Radikalfeminismens Konsekvenser

Gick längs en av stadens avenyer en dag på väg mot hägrande mål. Plötsligt hoppade en man ut från periferin och attackerade mig med en pärm i högsta hugg och papper tillhörande denna. Det var naturligtvis insamlingsdags och jag är inte helt främmande för tanken att hjälpa andra i nöd så jag lyssnade tålmodigt och skrev till sist upp mig för lite biståndsgivning. Organisationen var också den en pålitlig sådan så där möttes jag inte av avfärdande tankar. Röda Korset har trots allt gjort en hel del goda saker. Nu sitter jag här med den tidning man får på kuppen som går under det något kryptiska namnet ”Henry”. Namnet kommer sig naturligtvis av grundaren Henry Dunant.

På omslaget stoltserar godhetsaposteln Malena Ernman som från sin lyxvåning på en av stadens mer fashionabla adresser låter dekret gå ut om hur rasistiska SD är när de uttrycker en avvikande tanke om framför allt invandring. Så här hjälteförklarad blir hon t ex i Sydsvenskan över sina gärningar.  Hon har också kastat sig in i debatten om Wagner med tveksamt resultat som här i en artikel från SVD. Ja, Wagner var nazist och antisemit men vad det har med hans musik att göra är jag mer frågande till. Tänk om människor om hundra år skulle vägra att spela Björn Afzelius eller Mikael Wiehes musik i offentliga sammanhang med motiveringen att de var ju kommunister? Kanske skulle det inte landa så bra på åsiktsförtryckets Södermalm med deras kulturmonopol. Jag hoppas det inte landar bra hos Malena heller, annars blir jag rädd på riktigt.

InsidiousJag kan frossa i skräckfilmer i dagar, här från filmen ”Insidious”, men den svenska eliten skrämmer mig på riktigt emellanåt Foto: Nöjesguiden

Länk till tidningen hittar du inte här eftersom man måste vara medlem eller bidragsgivare för att kunna få tillgång till den men artikel med Malena Ernman här.

Förresten, är inte samma samtida musik och kulturelit precis samma skrot och korn som nazisterna? Man måste hålla med deras åsikter annars blir man utan jobb exempel i Sydsvenskan. Säger man att man är SD:are (jag är fortfarande inte en varm anhängare av deras parti) kan man till och med bli utesluten ur facket som exemplet här i Arbetet. Dessa omständigheter borde skrämma den mest förhärdade. Om någon tycker exemplen ovan är okej och att man i en demokrati får lov att bete sig så, borde nog denna titta över sina åsikter en smula. Samma kultur och pk-elit håller till och med på med samma frenologiska, artikel om begreppet på Wikipedia, studier som ledde fram till nazismen.

Frenologiska StudierFrenologin är mest känd för skallmätningarna som en metod att fastställa intelligens, en tanke som visade dess galenskap. Nu kommer vithetsstudierna som en modern motsvarighet Foto: Historia2

En sysselsättning hos denna grupp är ju att pyssla med så kallade vithetsstudier, mer om begreppet på Metapedia. I klartext går denna så kallade vetenskap ut på att studera vitheten i olika kulturer och värdesätta dessa efter hur fri man lyckats göra sig från det postkoloniala arvet och tänkandet. Det gäller att hamna så högt upp som möjligt på skalan för att kunna kalla sig ”frigjord”. Det är ett sätt att mäta hur rasistisk en miljö är och hur ett rasistiskt tänkande formar vår verklighetsuppfattning. Om frenologin var den fysiska mätningen av folks känslor, tankar och mentala förmågor så är vithetsstudier dess psykologiska motsvarighet.

Bara att veta att en uttolkning av vad som ses och uppfattas kan få mig stämplad som rasist skrämmer åtminstone mig. Det räcker alltså att en så kallad forskare ANSER något som dom SER som ett resultat av rasism så är man per definition just detta. Mer skräckläsning i boken ”Bortom Vi Och Dom – Teoretiska Reflektioner Om Makt, Integration Strukturell Diskriminering” av Paulina De Los Reyes.

Galne ProfessornMed våra svenska professorer och doktorer har den galne professorn fått sin renässans. Inom humaniora frodas vithetsstudier och andra avarter som ideologiskt färgad forskning Foto: IMDB

Sverige är som alltid en god plantskola för galenskaperna som du kan läsa om i följande programblad från Södertörns Högskola. Mer om vithetsstudier och de fasor som döljer sig bakom begreppet kan man läsa om på bloggen Aktivarum. Också på bloggen WTF Toklandet hittar man en artikel om det svenska forskarnätverk som har bildats i ämnet.

 Malena Ernman utbrister i intervjun vad det handlar om: ”Det handlar om medmänsklighet och empati för i helvete.” Gör det verkligen det Malena? Är det medmänskligt att nytillkomna är de som slås ut först från arbetsmarknaden som man kan läsa om i följande rapport från arbetsförmedlingen?, länk här:

Klicka för att komma åt Budgetunderlag+2014-2016.pdf

LO har till och med gått så långt att dölja sossarnas misslyckade arbetsmarknadspolitik att de i följande rapport talar om ”maktstrukturer” bakom de misslyckade etableringssiffrorna för nyanlända på arbetsmarknaden. Jo det finns en struktur LO, den heter ”LO”.

