Patron Persson Laddar Om

Godsägare Persson har talat på första maj i arbetarnas egna paradis Södertälje, mer om detta i Aftonbladet. Han har ju gjort sig känd för en rätt rak och inte fullt så blyg inställning till det mesta där en del saker har svidit ordentligt. Så här såg till exempel hans recension ut av Löfvens regering i Expressen. Sant men lite milt formulerat i mitt tycke. Så illa kan man väl inte tycka om sådana uttalanden även om en påbjuden tradition inom socialdemokratin säger att man inte ska kritisera inför öppna ridåer.

Monty PythonEn del saker vill man se, andra inte. Det är likadant med socialdemokraterna och öppen kritik, den vill man inte se Foto: Youtube

Utifrån den principen blir det med andra ord värre när han som här på SVT menar att samarbetet med mp har sina problem då de för en ”pubertal trofépolitik”. Återigen konstaterar i varje fall jag att det är en helt riktig slutsats om än osvensk då den framförs så öppet och ocensurerat.

Miljöpartiet i regeringen har så här långt varit en ren mardröm. Några exempel ur historien: Åsa Romsons tal i Almedalen från SVT, Expressens avslöjande att Åsa Romson använde giftfärg till den privata båten, Expressen kunde avslöja historien om hur Gustav Fridolin erbjöd en partitjänsteman barnvaktsjobb då hon inte passerade säkerhetschecken för regeringskansliet pga en kronofogdeskuld på 188.000 kronor. Detta trots att en annan partimedlem samtidigt kunde glida in på samma departement efter en dom för narkotikasmuggling som Aftonbladet kunde berätta om.

Lee Harvey OswaldVissa måste mörda presidenter för att bli berömda, andra får jobb på regeringsdepartement då de smugglar narkotika. Det gäller att tillhöra rätt sida
Foto: Wikipedia

Vidare kunde Gustav Fridolin i det tysta räkna upp siffran för hur snabbt han skulle återupprätta svensk skola med minst det dubbla mot de utlovade 100 dagarna han utlovade, mer om detta i Aftonbladet. Mehmet Kaplan är bostads- och it-ministern som passade på att göra tjänsteresa till det gamla hemlandet med regeringens plan och passade samtidigt på att hälsa på släkten, mer om detta från Regeringskansliet.

Det är för övrigt samme Kaplan som jämförde resor ner till krigets Syrien för att delta i en kamp för en fundamentalistisk organisation som ISIL med frivilliga som reste till Finland under andra världskriget och fick göra avbön på MP:s Hemsida. Kaplan var också insyltad i erkännandet av Palestina som var prematurt enligt mig men som snabbt utvecklade sig till en diplomatisk kris med Israel som man kan läsa om i SVD.

AvbönUnder den Kinesiska kulturrevolutionen tvangs folk att erkänna saker de oftast inte hade gjort. Mehmet Kaplan har också erkänt sina fel men för saker han faktiskt har gjort. Återigen gäller det att tillhöra rätt sida. Foto: Levandehistoria

Åsa Romson har därmed etablerat sig som en av de som har gett miljöpartistisk politik ett ansikte men också blivit förebilden för det misslyckande partiet står för. Hon och Gustav Fridolin är ytterst ansvariga för partiet i och med sitt partiledarskap, ett arv det har förvaltat ovanligt dåligt. Mer om den saken och då framför allt Åsa Romsons genomklappning kan man läsa om på WTF Toklandet. Också Fnordspotting har bloggat om partiets haveri.

Så långt är alltså Göran Persson en ovanligt frisk fläkt, men det stannar nog där. För tittar man på intervjun i länken ovan till Aftonbladet (samma länk som ovan) blir man bekymrad istället. Han gör följande påstående: Moderaterna driver landet mot nyval genom att göra gemensam sak med SD för att fälla regeringen.

