Dumheten 1 Fridolin 0

Nu har det gått mer än hundra dagar för Fridolin som skolminister. Läs en kommentar om det i Aftonbladet. Efter valet lovade han ju att skolan med den nya regeringen skulle fixas på 100 dagar, det misslyckades han med. Det vi ser är ett monumentalt magplask som så många gånger förr med den nya regeringen, mycket snack lite verkstad med andra ord.

Rumpan BarGustav Fridolin står med rumpan bar, inget har kommit ut av förbättringar
Foto: Nöjesguiden

Regeringen står återigen utan byxor eller råd. Fridolins vidlyftiga ord har hittills resulterat i noll =0 förslag i rätt riktning. Man pratar vitt och brett om den vidriga alliansen och hur illa de skötte vår framtid. Dags istället för en ny debatt, den som handlar om hur vi kan fortsätta att ge socialdemokratin förtroendet där de i vanligt ordning sviker detsamma. Särskilt när man envisas med att släpa med sig två avgrundspartier som v och mp. Mer om misslyckandet i Expressen.

TandlösRegeringen är tandlös, ett nyval hade eventuellt kunnat rätta till detta men decemberöverenskommelsen/decembersveket satte p Foto: ungarorelsehindrade

Det är ytterst också ett misslyckande för Stefan Löfven som återigen visar sig ha hamnat på skuggsidan med sin laguppställning. På punkt efter punkt har han visat att han är en ytterst okunnig ledare som inte kan eller vill ha en fungerande regering. Kanske är det så illa att han inte har fler att välja på än de som nu utgör denna. Fridolin är i det sammanhanget bara en i mängden. Här mer från DI om Gabriel Wikströms misslyckande i frågan om begränsningar i vinstuttaget i privata företag i offentlig sektor som fick bakläxa av lagrådet.

Löjesguiden vill med denna artikel nominera Gustav Fridolin till priset ”Foliehatt of the Year”. Motiveringen lyder: ”Ett mer grandiost misslyckande i svensk politisk historia får vi leta efter. Ditt kaxiga yttre gav anledning till misstanke, en misstanke som nu har bekräftats med råge. Kejsarens nya kläder har blivit en naken Fridolin som sturskt paraderar genom vårt land. Synen ger dock mer visionen av det behov av en ny regering och en mer kompetent minister än en det moras som nu utspelas inför våra ögon.”

2 tankar på “Dumheten 1 Fridolin 0

 1. Det var naturligtvis ett helt horribelt uttalande att han skulle fixa skolan på 100 dagar. Om det var så enkelt så skulle förmodligen detta ha gjorts för länge sedan. Dessvärre kommer väl han,precis som Löfven,skylla samtliga sina misslyckande på att de inte fick igenom sin budget.
  Delvis har han väl rätt i det i så fall men något borde han kunna genomföra även med Alliansens budget eftersom även den innehöll en hel del nya pengar till skolan om jag inte minns fel.
  Den nya regeringen är dock mest ett enda stort skämt. Den enda som verkar åtminstone försöka göra något är väl försvarsministern.Han har ju lyckats förstärka försvarssamarbetet med Finland vad jag förstår och det är ju alltid något…

  Gilla

  • Ja, försvarsminsister Peter Hultqvist är nog den enda jag anser har kompetens nog för sitt jobb, i övrigt är det minst sagt tunnsått. Lilla Fridolf, förlåt Fridolin (jag kunde inte låta bli att bli sarkastisk och skämta där) har haft flera chanser att fixa det han lovade men hållit tunt igen. Han hade helt utanför budgetramar kunnat sätta sig ner och diskuterat med kommunerna om hur man skulle kunna lösa problemet med de låga lärarlönerna genom att omfördela de pengar i statsbidragen som redan utgår och i de kommunala budgetarna. Han hade kunnat sätta sig ner på samma möte och diskuterat hur man skulle kunna minska lärarnas ”slöseri” med tid när det gäller administration och hur man löser den situationen på ett bättre sätt. Också det helt utanför budgetramar och förhandlingar om denna. Inget av detta har hänt och det tyder på en extrem passivitet från hans sida som är minst sagt illavarslande. Det är också i mina ögon rätt typiskt att han är miljöpartist, deras bidrag har inte inneburit annat än besvikelser. Hade jag varit Löfven hade jag nog dragit den enda slutsatsen man kan dra, miljöpartiet är inte redo inte heller vänsterpartiet som sysslar med vänsterpopulism. Kvar finns bara SD som inte är ett alternativ och alliansens partier inklusive moderaterna som faktiskt numer ligger närmre sossarna än de vill medge. Där ligger lösningen men Löfven som ville bryta blockpolitiken har nog upptäckt att han är samma politiks fånge är jag rädd.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s