Den Antirasistiska Rasismen

Vissa saker gör så ont att inte ens smärtstillande hjälper, en av dessa saker är Nyheter24. Denna så kallade ”nyhetsförmedlare” är inte ens Sveriges svar på The Sun, den är lägre än bottenlösa träsk. ”Nyhetskanalen” publicerar t ex inga artiklar som inte handlar om genus, intersektionalitet eller rasistiska företeelser. Allt för att bevisa att orättvisan finns i alla skepnader och former. De har alltså en agenda. Ibland är denna sann, för det mesta är den dock genomfalsk och rent av konstruerad.

AftonbladetTidningarnas desperata jakt på sensationer och provokationer för att få läsare har nu börjat ge resultatet att kränkningar och rena foliehatts-artiklar inte längre är främmande. Länge har snaskigheten varit ett vapen, nu räcker tydligen inte det längre
Foto: Dagensmedia

Den senaste i raden av ”skribenter” som på sajten förfäras över all rasism och annan orättvisa i samhället, är Malin Wigen som i fredags skrev följande artikel. Tänk på att när ni klickar på länken ger ni ett klick åt Nyheter24 och därmed annonsintäkter så på med unvisit innan ni går dit.

I den menar hon att den svenska nationalsången är ett hån, ja ni läste rätt – ett hån. Med ett känslomättat språk beskriver hon hur saker som andra ställer till med är vårt fel och hur nationalsången blir symbolen för hur ruttna vi egentligen är. Det hela är svårslaget. En pekoral fullt av faktafel instuvat i ett hölje av rena lögner är väl det närmaste man kan beskriva det hela som.

HånetHån och hat är lätta vägar att skapa nya kundkretsar, tidningarna tvekar inte längre. Artiklarna som ges som exempel är typiska för en tid då inga gränser längre finns för vad man får säga Foto: Aftonbladet

Hennes första argument är att eftersom vi i låttexten uttrycker längtan att få ”leva och dö i norden” så utestänger det andra som inte får leva och dö i norden trots att de vill det. Hur fel det hela är kan jag knappt beskriva i ord. Min vilja att leva och dö här är inte liktydig med att jag utestänger andra från samma förmån. Den tanken är nog för de flesta så befängd att Malins påstående är en fullständig orgie i dumhet. En tanke eller en handling utesluter inte automatiskt en annan, tankar och handlingar går att kombinera.

Den är också befängd eftersom långt ifrån alla som tar sig hit vill vara här, en del ångrar sig faktiskt som framgår av följande artikel i Expressen. Anledningen till ångern är att Sverige har förtvivlat svårt att möta det behov som finns med t ex boende. Resultatet har blivit att de tvingas bo i avfolkningsbygd men vill komma till storstadsregionerna. Det är ju där landsmän och kvinnor finns, man söker sig ju gärna dit där man kan hitta den rätta kulturella samhörigheten och där folk talar ens språk.

En annan anledning är att det med de saktmodiga byråkratiska kvarnarna kan dröja alltför länge innan man får uppehållstillstånd och arbetstillstånd. Får man det senare är det till och med svårt att hitta jobb. Hittar man något är det inte säkert att det motsvarar det man är utbildad till, många slutar sin karriär med skitjobb trots att de är kvalificerade för annat.

KaffekvarnBåde byråkraterna på Migrationsverket och artikelförfattarna mal på i sakta mak. De återkommer hela tiden till samma tema som för att nöta in ett budskap. Till sist blir väl det onormala rent av normalt Foto: Mynewsdesk

Hon fortsätter dock storstilat med dumheterna som nu paraderar. Nationalsången skulle vara ett hån mot dem som nu kämpar för att komma hit. De drunknar när de vill ta chansen att själva få bo i norden. Återigen ett mycket korkat resonemang. Det är nämligen vare sig nationalsångens, de som vill sjunga den eller ens den som skrev låt och texts fel att människor på andra sidan detta hav utnyttjar situationen till att smuggla desperata flyktingar för en snabb vinst i den egna fickan. Den skulden får de själva stå för.

