Trolltidningar

Numer finns det trolltidningar, jo ni hörde rätt. Enligt vissa finns just sådana tidningar och den enda orsaken till den synen är att tidningen i fråga inte delar den åsikt som är den gängse. Vi är alltså tillbaka i det som folkpartisten Per Altenberg i SVD påstod inte fanns nämligen åsiktskorridoren. Anledningen till påståendet om ”Trolltidning” är att Rebecca Weidmo Uvell har anställts som skribent på DI, vilket man kan tycka är i sin ordning eftersom tidningen tar sådana beslut själva och utifrån det man anser bäst för sig och sin verksamhet.

TrollTroll är inte alltid de man tror, även bland dem som pekar finger återfinns åtskilliga personer som skulle kunna betecknas som ett Foto: John Bauers målning från Wikipedia

Det tyckte dock inte Ehsan Fadakar var så bra och drog genast igång en kampanj på Twitter. Detta har dokumenterats av bloggen WTF Toklandet som i vanlig ordning har grävt fram fakta i inlägget. Det är alltså så enligt hans logik att om man har ”fel” åsikt bör man inte få anställning, har man rätt däremot är det förmodligen helt i sin ordning. Att han inte har med den saken att göra tycks inte bekymra Ehsan. Därmed har han faktiskt bevisat att åsiktskorridoren som inte fanns verkligen finns vilket ju intygas i Ann-Charlotte Marteus numer klassiska artikel i Expressen.

Ehsan Fadakar 3Fadakar utbrister till och med till sist att ”nu saknas bara Lars Beckman, Pär Ström, Marcus Birro och ytterligare någon tok tok med twitterkonto”. Här har vi ytterligare ett bevis på att Per Altenberg tycks leva i något parallellt universum. Det är ju tydligt att Fadakar anser att vissa personer gör bäst i att hålla igen på åsikterna och andra bör inte skriva sina artiklar. Kan man bli mer tydlig i sitt skrivande och uttalande?

Ehsan Fadakar 2Fadakar fortsätter glatt på det inslagna spåret med inlägget: ”Under senvåren har de förklädda trollen gjort stark comeback i Sverige. Samma personer vi skrattade åt (med rätta) under 2014.” Samma retorik igen alltså. Här spars inte på de nedsättande kommentarerna och inte heller den illa dolda agendan mellan raderna. ”Håll med det jag står för eller låt bli att uttala dig” är väl en rätt god sammanfattning av vad han egentligen säger.

Ehsan Fadakar 2Att den enda anledningen till de hårda orden är att Fadakar är av en annan åsikt än säg Pär Ström, ger inte honom rätten att vare sig håna eller påstå att Ström skulle sakna rätten att uttala sig. Det är något som ligger bortanför åsiktsförtryck i åsiktskorridorens anda, det är fascism i dess värsta form. Jag vill inte kalla Fadakar för ”fascist”, men det är intressant att konstatera att åsikten och uttalandet är snubblande nära denna ideologis åsikt på den punkten.

Det är precis som det berömda citatet ur Twin Peaks: ”The owls are not what they seems”. God är inte alltid god bara för att man har ett visst efternamn eller en viss åsikt, ”ond” och ”god” är i själva verket två begrepp som flyter samman i alla människor och finns där om man inte ser upp. Det gäller att hela tiden ligga i och hindra den egna naturen och det kan man bara göra genom att reflektera. Den missade uppenbarligen både Fadakar och Altenberg.

Missa MåletPrecis som bombräder kan det där med fakta ibland gå lite snett vilket både Fadakar och Altenberg nu fått erfara Foto: Expressen

Löjesguiden nominerar idag Ehsan Fadakar till priset ”Foliehatt of the Year”. Motiveringen lyder: ”Jag tackar dig personligen för att du indirekt nu har visat att åsiktskorridoren existerar. Dina inlägg på Twitter är mer än talande och har varit väldigt användbara i den debatt som handlar om just det som alla hävdar inte existerar trots att det gör det. Det är alltid användbart med material från fiendesidan.”

14 tankar på “Trolltidningar

 1. Sådana som Fadakar får mig att vilja spy !

  Skulle vilja påstå att Fadakar fortsätter den mobbing och åsiktsförtryck som radikalfeministerna och vänsterpressen utsatte Alice Teodorescu för när hon blev chef för GP,s ledarredaktion.
  Det fanns ju ingen ände på vilket elände det var att en liberalkonservativ ickefeminist skulle få chefa över ledarsidorna.Alice T struntade dock i dom och fortsätter skriva enligt sin övertygelse och har dessutom anställt ledarskribenter med liknande åsikter vilket gör mig väldigt glad.

