Landet Baklänges

Låt oss vara ärliga, just nu bor vi inte i ett land med ett gott klimat för den fria tanken. Vill man lite mer rättfram kan man nog beskriva det som om att vi bor i en jävla jämmerdal i det avseendet. Överallt stöter man på dem, de som förkväver och försöker att få folk att hålla mun. Godhetsapostlar har jag kallat dem, de borde kallas för vad de är – fascister. Ett faktum som är mer än sant nu när katten är ute ur korgen och åsiktskorridoren är avslöjad. Läs Ann-Charlotte Marteus rättframma erkännande om denna här i Expressen.

Göran GreidarGöran har rätt, vi kan inte ha det så här. Feminismen har gått över styr och konsekvenserna är mindre än angenäma Foto: Adlibris

Vårt land är till och med en sån räcka av dumheter att vi nu måste ha vissa åsikter för att få vissa jobb. Jag tänker på en bekant som jobbar inom kultursvängen och som får nöja sig med de mindre attraktiva jobben på grund av att han ”talade ut” om sina känslor om feminism. Det får man inte göra i dagens Sverige, off with heads. Är det inte i linje med vad etablissemanget har bestämt finns alltid små sanktioner att ta till. Tyvärr en personlig historia jag inte kan bevisa mer än det personliga intyget från den drabbade som vill förbli anonym för att inte drabbas än mer.

Kultursfären ja, den lever sitt liv med sina regler och de kan vara nog så extrema. Konsensus-fascism är kanske lite extremt att kalla det, men det är precis vad det är. Du ska tvingas in i ledet, anpassa dig till den rådande agendan och framför allt acceptera de ”sanningar” som serveras. Knappast demokratiskt och näppeligen i överensstämmelse med det pluralistiska samhälle vi så ivrigt försvarar med andra ord.

Ernest HemingwayOpponera dig vid fel tillfälle eller fel sammanhang och den personliga tragedin kan vara ett faktum. Feminism är inget man driver med ostraffat. Foto: Izquotes

Om man dessutom har ögon att se med kan man upptäcka att hela kultursfären är en enda stor pyramid. Längst upp hittar du alla de personer som både känner varandra och kliar varandras ryggar eftersom de alla är grannar och umgås med varandra på Södermalm. En hel del av dem är också släktingar med varandra. När konsensus-fascismen har gjort sitt finns det i de här kretsarna inget utrymme för det avvikande, snarare hyllar man det överensstämmande. De som gillar olika gillar i själva verket det som är lika.

Gilla OlikaEtablissemanget gillar olika……Foto: Aftonbladet

Vända Dem Ryggen……Om du säger rätt saker och tycker som etablissemanget förstås Foto: VF

I praktiken innebär det att etablissemanget har bestämt sig för att du måste vara feminist, du ska hylla vänsteråsikter och du måste tro på en rad myter som den patriarkala maktstrukturen. Gillar du inte idéerna sök ett annat jobb. Gillar du dem däremot öppnas genast dörrar du trodde var låsta och igenbommade. Säger du rätt saker och trycker på rätt knappar med rätt personer kan lyckan vara gjord snarare än du tror.

Kakan Hermansson ACABKakan Hermansson Twittrade…… Foto: Twitter

Titta på fallet Kakan Hermansson och förskräcks för att ta ett exempel. Hon har ett uppburet jobb på Sveriges Radio, hon är en inflytelserik bloggare men är också en person med minst sagt kontroversiella uttalanden. Exempelvis tyckte hon att polisen var gnälliga som ville påminna om morden i Malexander. När skiten till sist träffade fläkten efter uttalanden om ACAB (All cops are bastards – Alla snutar är idioter/skitstövlar/horungar), fick Lotta Mossberg – Morgonpassets ansvarige utgivare där Kakan Hermansson arbetar – nog. Kakan ursäktade aldrig sitt beteende men genom Lotta Mossberg utfärdades en dementi. Det var kanske för mycket begärt att hon personligen skulle visa sin ånger utan uttrycka denna, om hon ens gjorde det, genom andra.

