Dessa Satans Mördare

Det har blivit dags för ett nytt kapitel, en ny inriktning. Denna inriktning måste innefatta alla goda krafter som drar åt samma håll, och de finns trots allt. Det jag talar om är naturlig de illdåd, eller terrordåd som de har kallats, som utfördes på onsdagen i Paris. Tre uppenbart muslimska fundamentalister stormade då in på en tidningsredaktion i Paris och sköt ihjäl elva kanske tolv personer. uppgifterna är just nu bristfälliga och antalet döda beror vilken nyhetskälla man går till. Fyra svävar mellan liv och död.

ParisAttentatet i Paris har skakat om en hel värld men förhoppningsvis också svetsat den samman Foto: Aftonbladet

Attacken var genomförd med millimeterprecision då det tycks ha varit så att de visste vilka personer som gjorde vad och till och med deras namn. De valde ut de viktigaste och sköt dem som ren avrättning. Väl ute på gatan skrek de ”Allahu akbar” (gud är större) och ”nu har vi hämnats profeten”. Attacken kom efter att tidningen hade publicerat en rad satirteckningar föreställande profeten men också IS ledare Abu Bakr al-Baghdadi. Här en länk om nyheten till ABC News då jag inte längre anser svenska källor trovärdiga.

JournalimsLäs på svenska journalister, ni förväntas säga hela sanningen inte halva Foto: Amazon

Det ska till försvar sägas att flera europeiska muslimska ledare har i skarpaste ordalag tagit avstånd från dådet och det hedrar dem. Uttalanden mot attentatsmännen hittar du här i Bohuslänningen.Hade dom inte gjort detta hade de riskerat att dras ner i samma träskmarker de här hjärndöda kretinerna som nu har utfört dådet kommer ifrån. Världen måste nu bli en i kampen mot dessa satans mördare och detta kan förhoppningsvis innebära startskottet. Här ett uttalande i en artikel av kalifen tillika världsledaren Hadhrat Mirza Masroor Ahmad från sidan Al Islam om det som är fel i delar av den Islamiska världen av idag.

Microsoft Word - Friday Sermon.Jan.25.1.13Hadhrat Mirza Masroor Ahmad är en av dem som har uttalat sig fördömande
Foto: Al Islam

För allt för länge har vi slagit dövörat till och låtsats att inga problem finns, inte minst från vissa krafter här i Sverige har försvarstalen och de förringande förklaringarna haglat. Här kommer Mehmet Kaplans fantastiska uttalande genom en artikel i Nyheter Idag. Efter det inträffade vore det klädsamt om de krafterna bara höll käft och insåg hur landet nu ligger. Också vi är en del av problemet när vi exporterar krigare till detta fruktansvärda. Det borde till och med en miljöpartist som Kaplan fatta.

DaeshEn bild vi inte vill se i framtiden men som sådana som Kaplan blundar för Foto: Patdollard

Visst har Mehmet Kaplan i efterhand gjort en pudel här ett uttalande i Samtiden. Problemet är dock att hans uttalande nu inte går att göra ogjort och det har dessutom öppnat Pandoras ask. Samma fantastiska förklaringsmodell som Kaplan använde sig av i sitt nu så berömda uttalande, används också av Rashid Musa som företräder det muslimska studieförbundet Ibn Rushd. Dumheterna har alltså multiplicerats och risken finns att någon tycker jämförelsen är relevant och att jihadresor därmed är som en skolutflykt till Astrid Lindgrens värld.

Astrid Lindgrens VärldJihadresor – Snart som en skolutflykt till Astrid Lindgrens Värld med små hyss vi borde har överseende med? Vilket skämt! Foto: Vimmerbyturistbyra

Tittar ni på den video som finns till ABC ovan hör man klart och tydligt att de väl ute på gatan skriker ”Allahu Akbar” (gud är större). Ingenstans i Rapports 18-sändning omnämns detta. När vi ser hur demokrati och yttrandefrihet attackeras tycks svenska journalister i vanlig södermalmsk anda välja ut de detaljer de vill vidarebefodra. Allt för att vi – röstboskapet – inte ska bli alltför upprörda och be etablissemanget att vidta alltför långtgående åtgärder (?). För en attack på demokratin och friheten är det, det erkänner till och med etablissemanget.

