WTF

Hur kan man ha en partiledare som på mindre än ett år så många gånger har skitit i det blå skåpet? Åsa Romson är en vandrande tidsinställd bomb som likt de självmordsbombare hennes partikompisar i Hamas använder bara väntar på att brisera. Jämförelsen i söndags mellan Medelhavets flyktingfasor och Auschwitz är inte bara fel, den är också smaklös. Det är också underligt att behöva konstatera att en regerings ministrar kan tvingas avgå för obetalda TV-licenser, men en annan kan skita så många gånger att ingen längre kan hålla räkningen på hur många det är. Supersossen Björn Andersson från allas vårt så solidariska och inte alls makthungriga parti kan delge oss mer om den saken på Nacka Arbetakommuns hemsida.

Några av reaktionerna kommer från SVD, Aftonbladet, Expressen och DN. Också utomlands uppmärksammades klavertrampet och slogs upp stor som här i The Daily Mail, eller som här i The Independant. Det finns alltså en större dimension än en liten groda som råkade förirra sig ur Åsa Romsons mun.

För snabbt blev grodan till en krokodil när Åsa Romson skulle be om ursäkt. I tvättäkta miljöpartistil fattade hon ingenting och gjorde om samma groda med ytterligare ett uttalande. Denna gång om romer som hon kallade ”zigenare”, ett ord som är stigmatiserande och som alla godhetsapostlar vill förbjuda. Mer om Svenska Akademins nya varningsmärkning kan man läsa om på SVT. Åsa Romson gjorde därmed en dubbelsaltomortal men landade på huvudet som vanligt. När Per Gahrton ryckte in för att gjuta Exon Valdez-olja på vågorna blev det också helt fel. Kan miljöpartister göra annat än fel? 09.50 in i följande program hittar du inslaget Aktuellt 2015-05-11.

Löjesguiden nominerar som vanligt Åsa Romson till priset ”Foliehatt of the Year”. Motiveringen lyder: ”Att handlingar alltid åtföljs av konsekvenser är de flesta införstådda med. Dina handlingar har knappt ens lagt sig innan nästa dumhet dyker upp, konsekvenserna har lyst med sin frånvaro mycket tack vare dina partikompisar i journalistkåren. Men summa summarum är det nu dags att se till att både du och den här regeringen slutar att plåga en hel nation med något av den mest korkade politik som sett dagens ljus och som nu också toppats med osmakligheter i långa banor. För övrigt bör regeringen avgå.”

6 tankar på “WTF

 1. Som sagt var, Romson är en dåre som verkligen inte borde vara vice statsminister i alla fall. Om MP vill behålla henne som språkrör så kan vi andra bara tacka och ta emot. Hon kommer sänka partiet genom sin enorma dumhet.

  Gilla

  • Det är sant och det är också så jag ser det, hon är så korkad att hon kommer att sänka det här partiet. Kanske är det till och med så att inte ens journalister snart kan försvara henne då grodorna och misstagen är så många att det inte går att rättfärdiga. K-G Bergström skrev till exempel att ”det här är ett av de enskilt värsta misstagen i svensk politisk historia”. I det långa loppet och kanske också det korta, kan ingen snart ta i Åsa Romson ens med tång. Trots ihärdiga försök från Per Gahrton att rädda vad som räddas kunde, miljöpartiet är ju trots allt hans personliga skapelse, kommer ingen att se henne som trovärdig, smakfull eller särskilt pålitlig. Exit regeringen?

   Gilla

   • Det kan man fråga sig, han är ju inte känd för att tacka nej till denna ädla dryck. Av intervjun att döma var han mer sammanbiten och fokuserad på att rädda vad som räddas kunde efter Åsas haveri i direktsändning så nog borde han tagit en öl. En engelsk ale, en schyst IPA eller kanske rent av en skummande och välsmakande stout hade fyllt det tomrum han nu uppvisade med försök att stigmatisera Åsa och svartmåla all kritik. Om man vill skumma över av raseri över att andra kritiserar de egna ledens misstag är det bättre om skummet luktar skumbanan eller fikon. I Per Gahrtons fall tror jag han föredrar en sur Pripps Tarmskölj eller en vidrig Norrlands Kräkmedel som botgörare.

    Gilla

 2. Jag är inte speciellt förvånad över Åsas omdömeslösa jämförelse. Jag har alltid uppfattat miljöpartister som ömdömeslösa populistiska pratkvarnar, så varför skall vi förvåna oss.
  Tidigare har Åsa låtit måla sin båt med förbjuden bottenfärg. Då skyllde hon på sin man. Då var allt förlåtit, troligen för att feministerna inom mp anser att allt män gör är fel och därför kan inte en kvinna klandras när hon han skylla på en man. Som minister ansvarig för miljöpolitiken borde hon redovisa att hon sanerat båtet och det bottenfärgen skadat. Hennes lön bör vara tillräcklig för detta.
  Slutligen, det som verkligen förvånar mig är att mp tillåter att språkrör innehar taburetter. Mp har ju profilerat sig i frågor som går ut på att beslutsfattare inte skall sitta på flera stolar samtidigt. Kommer Åsa att avgå eller kommer mp att utse nya språkrör?

  Gilla

  • Skriver under på allt det där och mer. Miljöpartiet börjar allt mer att framstå som ett parti i både moralisk och politisk-ideologisk gungning där sakfrågorna som inte erbjuder mycket att hänga i julgranen, döljs av den ena grodan efter den andra. Ska de ha en chans att rädda något efter detta är det nog dags att samla all tankekraft – om sådan ens finns – och all klokskap – som jag betvivlar existerar – och se till att styra upp denna av kopparfärg bottenmålade skuta annars kommer till och med journalister att överge den här sjunkande skorven.

   Populister är de i viss mån och framför allt på tre områden utmärker de sig ordentligt. Migrationspolitiken som är fullständigt verklighetsfrämmande och som dessutom kommer att få stora och oönskade effekter på landet långt in i framtiden. Energiområdet där i stort sett all produktion av el som i dag tillverkas med hjälp av kärnkraft och fossila bränslen ska ersättas av teknik som inte är färdig och som inte täcker det behov som på långa vägar kommer att uppstå. Resultatet av den politiken lär vi få leva väldigt länge med. Det tredje området är Jämställdheten där i stort sett allt de har att komma med är att allt är männens och den patriarkala strukturens fel. Om skolbespisningen serverar fel sorts mat går det att förklara med dessa foliehattsteorier, om någon känner sig lite ledsen är det säkert också dessa krafters fel. I miljöpartiets Sverige har man inte längre råd att säga att man är man, vit, heterosexuell och medelålders utan att helt enkelt skuldbeläggas genom principen ”guilt by association”! Det lär inte bli så trevligt i framtiden, därför mår framtiden bäst av ett Sverige utan miljöpartiet.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s