Kakan Hermansson Dementi……Men det var Lotta Mossberg som fick be om ursäkt Foto: Sveriges Radio

Det är kanske (?????) i ljuset av den rådande feministiska maktkontrollen av diverse samhällsfunktioner man måste se följande artikel i SVD från den 22 februari. Man måste ge de små Femijugend på Södermalm det de frågar efter, dvs inrätta dig i ledet. I artikeln som handlar om artisten Tove Styrke, citeras texten till låten ”Borderline” och den borde få alla feminister att göra vågen. ”I live my life in shackles, but I’m borderline free, I used to be blind and I still can’t see” så lyder den hyllade låten och vad den handlar om är det ju ingen tvekan om. Kanske är det så att den gode Tove har förstått hur landet ligger och måste anpassa sig till hur styrkeförhållandet ser ut för att kunna utöva det hon vill – musicerandet.

Tove StyrkeTove Styrke är oerhört förtryckt när hon får chansen många bara drömmer om – att få göra musikerkarriär Foto: Wikipedia

Det blir en win-win situtation igen. SVD kultur får visa vilka duktiga små feminister också de är så att kollegorna på DN inte får alla lovord. Tove blir lycklig av uppmärksamheten och all reklam är ju som bekant bra reklam. Man måste ju säga alla de rätta sakerna. Simon Löfroth som har skrivit texten i tidningen kommer säkert att klättra ett par pinnhål på den feministiska stegen nu. Bättre jobb, högre betalt och säkert också mer smaskiga och högprofilerade uppdrag att skriva om är det som hägrar i slutänden. Alla dansar kring den feministiska guldkalven, men av all de felaktiga skäl man kan tänka sig.

Det spelar i det här sammanhanget ingen roll vilken kritik man framför eller hur relevant den är. Avsändarna av spydigheterna som alltid haglar från feministernas sida har redan bestämt sig för vad som är rätt och fel. Dessutom vinner ju alla på det med nya små lukrativa uppdrag samt inkomster i överflöd. Feminism har helt enkelt blivit en födkrok. För de korkade idioter som tror på själva idén är det bara att beklaga, de är blålurade och dessutom nyttiga idioter för andra att utnyttja i ett mycket cyniskt spel. De som dessutom drabbas av slutresultatet är också de förlorare dvs vita medelålders män. Känn er blåsta gubbs, här kommer vår nya härskarklass. Ni står i vägen och är därför både villebråd och det bränsle som håller brasan brinnande.

Sveriges KvinnolobbySpydigheterna haglar men det är ju feminister som uttalar dessa så då gör det ju inget. Annat hade det varit om det hade varit en vit heterosexuell medelålders man som stått för ”hatet” Foto: Sveriges Kvinnolobby

För i feministernas värld har vi ju härskat i tusentals år, svultit kvinnor så till den milda grad att de nu har en lägre medellängd än män och dessutom undanhållit dem rätten att ha en åsikt trots att den har synts i det offentliga under de sista hundra åren eller så. Läs mer om den fantastiska teorin bakom det påståendet i SVT. Att hela teorin enligt evolutionsbiologer var ”trams” spelade ingen roll, nyheten var ute och nu hade den ett eget liv, mer om oppositionen kan du hitta här i SVT igen. Sanningen är överskattad och myten att föredra eftersom den inbringar både debattpoäng och kan lura över proselyter till den ”rätta sidan”. Som syns här under fanns det då program-inslaget sändes de som trodde på ”teorin” vilket bara bevisar tesen att folk tror på det de vill tro på.

SVT FeminismSanningen har ingenting med någonting att göra. Påstå något utan minsta bevis och genast tror i varje fall vissa på det hela Foto: Twitter/Jämställdhetsfeministern

Så skönt då att veta att de stödjer sig på en allomfattande teori som postmodernism – länk till Wikipedia. Med dess hjälp kan man förklara allt på ett nytt sätt. Genustrumpeten som förmedlar kvinnliga och manliga toner och agerar förtryckande när de mer mörka manliga tonerna får företräde framför de mer kvinnligt ljusa. Vi har också serverats läckerheter som patriarkala strukturer i järnvägsstationsmiljö.

