(S)lutet På En Politisk Epok II

Att sossarna är slut som parti är ingen välbevarad hemlighet. Vurmen för att tillfredsställa två småpartier tycks viktigare än den egna politiken och själv har man inget nytt att komma med. Det tycks på det hela vara samma gamla skåpmat som det alltid har varit, skattehöjningar, skattehöjningar och avdragssänkningar. Tecknen på att det är dags att lägga ned det här hopas, den här gången är det de två statssekreterarna Maja Fjaestad (s) och Ann Linde (s) som nu drar igång ett projekt som ska stävja hat och mobbning mot kvinnor (!) på nätet.

Den första frågan som infinner sig är ju tyvärr varför  Maja och Ann bara bryr sig om kvinnor. Männen råkar minst lika illa ut, ibland värre faktiskt. Vad sägs om feminister som på nätet talar om att utrota vita så kallade cis-män? Exempel på detta hittar man på jämställdhetsfeministerns blogg. På den kan man åtminstone skratta åt eländet men annars är det tunnsått med det fenomenet. Om nu de två statssekreterarna bryr sig om den halvan av befolkningen som tilltalas ”män” kanske de kan förklara följande. Hur kan en halva av befolkningen kollektivt skuldbeläggas för vad en liten del av den gruppen gör, medan en annan kan tala om att människor som jag ska avrättas utan att ni ens uppmärksammar det?

Tweet Jenny BlomqvistJenny Blomqvist behöver inte skämmas över sina uttalanden, hon är ju kvinna och har därför rätt att säga saker andra inte kan. Hon och hennes medsystrar blir till och med ompysslade av regeringen när ”kvinnohatet på nätet” ska belysas Foto: Twitter genom Jämställdhetsfeministern

Man kan vidare fråga sig hur två personer från ett parti kan vara så blinda för verkligheten att de inte ens ser den. Jag kan upplysa de två om att i Sverige är det förbjudet att hetsa mot folkgrupp, något som är bra men det vore ännu bättre om det kunde gällde alla befolkningsgrupper. Här kan man t ex inte kalla en folkgrupp som romer för nedsättande namn, man kan inte heller kasta sig över homosexuella för med förnedrande tillmälen och allt det där är ju tur men tänk om lagen hade innefattat också män. Det gör den inte och därför är män fritt villebråd för t ex feminister.

Bloggen Genusdebatten anmälde Åsa Romson för hets mot folkgrupp i hennes tal vid Almedalen eftersom det var åtminstone snubblande nära detta. Snart hade JK Göran Lambertz uttalat sig i frågan och den läsningen var nedslående, domen och motivationen hittar du här nedan. Glädjande nog gäller lagen svenskar så där kan man inte hetsa hur man vill, mer om detta i artikeln i Dagens Juridik. Mer om Fjaestads och Lindes tokerier kan man läsa om i inlägget på Susanna Varis blogg.

Klicka för att komma åt JK-6171-14-31.pdf

De båda statssekreterarna beskriver i sin artikel i SVD det som om det i första hand är utsatta grupper, det civila samhället och kvinnorättsorganisationer är de som drabbas av hatet. Hur de kan kan dra den slutsatsen är nästan surrealistisk att tänka sig. 2013 drog  Sveriges Kvinnolobby igång en kampanj på sin hemsida. Med den följde talande bilder, allt detta dokumenterat på WTF Toklandet. Smaklösheten i bilderna framgår nedan och likadant var budskapet – ”Dags för klippa kuken”. Snart insåg organisationen hur dålig publicitet detta skulle väcka och tog ned bilderna. Sveriges Kvinnolobby hade ju dels allt att förlora på eventuell dålig publicitet och detta kunde i sin tur inverka negativt på de goda kontakterna de hade odlat med landets politiker särskilt de till vänster.

Sveriges KvinnolobbyBilden som blev för mycket för till och med Sveriges Kvinnolobby som såg problemen och tog ned bilden. Skammen över tilltaget lever dock kvar Foto: WTF Toklandet

Kanske inte så konstigt att regeringen söker såna här frågor för att rättfärdiga sin egen existens. De har ju trots allt inte stöd av fler än 37,9% av befolkningen och behöver ju definitivt vänsterpartiets stöd för att kunna komma upp i 43,6%. För att blidka de två småpartierna mp och v är man tydligen beredda att gå så långt att man har utropat att regeringen ska föra en feministisk politik.

