Den Manliga Misandrin

Det finns människor som aldrig drar sig för att gå alldeles för långt. Lars Lindström på Expressen är en av dessa. Vad Lars motiv är vet jag inte, men i sin senaste krönika i Expressen är det just det han gör – går för långt alltså. Det kan vara bättre jobb, det kan vara någon han har ett speciellt öga till och vill ställa sig in för. Det kan till och med vara att han tvingas att vara samarbetsvillig i den medieatmosfär som råder och som blir allt trängre. Kom ihåg att en avvikande åsikt snart kan straffas med utanförskap och arbetslöshet. Skriv som storpotäten vill att du ska skriva och din lycka är gjord, skriv nedsättande och du är anhängare av Breivik.

Gary Busey”WTF are they talking about?” Ja, den reaktionen är nog vanlig på artikeln skriven av Lars Lindström Foto: Express

Låt oss för en stund granska Lars så kallade argument. Han menar att så vitt han kan förstå är feminism ideologin som strävar efter att jämställa kvinnor och män, att göra kvinnor jämställda män men också män jämställda kvinnor. Helt fel Lars, det är precis tvärtom. Feminism strävar efter att ge kvinnor fördelar framför män, den sträva också i sina delar efter att göra män underordnade.

Lars kanske missade kollegan Lotta Grönings artikel i samma tidning där hon menar att det är bra att de kvinnliga studerande i högre universitetsutbildning 2011 steg från 60 till 62%. Hon påstår alltså att ett missförhållande är rättvist och Lars Lindström kallar den ideologi som ligger bakom ”jämställd”. Lars Lindström måste lägligt ha sovit när följande artikel av Aase Berg publicerades i DN. En mer av misandri stinkande anklagelseakt kan man knappast hitta.

Magda RasmussonFeminismen är inte alltid vad Lars Lindström vill framställa den som. Magda Rasmusson (Mp) tyckte t ex 2013 att man hellre kunde utvisa män än invandrare. Tur då att hon är så usel på språk att hon nära nog blir löjeväckande Foto: WTF Toklandet

Inte heller såg Lars Lindström hur man i samma fråga – alltså pojkars lägre utbildningsgrad och sjunkande skolresultat – till och med kopplade in så kallade vetenskapsmän som egentligen var förtäckta ideologer för att förklara för röstboskapet. De så kallade Genusvetarna, jag skulle kalla dem mycket men inte ”vetare”, skulle skänka legitimitet åt rökridåerna som puffades ut. Där hette det att de sjunkande skolresultaten hade med en ”antipluggkultur” att göra. Artikel från Nationella Sekretariatet För Genusforskning hittar du här. Det hela är så fantastiskt att man tar sig för pannan och har dessutom motbevisats. Lysenkoismen a la Sverige är här, Lars han fortsätter att sova sin törnrosasömn där allt istället skylls på männen.

Kanske missad också Lars i vimlet ännu en av dessa små korn som ibland blottläggs. Ett där hatet och missunnsamheten får fritt utlopp och där manshat försvaras därför att det är rätt. Det är naturligtvis Lady Dahmers blogg jag syftar på och den är skrämmande. Det tycks Lars ta med ro, feminismen är ju så god. Kanske missade han blogginlägget nedan som för övrigt bara är ett ur högen där olika personer som kallar sig feminister visar något helt annat än den bild Lars vill ge. Sorry Lars men ditt resonemang är så långt extremt ihåligt.

Tweet Jenny BlomqvistFotot som är taget från Twitter talar sitt språk, ett för övrigt helt annorlunda än den beskrivning Lars ger.

I nästa ansats passar han på att ge KD en känga. ”Den som är av den åsikten att kvinnan skapades av mannens revben eller formades av mannens blindtarm har svårt att acceptera att man och kvinna ska äga samma rättigheter.” Också det här resonemanget är minst sagt problematiskt trots att jag märk, inte sympatiserar med KD. Det är fel därför att de flesta idag tolkar inte bibeln bokstavligt om de ens tror på den. En liten skara gör det, de brukar vanligtvis kallas ”fundamentalister”. De flesta kristna idag är nog trots allt idag helt inne på att bibeln snarare ska tolkas bildligt men inte bokstavligen.