KorkadGöran Persson är inte korkad men nog gör han gravt felaktiga påståenden och har dessutom inte fattat landets nya politiska situation efter DÖ Foto: Wikimedia

Här har Göran uppenbarligen inte uppfattat innehållet i Decemberöverenskommelsen (DÖ), vad den innebär förklaras i artikeln i DN. Den stipulerar ju bland annat att om regeringens budget hotas av fällning i riksdagen lägger oppositionen ner sina röster istället för att rösta emot. Sjukt om ni frågar mig, enligt Göran Persson existerar den inte. Det är dessutom oppositionens uppgift att vara regeringens motvikt, inte dess medlöpare. Det innebär att om man kan fälla ett förslag som man anser vara dumt eller farligt så ska man fälla det. Det är det som är parlamentarism. Men här väljer alltså Göran Persson att se det som att alla bara ska vika sig för partiet med rätt att härska oinskränkt. Ränderna går alltså inte ur, han samma enögda syn på saker som han alltid har haft.

Förut kritiserade Göran Persson regeringen och Stefan Löfven för att lägga sig för mp som det talas om i länken till Expressen ovan, här en annan från SVD om samma sak. Hela bråket som man avskyr inom socialdemokratin som sagt, ledde till en småinfekterad debatt som svaret från Löfven i Expressen antyder. Göran Persson har nu dessutom sett vad politiken med mp har lett till och borde därför vara än mer kritisk kan man tycka, han väljer tvärtom att vara förlåtande. Oförlåtligt enligt mig då den nuvarande regeringen är så dålig något kan bli.

ResultatOm resultatet inte är något att visa upp kanske det inte ska visas upp. En detalj som Göran visst utelämnade Foto: DN

När Göran Persson väljer att se en ljus framtid för regeringen tror jag han skiter i det blå skåpet. Den här regeringen kan bara göra en sak som är rätt och det är att avgå eller ombildas. Helst utan både miljö- och vänsterpartiet om jag själv får välja. Han gör också analysen att regeringen ”tar ansvar”. Helt fel, detta är en regering som i allt fler frågor inte tar ansvar som exemplet höjd arbetsgivaravgift på ungdomar visar i reportaget i SVT.

Också övriga skattehöjningar och utgiftssänkningar är direkt skadliga som det inte talas om från Socialdemokraterna i följande artikel. Det talas det däremot om i Norrtelje Tidning där man konstaterar att regeringen nu byter ut arbete mot bidrag. Att Göran kan kalla detta ”ansvar” är ett rätt svårslaget rekord i semantisk förvrängningskonst.

NärsyntGörans närsynthet föranleder kanske en ny synundersökning? Foto: Din Syn

Han är också orolig för att det beteende han menar moderaterna uppvisar, kan leda till nyval. Det är väl i så fall det bästa som kan hända, vi kan ju äntligen få chansen att avskeda den nuvarande regeringen. Men det är väl det som Göran Persson är rädd för. Hans älskade socialdemokrati kan ju förlora makten, gud förbjude. Som sagt, inget att vara rädd för det vore det bästa som kunde hända Göran.

Till sist kommer ett av de dummaste påståendet jag har hört en makthavare uttala över huvud taget. ”Det går lite bättre för Sverige därför att vi växer i befolkningen och det beror på invandringen”. Har han inte ens sett den problematik som har följt i dess fotspår eller? Några exempel på hur illa det är ställt i Sverige idag hittar du via följande länkar: Arbetslösheten ökar inom gruppen utrikes födda som man kan hör från SVT. Ett faktum som slår extra hårt mot unga vilket i sin tur leder till Ungas radikalisering med Jihadresor som följd från SVT.

Kartonghus”Det går bra för Sverige” är ett svårslaget rekord i överdrift då vi står inför stora problem och redan har det. Ett är bristen på bostäder snart kommer ge upphov till så här desperata åtgärder Foto: Pixshark

Bostadsbristen som slår mot socioekonomiskt svaga grupper som invandrare och ungdomar, artikeln är från Stockholms Handelskammare. Detta faktum har redan lett till ökad trångboddhet bland samma grupper som berättas om i följande artikel från lokala LT i Södertälje. Det leder också till ökad segregering i boendet som kan berättas om i Expressen. Det har också lett till rena ockerhyrorna där skattebetalarna är de som fått stå för kostnaderna, mer om detta i GT. En liten intressant detalj är att en av de utpekade i artikeln själv är utrikes född.

