Snasket, Snusket och Snacket

En människas död är bland det mest tragiska vi kan råka ut för. Är det en okänd person är det illa, är det en närstående är det ett trauma man kanske inte ens kommer över. I fallet Lisa Holm är detta mer sant än tidigare. En tragedi för en bygd, en stad, ett land men framför allt för en familj. Mer om tragedin från SVT. En annan otäck vinkling är att nu har alla fått sitt lystmäte tillgodosett. Rasisterna kan säga att ”titta, så går det när dom kommer hit” eftersom de tre häktade är från Baltikum. Feministerna kan säga ”Det är bara män som mördar” och peka på att det är just två män som är häktade. Att man glömmer bort rubriker som den i Metro känns mest som en medveten handling.

Den snaskigaste artikeln står nog GT för i sin iver att spela godhjärtade feminister i den tragedi som har utspelats under den senaste veckan. Artikelförfattaren Irena Pozar ges där utrymme att fläka ut den ena smaklösheten efter den andra i kölvattnet på det inträffade. Naturligtvis vinklas det som om fallet Lisa Holm visar varför kvinnor har rätten att vara rädda när de går ut. Män förföljer, våldtar och mördar ju så visst finns det skäl att vara försiktig och på sin vakt.

VakterEnligt Irena Pozar bör man vara på sin vakt för varje steg man tar. Snacka om att skrämma upp tjejer i onödan vilket tyvärr för vissa feminister är anledningen till påståendena Foto: Wikimedia Commons

Men Irena Pozar har precis som alla feminister i alla tider återigen fel, riktigt fel. Ett: ingenting tyder i fallet på vare sig förföljelse eller våldtäkt. De båda misstänkta är häktade för mord och kvinnan som är häktad med dem är misstänkt för skyddande av brottsling. Läs mer om den saken i Aftonbladet. Kopplingen är alltså fel, men naturligtvis stannar det inte där:

Jag minns alla de varnande ord jag matats med: gå inte ute själv, skrik högt om något händer, ha ett våldtäktslarm och prata inte med någon. Ord som tyvärr blir nödvändiga i ett samhälle som inte lärt män att inte förfölja, våldta och mörda kvinnor.

Här har vi ett klassiskt fall av hur man genom att intala sig något får en felaktighet att bli sanning. Om man tror att något ont ska hända en när man går ut är man per definition rädd. Är man rädd och träffar ”fel” person är man underkuvad och därmed har rädslan satt en i situationen att man kan hamna i trångmål. Vissa människor kan nämligen sniffa sig till rädsla och vet att utnyttja detta övertag. Det hela blir en självuppfyllande profetia. Man ska istället lära människor och tjejer som Irena att INTE vara rädda. Fast det förstås, då har ju feministerna förlorat ett viktigt argument att rida på så varför lära unga tjejer en sån sak? Nej, då vinner man mer på att intala dem att det finns anledning att vara rädd.

RädslaEnda skälet till varför man intalar unga tjejer att vara rädda är att man vinner sympatisörer på det vilket feminister utnyttjar mest hela tiden. Foto: ”COS 09”. Licensed under Public Domain via Wikimedia Commons

”……Inte har lärt män att inte förfölja, våldta och mörda kvinnor”? Jag vågar lova dig Irena, det är något minst 95% av alla män redan har lärt sig. Vad Irena och alla andra feminister missar är att det är en mycket liten grupp män som står för merparten av allt våld. Följande rapport borde vara obligatorisk att läsa för varje feminist i landet.