Ylva JohanssonDet är naturligtvis sådana här rubriker vi och Malena Ernman vill se också fortsättningsvis när sossarnas misslyckade bostadspolitik tvingar samma parti att vidta åtgärder som att tvångskommendera invandrare till kommuner som inte längre har bostäder Foto: Sydsvenskan

Man kan också fråga Malena Ernman om det är medmänskligt att döma nyanlända till ett sämre boende än andra svenskar. Tidningen LT kan beskriva den lokala situationen i Södertälje och hur den drabbar nytillkomna särskilt hårt. Malena rekommenderas att bryta upp från sin lya på Norr Mälarstrand och göra ett studiebesök i Södertälje där hon kan se verkligheten.

I tidningsintervjun menar hon att hon står upp ”för alla människors lika värde” och inte ett öga är torrt, inte heller mitt för en liten stund. Till skillnad från alla andra som läser tidningen lägger jag dock märke till en liten kuriös detalj. Med tidningen följer ett blad (bilder nedan) som talar ett helt annat språk än Malenas.

Under rubriken ”stöd kvinnor och barn på flykt” kan man skänka en extra slant och när man tittar vad dessa ska gå till börjar man bli fundersam. Underrubriken ”rädda” talar om att många kvinnliga flyktingar bär på skräckupplevelser och har utsatts för farliga situationer”. Med pengarnas hjälp ska Röda Korset köpa ficklampor och visselpipor så att kvinnorna kan röra sig fritt ute. Männen då kan man fråga sig, är de inte värda vår omsorg? De har ju bara blivit skjutna på, jagats för att de är män och potentiella soldater i fiendearméer och utsatts för regimens och de stridandes tortyr. Sånt är förstås inte värt vår uppmärksamhet och definitivt inte våra pengar.

DSC_0224_01Det medföljande bladet avslöjar att Malena kanske inte har helt rätt när hon påstår att det handlar om ”allas lika värde” Foto: Eget

FN beräknar att 130.000 människor har dött i Syrien-konflikten, men medger att man har slutat att räkna. Mer om det i svenskspråkiga Huvudstadsbladet. Beräkningar säger att 1/3 av dessa är civila, resten stridande. De stridande består uteslutande av män, det är bara Kurdiska förband som har kvinnliga stridande i sina led. Av de 130.000 kan alltså strax under 100.000 vara män, men det är bara kvinnorna och barnen som räknas. FN har gjort beräkningar som säger att 11 miljoner människor är i behov av hjälp i Syrien. Artikel i Aftonbladet om den saken. Hälften av dessa borde logiskt sett vara män och pojkar. Ändå talar Röda Korset om ”kvinnors hjälpbehov” och Malena kvittrar så gärna med i sången med sitt ”allas lika värde” trots att man i praktisk handling visar att så är inte fallet.

När man läser nästa rubrik på bladet är det likadant. Under underrubriken ”Hungriga” kan man läsa om barn som svälter och att Röda Korset är där för att dela ut matpaket, bra men vore det inte klädsamt att inkludera alla som Malena så vackert påstår? För när man läser texten betonas mammor som ammar och att dessa riktas en extra insats till med ris, bönor och olja. Återigen lyser männens behov med sin frånvaro, antagligen därför att de i propagandan är de som ställer till med eländet när det i själva verket är politiker och makthavare som står för den saken. Troligen också de män, men bara en liten klick män.

Så vänder jag på bladet (bild nedan) och läser att om jag skänker 240 kronor bidrar jag med nöd-kit till kvinnor, ficklampor och visselpipor som sagt men också bindor och kläder. Återigen lyser männens behov med sin frånvaro trots tvångsvärvningar och andra former av lidanden de får utstå. Det lite ironiska är att i medlemstidningen finns också ett reportage om tre killar i Aleppo som jobbar för Röda Halvmånen (Röda Korsets muslimska motsvarighet) som dagligen sliter med att få fram förnödenheter i söndersliten stad där olika fraktioner kontrollerar olika områden. Inget av detta avspeglas i vad pengarna ska gå till.

DSC_0225_01Den andra sidan av det medföljande bladet där jag kan läsa om att mina eventuella pengar enbart går till kvinnors behov istället för allas. Har RK låtit sig inspireras av vår utrikes-minister och miljöpartiet? Foto: Eget

RK har alltså förvandlats till antingen en skitnödig organisation som inte vågar gå emot det led av åsiktsförtryck som Malena och hennes gelikar skapar. Eller så har också denna organisation infiltrerats av dessa godhetsapostlar vars politiska korrekthet är monumental. Hur som helst är det hela så sorgligt att jag tror till och med Henry Dunant gråter i sin grav. Jag tror nämligen inte hans avsikt var att skapa en organisation som ser sin uppgift i att sitta och sortera vilka som ska ha hjälp och inte utifrån politiskt korrekta kriterier som man/kvinna. Istället var det nog att skapa en hjälp oavsett detta vars primära mål var att hjälpa, dit borde man nog sträva igen.

