Hönan Eller Ägget?

En ny liten skandal har seglat upp kring miljöpartiet (?) minsann. Nu är det en före detta språkrörssekreterare som hävdar att hon fått sparken därför att hon vägrade att sitta barnvakt åt Gustav Fridolins barn, ett misstag man inte upprepar två gånger. Nyheten hittar du i Expressen via följande länk. Den officiella versionen till avskedandet är att kvinnan har skulder hos kronofogden.

Det började innan valet då kvinnan som dessutom är rasifierad, var en uppburen och firad språkrörssekreterare åt Åsa Romson. Under valrörelsen hade hon en viktig roll och blev hyllad för sina insatser av både Fridolin och Romson. Efter valrörelsen lät det dock annorlunda. Helt plötsligt stod den en gång så firade utan formella arbetsuppgifter. Till sist fick hon det ovanliga uppdraget att passa Gustav Fridolins barn, en uppgift som knappast ingick i hennes arbetsbeskrivning.

BarnvaktSå här lyxig och tillrättalagd tycktes inte tillvaron ha varit för kvinnan som skulle bli Fridolins nya barnvakt att döma av hennes berättelse. Finns kollektivavtal Gustav?
Foto: Nanny

Kvinnan tackade inte helt oväntat nej. Om man är anställd att sköta markservicen åt språkröret Åsa Romson och dessutom aktivt deltar i formandet av politiken, är det kanske ett för stort steg att ta från detta till att bli världens förmodligen högst betalda barnvakt. Man kan kanske också föreställa sig att kvinnan som alltså inte är född i Sverige, kände att detta mycket väl kan ha rört sig om den subtila form av rasism som man ibland inte kan ta på och som är svår att påvisa.

Till sist gick situationen så långt att kvinnan till sist fick sparken från sin tjänst. Trots alltså att hon hade skött sitt jobb klanderfritt och till och med fått hyllningar dedikerade till sig, dög hon inte längre. För att motivera tilltaget hette det från partiets ledning att anledningen var den kronofogdeskuld kvinnan hade. En skuld som inte spelade någon roll innan valet, spelade nu alltså en väldigt mycket större roll.

MuggDenna text gäller alla löneslavar i landet utom de som är anställda av miljöpartiet
Foto: Presentmarknaden

Frågan har nu ställts på sin spets sedan kvinnan har stämt regeringskansliet som är hennes formella arbetsgivare på sammanlagt 520.000 kronor för förlorade arbetsinkomster, uppsägning utan saklig grund och diskriminering. Dom har inte meddelats, fallet är fortfarande under utredning. Den snaskiga historien kan också läsas om på bloggen Fnordspotting. På bloggen Anybody’s Place hittar du också ett inlägg.

Frågan är också vilket som kom först, hönan eller ägget? Hennes version bygger på att hon vägrat att utföra en tjänst som inte ingick i hennes arbetsuppgift och därför straffas hon nu. Miljöpartiets historia talar ett annat språk och frågan är vilket som är sant. Sanningen är dock att efter historien har organisationens image som det öppna och fördomsfria partiet där människor av alla raser och härkomster är välkomna fått sig en ordentlig törn. Rasism eller inte kan te sig som en rätt snaskig historia där människors olika värden trots fagra ord kan ha varit avgörande. Det räcker för att åtminstone kasta en skugga av misstanke på agerandet.

SatanismIngen vill eller har råd att förknippas med tvivelaktiga handlingar inte ens miljöpartiet
Foto: Tumblr

En annan bild som framtonar är ju en partiledning utan kontroll eller tankeförmåga. Efter alla de dumheter partiets ledning, framför allt Åsa Romsons, har lyckats med kan man inte kosta på sig historier som kan uppfattas som man vore ett parti utan moraliska skrupler. Att bli utmålad som ett parti som har smittats av den socialdemokratiska maktfullkomligheten är det sista man vill. Detta gäller ju särskilt nu när det extremt konkreta exemplet med Magdalena Anderssons utnämnande av Thomas Östros till svensk IMF-repressentant där turerna är minst sagt underliga, fortfarande är aktuellt.

Bilden av också mp som en del av en maktkultur där inga regler gäller dem är högst påtaglig. Om så är fallet är det en av politikens grundregler man har brutit mot nämligen den att man måste vara trovärdig. Mp är ju partiet som utmålar sig i bjärta färger, vilket naturligtvis alla partier gör, men i deras fall kan man få intrycket av att inget av detta stämmer. Till exempel vill man beskriva sig själva som miljövänliga, men i flertalet fall i praktisk politik är man allt annat än miljövänliga. Man skulle med lite elakhet till och med kunna omskriva dem som direkt miljöovänliga.

MiljöbovVissa av oss jagar miljöbovar, andra skapar dem. Miljöpartiet missade att be om direktivet som hade upplyst folk om att vissa sorters lågenergilampor innehåller kvicksilver och måste återvinnas som elektronikavfall. Nu hamnar fler och fler på tippen där de läcker.
Foto: Prisjakt

Historien om hur miljöpartiet blev lobbyister för lågenergilampan är rätt pikant. Först fylldes alla tidningar av rubriker om hur energiineffektiva de gamla lamporna var. I nästa steg grep den dynamiska duon i miljöpartiet in och förordade att man genast skulle förbjuda denna styggelse för att istället införa lågenergilampan vilket också hände.Två problem fanns dock i resonemanget.