Just denna mening är dock dubbelt falsk. Det finns inget lika med tecken mellan att tro på en sak och att tycka att ”….har svårt att acceptera att man och kvinna ska äga samma rättigheter.” En åsikt är inte alltid knuten till en annan, en tanke följs inte per automatik av en ny och gör den det är den oftast inte förutbestämd. Det är en tillskrivning som bara Lars kan stå för, få andra gör det nämligen.

StraffDet har blivit dags att utmäta det Lindströmska straffet för att bloggare runt om i landet har en annan åsikt än hans och etablissemangets Foto: Wikipedia

Trots sina logiska luckor kämpar Lars tappert vidare på sitt korståg. ”En del säger att feminism inte är samma sak som jämställdhet. De är antifeminister, ändå för jämställdhet, men liksom på naturlig väg.”. Det där är troligen en slags invävd kritik av bland annat min och många liknande bloggar som straff för att vi vågar ifrågasätta den nya religionen bland landets makthavare. En religion som dessutom har förvrängt sinnena på fler än Lars Lindström.

Så här ligger det till Lars. Vi är inte emot jämställdhet, tvärtom är vi för den. Men det vi inte gillar är diktaten, hoten, påhoppen, de förtäckta motiven där ni säger att ni är för jämställdhet men hela tiden argumenterar för något som skulle leda till allt annat än det ni säger. Allt det går att sammanfatta i ett enda ord – ”hyckleri”. Det är precis det feminister är och det är det som Lars Lindström också är. För vem kan undgå den storm av dumhet som detta inlägg endast har skrapat ytan på? Har Lars inte läst alla dessa bloggar med det ena hatfulla budskapet efter det andra? Har han missat hela den tillvaro vi andra kallar för ”verklighet”? Om han har det, låt mig ge en bonus från Metro.

Sveriges KvinnolobbyLars kanske skulle närstudera Sveriges kvinnolobbys kampanj från förrförra året då trevliga budskap som detta dök upp. Foto: Susanna Varis

Lars Lindström har sin vana trogen lyckats med att visa sig vara en riktigt lydig liten journalist. När feministerna i maktställning frågar ”kan ni hoppa?” så frågar ju alltid journalister ”hur högt?”. Här finns ingen kritisk granskning av den feminism som i stort sett vill utrota män med hjälp av utsållning av pojkfoster, tror du mig inte Lars så ska du läsa denna artikel återigen från den så ”objektiva” tidningen Metro. Feminazis någon? Ja, inte kommer den reflektionen från Lars Lindström inte.

Och det är där vi står idag. En journalistkår som vägrar göra sitt jobb, en yrkeskår som vare sig vill eller kan se verkligheten, enskilda journalister som ägnar sig åt rena falsarierna för att gagna sin egna karriär.

Fet KattDen enkla sanningen är att journalister får godhetspoäng och bättre jobb för den här typen av artiklar men som vi alla vet jobbar feta katter inte hårt för brödfödan Foto: Wikimedia

Löjesguiden nominerar idag Lars Lindström till priset ”Foliehatt of the Year”. Motiveringen lyder: ”Nästan slentrianmässigt nominerar jag – Freakshow Fredrik  – återigen Lars Lindström till priset, för övrigt lika slentrianmässigt som samma person ägnar sig åt misandri. Det hela hade kanske varit ursäktbart om det fanns någon bäring i det som skrevs, nu blir det bara plumpt, dumt och fullspäckat med faktafel. Den här typen av artiklar bör alltid numer läsas med spegel. För det som är finns inte med i artiklarna och det som inte finns är snarare framhävt. Det är det bestående arvet efter Lars Lindström.”

10 tankar på “Den Manliga Misandrin

 1. Lindströms tal om KD och revben är ju alldeles befängt.
  Jag tror fullt och fast att människor har utvecklats från till exempel apor. Det betyder inte att jag tycker att apor skall ha större rättigheter än människor. (Men kanske skall de ha större rättigheter än de har, det kan vi diskutera.)