Kanske undgick det också Malin att texten till ”Du Gamla Du Fria” skrevs av Rickard Dybeck 1844. Då var fenomenet drunknande flyktingar inte ens känt än mindre ett problem. Inte heller fanns den storskaliga flyktingsmuggling som ligger bakom fenomenet. Hur en text kan sägas kränka något som inte ens fanns när den skrevs är svårslaget som påstående. Att den ens idag kan kopplas till dessa händelser är dessutom lika befängt som artikeln.

Richard DybeckDet kanske framgår för till och med Malin att Richard Dybeck inte direkt kan kopplas till händelser i vår tid, en ledtråd är 1811-1877 vilket är åren han levde mellan. Malin kanske också vet att flyktingarnas problem är nu, inte då. Gör om och gör rätt Malin. Foto: Wikimedia Commons

Det är inte heller vårt fel att människor är på flykt. Skyll på Isil, skyll på oljemiljardärer runt Gulfen som nu skänker sina pengar till detta vidriga, men skyll inte på dem som inte har gjort ett skit för att bli utsatta för ert fingerpekande. Det om något är diskriminerande för att inte tala om vidrigt.

Mellan Malins så kallade argument har Nötkreatur 24 stuckit in länkar som ”Toppnotering för sd i stor undersökning” och ”Stefan Löfven skärper tonen mot tiggarna”. Men är någon förvånad över det som är så alarmerande i deras ögon? Inte jag! Så länge sådana ”nyhetssajter” som Nyttodjur 24 skriver vad de skriver och de etablerade partierna beter sig som de gör, kommer också SD att växa.

NötkreaturNötkreatur 24 är en av de värsta skapelserna som över huvud taget just nu existerar i nyhetsbranschen. Nog för att det måste få finnas mångfald men de så kallade nyheter, många gånger konstruerade, som sajten producerar är svårslagna Foto: Wikipedia

Trots sitt svårslagna rekord i smaklöshet seglar inte Malin Wigen fram i ensamt majestät.  I Aftonbladet skriver Somar Al Naher följande artikel där hon går till angrepp mot svensk flyktingpolitik och då särskilt hur hon och hennes egna familj blev bemötta. Hon berättar där att först fick de ett utvisningsbeslut, något hon finner så förnedrande att hon inte vill ha cermonier men gärna en ursäkt.

Somar kanske, vad vet jag egentligen, så där lägligt glömmer bort att ett av problemen vid asylsökning är identiteten. En del kommer t ex hit på uppenbart falska pass eftersom vissa svenskar bara ”råkar” tappa upp till tio pass på ett enda år, mer om det fenomenet i SVD. Så sent som 2004 föranledde de allt fler falska identiteterna och illegalt sålda passen den dåvarande socialdemokratiska regeringen att skärpa utlänningslagen och strama upp asylprocessen med skärpt kontroll. Den tidens förslag hittar du i följande betänkande som beställdes av Marita Ulvskog och Laila Freivalds.

BukfetmaAtt tappa kilon anses bra, att tappa tio pass på ett år är nog däremot inte lika bra. Fenomenet har till och med lett till skärpta regler och i Finland är svenska pass inte ens användbara som legitimation Foto: SVT

Kommer man hit som t ex Syrier men råkar heta ”Anders Östblom”, inget ont om dig Anders, men min poäng är att det kan kanske se lite suspekt ut. Inget anklagande finger mot dig och din familj heller Somar, men faktum är att det blir allt vanligare att utredningar tar allt längre tid för att man måste dubbel och trippelkolla äktheten och identiteten på grund av fenomenet. Detta gäller ju särskilt om passet dessutom har rapporterats som ”stulet” eller ”borttappat”. Det kan i asylärenden dessutom vara svårt att fastslå identitet då ursprungslandet inte har register eller helt enkelt är så sönderslitet av krig att byråkrater inte ens finns.