Abu Bakr al-BaghdadiMänniskor som Abu Bakr al-Baghdadi står för ofrihet och en nedmontering av civilisationen Foto: Independet

Regeringen som är en del av detta etablissemang, uttalade sig genom utrikesminister Margot Wallström. Hon sa det som förväntades men det mest intressanta är nog vad hon inte sa. Ca 7 och 10 in i Rapport 19.30 som du hittar här, säger hon att vi inte kan skydda oss mot terroristattentat. Skitsnack Margot! Det finns massor man kan göra för att förhindra och försvåra. En åtgärd är att se till att strypa svenskars jihadresor till Syrien. Ett reportage om dessa i Aftonbladet.

ISTvå av de svenskar som strider för IS – Kadijah Dare och Abu Bakr – som inte bör återvända hit Foto: Aftonbladet

Genom att omöjliggöra dessa resor stryper man tillgången till stridsvilliga som kan genomföra attentat som gårdagens i varje fall i sina delar. Här måste hela världen samarbeta på flera plan med lagstiftning, utbyte av underrättelsematerial och ett aktivt samarbete mellan länders berörda myndigheter. Världen måste börja agera som EN mot detta fruktansvärda.

KobaneDe enda som bjuder IS motstånd på marken i framför allt Kobane är kurderna, nu är det dags att hjälpa dem också där Foto: SVT

Också Mona Sahlin bör nog tänka till om hon kan. Hennes utspel som samordnare åt regeringen för att se över problematiken med de som reser ner för att kriga och vad som händer med dem som återvänder bör dessutom diskvalificera henne i den rollen. Hennes råd är ju att sätta upp telefonslussar och krama dem som kommer hem så kommer de nog bli lite snällare i framtiden. Jag vet inte var gränsen går för något löjeväckande men där passerades den nog med råge. Avgå Mona, den senaste händelsen visar att du är ute och cyklar med seglardojor.

SeglarskorNär man är ute och cyklar med seglarskor är det dags att avgå Mona Foto: Manolo

Nästa åtgärd som måste vidtas är att om man reser då återvänder man inte. Kan myndigheterna t ex säkerhetspolisen bevisa att en person har stridit för en terrorstämplad organisation, ska de inte heller längre vara välkomna tillbaka vare sig hit eller någon annan stans i Europa. Om dessa åtgärder inte vidtas kommer det som SVT berättar om här bli betydligt vanligare i framtiden.

SäpoSäkerhetsarbetet måste stärkas och ges mer resurser, utbytet med andra länder måste bli bättre Foto: Dagensjuridik

ytterligare ett nödvändigt steg är att integrera. Om människor får lov att bilda samhällen i samhället har vi per definition inte ETT samfund längre, vi har flera. Ett faktum som inte minst gör sig gällande i dagens Sverige där vi med andra ord har en utmärkt grogrund för den typ av tänkande som ligger bakom det som nu hänt. Att som Stefan Löfven gör, skippa integrationsfrågan som egen portfölj och låta de ligga under justitiedepartementet lett av justitieminister Morgan Johansson är ett historiskt misstag. Något som Sverige kommer att få betala för i framtiden men som inte tycks bekymra vare sig Löfven, Johansson eller övriga regeringen.Två kritiska artiklar om detta hittar du i SVT Opinion och i Dagens Samhälle. Denna fråga är alltför viktig för att behandlas så lättviktigt som den nuvarande regeringen gör. Frågan är till och med en ödesfråga. Tar vi inte den på allvar lär händelserna som beskrivs i Sydsvenskan bli vardagsmat framgent.