Klicka för att komma åt den-slaende-mannen.pdf

Den ger en del att tänka på också för debattörer som Irena Pozar:

 • män och kvinnor i princip är lika vanliga utövare av partnervåld, men att kvinnor blir skadade drygt dubbelt så ofta som män av det våld som utdelas.
 • kvinnor oftast är de som först tar till våld i relationer där båda parterna utsätts
 • män oftare står för upprepat våldsutövande
 • den ”vanlige” mannen sällan står för partnervåld; istället är personer med svag social ställning samt alkohol- eller drogproblem överrepresenterade
 • det är större risk att en kvinna blir utsatt för grovt våld om förövaren är en tidigare partner än en nuvarande
 • mörkertalet för partnervåld (dvs. hur många utsatta som inte anmäler) är större för män än för kvinnor.

Slutsatsen kan bara bli en, det samhälle som Irena pratar om finns inte. Det är en myt påhittad och uppmuntrad av feminister vars enda mål är att vinna över dem som delar åsikten eller känner sig tveksamma och rädda. Att man så gärna vill göra den missvisande bilden om män och våld handlar enbart om att vinna på argumentet, men sanningen är knappast ens i närheten av påståendet. Det visar faktiskt till och med lite mer seriös forskning är genusvetenskapen.

Foliehatt”Genusvetenskap” är något av de mest missvisande av namn, en vetenskap som har bestämt sig för hur verkligheten ser ut innan undersökningen är gjord och där rönen anpassas att passa den redan bestämda ”sanningen” är en ren foliehatts-historia
Foto: Wikimedia Commons

Att på det här sättet dra alla över en kam med ett felaktigt påstående är med andra ord djupt oseriöst. Gnatet om alla dessa teorier igen och igen som t ex den om att det finns en ”mansnorm” i samhället syftar enbart till att nöta in ett budskap till dess att lögnen blir sanning. Man utnyttjar här från den feministiska rörelsen helt enkelt reklambranschens gamla knep att allt går att sälja med mördande reklam, stämmer inte budskapet tjata bara lite mer så går det in till sist.

Att artikeln dessutom innehåller ett språk och en beskrivning som är så fylld av snyftningar gör den inte bara till en pekoral, det visar också att både skribenten och tidningen är villiga att rida på det känslomässiga för att vinna poänger. Billigt är ordet, men också smaklöst när man betänker att man faktiskt här försöker att utnyttja en tragisk händelse till att skapa lättköpta poänger.

I den chock och förstämning som nu har uppstått är det naturligtvis viktigt att lämna familjen ifred med deras sorg. Något polisen var extra noga med att gå ut med under händelseförloppets presskonferenser. Det framgår här av Lokaltidningens artikel. Det dröjde dock inte många timmar så var vi där. Journalister som tvangs bort från familjens hus är inte i linje med den önskan som man kan läsa om i Nyheter Idag. Inte heller Lisa Holms vänner lämnades ifred när framför allt Expressen jagade dem för ett uttalande som man kan läsa om här i artikeln i Nyheter Idag.

KugghjulNär drevet väl satts i rörelse är det inte mycket som stoppar det. Heter dessutom drevet ”journalister” tycks inget stoppa det och snart är övertrampen där Foto: Wikimedia Commons

Historien av feltramp fortsatte dock i oförminskad fart. Så fort den arma flickans kropp hade funnits anordnades en minnesgudstjänst i den lokala kyrkan. I utannonseringen och på en skylt sas det uttryckligen att det skulle vara en ”stilla minnesstund”, inte ens det lyckades svensk journalistkår med. SVT:s reporter stod inne i kyrkan och sände direkt från minnesstunden som framgår av artikeln från Nyheter Idag. Människor reagerade naturligtvis med avsky men ingen ursäkt har hörts än, vare sig från Expressen eller SVT hörs ett knyst.

Den här genomklappningen har egentligen så många dimensioner och plan att man kan gå vilse redan där. Men man måste börja med en pressetisk debatt som omfattar så många frågor att tanken svindlar. Hur länge till kan journalister okritiskt sympatisera med miljöpartiet och vänsterpartiet utan att granska dessa som man så nitiskt gör med SD? Hur efterlever man i framtiden bättre de pressetiska regler som borde omhuldas? Kan en yrkeskår som säger sig vara en del av demokratin och yttrandefriheten samtidigt vara en del av den förkvävande kultur som kallas åsiktskorridoren?