Är det ändå inte lite märkligt att alla godhetsapostlar som ”vill alla andra så väl” slutar med att ”ni ska be mig om ursäkt” eller ”våga inte röra min kränkthet”? Det är ”jag” och ilska varvat med varandra. I synnerhet Somars artikel avslöjar rätt brutalt att det är ren och skär jävla egoism det handlar om som motiv. Det är ju just därför socialism aldrig har fungerat och aldrig kommer att fungera, det handlar i slutänden om ”mig” också i deras resonemang. Om än i omskriven form är det alltså samma snöda egoism också hos dessa så solidariska.

BoxningDet hela är egentligen rätt brutalt enkelt, det gäller att slå först och slå hårdast. Skribenterna tillhör en generation som hånar först och frågar sen eller som helt enkelt bara hånar och inget mer Foto: Free Photos

Somar och hennes familj fick uppehållstillstånd till sist. Somar blev så glad över detta att hon gick och blev sosse. Samma parti som alltså hade skapat de regler hon förfärades så över, blev nu alltså till en politisk hemvist. Hur logiskt är det? Om man dessutom går tillbaka i historien för att se hur solidariska det mest supersolidariska av solidariska partier i världen har varit, kan man ju ta sig för pannan. Hur var det med en av de värst skamfläckarna i modern svensk historia då den så kallade Baltutlämningen inträffade 1946? Artikel hittar du här till AEF (Arboga Elektronikhistoriska Förening). Titta också på följande journalfilm om händelsen.

Några små frågor Somar. Du fick stanna det fick däremot inte Balterna. Är det inte att spotta dessa arma människor i ansiktet en andra gång när du kräver en ursäkt, men allt de fick av ditt parti var en enkel biljett till ett Gulag-läger i dåvarande Sovjetunionen? Är inte ditt gnällande en aning trivialt i jämförelse med de scener ditt parti låg bakom den där dagen 1946? Borde inte du vara lite mer tacksam än att skriva en så här nedsättande artikel då du borde veta att andra flyktingar inte fick vad du fick? Är det inte dubbelt otacksamt att skriva vad du skriver när du haft ”olyckan att få lov att göra ett skitjobb som att skriva i Aftonbladet”? När ska du och framför allt dina partikamrater be om ursäkt till de som den gången drabbades?

Nej, man kan verkligen fråga sig var tacksamheten finns när man läser artiklar som de här. Man kan också fråga sig hur det står till med en enkel liten detalj som sanningen i vissa av våra media. En del inom denna propagandadivision som kallar sig journalister, får till och med utmärkelser och priser för att ljuga som t ex Peter Wolodarski som häromdagen vann Advokatsamfundets Journalistpris. Mer om det i DN. Samtidigt som han tar emot priset kan man konstatera att där står en person som har sett till att ta in den ena hattifnatten efter den andre vars förmåga att avhålla sig från att kränka andra inte ens existerar. Läs följande misandri i DN signerad Aase Berg och förfäras över en artikel full av förakt.

HattifnattarHattfnattarna samlar ihop sig i grupp och drar fram i media. I den ena artikeln efter den andra hittas nya fantastiska förklaringsmodeller där andra än dom bara tar sig för pannan Foto: Youtube

Sanningen och slutsatsen är att Malin Wigen, Somar Al-Naher och Aase Berg drivs av samma fördomar och förutfattade mening som de anklagar andra för att ha. Det är hela tiden en enda slutsats, det finns bara en sanning och allt är svart eller vitt. Jimmie är rasist, Israel och USA är alltid de stora satan – vare sig det är krig eller liktornar vi pratar om är allt deras fel, män är lägre stående varelser och alla är rasister.