Sanningen är också att Göran ”lägligt” glömmer bort att migrationspolitiken har kapsejsat. Boende räcker inte till, flyktingarna sätts i total passivitet och personalen är tidvis för få. Att det ”mänskliga” mottagandet inte är mänskligt är en detalj Göran inte hänger upp sig på. Det är till och med så illa att vissa flyktingar funderar på andra Europeiska länder för att de inte står ut och undra på den reaktionen. Göran lever inte verkligheten men följande reportage i Expressen kanske kan få ur villfarelsen ur Göran också. Fast fan tro det när tillrättaläggningsgeneratorn nu har tagits fram.

Fart GunÄr detta den beryktade tillrättaläggningsgeneratorn som nu har tagits fram i första maj-talen runt om i landet. Göran hade definitivt en för att få till den beskrivning han presterade Foto: Galleryhip

Om Göran Persson kan kalla dessa exempel goda exempel förstår jag varför han är en före detta statsminister. Det är helt enkelt inte en bild som stämmer överens med den han försöker att ge. Det är dessutom ett direkt resultat av den misslyckade politik han och hans partipampar till bröder och systrar nu har fört i över fyrtio års tid. Återigen känner jag att det bästa som kunde hända är att socialdemokratin förpassades till historiens skrothög för alltid.

Löjesguiden tänkte med dagens artikel nominera Göran Persson och Socialdemokratin till priset ”Foliehatt of the Year”. Motiveringen lyder: ”Ni har med första maj firandet visat att ni inte har vare sig politiken eller (s)jukdomsinsikten. Ett faktum som kan konstateras av både Expressen och SVD. Att som Karin Jämtin skylla alla dåliga opinionssiffror på Alliansen är inte längre trovärdigt eller värdigt, här är Ekot från Sveriges Radio där hon intervjuades. När man lägger hämsko på landets utveckling som man gör med alla skattehöjningar finns ingen annan än den egna politiken att skylla på.

KnossosGörans verklighetsbeskrivning går mest att likna vid saltomortaler som är både historiska och underhållande fast på ett ironiskt sätt Foto: Wikimedia

Kanske borde man också titta på alla svikna löften från valrörelsen som nu börjar utkristallisera sig. Tomma löften lönar sig sällan som det kan konstateras i Expressen. Men man kan lakoniskt konstatera att det måste till en person av Perssons kaliber för att klara av den saltomortalen då han ju själv var en av chefsarkitekterna bakom det svenska förfallet där kommunaliseringen av skolan står i särskilt fokus som man kan läsa om på SVT. Både du Göran och rörelsen, om den ens finns längre, måste nog komma till en insikt här. Ni är inte alltid guds gåva till folket, många gånger är ni en ren förbannelse.”

3 tankar på “Patron Persson Laddar Om

  1. Det var så sant, Persson började ju som skolminister. Då har vi gått ett varv runt spelplanen och en generation ungefär.
    ”Snakes and Ladders” spelar vi väl inte i Sverige, så vi kan väl i stället säga att minst två av våra pjäser blivit knuffade. Det blir till att slå en hel del sexor för att komma ikapp.

    Gilla

    • Med den farten i sina dumdryga påståenden den där mannen gör gäller det nog att slå så många sexor att det är statistiskt omöjligt att få så många. Lågoddsare eller inte, tror nog vi har hittat förklaringen på varför han numer får nöja sig med parkettplats istället för en egen loge. Om man håller på och gör påståenden omöjliga att backa upp med fakta kan ju de egna pjäserna i det nämnda spelet snart vara förbrukade och det blir till att sitta av på avbytarbänk. Han kanske också är som uppfinnaren från Sundbyberg trots att han numer är godsherre i Sörmland – Han tänkte nog inte på det där med logisk stringens. 😀

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s