  Gilla

  • Visst är det! För övrigt är väl ”befängt” ordet som sammanfattar hela krönikan. Det är liksom ett för stort koncentrat av dumhet som staplats på varandra i resonemangen att det bara kan handla om att Lars nu vill ställa sig in för makten i ett fåfängt försök att få bättre tjänst, bättre lön eller den där ack så läckra lilla feministen han har gått och glott på nu under ett år. Få kristna, utom fundamentalisterna då förstås som ju alltid hörs och syns i den gapinriktade medievärlden, är väl några av de få som håller fast vid den tesen. Precis som alla religiösa verk ska man passa sig för att tolka bibeln bokstavligt. Det är därför vissa delar av islam i mina ögon är farliga, de tolkar bokstavligen. Precis som du skriver är väl idag de flesta överens om att vi faktiskt kommer från aporna, jag tror till och med du hittar dem med den synen inom KD också. Det är alltså ett rätt vulgärt sätt att smäda och förringa som är minst sagt ovärdigt i debatten han tar till här. Anledningen är väl fortfarande att Lars vill så gärna bli bäst i klassen så att han kan samla riktigt många feministpoäng.

   Gilla

 2. Lars Lindström har krupit för feministerna i flera år nu. Han har ju bl.a på klassiskt vit riddarmanér
  talat om hur dåliga män är och nu förstår han inte hur man inte kan vara feminist.
  Med tanke på all idioti som produceras och kommuniceras i feminismens namn för att förtrycka oss vita män så måste man vara bra dum i huvudet om man kallar sig feminist.Alternativt att man, som du skriver, är rädd för att förlora sitt jobb om man inte bekänner sig till den nya statsreligionen.

  Gilla

  • Ja, han har verkligen varit en duktig liten feminist i den maktreligion som genomsyrar vår styrande elit. Borde han inte ha samlat så många poäng att han borde ha fått ett bättre jobb än krönikörens vid det här laget? Har han misslyckats i sin mission eller har det i vanlig ordning visat sig att han bara var en nyttig idiot som lät sig utnyttjas av de feministiska översteprästerna? Jag tror inte det vankas sex med vare sig Ebba, Gudrun, Tina (av flera skäl än ett), Seher eller Lady Dahmer. De tänder inte på halvt misslyckade medelålders losers som har så lite ryggrad att de vänder ryggen åt sina egna. Lars lär snart inse att han är rätt ensam, det blir nämligen det för nyttiga idioter som likt de lättlurade och naiva dumstrutar de är som inte inser att de bara är en förbrukningsvara i den feministiska klysch-fabriken. 🙂

   Gilla

 3. Det är mycket oroande att pojkar och unga män är förbisedda inom utbildningsväsendet. Alla blickar finns på flickors/kvinnors framgångar och alltför få inser faran i att negligera pojkarna.
  Den sociala oro som uppstår när unga män saknar utbildning och meningsfull sysselsättning är bara i sin linda. I framtiden lär vi inte bara ha invandrargäng som beskjuter varandra.

  Jämställdhet är ett mycket varmt och positivt ord. Ordet feminism är kallt och exkluderande.
  Funderar på vad det är som gör att sociala rörelser på vänsterkanten, som kanske till en början stod för något positivt, alltid måste gå över styr och bli hatiska (och därmed blinda).
  Jag har aldrig lyckats glömma Magda Rasmussons tweet, som jämställdhetsfeministern la ut i mars, där Magda glatt meddelar att Grön Ungdom norr nu valt två kvinnliga språkrör med hjälp av positiv kvotering.
  Eftersom jag inte gärna läser Expressen, så är jag inte så bekant med Lars Lindström – men läste din länk och blev helt beklämd, både över åsikterna och sättet att skriva. Språkligt och stilistiskt nästan lika uselt som Aase Berg.