Fast vänta nu. Det är dom som har förutfattade meningar, det är dom som drar förhastade slutsatser och fördömer på grundvalar som liknar ren fantasi och det är dom som uppvisar samma tänkande som de som de anklagar. Är det då inte dom som är rasister?

De dömer mig därför att jag sjunger en nationalsång och tillskriver mig och andra sådana egenskaper och tankar jag inte har. De anklagar en nations befolkning för att ha utfört kränkningar mot dem som person trots att det är ett partis oförmåga att skapa regler utan avigsidor som har ställt till det. Att man är ointelligent nog att sen gå med i samma parti och arbeta för dem trots behandlingen är svårslaget men får stå för Somar. Men när samma kategori människor dessutom dömer mig och tillskriver mig egenskaper igen bara på grund av kön, är något mer än övermoget. Antirasisterna är helt enkelt rasister och människor som säger sig vara för jämlikhet är egentligen för ojämlikhet.

Nyheter24Precis som i skräckfilmer är allt som är oheligt också spegelvänt för att visa dess bakvända natur. Likadant är det i debatten, det som tycks vara är inte och de teser som framförs är egentligen antiteser Foto: Eget

De är för könsapartheid, de talar sig varma om den kollektiva skulden när man borde tala om ett partis misslyckande, man sätter lika med tecken mellan tankar som inte ens har samband med varandra men genom att skapa dessa kan man ändå skapa en poäng. En mer fördomsfull och kränkande behandling än denna som dessutom utdelas kollektivt är svårslagen. Inte undra på att de som har anledning att känna sig kränkta av textens/texternas budskap verkligen är kränkta som här i WTF Toklandets strålande inlägg. Också Fnordspotting har på ett briljant sätt sammanfattat det hela.

Ja Somar, jag ber också om ursäkt för att du fick uppehållstillstånd, skolgång, tandvård, sjukvård, socialt skyddsnät, arbete, uppehälle, lägenhet, möjligheten att leva, vara glad och lycklig (?) och att du fick frihet. Malin Wigen verkar däremot bara vara en vanlig ordinär ljugtomte maskerad till godhetsapostel. Hon vill skapa en poäng där ingen finns, hon vill ljuga ihop samband som knappt går att urskilja och hon vill skapa en bild för att kunna bevisa en poäng – att hon och hennes gelikar har rätt, alla andra har fel. Att det kommer ut i ”nyhetsförmedlaren” Nyttodjur 24 är föga förvånande, de lever på att fabulera och konstruera.

LjugtomtenMan kan bara konstatera att ljugtomten är tillbaka. Sanningen är förkastlig och lögnerna är sanningen – det är den spegelvända logiken vi ser igen och igen Foto: Seriekällaren

Löjesguiden nominerar idag godhetsapostlarna land och rike runt som grupp och fenomen till priset ”Foliehatt of the Year”. Motiveringen lyder: ”Ingen kan som ni se samband där inga finns att hitta. Inga kan som ni skapa samband då logiken haltar eller inte finns. Inga är så ivriga på att bevisa teser om saker som är så gripna ur luften. Att det är kränkande är självklart, det är ju det som är poängen. Ni kränker människor, ni kränker fenomen som nationaldagen och ni kränker förnuftet. Visst är jag för den fria tanken och det fria ordet men om man utnyttjar den till att kränka, smäda och smeta ner är dessa friheter ingenting värda. Det är det enda ni har bevisat med era minst sagt mediokra insatser.”

8 tankar på “Den Antirasistiska Rasismen

 1. Bra inlägg som vanligt Fredrik !
  Godhetsapostlarna och radikalfeministerna är egentligen de riktiga rasisterna som tillskriver oss svenskar all ondska.Ändå verkar dom tycka att vårt land är så bra att dom vill öppna landets gränser på vid gavel.Kanske har dom en förhoppning att förstöra vårt land så att det är vi svenskar som sätter oss i flyktingbåtar och rymmer härifrån ?