Gråtande BarnGråtande barn har vi vant oss vid som mindre salongsanpassad Hötorgskonst. Är det nu dags att vänja sig vid bilden av gråtande vuxna män vars sorg över svensk misslyckad biståndspolitik nu blivit kännbar? Foto: Expressen

Löjesguiden tänker idag nominera den förmenta godheten som inte är det i form av riktad hjälp under beteckningen ”rättvisa” i skepnaden av Röda Korset. Motiveringen är enkel: ”Det kan aldrig anses vara rättvist att rikta hjälpinsatser enbart till en grupp när alla lider. Oavsett kön, språk, ålder, ursprung eller andra kriterier är alla hjälpbehövande inget annat än hjälpbehövande. Att göra riktade insatser till en eller två grupper är alltså djupt orättvist, det är den enkla sanningen.”

4 tankar på “Radikalfeminismens Konsekvenser

 1. ”Ja, Wagner var nazist och antisemit men vad det har med hans musik att göra är jag mer frågande till”
  Nu tar du väl ändå i. Wagner dog 1883, sex år innan Hitler föddes. Det är möjligt att det finns något som kan kalls nationalsocialism redan på 1800-talet, men jag har aldrig hört talas om det. I vilket fall som helst är ”nazism” ett begrepp som uppstod efter första världskriget i och med Hitlers politiska rörelse. Så att koppla samman Wagner och nazism är en ren anakronism.

  Gilla

  • Njet Dolph, det är helt rätt. Under 1870 och 1880-tal växte nationalismen och nationalstatstänkandet sig starkt i framför allt intellektuella och kulturella kretsar. De kretsar han umgicks i hade Nietzsche och Schoppenhauer som ledstjärnor och också dessa var starkt nationalistiska samt protyska. Nietzsches syster sammanställde till och med lösa anteckningar efter hans död och gav ut verk i hans namn som nazisterna långt senare tog till sig som sin ideologiska grund. Hon kom senare att utvandra och bilda ett nytt Tyskland i norra Argentina där det än idag bor tyskättade eftersom hon ansåg Tyskland degenererat. Det var framför allt det judiska ”avskummet” (hennes ord, inte mina) som fick henne att reagera. I denna idéström som fortfarande inte bar namnet nazism men som hade samma idéer, föddes egentligen nationalsocialismen ideologiskt. Wagner var en naturlig del av den som uppburen intellektuell och känd kulturpersonlighet med ett starkt nationalistiskt patos. Han var också en känd antisemit som inte sparade på de nedsättande kommentarerna till och med mot de närstående som t ex den gamle läromästaren Mayerbeer som själv var av judisk börd. Så jo, han var nazist även om inte termen och ideologin ännu var påfunnen. Den fanns redan på denna tid så någon anakronism föreligger möjligen vad gäller namnet ”nazism” men inte dess idéer och det ideologiska tänkandet.

   Vad jag däremot inte förstår är att Wagner är storvulen nationalist även i toner, men nazist? Nja, den köper jag inte riktigt.

   Gilla

 2. Dessvärre är det väl inte enbart Röda korset som riktar speciella insatser mot kvinnor och barn
  men inte mot män. Dom har väl upptäckt att det resulterar i mera pengar från godhetsapostlarna om man gör så.Jag väljer därför att titta på helheten av vad välgörenhetsorganisationen gör
  när jag skänker pengar..
  Jag är spyfärdig på dårarna som sysslar med intersektionalitet och annan identitetspolitik.
  Man kan inte gömma sig bakom en verklig eller påhittad underordning för att kunna bete sig som ett svin. Du skall stå för dina handlingar oavsett kön och ursprung anser jag.

  Gilla

  • Absolut är det så och som du säger får det rätt otrevliga konsekvenser! Jag är i färd med att skriva en story jag själv blev vittne till där en helt oskyldig person blev ansatt för något han inte hade gjort tack vare de galna idéer som kallas intersektionalitet. Naturligtvis är det inte så att RK är ensamma i den här soppan, det finns säkert fler. Det jag försöker lyfta fram är fenomenet och där passade exemplet RK in för det var uppenbart vad de höll på med. Säkert finns det också värre exempel än så här och kanske än mer kränkande, men trenden är klar. Det är bara ett kön som räknas i de svenska godhetsapostlarnas ögon. Du och jag som antagligen har samma värdegrund där ALLA människor ska räknas som likvärdiga tycker säkert det här är mycket märkligt. Men precis som du säger så är det kanske så att man också från organisationer som RK måste anpassa sig till tidens tecken och hur de potentiella givarna resonerar. Det är därför något galet någonstans från vår horisont när man tycker att det onormala är normalt. Vi lever plötsligt i en spegelvärld där allt och alla måste anpassa sig till en mycket märklig tid och dess tänkande.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s