  Gilla

  • Hahaha! Du är hård men rättvis i dina två sista meningar vilket jag gillar. Nej, jag läser inte heller gärna Expressen. Lars Lindström är en av anledningarna men den andra är den osedvanligt snaskiga behandling Peter Birro utsattes för när man avpolletterade honom. Jag håller också med att både Aases och Lars litterära ansatser faller platt till marken, det är rent av lite pekoralstämpel på det hela. Särskilt Lars artikel känns andefattig och inte så lite enfilig. Samma tanke utan reflektioner på andra förklaringar, det är alltid någon man träffat på stan eller hört och det är alltid en röst som klingar i huvudet när artikelförfattaren reflekterar.

   Ja, jämställdhet är ett fint ord. Jag är rent av för den och tycker jag har kommit rätt långt själv men kanske har jag som alltid en del kvar. Det har vi kanske alla på något område, vad vet jag. Feminism hade också det kunnat varit ett fint ord om det inte hade besudlats av de tankegångar som dagens agenda är genomsyrad av. Ren misandri, fruktansvärda påhopp och invektiv så låga att man inte ens orkar sjunka ner till den nivå som mest liknar Dantes inferno. Faktum är att feminism någonstans i dess linda började som en sund tanke. Vad som däremot blev är en annan historia. Själv skyller jag på 68-rörelsen och det som hände då, allting radikaliserades på ett mycket otäckt och nästan vulgärt sätt där allt sattes i kontrast till varann. Istället för samtal fick vi också då ett anti-samtal. Vem kan glömma Grupp 8 vars enda uppgift var att hitta nya galenskaper att föra upp på agendan. Det sunda blev långsamt något riktigt sjukt.

   Det värsta med 68-rörelsen var dock att det var också där embryot skapades till den elitistiska syn dagens vänster och samtida feminism har anammat. Då kunde flera personer göra karriär på att stå på barrikaderna. Där fanns en ung Robert Aschberg, Jan Guillou, Anders Karlgren, Maria Pia Boethius, Ebba Witt Brattström, Susanne Osten, Stina Dabrowski, Jan Myrdal osv. När dessa väl hade fått sina karriärer satt de också på maktpositioner och det är där vi är idag. Nu kan t ex Susanne Osten sitta som en feministisk överprästinna och bestämma. Har man inte har ”den rätta åsikten” kan man tyvärr bli utestängd från allt vad teater heter. Det kan låta som en överdrift och ren lögn men jag känner en sådan ”dissident” och han bekräftar med sin och kollegors utsagor att så är det. Vi talar en extremt liten värld där man kan hålla god koll på allt och alla. Det har till och med hänt att folk har fått yrkesförbud då de inte har ansetts ha den rätta läran. I smyg har vi alltså fått en outhärdlig och odemokratisk situation som går att härleda tillbaka dels till en liten klick människor och dels en viss ideologi. Feminism i deras tappning är något man nu har dammat av för att ytterligare stärka det grepp man redan har. Runt den köttgrytan dansar ett antal personer som vill vara med och dela på håvorna. Så visst är det en kall ideologi vi ser, en rent djupfryst rent av.

   Utbildningssituationen som är förfärande när man tittar på kategorin pojkar kan precis som du säger leda till konsekvenser vi knappt anar idag. Sjunkande medellivslängd, högre självmordsfrekvens, mer depressioner och allvarligare former av kroniska depressionsfaser, narkotikamissbruk och sämre löneutveckling är inget som gynnar vare sig livskvalitet eller jämställdhet. Redan idag har vi invandrartäta områden där dödsskjutningar och interna uppgörelser blivit allt vanligare. Så sent som igår (?) arresterades 27 personer varav 19 är åtalade för en uppgörelse i Rosengård som gjorde att folk kom till skada. Det är naturligtvis fler faktorer än dåliga skolresultat som leder fram till sådana händelser men det är en delkomponent i helhetspusslet. Det är kanske scener vi får vänja oss vid.

   Magda Rasmusson är en av dessa nyfeminister vars otäcka agenda bara blir mer och mer svart. Jag börjar faktiskt tro att hon verkligen är en feminazi utan att förstå dels vad det innebär eller ens reflektera över att hon är det. Dumdryga uttalanden som gränsar till ärekränkande och en så låg debattaktik att man återigen inte vill nedsänka sig till en så låg nivå. Jag trösta mig dock med att det fortfarande finns vettiga människor som förmår att tänka och reflektera, ett av mina privata syften med den här bloggen och det som blir min belöning. Tack för svaret och välkommen med fler.