  Förstår då att Fadakars blodtryck steg när han fick veta att Weidmo Uwell skall skriva för Di.
  Bara tanken på ytterligare en skribent som kommer att utmana åsiktskorridoren gör att twittervänstern,radikalfeministerna och kulturmarxisterna får en kollektiv hjärnblödning. Då gäller det att skademinimera genom att ännu en gång skapa ett drev mot de som inte delar godhetsapostlarnas åsikter…

  Gillad av 1 person

  • Hahaha! Jo det är inte utan att man kan få så starka känsloyttringar. När det gäller Teodorescu fanns dessutom inga som helst tillstymmelse till intersektionell analys, den var som bortblåst för människan fanns ju i fiendeläger. Kvinna och invandrare (trots att hon är mer svensk än bulgar) borde ju ha varit som gjort för identitetspolitiska browniepoints men som då uteblev. Fadakar är därför också en hycklare av rang som kan applicera samma tänk på säg Ametist Azordegan men inte på Alice Teodorescu, här är det plötsligt skillnad på person och person. Mobbning förtäckt till politisk debatt tenderar att bli just hycklande och Fadakar uppvisar slående likheter med killen på skolgården vars föräldrar inte förstod honom och därför spöar alla andra småungar som straff. Skillnaden är att Fadakar använder ord och så kallade argument men åstadkommer ändå samma slutresultat där lite stryk utdelat åt rätt åsikt bara är rätt. Det är som du säger, man måste ge all heder åt GP som stod på sig och följde sin vision vad än skitstormsridarna försökte med, det kan inte varit lätt men är rakryggat vilket man inte kan beskylla Fadakar för att vara.

   Blodtryck går att bota med medicin också på Fadakar, han borde äta den typen av medikamenter och acceptera att sådana som han inte kan styra och ställa obehindrat. Det är inte han och hans gelikar som tar ett sådant beslut, det är inte de som har vetorätten. Ett fenomen Fadakar antagligen har stött på för första gången i sitt liv. Nu har Weidmo Uwell fått sin plattform, det är bra. Det behövs fler motvikter och jag börjar därmed bli lite mer hoppfull. Står man på sig och ser att man kan få den här horden att vika hädan om än under högljutt kackel, så kan man också besegra dem även om det kommer att ta tid. Den som är envis får se och det är jag så den här bloggen lär inte vika. Om dessa grupper får hjärnblödning är orsaken inte att vår demokrati äntligen börjar fungera, utan därför att de har valt att se på världen med en cyklops öga. Kanske tid för dom att inse att deras dagar i högsätet börjar närma sig slutet.

   Gilla

   • ”skitstormsriddarna”!
    Det är nästan så man tänker sig en version av Wagners valkyrieritt.

    Gilla

   • Precis den dramatik som behövs för en ödesfråga som denna. Valkyriernas ritt är en mycket bra metafor, känns lite ”Apocalypse Now”. Det kan till och med föranleda ett citat ur samma film som ”I love the smell of napalm in the morning” 😀

    Gilla

   • Håller med om att det är ironiskt att identitetspolitiker och intersektionalister som Fadakar är väldigt selektiva vad gäller vilka som skall omfattas av den politiken. Om man som Teodorescu inte har rätt radikalfeministiska och vänsteråsikter så förvandlas man helt plötsligt till en svensk,medelålders cisman som man skall spotta på.
    Håller med om att GP skall ha all heder av att de Anställde Teodorescu. Fast om jag hade varit tidningsägare skulle jag blixtsnabbt ha anställt henne,Ivar Arpi,Sanna Rayman och Maria Ludvigsson.

    Gilla

   • Sant, Teodorescu är inte i ensamt majestät och goda ledarskribenter växer verkligen inte på träd i Svedala. Antingen är de anfrätta av idéer som bäst går att beskriva som Graham Chapman från Monty Python beskrev filosofen Kirkegaard i sketchen ”Spider Norman”: ”I met this bloke who was sitting in the corner of the room biting the heads off little puppies, I think his name was Kirkegaard or something”. Eller så är de helt enkelt bara dåliga.

    När det gäller Fadakar är det en för honom mycket besvärande sak att förklara, hur kan man säga att en princip gäller om man har ”rätt åsikt” men inte om man har ”fel”? Hur kan man mobba en person som har alla de stigman säger sig vilja skydda människor emot men inte henne? Ja, Fadakar tycks vara en person som inte har tänkt igenom alla konsekvenser av sitt eget handlande. Kanske därför att han är van vid att det inte blir några konsekvenser vilket ju är ett alltför vanligt scenario i vårt land. Särskilt om man har rätt hudfärg, rätt främmande språk, rätt brytning, rätt efternamn eller rätta kontakterna. Tvi vale.

