Uteslutningsmetoden

Det är ingen väl bevarad hemlighet att jag personligen tycker miljöpartiet är en av de mest sorgliga skapelserna vi kan uppvisa inom svensk politik. Med förslag som inte leder till det de påstår är de offer för falsk marknadsföring. Läs följande artikel i Aftonbladet och avgör själv vem som är oseriös när man påstår att 100% av all kärnkraft kan ersättas med alternativa energikällor som idag inte ens fungerar fullt ut. Nästa hämsko är den ohejdade feminism partiet så vackert hyllar. Vad det får för konsekvenser kan du ta del av i utskriften av Åsa Romsons tal i Almedalen från mp:s hemsida. Skrämmande för mig, kanske inte för dig vem vet.

Det här partiet är dock långt mer skrämmande än vad Åsa Romson kan uppvisa. Det började med att medlemmen, före detta chefredaktören för SVD och avbytaren i riksdagen Bertil Torekull skrev följande debattartikel i Expressen. Helt rätt enligt mig, vi har för stora problem internt för att kunna fortsätta en ohejdad invandring. Man kan fråga sig om alla godhetsapostlar tycker en sån här nyhet är god t ex som kan berättas om i LT i Södertälje. Man kan också fråga sig om alla dessa frireligiöst fanatiska människor har läst denna artikel i SVD. Där kan man lära sig den dyra men tragiska läxan om den havererade integrationspolitiken som bland annat innebär automatisk arbetslöshet eller jobb långt under förmåga för de nyanlända.

Det är alltså en helt riktig slutsats enligt mig, att vi först måste bygga upp allt det som har kraschat innan det kan bli dags att ta hit nya invandrare. Risken är rätt stor att de hamnar i utanförskap, arbetslöshet och bostadssituationer som inte är normala ens för en luttrad svensk. Där har Bertil Torekull en stor poäng.

KluvenMiljöpartiet är inte partiet som har plats för kluvna känslor. Istället är det inrättning i ledet och en påtvingad eller frivillig anpassning till åsiktskorridoren som gäller Foto: SVT

Som vi alla vet är dock miljöpartiet numer partiet som är godhetsapostlarnas egna lilla mittnav. Det finns alltid en ny liten idé inom partiet för att kunna sätta Sverige i centrum för världsförbättrarrollen. Så har vi till exempel skänkt pengar till myndigheterna på Gazaremsan dvs Hamas. Mer om det på länken till hemsidan från Sveriges Generalkonsulat i Jerusalem. Partiet är också den största anhängaren av åsiktskorridoren, mer om vad det innebär från artikeln i Expressen, vilket innebär att inget får ifrågasättas. Säger Åsa och Lilla Fridolf att något är på ett visst sätt, så är det så. Fascister skulle jag kallat dem i min ungdom, numer är beteckningen antagligen ”visionära”. Dags för handling i debatten med Torekull med andra ord.

Han är ju i deras ögon bara en vit cis-man, såna kan man gärna avvara i det radikalfeministiska mp. Om man dessutom svär i mp-kyrkan är man kokt. Reaktionerna var därför inte helt oväntade, vad som däremot inte var det var att de skulle bli så häftiga. Bloggen WTF Toklandet har som vanligt på ett föredömligt sätt samlat ihop de twitter-kommentarer som fälldes. Läst särskilt Nils Karlssons öppna försök att kringgå all demokratisk process eller tänkande genom att redan på förhand tala om att Bertil Torekull sannolikt skulle bli utesluten. Också på Fnordspotting kan man läsa om samma händelse.

KyrkaMP:s fanatism och tro gränsar till det religiösa. Precis som alla sekter ska man aldrig ifrågasätta och gör man det ändå får man räkna med uteslutning Foto: Wikipedia

Det intressanta är dock inte så mycket vad vissa så kallade partikommissarier har att delge världen utan frågan om man kan ha ett parti i regeringen som gång på gång uppvisar en så bristfällig syn på demokrati och vad detta begrepp innehåller. En fri debatt tycks inte vara en alltför populär gren i partiet. Begår man det misstaget tycks personer som just Nils Karlsson rätt omedelbart ligga i startgroparna för nya små uteslutningar. En person som för övrigt återfinns i samma parti som kan dra fördel av de dumheterna som kan delges världen om andra partiers uteslutande av medlemmar. Eller vad sägs om Henrik Arnstads senaste ”briljanta” inlaga i Metro.