Ja, galenskaperna har under åren staplats på varandra utan att någon har ifrågasatt dem. Om någon mot all förmodan har öppnat munnen och uttryckt misshagliga tankar tystas de ack så snabbt. Det fick inte minst gubbslemmet Janne Josefsson erfara när också Sveriges kaxigaste röst tystades om kritik mot vansinnet. Läs Maria Svelands något tillrättalagda version här om vad som hände på galakvällen ”Grävande journalister”. Den andra sidans version hittar du i en artikel i Kvällsposten.

Gubbslem AlgGubbslemmet fortplantar sig också i medias värld då Janne Josefsson och några till kallades detta. Trots epitetet kan jag inte se Janne i bilden Foto: SVT

Som sagt, skönt då att ha postmodernismen att ta till där man bara behöver påstå något för att det ska vara sant. Att Sverige som kunskapsnation och med forskning i det främre ledet nu är hotat är inte heller det intressant för feminister. Huvudpoängen är ju att föra plakatpolitik/ideologisk debatt genom andra kanaler än de gängse. Med så kallad vetenskapen i ryggen kan man ju ”bevisa” hur många lögner man vill. Dags att storma den vetenskapliga bastionen och omstöpa den till att bli det lydiga redskap i den politiska konformismens tjänst rätt och slätt. Vi är helt enkelt tillbaka på det stadiet Sovjetunionen genomgick på Stalins tid när hans protegé Lysenko styrde vetenskapen och dess villkor. Samma Lysenko används ju inom vetenskapsfilosofin för att beskriva ovetenskap, mer om Trofim Lysenko här i en Wikipedia-artikel.

Trofim LysenkoTrofim Lysenko med sina älskade vete-ax är sinnebilden för hur vetenskap aldrig får gå till men också i vår tid fortsätter vetenskapsfientligheten genom genusvetare
Foto: Wikimedia

Det är så här feminismen nästlar sig in snart sagt överallt. Det senaste exemplet på dumheten är att socialdemokraten Maj Britt Theorin vill ta in genuskonsulter innan svensk fredsbevarande trupp avreser. Mer om detta i UNT. Vad detta ska vara bra för kan man fråga sig. Kan det vara för att få ledare som Putin att skratta ihjäl sig över vår avsaknad av både sjukdomsinsikt och förmåga att alltid fatta de felaktiga besluten i politiken och administrationen? Kanske tolkar han rent av in att Sverige är moget för plockning eftersom sönderfallet nu har nått sådana magnituder att vi inte längre ens reagerar på de alltmer uppenbara idiotierna.

GenuskonsulterMaj Britt Theorin ville ha genuskonsulter i det militära, är det detta resultatet hon vill se? Foto: Expressen

Feminismen tillsammans med vapensystern genusvetenskap är en formidabel kombination som nu snabbt omformar agendan i debatten att passa deras syften. För övrigt är väl ”vetenskap” ett väl pretentiöst omnämnande. Något som utgår från ett färdigt och redan givet svar och formulerar problemformuleringen i efterhand kan knappast kallas vetenskap. Om man dessutom gör påståenden utan att kunna validera dessa är det fortfarande som vetenskap sett rent problematiskt. Feminismen i svensk tappning är därför ideologin som rider på falska påståenden med uppbackning av genusvetenskap som förser den med hårddata som inte finns. Hela paketet snyggt inlindat i presentförpackning i form av ordet ”vetenskap” som för att skänka hela fuskbygget lite legitimitet.

Några exempel på varför inte genusvetare har en susning om vad som krävs för att något ska kunna kallas vetenskap hittar du här. Historien om Genustrumpeten som kostade skattebetalarna 165.000 kronor, länk här. Susanna Varis blogg kommenterade det hela och artikeln hittar du här. Den patriarkalt förtryckande järnvägsstationen är en modern klassiker. Uppsatsen som var en doktorsavhandling, hade för tio år sedan inte godtagits som c- eller d-uppsats. Länk till den hittar du här.

Klicka för att komma åt FULLTEXT01.pdf

En kommentar till avhandlingen hittar du på bloggen Ekvalist. Också bloggen WTF Toklandet har skrivit om avhandlingen. Två exempel som är extrema men inte unika tyvärr.