    Gilla

 2. Så får man åter tillfälle att säga ”Fp förstår inte”.
  Vad menar Altenberg egentligen med ”Det är under alla förhållanden inte synd om den svenska opinionsbildarklassen”? De håller sig ju alla inom korridoren?

  Ser Altenberg inte att vissa saker fullständigt förtigs i SVT/SR?

  ”Vad man får säga i Sverige begränsas lagligen bara av yttrandefriheten. … Men allt fler utnyttjar också friheten för att uttrycka till exempel antifeministiska och invandringskritiska åsikter.”
  Så … detta omfattas inte av yttrandefriheten? Eller borde inte omfattas? Vad menar karln?

  Det är inte i klass med Reinfelds ”obegränsade granskog” med det är åt det hållet.

  Gilla

  • Ja något vitalt måste ha lossnat där. Precis som du skriver har han nog inte sett vissa inslag eller reflekterat över att bara vissa åsikter som kommer till tals. Sitter just hemkommen från jobb och tittar storögt på Kunskapskanalen som sänder programmet ”Topless mot makten” om Femen. I förra veckan tror jag de sände ett program om en kille som skilde sig från sin fru då han åkte till Thailand och träffade en ladyboy. Programmet handlade om hans uppvaknande insikt om att han var dragen till män. Han och ladyboyen flyttade till Svedala och dottern fick en hen till mamma parallellt med sin ordinarie mamma. Förvirringen var total men vad brydde sig identitetspolitikens vita riddare på SVT om det. Här gäller det att trumma in ett subtilt budskap- Altenberg missade nog som sagt det. Om han tror på sin egen tes och det finns fler som delar hans syn i fp hyser jag inget som helst hopp om lagomdemokratiska lättmjölksliberaler. Inte heller har han sett Skavlans intervju av Jimmie Åkesson, om du har missat den (?) skickar jag med en länk här https://www.youtube.com/watch?v=Qhwvvzfay6I.

   Hans tankebanor är som du pekar på både motsägelsefull och förvirrande, men det är nog att vänta när man lever i en glasbubbla avskärmad från verkligheten. DÖ gör ju att man kan spela lite teater men sen återgå till att ägna sig åt den stora sömnen där åsiktskorridoren är en förutsättning för att kunna bevara det som håller DÖ under armarna. Ifrågasättande är ju inte den bästa vägen att gå om man vill bevara status quo i frågan. Kanske lite symptomatiskt att snart sagt alla svenska politiker som har ingått överenskommelsen har drabbats av kollektivt hjärnsläpp där de inte ser, hör eller fattar enkla sammanhang.

   Gilla

   • Detta är ett svar till Pelle2 – ingen svarsfunktion där heller. Kanske en justering du skulle tänka på Fredrik.
    Om jag vore ofantligt rik, skulle jag starta en tidning som motgift till dagens infantila medier. Min chefredaktör skulle heta Marika Formgren. Denna vassa journalist som tidigt vågade utmana och som fick sota för det. STOR skam att en så vass debattör tilläts tystna. Jag skulle definitivt anställt Per Gudmundson med tanke på de specialkunskaper han besitter. Vidare skulle jag hämtat journalister från den beryktade ”hatsajten” Avpixlat. Flera där har en kunskap som saknas i övriga sammanhang och som har hjälpt till att öppna mina ögon. Till sist skulle jag också anställt de som du listar ovan.
    Situationen är så allvarlig att alla motkrafter behöver samverka.

    Gilla

   • Hur fungerar det eller snarare inte Karin? Vad är det som felar? Om du kan beskriva så ska jag se om jag kan fixa något men jag lovar inget eftersom jag inte är så haj på det här med tekniken, men jag lovar att försöka.

    Gilla

  • Pelle2.
   Läser vad du skriver mellan raderna. Kvalitet vad gäller nyhetsjournalistik är nog ett ganska subjektivt begrepp som skiljer sig åt för olika individer. Det första kriteriet för mig är, att skribenten förmår se och beskriva den verklighet jag upplever och inte försöker fylla mina ögon med blå dunster. Därför gjorde jag det val jag gjorde.

   Gilla

   • Pelle2.
    Ingen annan ( i Sverige i alla fall) kunde ha skrivit Dagerlinds krönika idag 4.6.
    Ytterligare ett svar på mitt val.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s