Det är nu denna börjar bli skrämmande. För vad innebär detta för framtiden Maja Fjaestad och Ann Linde? Kommer det att innebära att vi får kritisera än mindre? Kanske införa ett förbud mot att kritisera feminismen som Maria Sveland och Mattias Gardell försökte att lobba in i Nordiska Rådet för några år sedan? Mer om det försöket kan man läsa om i norska Dagbladet Kultur. Efter den historien bör vi tala tyst om Ryssland och Putin i det här landet. Vi har nämligen samma lik i garderoberna, men liken finns enbart i en grupp som nu eventuellt återigen ska hållas om ryggen för att kunna frias från all kritik. Kanske avser initiativet från de två att skydda enbart kvinnor och kvinnoorganisationer istället för alla medborgare (?), man måste fråga sig vad de egentligen avser med sina formuleringar.

Den ”goda” feminismen får ju helst inte kritiseras trots att den nog skulle må väldigt mycket bättre av att lägga locket på för avarterna som inte hör hemma i en civiliserad debatt. Kanske är det så att socialdemokratin ser en än mer krympande rörelse och som därför behöver allt mer stöd från de mindre partierna. Ett av dessa – F! – skulle, gud förbjude, kunna komma in i riksdagen så kanske kritikförbud är ett sätt att förbereda detta. F! har ju en viss vurm för den typen av åtgärder som man kan läsa om i Dagens Arena. På bloggen Genusdebatten kan man dessutom läsa ett inlägg i ämnet.

RobinRobin tillhör de förtrycktas skara som stödjer F, hon är ju trots allt ”bara” rik som ett troll! i deras kamp mot verkligheten. Har nu också socialdemokraterna blivit vapendragare i kriget mot realiteter? Foto: Sverigesradio

I artikeln kan man läsa om hur partiet alltså vill förbjuda nazister, en åsiktsinskränkning som är allvarlig nog. Inte för att jag sympatiserar med dem men hänga sig gör de bäst med eget rep dvs de kommer att försvinna av sig själva för den blotta dumhet de själva uppvisar. Så låt de manifestera, det tjänar ett syfte. Men F! vill gå längre, läs följande citat ur artikeln:

Feministiskt initiativ delar FN:s rasdiskrimineringskommittés uppfattning och är djupt oroade över normaliseringen av rasism, nazism och fascism som eskalerat i det här landet de senaste åren. Gång på gång ser vi hur rasistiska organisationer får tillstånd att manifestera och ta över gator och torg, under skydd av hundratals poliser. Skolverket gav förra året grönt ljus för politiska partier med rötter i nazism och rasism att propagera i svenska skolor, trots att många elever uttryckte oro och rädsla.”

Ulf LundellAll form av förbud är idiotisk men att vilja förbjuda sin egna sång för att ingen ska kunna använda den i fel syfte är bortanför dumt. Kanske är det Ulf Lundell 2015 i ett nötskal
Foto: Aftonbladet

med rötter i nazism och rasism? Det här skulle kunna vara början på processen att förbjuda SD vilket skulle vara liktydigt med en statskupp inifrån. Är socialdemokratin beredda att ställa sig bakom ett sådant tänkande för att eventuellt kunna få F!:s stöd efter valet 2018?

Nej, socialdemokraterna som vi kände dem är döda. De blev småpartiernas offer och nu är det huggsexa inom mp och v. Det gäller att tillskansa sig så många av sina hjärtefrågor som det bara går. Det nya initiativet är ett i raden, en så här ensidig syn på ett problem luktar mp och v hela vägen. Socialdemokraterna har blivit sin egna fånge och det är dags att kliva av nu, landet tål inte en så här dålig regering så länge till. Förblindade av sitt vanliga maktbegär lär de inte lyssna på det och med benägen hjälp av oppositionen i och med DÖ lär plågan för svensken fortsätta. Också oppositionen är därmed delaktiga i den nedmontering av allt sans och förnuft vi idag ser, grattis till er.

