Nyspråk

”Vildkampare”, ja så kallas de i en artikel i tidningen Corren. Ordet är en omskrivning för ”Romer”, ”EU-migranter” och ”Tiggare” som har använts i olika andra sammanhang. Det är alltså ett nyspråk vi ser här. När ett ord blir befläckat, förknippat med ett stigma eller på något annat sätt kan ”stämpla” är vissa journalister genast där med sin omskrivnings-förmåga. Det är en gigantisk och fantasirik industri där både dom och andra är involverade. Som vanligt finns alltså en verklighet, men man presterar en fantasi.

FantasifosterFantasin i dagens samhälle är slående och storvulen. Ord, omskrivningar, verklighet allt är under revidering och då är en sådan sak som ”verkligheten” trivial Foto: Quickiwiki

Korkat kan man tycka, men det hela blir egentligen än mer korkat när man börjar tänka efter. För vad är syftet med omskrivningen? Att inte använda nedsättande eller vad som kommer att röra upp känslorna som rasism till exempel! Och det är klart att man inte ska göra det. Samtidigt måste man ju tala om vad det hela handlar om vilket man alltså vill undvika genom att använda ordet på det sättet man gör. Man vill inte att läsaren ska uppfatta att det är Romer det handlar om och man vill inte att folk ska koppla dessa till händelserna artikeln beskriver.

Vad är det då för händelser som det talas om? Ja, ganska otäcka sådana faktiskt. Den lokala Islandshäst-föreningen har fått domarkurer sönderslagna, banor sönderkörda av fyrhjuliga fordon och man har tvingats ta hand om avföring som ”vildcamparna” har lämnat efter sig. Hundar har jagat både barn och boende medan ”vildcamparna” har stått och skrattat. Till sist har föreningen tvingats ställa in sin verksamhet åtminstone tillfälligt då situationen har blivit för farlig.

TintinI vildcamparnas land är det mer än öron som blir sönderslagna. Domarbås demoleras, avföring kvarlämnas som härliga visitkort när det avvikande ska skyddas Foto: Sfbok

Kommunen som har hamnat mitt emellan har inte riktigt vetat hur de ska agera. Om de tar i med hårdhandskarna med Romerna kommer allehanda godhetsapostlar genast resande dit och ställer till med ett jävla liv. De boende däremot är det ingen som bryr sig om tydligen. Kommunen har nu ställt upp en container där Romerna har förlagt sitt boende vilket har tolkats som att kommunen nu har accepterat att de har slagit sig ner där. Processen har skett utan att innevånarna har involverats, de är ju bara röstboskap som ska göra som politikerna önskar en gång var fjärde år.

Jag vill inte gärna bli kallad rasist, den enkla anledningen är att jag inte är det. Men jag kan inte låta bli att undra hur jävla illa man kan ställa till saker genom att helt enkelt vidta alla de felaktiga åtgärderna. Naturligtvis är kommunens första ansvar innevånarna, naturligtvis ska inte dessa behöva genomlida det som beskrivs och naturligtvis måste någon t ex den grupp som bosatt sig där ta konsekvenserna av sitt handlande. Det handlar vem som betalar och därmed har rätt kontra vem som inte betalar och därmed inte har lika stor rätt – inte om rasism eller inte.

God Bless HitlerRasism kan dyka upp på de mest oväntade ställen eftersom alla egentligen är kapabla att bli det. Jag själv undviker i den mån jag kan att falla i den fällan. Foto: Dailymail

Det är som om de som inte ens betalar skatt har alla rättigheter men de som står för notan inte har några alls. Norrköpings kommun där det här hände är ju sossestyrd så det är kanske inte så konstigt trots allt. Det partiet har ju allt mindre av solidaritet på sin agenda som istället är ersatt av konstlad och missriktad sådan. Ett faktum som stärks av reaktionen då Correns reporter sökte det ansvariga kommunalrådet Olle Vikmång (s). ”Han skyllde på att det inte var hans bord längre. De visar sig vara säkerhetschef Bertil Wildt-Persson som har ansvaret.” Ett kommunalråd som har ansvaret i en fråga men som alltså skjuter över ansvaret för att kunna slippa en het potatis.

Att dumhetsapostlarna nu har fått som de vill, att Romerna får stanna är illa nog. För den aktivistgruppen är tydligen migranter utan rätt att uppehålla sig på en plats viktigare än de som betalar för hela kalaset. Kommunen har dragit sitt strå till stacken för att göra saker än värre genom att ställa ut containern. Det är ju som att säga ”vi accepterar att ni slår er ner här” vilket är oacceptabelt, inte minst för de som nu kläms dit av det dumma beslutet  dvs innevånarna.

KorInnevånarna tycks av våra makthavare betraktas som kor som bara ska fösas in där de hör hemma – i valbåset en gång var fjärde år. Helst ska de rösta på ”rätt” parti också, då blir de ju lydiga som kor ska vara Foto: ”Cow Portrait” by Pikaluk

Om man frågar en sosse så är de ju feminister säger de. Inte alls, det är de bara när det passar. För har en enda person i den styrande nomenklaturan i Norrköpings kommunala stia ens tänk följande tanke. Ridsport är en typisk tjejsport, hur tror dels stians befolkning och dels godhetsapostlarna att de nu mår när deras stall mer eller mindre har våldtagits av det som är resultatet av en feghet utan gräns? Bryr dessa människor ens sig längre om det som enligt vår grundlag är basen för demokratin nämligen ”folket”?

