Leva Som Man Lär

Stefan Löfven tycker man ska vara noga med att anlita firmor som har kollektivavtal för sina anställda. Som gammal fackpamp han är, är ju sådana detaljer extra viktiga……..för andra verkar det mest som. För nu kan Aftonbladet avslöja att hans privata byggande i Örnsköldsvik kan ha utförts av firmor utan kollektivavtal, artikel hittar du här.

KollektivavtalBåde If Metall och dess forne ordförande Stefan Löfven är måna om att alla ska ha kollektivavtal. Problemet är att samma princip inte tycks gälla Stefan Löfven Foto: If Metall

Det sjuka i hela historien är dock inte kollektivavtal eller inte, det är istället Stefan Löfvens inställning och bemötande. En statsminister måste naturligtvis vara oförvitlig och måste framstå som en person som lever som han lär. Det gör inte Löfven när han har uttalat sig på följande sätt i tidningen Byggnads samtidigt som han själv tycks ha förlorat all kontroll och överblick. Dessutom uppvisar Löfven en lite väl hätsk attityd då frågorna blir för initierade.

Som framgår av Aftonbladet börjar han lugnt och sansat men då han inser vad frågorna kommer att få för karaktär, ändrar han också attityd. Bort spolas den tillmötesgående Stefan Löfven och fram kommer istället buffeln. Hans alter ego tycker att reportern ska komma med fakta och lägga korten på bordet. Han kallar det ”tomma rykten” och är så märkbart irriterad att han till och med återkommer till reportern för att upprepa ett redan uttalat svar. Det är här man börjar märka att han har något att dölja.

KlamydiaVissa saker vill man dölja för allmänheten. För vissa personer är detta okej, men för en politiker är ribban mycket lägre satt och man kan inte dölja allt om ens något. Foto: SVT

Stefan Löfven tycks inte vara den skarpaste kniven i lådan, om man far ut i ett smått aggressivt beteende lär slutsatsen snart bli just att han döljer något. Ju mer man skriker desto mer avslöjar man. Man framstår också som en ren skitstövel ingen eller få kan känna sympati för. Det är det slutresultatet Stefan Löfven lämnar efter sig så långt. Fast i vanligt ordning blir det värre. Om man slår in på en linje/en taktik bör man fullfölja den. Stannar man av mitt i processen lär man få dubbelt så mycket att stå till svars för, särskilt om taktiken är aggressiv i ett försök att kväva eller tysta.

Det är precis det misstaget Stefan Löfven gör, han stannar mitt i processen och erkänner också att han hade fel. Reportern från Aftonbladet får nämligen några timmar efter händelsen ett e-mail där Stefan Löfven kryper till korset och erkänner att han har anlitat byggare utan kollektivavtal. Hela historien börjar nu ta en osmaklig och sorglig utveckling. Först far han alltså ut i anklagelser om ”rykten”, sen kommer han på sig själv och erkänner att han hade fel men på ett sånt sätt att han nu har förlorat sin trovärdighet. Mycket därför att han valde just anfall istället för reträtt.

SpyaAnfall är inte alltid bästa försvar, andra typer av anfall kanske man inte kan hjälpa. En politiker har inte råd att framstå som bufflig för att sen behöva erkänna att han har fel. Foto: Aftonbladet

Stefan Löfven har alltså gjort ett dubbelfel istället för enkelfel. Han hade kunnat komma undan situationen genom att fälla en enkel kommentar som ”Jag måste titta tillbaka i alla papper och ta reda på all fakta. Kan jag återkomma till dig med ett svar senare?” Då hade han undvikit att framstå som en översittande skitstövel, han hade sluppit att krypa till korset och erkänna att han hade fel och han hade i lugn och ro kunnat säga att det hela var ett misstag. Detta har nu har lagts till rätta genom att säga upp kontraktet och ett nytt är nu fixat med en firma som har ett kollektivavtal. Nu har han istället fixat en soppa och till råga på allt fått sig själv att framstå som både inkompetent och bufflig.

Stefan Löfven är sin vana trogen ute i ogjort väder och ett totalhaveri av hans regering rycker allt närmre. Det är ju bekvämt då att han har oppositionen med sig som håller honom om ryggen med DÖ. Men DÖ eller inte så bör nog Stefan Löfven komma till några insikter. Situationen för honom själv och flera av hans ministrar är så prekär att hans enda alternativ är att avgå. Man kan nämligen inte leva på ett annat sätt än man lär, det kallas pampfasoner och leder med automatik till rent politiskt seppuku.