DeadDecemberöverenskommelsen är död, de enda som inte fattar det är de som tjänar på den och de som har tänkt ut den dvs hela det politiska etablissemanget Foto: Eget

Löjesguiden nominerar idag socialdemokratin till priset ”Foliehatt of the Year”. Motiveringen lyder: ”Ni hade er tid, den är inte mer. Med såna här åtgärder och andra som kan komma (?) i framtiden, är vi snabbt på väg bort från begreppen ”rättsstat” och ”demokrati”. En fri debatt innefattar precis som det låter att den är fri, men om det bara är en grupps problem som ska uppmärksammas kan resultatet snart bli en inskränkning för motståndarsidan. Det är knappast förenligt med god rättstradition och att ni nu har den enögdes perspektiv på problemet är också det oförenligt med både denna och mer. Skam över den rörelse som säger sig värna de svaga men som förbiser alla de som drabbas av orättvisan. Ni har i vår tid inte längre ett existensberättigande efter det nämnda förslaget.”

2 tankar på “(S)lutet På En Politisk Epok II

 1. Ja, sossarna har gått vilse i politiken på många plan, inte bara i inrikespolitiken! Stödet till skurkarna i Ukraina måste ju betraktas som ett lågvattenmärke utan dess like! Invandringspolitiken är ett totalt fiasko liksom energipolitiken och den ekonomiska. Att Sverige med de politiker vi har är på väg mot ett stup med svindlande hastighet är solklart, frågan är varför dessa oduglingar får sitta kvar?

  Gilla

  • Din fråga är intressant och kan bara besvaras med ”det beror på”. Oppositionen har ju uppenbarligen kastat in handduken och för knappt en oppositionell politik längre. Jag menar, att skrika sig blåare än en ärkemoderat om hur farlig Magdalena Anderssons budget är för landet för att när den ska röstas om lägga ner sina röster är inte trovärdigt. Att inte ens rösta för sina alternativa budget är dubbelt skadligt och kan bara beskrivas som om man har gett upp. Det som är resultatet dvs att vi folket som demokratin skulle utgå från, förvägras ett nyval är inte bara illa utan också skadligt i längden. Att DÖ inte har sagts upp än är illavarslande men om upproret inom framför allt moderaterna lyckas, vilket jag tyvärr inte tror när partipiskan viner, skulle det kunna öppna upp för ett avsättande av den nuvarande katastrofen. Jag tror dock att moderaterna är så pass internt sargade att det är en orealistisk tanke tyvärr. Det finns troligen också ett inslag av att ”låt de göra bort sig så vinner vi röster i längden” över deras tänk. Jag tror dock att DÖ leder till att alla förlorar också oppositionen, så vill de vinna röster bör de se till att riva upp hela överenskommelsen i varje fall som jag ser det.

   Det andra scenariot vore om moderaterna och de andra i fyrklövern kunde komma överens med SD om en gemensam politik. Förutsättningen finns därför att med ett visst kompromissande och en borgfred där dumheterna om rasism läggs åt sidan finns en gemensam grund för ett politiskt bygge. Kom ihåg att framför allt moderaterna står med ena benet i samma konservatism som SD säger sig göra med sitt socialkonservativa budskap. Också Kd rör sig nu under Ebba Busch Thor mot en mer konservativ värdegrund. Problemet för det scenariot är framför folkpartiet som nog hellre skulle stå utanför än att offra så många av sina hjärtefrågor som man skulle behöva göra. Också centerpartiet har rört sig i en mer nyliberal riktning under Annie Lööf men har annars ett värdekonservativt förflutet. Också dom kommer i det scenariot bli ett hinder så kanske är i det ljuset sd, kd och m ett troligare alternativ. Jag tror dock inte något parti är moget att ens tala om ett samarbete med SD så också detta är orealistiskt i nuläget.

   Ja, frågan är hur svensken kan se sossarna som ett alternativ över huvud taget särskilt med mp i släptåget. Men jag är trots allt optimistisk därför att den här regeringen låter inte en dag gå till spillo utan att de antingen visar sig helt odugliga genom att gömma undan frågor i utredningar eller att det gör grodor så korkade att de framstår precis i den dager de förtjänar. De håller med andra ord på att skjuta sig i foten i blixtens hastighet. Odugligheten hos dem är måttet på hur snabbt de kommer att avpolletteras och där ser jag det som min uppgift att dra ner brallorna på dem med nya artiklar i framtiden. Så god läsning om du orkar och står ut med bilden av elände men förhoppningsvis är det upplysande som en balans i allt.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s