Marine Le PenDålig integration och nya terrordåd är sådana här människors bästa röstfiskare. På bilden Frankrikes Marine Le Pen som nu lär öka sina opinionssiffror Foto: Telegraph

Motivet för något så korkat som att skjuta undan integrationsproblematiken i någon lämplig vrå är väl etablissemangets enda tänkbara svar. Att erkänna att man har misslyckats lär aldrig hända, att erkänna att den är både ett problem i nuet men också att den kommer att vara så i framtiden likaså. Den hederliga persiska mattan kommer som vanligt väl till pass i socialdemokratins Sverige när man nu städar undan årtionden av misslyckad eller icke-förd politik. Alliansen bör inte heller de gå oskadda ur kritikstormen, inte heller de har visat sig ha en politik som faktiskt tacklar problemen. Dags för ett nytt politisk landskap där de gamla partierna städas ut med andra ord. För de nuvarande är ett misslyckande nu såväl som i morgon. Att fortsätta att låtsas som ingenting kommer som vanligt bara att gynna SD, ingen annan.

Sopa Under MattanDet politiska etablissemanget sopar sina egna och andras problem under mattan därför att erkänna sina brister är en alltför stor prestigeförlust Bild: Norman Rockwell

Den svenska debatten måste bli mindre skitnödig och mindre ryggradslös. Man kan inte i kulturrelativismens namn springa omkring i varje debatt och ursäkta sig för att man är svensk/europé/människa. Allt medan andra som Fatima Doubakil helt öppet får spotta folk och åsikter som inte överensstämmer med den egna rakt i ansiktet. Det föder bara känslan av att extrema åsikter är okej, det är ju ingen som vare sig vågar eller kan gå i svaromål. Mer om den tesen kan man läsa på bloggen Fnordspotting.

RyggradDen svenska debatten behöver bli mindre orolig och inneha mer ryggrad. Upp till kamp för vårt sätt att leva och för våra ideal! Foto: Swipnet

Hennes briljanta slutsatser att det som vanligt bara är oljan USA vill åt när de bombar IS är svårsmält. Hon föredrar alltså IS förtryck och försvarar den indirekt för att rättfärdiga sitt hat mot USA. Svårsmält som sagt. Mer om detta i ytterligare ett inlägg på Fnordspotting. Vårt självhat och självförakt som inte borde vara annat än stolthet undergräver vårt sätt att leva. Läs mer om dessa kloka tankar i Ivar Arpis ledare i SVD.
Fatima Doubakil är också ute på hal is när hon kritiserar en ny terrorlagstiftning. Ett arbete pågår med en sådan där träning och deltagande i strid med organisationer som har terrorstämplats ska förbjudas är tanken. Detta motsätter hon sig med hänvisning till att det strider mot folkrätten. Artikel om detta i SVT hittar du här. Helt fel men målet att försvara jihadresor lär hon ju uppnå med en sån retorik. Svårsmält är ordet igen.

Fatima DoubakilYtterligare ett briljant uttalande av Fatima Doubakil! Kan hon tas på allvar efter detta?
Foto: Twitter

Händelsen i Paris har med all tydlighet visat på ett antal saker. För det första att det nu är bråttom att bilda gemensam front mot de krafter som med sån önskvärd tydlighet har visat vad de står för. I denna front är i varje fall i min värld moderata muslimer som tar avstånd från det inträffade mer än välkomna. För det måste vi dock ha vissa grundregler grundade på värden och värderingar vi delar. Det är slut på anpassandet till det för vårt samhälle främmande.

FlagellanterFlagellanternas botgöring med piskning av ryggar är en sak, vår egen botgöring får nog lov att hejdas här och nu Foto: Denstoredanske

Också att identifiera och åtgärda samma typ av tänkande på hemmaplan är viktigt och då kan vi inte längre låtsas som om vi bor i den bästa av världar, det gör vi helt enkelt inte. Samma sak skulle kunna hända här imorgon. Vi har de rätta förutsättningarna vi också. Ett faktum som inte minst visar sig genom en del av de reaktioner som har kommit genom sociala media. Varningsklockan har slagit.