KraschlandningDen här regeringens kraschlandningar är spektakulära. Det enda felet är att svensken är kapten Löfvens passagerare Foto: Wikipedia

Löjesguiden nominerar idag Stefan Löfven personligen till priset ”Foliehatt of the Year”. Motiveringen lyder: ”Din magkänsla har magsår och har totalt tappat kompassriktningen. Ingen regeringschef har lyckats göra bort sig och sin regering så till den milda grad som du. Det är visserligen många gånger andras fel, men det är trots det ditt ansvar. Ett ansvar som hittills har lyst med sin frånvaro då DÖ har kunnat hjälpa dig att hanka dig fram. Nu har dock skandalen drabbat dig personligen och den är precis som förr helt fel hanterad. Avgå nu innan den här regeringen kollapsar inifrån. Ledarskap som ligger på Talibannivå kanske duger inom pampväldet i Socialdemokratin, men väljarna vill nog se något annat. Det är hög tid för detta andra.”

4 tankar på “Leva Som Man Lär

 1. Tror nog inte att det är Löfven som har kommit fram till att han måste skicka svar till AB. Det är nog så att det finns andra runtomkring med lite bättre vett (även om man börjar bli tveksam till hur många det finns med något som helst vett där…)

  Gilla

  • Nej jag tror nog inte heller han kom på den briljanta tanken, han har inte så många sådana kvar. Jag spekulerade snarare i OM han hade anammat den taktiken istället så hade han eventuellt kunnat avstyra den pinsamheten. Men i vanlig ordning är de runtikring, medierådgivare och andra, dåliga på att förbereda honom och han själv saknar helt eller delvis förmågan att tackla problemet. Det man kan konstatera är att en person med en uppburen ställning som beter sig så här är kokt. Det är ju minst dubbelt så viktigt för en politiker att leva som han eller hon lär, för en statsminister är det nog dubbelt det dubbla dvs fyra gånger så viktigt. Att försöka använda sig av diverse härskartekniker och annat dumt gör bara bort honom i dubbel bemärkelse och har kanske nu också gjort Stefan till samma förbrukade kraft som Juholt. De har ju båda visat prov på hur illa eller uselt de hanterar situationer och de har också båda visat prov på hur man utifrån en medieagenda kan göra ett problem än mycket större.

   Gilla

 2. Det är väl bara ännu ett bevis på att ledande Socialdemokrater har en moral för andra människor och en annan för sig själva.Det går att räkna upp hur många Socialdemokratiska och Lo-pampar som helst som har skott sig på sin position och sett till att tillskansa sig förmåner.
  När dom blir påkomna varierar deras beteende från att bli arga till att pudla eller en kombination av bägge.

  Det är enbart skrattretande när dessa personer sedan pratar om solidaritet. Dom vet inte vad ordet betyder alternativt att det bara är ett fint slagord som dom svänger sig med.

  Gilla

  • Tyvärr träffar du återigen bulls eye. Det finns tydligen en moral för vissa och en annan för socialdemokrater där både moral, etik och sanning har kastats ut för länge sedan. Moral och etik gäller för alla utom sossar och lögn är en lögn om den inte uttalas av någon partikamrat. Hyckleri kallar du och jag det förmodligen, normaltillstånd är deras beteckning. Vad jag inte förstår är att ingen mer än vi som ”gnäller” över alltings tillstånd är de som reagerar, människor tycks ju återvända till samma fascination för detta parti trots att de för länge sedan har fått svart på vitt vad de går för. Ändå lyckas de skickligt vända sina egna dumheter så de glöms bort och vips så är folk där igen och röstar fram dessa klantskallar igen.

   Själv är jag av den övertygelsen att vi inte behöver vare sig sossarna eller alliansen längre, det måste till något nytt. Jag är samtidigt inte övertygad om att detta nya är SD för jag är inte överdrivet förtjusta i dessa heller. Så jag får nog fortsätta att vänta förgäves och kanske helt i onödan men vi får se. Det finns ju partier som idag inte är representerade i riksdagen men som eventuellt kanske har ett vettigt idéprogram. Hittar vi inte det får vi bilda ett nytt parti helt enkelt. Kanske ”Foliehattspartiet Liberalsocialkonstruktivisterna”.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s