   Gilla

   • Feminism idag är något som jag förknippar med ”vonobenattityd”, orättvisa, könsrasism ja helt enkelt något riktigt obehagligt.
    Eftersom den dessutom blivit vår statsreligion används den idag på de mest vedervärdiga och förtryckande sätt.
    Man kan skratta elakt åt gendertokerierna inom poliskår och försvar – men skrattet fastnar i halsen…
    Jag tror inte att feminismen någonsin varit god eftersom rörelsen i sig är exkluderande. Kvinnor peppar kvinnor, män tillåts bara vara med om de i det närmaste avkönar sig. Verklig jämställdhet utvecklas bara genom intensiv dialog mellan män och kvinnor. Som en följd av denna syn har jag alltid varit motståndare till kvinnoavdelningar inom politiska partier. ”Kvinnofrågor” och ”mansfrågor” om det nu finns specifika sådana(?), anser jag ska tas upp gemensamt för att undvika pajkastning och käbbel.

    Du menar väl Marcus Birro, när du skriver om Expressen? Behandlingen av honom av Expressen, men och av ”stasivänstern” är högst oroväckande. Verkligen ett praktexempel på yrkesförbud à la diktatur.

    Gilla

   • Jo oj då, det blev fel förnamn där, det ska naturligtvis vara Marcus Birro. Behandlingen och fegheten från Expressens ledning är något av det värsta det här landet har sett där han med all rätt kände sig både kränkt och förorättad. Jag skulle i hans sits ha känt så mycket mer, men det är jag.

    Vardagssamtalet är det forum där verklig jämställdhet utvecklas, inte i elitistiska debatter mellan Ebba Witt Brattström och Gudrun Schyman på DN Debatt. Dessa har inget eller väldigt lite med jämställdhet att göra och förstår sig på den utifrån ett perspektiv. Debattekniken är så låg att invektiven haglar och pannor rynkas däremot. Ingen kan se den som seriös. Den tilltalar nog bara en liten minoritet vars agenda är just hatets och frustrationens. Men det mest bekymrande är att denna debatt också formar medvetandet hos tjejer av idag som får intrycket (om de är tillräckligt lättformade) att patriarkat, könsmaktsordning och annat verkligen existerar. Det är ett bekymmer för framtiden men också för nutiden då dessa redan nu börjat skriva debattartiklar och annat i ämnet. Sitter just nu och skriver på nästa artikel som handlar om just detta bekymmer med utgångspunkt i en artikel där detta är övertydligt. Mer om det senare om du har lust att läsa.

    Jag vet inte om jag är humorbefriad på den punkten eller om jag inte ser det sarkastiska i situationen men jag kan inte skratta åt genusutredningar och genusanpassningar av försvaret. Lite torrt och tråkigt kanske men det enda jag ser är problem. Det kommer att omöjliggöra arméns uppdrag t ex. Man kan ju tänka sig situationen när man ska käfta i fält om det är männens eller kvinnornas tur att skjuta med raketgeväret karl-gustav allt medan fi stormar fram i en framryckning. Jag är själv befäl i reserven och ledarskap i fält i det militära är ingen demokrati, det är inte heller en diskussionsklubb eller könsfördelningsorganisation. Det där ställer bara till med än mer trubbel snarare än att lösa problem. De som skrattar mest i sen sån situation lär bli fienden. Det är dock ingen kritik mot dig, kan du skratta åt det är det ju bara lättare att bära. 😀

    Gilla

   • OBS! Jag skrev att skrattet fastnar i halsen. Jag skrattar inte alls åt genusvansinnet inom våra ordnings- och militärmakter.
    Tänk dessutom på behovet att hävda svensk lag i våra muslimska bostadsområden – med hjälp av kanske en huvudpart kvinnliga poliser!?!
    För övrigt är det mycket länge sedan jag skrattade åt något inom politik och samhällsfrågor. Läget gör att man mest blir gråtfärdig.