Ernest Hemingway Klockan Klämtar För DigKlockan klämtar för oss, ska vi agera eller fortsätta att som här doppa huvudet i sanden? Foto: Wikipedia

För det tredje visar det precis det USA:s utrikesminister John Kerry visade på klipp här från Huffington Post, att attacken visar skillnaden mellan oss och dom. Vi för en kamp för frihet och ett civiliserat samhälle, de för en kamp för ett bakåtsträvande och ofritt. Både han och jag tycker nog mest synd om terrorister och deras organisationer.  För en tanke som frihet och civilisation kan aldrig dödas med vapenmakt.

Martin Luther King”I Have A Dream” – Drömmaren kan dödas men aldrig drömmen, det glömmer fundamentalister bort Foto: Gagop

Till sist en egen kommentar. De som försvarar eller förringar den här typen av fenomen som t ex Mehmet Kaplan och Rashid Musa, ni äcklar mig. Ni springer benen av er för att försvara det oförsvarbara och ni hittar hela tiden nya sätt att slå knut på er själva för att hitta argumenten som inte finns. Jihadresor är och förblir oförsvarligt, terrorhandlingar likaså. Om ni inte kan förstå en så övertydlig signal som sändes igår och reagerar på den är ni hjärndöda. Om det ens skulle föresväva er eller andra att försvara detta fruktansvärda är ni dessutom fruktansvärda människor.

Slå Knut På Sig SjälvAtt slå knut på sig själv och försöka förklara det oförklarliga och förkastliga leder ingenstans – fel är fel och omoral är omoral Foto: SVT

Allt är dock inte elände och en strimma hopp kan ändå skönjas. Dels har fördömandena regnat in också från den muslimska världen men sen har de kloka nu börjat uttala sig. Jan Hjärpe är professor i islamologi och något av en allvetare i ämnet. Hans analys är att det är desperata människor som tar till dessa metoder som vi har sett. När man mördar och mördar men endast uppnår medborgarnas ilska och förakt också i arabvärlden, har något i fundamentalisternas teorier fallerat. Mer läsning om Urban Hjärpes kloka tankegångar i en länk från SVT. Låt oss hoppas att hans tankar besannas och att också dessa krafter nu får känna på världens vrede inför det oerhörda.

C'est Ne Pas Une ReligionBildtexten fritt översatt säger ”Detta är inte en religion”, så sant som det är sagt
Foto: Twitter

Löjesguiden vill med denna artikel nominera Islamisk fundamentalism till priset ”Foliehatt of the Year”. Motiveringen lyder: ”Ni uppfattar er egen religion som djävulen skulle ha utläst den. Er kunskap om vad islam egentligen står för är minst sagt bristfällig och idealiserad. Att ni i den processen som individer gör er till verktyg för en korkad och förvrängd agenda gör er visserligen till användbara verktyg men också viljelösa okritiska hantlangare i cynismens och hatets tjänst.”
Jag vill också nominera sådana människor som Mehmet Kaplan, Rashid Musa och Fatima Doubakil för försvarar det omöjliga och den ofattbara grymheten. Motiveringen lyder: ”Historien är full av medlöpare som har försvarat eller förnekat det som inte går att försvara eller det som har varit verkligt. Ni kommer att få erfara att precis som era föregångare kommer ni att bli historiens relikter. När berättelsen är färdigskriven finns ingen plats för sådana som er. Det enda bestående ni åstadkommer är att ni gör er själva till förtryckarens kreatur och som sådan är ni fördömda på förhand.”

6 tankar på “Dessa Satans Mördare

 1. Just så.

  Leif GW Persson har vid några tillfällen sagt att huvuddelen av den grova brottsligheten i Sverige utförs av en mycket liten grupp – jag vill minnas färre än samtliga poliser.

  På samma sätt torde det gå att hantera internationell terrorism, om man så vill och vågar. I Israel har man mindre skrupler när det gäller att analysera var man skall sätta in bevakning och frågor vid flygresor. Vi kan diskutera västbanken/Palestina/Gaza etc annorstädes, men uppenbarligen finns det fungerande flygplatser kvar i Israel. I väst verkar det som att röntga våra skor och vattenflaskor har högre prioritet.