Fri DebattFri debatt tycks både inom mp och sd leda till uteslutningar eller värre tilltag som mer bär drag av vuxenmobbning. Här ett exempel på en annan debatt i Ukrainas parlament
Foto: SVT

Miljöpartiet är också det parti som efter den här debatten alltmer framstår som åsiktskorridorens största förvaltare. Ingen debatt, inget ifrågasättande här inte. Vill man vara extra kritisk, och det ska man ju vara när det gäller det här partiet, så är det rätt typiskt för ett parti som försvarar något som inte längre går att försvara. Hur kan man t ex försvara massinvandring när arbetsmarknaden för nytillkomna sedan trettio till fyrtio år gradvis har försämrats som rapporten från nationalekonomerna Jan Ekberg och Mats Hammarstedt talar om? Länk här.

Klicka för att komma åt 30-4-je-mh.pdf

Hur kan man tala om humanism när verkligheten ser ut som i följande reportage från Sveriges Radio P4? Svaret är naturligtvis att det inte går men en sån liten detalj tycks inte beröra personer som Nils Karlsson. Det hela liknar mest samma tänkande som en gång präglade kyrkan när Galileo Galilei ställdes inför valet att brännas på bål för att han talade om sanningen eller att ta tillbaka sina kontroversiella teser. Mer om hans historia i Forskning Och Framsteg. Så frågan måste bli om mp nu ser sig som nutidens Vatikanstat med gudomlig rätt att belägga folk med munkavle?

GagballEn debatt där munkavle eller gagball anmodas är inte en debatt. Sånt kallas dekret och är något helt annat Foto: Sveriges Radio

Dagens artikel nominerar Miljöpartiet till priset ”Foliehatt of the Year”. Motiveringen lyder: ”Med självklar auktoritet och pondus agerar ni både när ni har en ny liten feministisk tes eller debatt att kväsa. Åsiktskorridoren är ert självklara hem och en öppen debatt tycks vara er värsta fiende. Kanske kan det bero på att något som kallas ”sanningen” skulle kunna komma fram. Vad som också skulle kunna komma fram är att ni inte sitter inne med den även om ni så gärna vill tro det själva. Ni är därför i vanlig ordning värdiga kandidater till priset”.

8 tankar på “Uteslutningsmetoden

 1. Årets vinnare? Ja, det hinner bli fler men jag kan inte ens med välvilja se något gott i ett parti som är så främmande för verkligheten och vars företrädare skulle slås lätt i diskussion av barn på mellanstadiet.

  Gilla

  • Jag är övertygad om att om det är någon som kan tävla med Margot Wallström om att vinna foliehatten så är det miljöpartiet. Tror mellanstadieungarna skulle knäcka dem i ämnet argumentation.

   Gilla

 2. Miljöpartiet har alltid varit ett flummigt extremistparti enligt min mening.Det är ju dock sjukt att dom har lyckats bli ännu mera extrema och dessutom har kommit in i riksdagen.
  För egen del skyller jag på journalisterna som undvek att granska miljöpartiet i valrörelsen och det har ju inte blivit mycket bättre därefter.Det är ju också tack vare Löfvens och sossarnas sug efter makten som dessa extremister har fått ett inflytande över politiken som vida överstiger deras mandat.

  Gilla

  • Den där biten borde jag blogga om, hur lite granskning och hur mycket under radarn detta extremistparti kunde tillgodoräkna sig i valrörelsen. För visst är det ett parti som inte lever i verkligheten, skulle tro att de har ätit för mycket jäst linsgryta. Men än mer skrämmande är att partiet till och med har kunnat öka sina opinionssiffror. Hallå Sverige! Vart är du på väg, en del av er röstar på ett parti som inte längre bryr sig om verkligheten.

   Gilla

   • Ser fram emot ett inlägg om de ryggradslösa journalisterna som bidrog till att miljötalibanerna kom in i riksdagen 🙂

    Gilla

   • Det är en god idé, den ska jag ta med mig och försöka sno ihop nåt. Har ju snuddat vid det några gånger men aldrig som ett enskilt ämne där hela den infektionshärden har blottlagts. Tack för tipset.

    Gilla

 3. Undrar om det är samma Filosofen Nils som återfinns på genusdebatten.se, hans inlägg brukar präglas av en hånfull ton samt ett undvikande av själva sakfrågan.

  Gilla

  • Det är om jag har förstått saken rätt samma person. Den hånfulla tonen känns igen på långt håll och invektiven är inte så snälla de heller. Filosof är han dock inte, hans tankemönster och skitnödiga attityd är alltför enkelriktad och mest inriktad på de härskartekniker han förfogar över. Är återkommande läsare av GD själv och hans härjningar är legendariska såväl som dumdryga. Att Erik har orkat med ser jag nästan som något av ett eldprov med succé som följd. Vet inte om jag skulle ha samma änglalika tålamod själv men den dagen den sorgen. Ser honom mest som en sorglig figur som måste hävda sig med skolgårdsmobbarens mentalitet och metod fast i en mer digital form. Välkommen som kommentator och hoppas nu att du ska finna något läsvärt på bloggen. Välkommen också i framtiden med kommentarer.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s