    Gilla

   • Sorry, har det lite stressigt här så jag läste nog det hela för snabbt. Så jag är hemskt ledsen för den fadäsen. Ja svensk lag i muslimska områden lär snart vara ett minne blott då det finns krafter här och i andra länder som vill införa hårdare former av sharia-lagar som ska ersätta de nationella. Också sharia-polis som patrullerar gator i Tysklands storstäder, östra London och Paris är en försmak av vad som kan komma skall också hit. Här hittar du en artikel från DN om den saken http://www.dn.se/nyheter/varlden/radikala-salafister-bildar-sharia-polis-i-tyskland/. Jag har sett kvinnliga poliser in action vid två tillfällen och vid båda gjorde de två kvinnliga patrullerande situationen värre med sina tilltag. I det ena fallet släpptes en grovt kriminell lös från sina handfängsel och vips var han borta med vinden. Vid det andra tillfället orsakade den kvinnliga polisens brist på kontroll av adrenalinnivå och psyke att en redan hotfull situation eskalerade istället för att dämpas. Två exempel är inga exempel i det stora hela men jag tycker det vore synd, precis som du antagligen tycker, om vi fokuserar alltför mycket på kön istället för personlig kompetens. Är man lämpad för något är man lämpad vare sig man är man eller kvinna, är man däremot olämpad så är man olämpad och då spelar det ingen roll om man är man eller kvinna. Att se primärt till könstillhörighet hjälper inte till i den processen. Snarare tvärtom, fokuserar man bara på en enda sak – könet – släpper man igenom människor som psykiskt eller fysiskt inte är lämpade för ett jobb.

    Ett annat exempel är rökdykare där man velat ha in fler kvinnliga aspiranter. Trots försök där kvinnorna stöp på fystest, framför allt den delen där man var tvungen att släpa en 80 kilo tung docka med full skyddsutrustning ut ur en brinnande och rökfylld byggnad, antogs de med motiveringen att det var jämställt. Den dagen vi får en större brand typ den på Hisingen i början på 90-talet, vill jag inte vara i de kvinnliga rökdykarnas skor om någon dör därför att de inte orkade släpa ut personer ut ur en byggnad.

    Ja, jag gråter också ibland för att det helt enkelt är för eländigt för att ens tro att det är sant. Jag undrar många gånger var det gick fel och jag tror som jag tror jag skrev till dig tidigare, att det kan ha varit 90-talets inbesparingar under Göran Persson som var startskottet. Där sparades inte bara pengar utan där slets ett land itu av vettlösa inbesparingar som fick långtgående effekter. Skolan började segregera, generation ställdes mot generation i en kamp för tillvaron, grupp ställdes mot grupp framför allt de som hade och de som inte hade något och så vidare. Visst var det nödvändigt att spara, inte tu tal om det men konsekvenserna lever vi med än idag. Vad som är värre är att dessa klyftor har fördjupats då ingen egentligen har gjort något åt grundproblemet som skapades då. Man har istället än fördjupat det med att t ex ta hit än mer invandrare som har liten eller ingen chans att få ett fungerande liv utan beroende av bidrag, utanförskap, sämsta boendet, lägre medianlön osv. Det är som om politikerna framför allt på vänsterkanten har fått partiell hjärnblödning och upprepar samma ord igen ”fler, fler, fler”. Inte heller alliansen gav någon större variation på det området utom att mantrat lät annorlunda när vi skulle ”öppna våra hjärtan”. Problemet för dem alla är att ett land kan bara ta emot så många invandrare man har resurser till och det taket har vi gått in i för länge sedan. Trots det vill man inte se, framför allt miljöpartiet har ju definitionsmonopol på detta område. Ja, jag gråter därför att det här landet är som en tragedi där eländet inte tar slut. Får vi inte det ena med sitt elände, får vi det andra med en annorlunda form av elände och ingen av dem fattar att det inte längre går. Så där har du helt rätt igen.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s