KattspyaTill och med katten spyr åt det hela, då är det illa Foto: Queanbeyanvet

Löjesguiden vill med denna artikel nominera svensk feminism till priset ”Foliehatt of the Year”. Motiveringen lyder: ”Er oförmåga att förmedla verkligheten för vad den är har blivit både legendarisk och aktningsvärd. Att ni istället väljer att projicera en nidbild av denna verklighet i verklighetens ställe är bara den ett mästerstycke. Om man sen lägger till er propagandabild av att ni är en rörelse för jämställdhet blir hela spektaklet rent humoristiskt. Man måste komma ihåg att alla de förslag som kommer från era led enbart gynnar kvinnor på mäns bekostnad. Det är därför ett svårslaget rekord i dumhet vi ser. Hade det inte varit för att det på ett negativt sätt drabbar människor, hade jag skrattat. Nu fastnar skrattet istället i halsen och gapflabbet förvandlas till ett långt ansikte förvridet av skräck.”

6 tankar på “Landet Baklänges

 1. Pingback: Det aktuella näthatet | WTF?

  • Hahahaha! Ja det vore kanske det bästa i allt elände. De hattifnattar som krumbuktar sig inom den feministiska rörelsen kanske inte håller med men med lite tuktning kanske de också går att övertala om vad som är ”rätt”.

   Gilla

 2. Genustrumpeten var rena fyndet jämfört med androstolen. Den senare gick väl på ett par miljoner? (Ytterligare från Vinnova: Hantverkskilten och ‘Metoder mot Motstånd’.)

  Funderade på om det är ‘feminism’, ‘genus’ eller något annat som är födkroken. Kom att tänka på Tony Blair. Det fanns flera som sade att ‘det här är inte en regering, det är ett hov: folk kommer och går, beroende på om de lyckas behaga monarken.’ Göran Persson beskrevs ibland på liknande sätt. Vet inte om jag kan hitta ett ord som beskriver det.

  Det känns lite sciencefiction-artat, eller kanske Kafka: en lite elit övertygar eller tvingar alla andra att arbeta ihjäl sig så att de själva kan syssla med vilket flum som helst.

  Gilla

  • Den där måste jag helt ha missat, androstolen? Jag trodde jag hade koll på det mesta men den är obekant. Göran slutade ju som en karikatyr på sig själv till sist.
   Också Tony Blairs fall blev ju som bekant hårt. Jag känner en del vänner i Storbritannien och än idag talar både människor med hjärtat åt höger och vänster om hans stora svek men med olika utgångspunkter. Precis som dessa företeelser var och är surrealistiska är ett fenomen som feminism minst lika overkligt. En elit som har allt men känner sig missnöjd och utnyttjar en kader av tjänstvilliga och servila hjon till att lyda deras minsta vink och därmed ge dem än mer makt, det är svårsmält. Andra som inte är helt övertygade måste bekänna sig till detta främmande för att över huvud taget ha en chans att ta sig fram i en miljö fullständigt infekterad av dessa villospår. Jag har inför denna artikel själv pratat med en bekant som redan har råkat illa ut, men som om jag ”outade” denne skulle kunna råka än mer illa ut. Resultatet skulle mycket väl kunna bli yrkesförbud, åsiktsförtryck mm. Inte så mycket i handling och ord kanske, sånt aktar man sig för, men väl i att uppdrag går till andra ”bättre meriterade” trots att de inte är det och en känsla av att alla dörrar är stängda. Detta är inte ett påhitt, i kultursvängen är det en realitet. Ställ upp på de här villkoren eller låt bli att jobba i den här branschen tycks vara standardsvaret. Det är inte en överdrift att påstå att de här människorna inklusive min bekant, mår extremt dåligt då de tvingas att underkasta sig en situation de finner djupt kränkande och onaturlig men att de måste ställa upp på spelets regler.

   Gilla

   • Och där har jag googlat den nyheten och lärt mig ytterligare en makaber detalj ur den feministiska dumhetsindustrins mörkaste hörn. Jo, den var bra men på ett annorlunda sätt. :O

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s