Sanningen är nog tyvärr att det var länge sedan en sosse brydde sig om folket, det handlar snarare om makt makt och åter makt. I det perspektivet är folket spenderbara, det har man genom exemplet visat rätt tydligt. Godheten är egentligen ren ondska och det som utmålas som ondska är inte alltid det. Sådan ser den politiska verkligheten ut i Sverige 2015. Det här exemplet är ett rätt tydligt sätt att visa det. Också Fnordspotting har bloggat om ämnet och Stefan Löfvens eftermäle, läsvärt. Hur man skapar godhetsapostlar kan WTF Toklandet berätta om.

DSC_0592Ängel blir man först när ens handlingar kan sägas vara goda, exemplet i dagens inlägg är inte ett som skulle ge godhetspoäng om man försvarade det inträffade Foto: Eget

Löjesguiden nominerar idag socialdemokratin till priset ”Foliehatt of the Year”. Motiveringen lyder: ”De som betalar är någonting värda vart fjärde år, resten av tiden ska de bara tiga still och göra som man blir tillsagd. All offentlig makt utgår ifrån folket hette det, men dagens politiker tycks snarare resonera som om all offentlig makt utgår från alla  de etablerade partierna utom SD. Demokrati och inflytande är satta på undantag, det fria ordet är inskränkt och nu börjar man till och med maskera verkligheten med hjälp av nyskapade ord. Det enda syftet till detta måste vara att vi återigen ska invaggas i den stora sömnen där vi inte bryr oss. Trots detta görs vi hela tiden till offer för den dumhet som blir konsekvensen av den förda politiken. Länken mellan folk och styrande är helt bruten och dagens exempel är på många sätt beviset för detta.”

4 tankar på “Nyspråk

 1. Ja,det är verkligen helt sjukt hur regeringen och lokala vänstermänniskor slår knut på sig själva för att inte stöta sig med tiggarna och godhetsapostlarna. Om en svensk hade börjat leva som ”vildkampare” så hade han körts bort direkt medan tiggarna får bete sig hur som helst.

  Gilla

  • Du kan nog räkna med att om svensken hade betett sig så hade man nog börjat prata om fängelsestraff för bl a egendomsförstörelse. Nu är det utländska medborgare vi pratar om och det gör det naturligtvis svårare. Det är dock så att brott begås här och då avtjänas straff här också för dom. Godhetsapostlarna får lov att inse att man kan inte straffa medborgarna för att skaffa sig karmapoäng som inte ens finns, det är nämligen inte godhet det sysslar med. I det aktuella fallet handlar det om boende som nu får sina liv och sin vardag förstörd därför att politikerna lider av rasist-noja och ryggradslöshet. Att de inte kan markera och ta fajten med godhetsapostlarna beror på många saker. De är högljudda, kör med politisk ohederlighet och tillhör många gånger mp. Mp är ju viktigt, alltså måste man hålla sig på god fot med dem, men det kostar. Frågan är ju t ex hur länge innevånarna i Norrköping kommer att tolerera den uppkomna situationen och i så fall om polis och kommun kan styra upp när det barkar åt skogen. Det är sådana konsekvenser politikerna inte tänker på eller gör en kalkylerad riskbedömning med för att mp är viktigare.

   Gilla

 2. Vansinne.
  Till och med i Sverige kommer ”något” förr eller senare att hända. Om politiker och myndigheter inte agerar, kommer folk förr eller senare att ta saken i egna händer.
  (Detta är inte ett hot eller en uppmaning.)

  Gilla

  • Jag förstår vad du menar och jag är rädd för att desperationen kan driva folk precis dit du talar om. När ett helt etablissemang ställer sig kallsinniga och till och med motarbetar medborgarna lär de ha skapat en minst sagt explosiv cocktail som inte är hälsosam tyvärr. Myndigheter, politiker både på lokalt och nationellt plan har för länge sedan övergett de som utgör grunden i demokratin – folket. Istället fokuserar man på en liten grupp människor som för att hålla dem nöjda och glada, de jag pratar om är naturligtvis godhetsapostlarna. De kan lugnt luta sig tillbaka och nöja sig med att det räcker för dem att visa sig så springer alla politiker dem till mötes och snart har den något perversa situationen uppstått att politikerna hellre bryr sig om denna grupp än det stora folkflertalet. Problemen får de antingen lösa själva eller lära sig att leva med misshaget. Medborgaren är decimerad till att ha två uppgifter – att sannskyldigt betala sin givna del till stat och kommun i form av skatt och sedan se till att masa sig ner till valurnorna vart fjärde år. Eftersom man inte längre kan lita på att medborgarna röstar rätt dvs rött, måste man ta till allehanda knep för att hålla dem i schack. Tidningarna upplyser oss så gärna hur fascistiska SD är, denna tes backas ivrigt upp av ”vetenskapsmän” som Henrik Arnstad. Vi kan ju också gud förbjude, rösta borgerligt men då har man ju ingått en liten överenskommelse som kallas DÖ som har svetsat ihop de etablerade mot SD. Resultatet blir att vi kan välja mellan en regering som för en halvsossig politik, eller en regering som för en helsossig politik – fat chance. Det nya lyser med sin frånvaro och alla politiker oavsett partifärg känns så trötta och blasé att man måste börja fråga sig hur länge detta kan pågå innan något mer allvarligt händer.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s