För det första var inte den gamla glödtrådslampan den miljöbov den beskrevs som. Den ger ett bättre ljus och utsänder också värme vilket faktiskt minskar uppvärmningsbehovet något. Det andra problemet var att vissa av de nya lågenergilamporna innehöll kvicksilver. Därför kan de inte slängas som vanliga hushållssopor vilket naturvårdsverket varnade för, men inte lyssnade man inte. I den varningen hette det att risken var uppenbar för att miljöfarliga lampor skulle hamna på tippen och börja läcka ut kvicksilvret. Det dröjde inte länge innan farhågan besannades. Genom att informera om att lågenergilampan måste återvinnas som elektronikavfall hade hela historien kunnat undvikas, så skedde aldrig.

UppfinnarenUppfinnaren från Sundbyberg ”tänkte inte på det”. När det gäller kvicksilvret i vissa lågenergilampor blev det miljöpartiets tur att upprepa samma misstag Foto: Youtube

Om riskerna med ökat kvicksilveranvändande kan du läsa om i artikeln från kemikalie-inspektionen. Också här kan du läsa om lågenergilampans skadliga inverkningar på miljön i en artikel från Aftonbladet.

Låt oss ta ett till exempel på vad jag menar. En bil som står stilla kommer ingenstans, en inte alltför revolutionerande tanke kanske. Om den stillastående bilen står med motorn på släpper den ut avgaser helt i onödan, inte en alltför djärv tanke det heller. Av det kan vi dra slutsatsen att en stillastående bil med motorn igång är bland det värsta som man kan utsätta miljön för. Att släppa ut avgaser utan att komma någonstans är ju det. Ändå är det det som blir slutresultatet av miljöpartiets bilistfientliga politik i framför allt Stockholm. De har ju med benägen socialdemokratisk hjälp i Stockholms stadshus sett till att hindra, underdimensionera och tränga ihop biltrafiken vilket fått till följd att trafiken står stilla. Tidigare begångna synder som var illa, har med deras hjälp blivit värre.

Jag är nyfiken - blå (1968) Filmografinr 1968/04Den svenska synden är omvittnad, men den behöver inte bli större. Med miljöpartiet i regeringen blir den det så låt oss kicka ut dem nu Foto: SFI

Dags alltså för räfst och rättarting. Den härva som miljöpartiet utgör är och förblir en varböld i svenskt politiskt liv. De är inte bara djupt oseriösa, nu är de också eventuellt ett parti som har två partiledare som är maktfullkomliga. Att släppa in det här gänget i en regering är som att förse Siewert Öholm med en termonukleär laddning. Dags att få det gjorda ogjort. Vilken tur man har trots allt när alla partitrogna journalister till större delen vägrar att skriva kritiska artiklar eller granska partiet med samma lupp man granskar alla andra. Det blir ju så när nästan 60% av en yrkeskår skriver under på partiets verklighetsfrånvända manifest.

Löjesguiden nominerar idag miljöpartiet till priset ”Foliehatt of the Year”. Motiveringen lyder: ”Dubbelfel är direkt förödande i tennis, så också i politiken. Det som kastas upp måste komma ner, det är naturens lag. Samma lagar tycks dock inte gälla för våra nya herrar och damer. Nu när den nya makteliten gör sitt inträde kan man tydligen bära sig åt lite som man själv vill. Som vanligt är jag mot strömmen när jag säger det jag har sagt från början – dags för er att avgå.”

6 tankar på “Hönan Eller Ägget?

 1. Om jag förstått saken rätt så anställde Fridolin en ”husneger” som skulle fungera som en Matty Poppins? Riktigt kul måste jag säga. Rasismen finns tydligen i alla partier.

  Gilla

  • För diplomatins skull kan jag inte skriva så men jo, så var det ju. Kvinnan hade plötsligt inga arbetsuppgifter men det rådde Romson och Fridolin snart bot på. Lite barnpassning nu när den dynamiska duon är upphöjda till kung och drottning av Sverige kan ju aldrig skada. Det lite roliga är ju att just miljöpartiet har profilerat sig som det ”öppna” och ”toleranta” partiet så när nu historien rullar upp är det lite extra penibelt. För precis som du skriver tvivlar inte heller jag på att det är ren och skär rasism det handlar om. Ord står mot ord, två versioner av det inträffade finns men för mig låter en lite desperat och en mer trovärdig.

   Gilla

   • Det är väl typiskt för godhetsapostlarna att dom oftast beter sig svinigare än de dom anklagar för sexism och rasism.

    Gilla

   • Hahaha, jo så är det alltför ofta. De som skriker, ryar och går på är de med mest att dölja. I det aktuella fallet står visserligen ord mot ord men om en knarksmugglare fortfarande får jobba i regeringskansliet låter ”kronofogdsskulder” lite som en lättviktsvariant av verkligheten. Om man försöker sig på en värdering låter i varje fall hennes historia mer trovärdig på pappret och den där andra varianten – nja, jag vet inte men som sagt lättviktig version. Typiskt också att det skulle vara de två största hycklarna i världshistorien – Fridolin och Romsom – som stod för dikeskörningen. Den dynamiska duon de utgör har ju inte gjort annat än levererat den ena dumheten efter den andra. En skam för Sverige, men en lycka för mig eftersom jag kommer att ha uppslag för år framöver. 😀

    Gilla

 2. Sitter fortfarande och väntar på att någon större tidning skall skriva att ”93% röstade faktiskt inte på Mp.”
  Det blir nog som i inledningen till Casablanca: ”wait, and wait and wait …”

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s