  Önskar att jag kunde dela Hjärpes optimism:
  http://www.svt.se/opinion/article2587741.svt

  Gilla

  • Du får gärna skryta om att du är upphovsmakaren för det är sant men nu har jag snott din länk och skrivit till ett stycke i texten som en kommentar till Jan Hjärpes uttalanden. En person jag hyser stor respekt för eftersom hans kunnande och insikt är så stor. Tack för länken, den tillförde lite mer balans.

   Leif GW har ju gjort en sammanräkning och kommit fram till att kanske ett hundratal personer står för 60% av alla våldsbrott, 80% av alla inbrott och stölder osv. Det är likadant här. I världen finns ca 1,5 miljarder muslimer, en bråkdel av dessa är fundamentalister. Att dra alla över en kam lönar sig med andra ord inte. Det är dessutom poänglöst när större delen av den muslimska världen fördömer dådet. Jag tror precis som du att problemet är hanterbart om man bara vill. Margot Wallströms slutsatser om att detta är saker vi får räkna med är just bara snack därför att hon och hennes partivänner i vanlig ordning inte vill vidta de åtgärderna som man kan vidta för att det skulle kunna stöta på patrull från Fatima Doubakil och hennes rabiesmuslimer. Man biter ju inte den handen som föder och här finns dessutom röster att inhysta.

   Den Israeliska säkerhetstjänsten är ett föredöme på området. De ligger långt framme med säkerhetsarbete och informationsinhämtning och vet det mesta men inte allt. De förutsåg ju inte attentatet i Jerusalem för två månader sedan till exempel. Trots det gedigna arbete som görs i detta i Sverige så underskattade land så finns politiska strömningar (återigen svensk vänster) som både vill och gör att ett samarbete med Israelerna inte får helt grönt ljus. Bara när det berör oss i vanlig egoistisk ordning (fast det kallas solidaritet) får man direktiv om utbyte av tjänster. När bombmannen Taimur Al-Abdaly sprängde sig i Stockholm för några år sedan fanns indikationer från just Israelisk säkerhetstjänst men också Brittisk att något var på gång. Dessa uppgifter ignorerades dock delvis därför att det rådde en sömnig Grönköpingsstämning hos säpo där ”sånt händer inte här” var den ledande tanken. Men det fanns också uppgifter som sa att man hade ignorerat information eftersom ”den kom från Israel”. Det fanns t ex uppgifter om Al-Abdalys ökade fundamentalistiska utveckling i moskén i Luton där han bodde en tid. Det fanns också uppgifter om att han alltmer hade börjat prata om jihad. Allt detta varningstecken som bara ”försvann”.

   Gilla

   • Det var lägre antal och högre andel än jag mindes från GW.

    ”Det händer inte här” är livsfarligt eller komisk beroende på vad som sker.
    Bergling kunde ju ”avvika” från permission – som Guillou skrev i sin parodiversion är det ju sällan folk går ut bakvägen. (Alternativt Oliver Langelands lista över de varningar Norska regeringen ignorerade från Januari 1940 fram till invasionen 9de April.)

    Gilla

   • Man ska nog inte förringa faran, sanningen är att det som händer i Frankrike mycket väl kan hända här. Att man har gjort missen en gång med bombmannen i Stockholm hoppas jag blev en väckarklocka för Säpo, om inte lär nog huvuden rulla då räkenskapen ska sammanställas. Om det då inte är politiska kontakter som prioriteras förstås, sånt har ju tyvärr hänt förr. På tal och fuck-ups så lär ju hela kaoset i Frankrike ha förvarnats om från Amerikansk säkerhetstjänst i samarbete med Israelisk. Återigen ignorerades uppgifterna och bröderna kunde ”smita under radarn” trots att dessa säkerhetstjänster alltså redan hade ögonen på dem. Förhoppningsvis kommer fransmännen att vakna till sans och ställa krav på säkerhetspolisen för den tycks ha gjort bort sig rätt grovt.

    Gilla

 2. Det fanns en hel del att ifrågasätta hur den förra regeringen skötte sitt jobb. Men den som vi har nu känns som straff för våra synder.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s