nervösa människor brukar nämligen tendera att handla mer irrationellt.

Irrationellt BeteendeIrrationella tankar och handlingar uppstår bl a ur osäkerhet Foto: Godhatesfags

Ska nästa steg bli att den här politiken också drabbar försvarspolitiken och i så fall hur? Ska vi sätta oss på gränsen mot Finland och spela trumma på Pringles-burkar som protest mot en rysk invasion? Ska Finland i vanlig ordning få ta smällen både för oss och dem?

Frivilligkåren SkidorÄr Sverige på väg att upprepa samma misstag med samma konsekvenser?
Foto: Worldwarera

Löjesguiden vill nominera regeringen och deras något svajiga utrikespolitik som väcker mer frågor än ger svar till priset ”Foliehatt of the Year”. Motiveringen lyder: ”Ni motiveras för en politik som väcker osäkerhet istället för att ge svar. De frågetecken som väcks med politiken kommer säkert väl till pass i Moskva där man tacksamt intecknar det man tolkar som att Sverige i vanlig ordning inte kommer att lyfta ett finger vid en skarp situation. Man ser säkert också att Sverige är sin egen värsta fiende där vår egen politik sätter krokben både för försvars och utrikespolitik värd namnet.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s