  Gilla

  • Tackar Pelle! Som vanligt är du alltför vänlig men jag rodnar tacksamt och tar emot allt beröm. Ja, man kan verkligen börja undra och spekulera kring det verkliga motivet som jag tycker någonstans har glömts bort. Kanske har det rent av gömts undan. En riktigt konspiratorisk version men fullt möjlig i all sin cynism, skulle kunna vara att svensk vänster mycket riktigt har dragit slutsatsen att de inte längre per automatik kan räkna med att få makten som sossarna så länge har fått. Genom att ta hit ett ”trasproletariat” utomlands ifrån gör man två flugor på smällen. Dels får man en kader som aldrig kommer in i det svenska samhället utan som kommer att helt eller delvis vara beroende av bidrag. Dels får man in en grupp som kommer att ta de sämst betalda jobben och de jobben med lägst status.

   I det första fallet kommer en bidragsberoende grupp inte ha annat val än att rösta vänster, högern vill ju gå en delvis eller helt annan väg vilket hotar denna grupps enda inkomst. Den andra vägen bygger på att genom att skapa detta trasproletariat har man vridit klockan tillbaka till den situation som rådde vid förra seklets början då horder av arbetare drog från stad till stad i förhoppningen att få jobb. Också denna grupp kommer med tacksamhet se vänstern se till att skydda dem, ge dem jobb i offentlig sektor och till sist trygga deras framtid vilket är allt alla människor i grunden vill. Summan av det hela blir alltså att svensk vänster har skapat en ny väljargrupp som lydigt och snällt ska gå till valurnan och rösta rött. Det är i varje fall vad svensk vänster önskar sig enligt den teorin. Svensken är en falsk jävel, länge leve den nya väljarkåren skulle man kunna säga. Detta är naturligtvis spekulation från min sida, inga bevis finns för att det ens skulle kunna vara i närheten av sanningen men tankeexperimentet är intressant ändå.

   Gilla

   • Det är i vilket fall svårt att hitta någon rationell förklaring till varför vår regering anser att just vi i Sverige,som är erkänt dåliga på integration, tycker att det är en bra ide’ att släppa in många flera invandrare i landet än de andra länderna i Europa gör. Är det ett moder Theresa komplex eller är det så illa som du beskriver att de vill importera lite ny valboskap när den gamla tryter ?

    Gilla

   • Därför att om tillräckligt många kommer hit blir vi så stressade att vi inte hinner se den dåliga integrationen. Kanske blir vi varse den när sleepers från Isil börjar utföra terrorattentat och skära halsen av vita cis-män som jämställdhetsfeministern så vitsigt raljerade över i sitt senaste inlägg. Kanske är det därför att Stefan nu är Gustavs och Åsas bitch och vare sig kan eller vill göra något åt saken. Folket är ingenting mer än var fjärde år, socialdemokratin är här för att stanna vid makten som den gud fader man ser sig själva som. Allt för makten inget för folket i evigheten amen.

    Gilla

   • ”The upper class: keeps all of the money, pays none of the taxes. The middle class: pays all of the taxes, does all of the work. The poor are there…just to scare the shit out of the middle class.”
    – George Carlin.

    Gilla

   • Det citatet har jag missat, men bra var det. Kanske rent av så att underklassen och överklassen samarbetar då (?). Underklassen skrämmer skiten ur medelklassen så de betalar för att hålla underklassen glada och nöjda. Överklassen slipper därmed undan den förhatliga skatten och i gengäld ger de underklassen bröd och skådespel så att också de har bidragit till att hålla denna oregerliga klass glada och nöjda. Därmed blir underklassen vinnare, överklassen också de tillfredsställda och de enda som knorrar är medelklassen. När detta pågått en tid har medelklassen dessutom dubbel anledning att grymta då underklassen lyckats berika sig så till den milda grad att den är den nya medelklassen och medelklassen den nya underklassen. 😀

    Gilla

 2. Malin Wigen, Maria Ferm, Birgitta Ohlsson, Cecilia Wikström, Åsa Romson…… listan kan göras mycket längre på alla dessa som ömmar så för att alla ska få komma till Sverige och bli försörjda av ”pappa och mamma staten”, utan att ha någon som helst ekonomisk insikt hur ”pappa och mamma staten” får ihop sina pengar. Ja de tror kanske att det bara är att trycka nya och betala ut pengar till alla som vill ha. Och visst sedelpressarna går ju numera utan att det finns en reell täckning, men dessutom är det ju så att alla vi förkättrade, inkrökta svenskar också råkar betala en av världens högsta skatter. Vi kanske ska höja skatten till 100 % i stället för 57 % eller vad det nu är den ligger på idag. Då kan vi ju i alla fall ta hit någon miljon till över Medelhavet innan alla pengar är helt slut.Sen kan vi alla sitta här i ring och sjunga ”Du gamla du fria” och hålla upp våra pappmuggar – mot vem???
  Somar Al Naher tillhör tydligen de kränktas skara, som likt många andra av hennes sort, vill ha en ursäkt för att vi gav henne en fristad i Sverige, bekostade hennes utbildning så att hon kunde få ett ”journalistjobb” där hon kan sitta och kräkas över oss svenska rasister, i stället för att befinna sig i ett idag sönderbombat Syrien där hon tydligen har sitt hjärta.
  Jag känner inte till varför Somars familj kom hit 1989. Kanske var föräldrarna regimkritiker, kanske de varit inblandade i Libanonkriget, kanske var det något annat. Att söka asyl är en rättighet, men att få den är det inte. Något var väl orsaken till dröjsmålet med uppehållstillståndet, för då var inte invandringen så astronomisk som idag. Att kräva en ursäkt av mig, för att man slipper befinna sig i inbördeskrigets Syrien är något som jag tar som en skymf.
  Vad gäller Aase Berg, så önskar jag av hela mitt hjärta att någon i de trakter där Roger bor läser DN och gör honom uppmärksam på hennes pekoral, så att inte han eller någon annan där någonsin säljer någon ved till Aase. Önskar henne en riktigt kall och jävlig vinter när hon ibland lämnar sitt Södermalmsreservat. Den endas självbild som behöver skärskådas är Aases.

  Gilla

  • Om Roger heter Roger och verkligen finns, kommer han nog att dra från Aases misandriska och eländiga soppa med ett fett långfinger i luften. Helt i sin ordning, människor som Aase bör precis som du säger få sitta där och huttra om det är denna typ av ”tacksamhet” man vill visa upp. Också Somar är en tacksam jävel. Återigen är det som du säger, en ursäkt efter den där skriften är magstarkt och förhoppningsvis kommer det aldrig att hända. Skulle det det, har jag förlorat sista hoppet om att det finns någon med ryggrad i det här landet som samtidigt innehar en ledande samhällsposition. Vad du, jag och alla andra har gjort begriper jag inte men om hon nu känner sig så kränkt kanske det vore bättre om hon riktade sitt anklagande finger mot de parti hon själv har valt att gå med i. De har ju trots allt innehaft makten i ca 90% av fallen, det är ju de som har skapat de regler som hon anser så kränkande. Att gå med i det läget är bottenlöst korkat och diskvalificerar väl henne med rätt stor kraft. Malin Wigen är däremot en ordinär ljugtomte vars känsla för sanningen är lika god som en Nordkoreansk journalists. Faktafelen är så graverande att man kan börja undra hur Nötkreatur 24 kan trycka smörjan. Det enda skälet är att man själv har en agenda där detta passar in och där man vill torgföra samma budskap som det i artikeln. Nyttodjur 24 är därmed så kallade bottomdwellers bortanför räddning.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s