OLYMPUS DIGITAL CAMERADebatten om pressetik och hur långt man får gå måste sätta igång i Sverige. Också en debatt om pressens snedvridna agenda måste till och detta snabbt. Dagens journalistik liknar annars mest en dockteater med smått komiska inslag Foto: Freepik

Diskussionen bör nog sätta igång med en gång, den här kåren har redan gått för långt i sin strävan att undertrycka och undergräva. Ett faktum som hittills har kostat det här landet en kritisk granskning av t ex vår regering som nu håller ihop tack vare frånvaron på en sådan granskning. Utan denna frånvaro och utan DÖ hade Stefan Löfven antagligen redan tvingats att avgå men det kan man naturligtvis bara spekulera i.

Löjesguiden nominerar idag Sveriges journalistkår till priset ”Foliehatt of the Year”. Motiveringen lyder: ”En yrkesgrupp som på så många sätt har missuppfattat sitt eget uppdrag och sin egna roll är svår att hitta utanför er egen. Ni har något av svenskt rekord i dumheter när ni till och med bidrar till ett lägre tak i debatten. Allt för er älskade åsiktskorridor ska understödjas och allt för att kväsa SD. Inte ens när ni blir talesmän och kvinnor för antidemokratin upphör era dumheter. Inte heller upphör de av de uppenbara övertramp som fallet Lisa Holm har visat. Respekt och tolerans talas det mycket om som en bristvara hos SD, de orden borde vara epitetet över er själva. Ni har blivit sinnebilden över ett kluvet land som i många stycken är irreparabelt.”

Tweet Jenny BlomqvistSå här seriös är ibland den feministiska debatten, faktiskt allt som oftast i Sverige.
Foto: Twitter

Löjesguiden nominerar också feminism i Sverige till priset. Motiveringen lyder: ”Er oförmåga att greppa vetenskaplig sanning och istället hänga upp er på lögner är talande. Det är naturligtvis ett billigt sätt att vinna över meningsfränder men är djupt oseriöst. Lögnen är helt enkelt mer viktig som vapen för krafter som F! eftersom det ger röster, sanningen däremot är det första offret i detta cyniska spel. Därmed är ni inget annat än en rörelse utan vare sig moral eller ryggrad. Orsaken till det är att egentligen är ni som kejsarens nya kläder, ni saknar en enda tråd på kroppen.”

Ett delat land kan man läsa mer om på WTF Toklandet” där man också kan finna information om det seminarium som hålls den 23:e juni på Erikstads Gård i Bankekind strax utanför Linköping i Östergötland. Seminariet hålls i samband med releasen av boken ”Kluvet Land” som är en antologi av olika författare som närvarar vid seminariet.

2 tankar på “Snasket, Snusket och Snacket

 1. Det var ju också intressant att höra när chefredaktörerna för Aftonbladet och Expressen grät ut och sa sig vara utsatta för journalisthat i sann radikalfeministisk anda.Skulle tro att de flesta enbart kritiserade deras sätt att arbeta men kritik är ju numera=hat.
  Det blev ju dessutom rent komiskt när dom påstod sig jobba med kvalitet och etik.När man som Expressen betalar vänsterextrema Researchgruppen för att med mer eller mindre kriminella metoder gräva fram saker så ska man akta sig för att ta ordet etik i sin mun.Att nämna kvalitet i samma mening som kvällstidningar tyder ju också på extremt dålig självkännedom.

  Gilla

  • Det intressanta är att få gråta ut och därmed kunna måla upp det som om det var jaget det var synd om. Att båda chefredaktörerna inte har och inte kommer att tveka att hugga både en och annan i ryggen då, nu och i framtiden tycks sakna relevans i sammanhanget. I nästa steg, när man har fått bekräftelsen på att ”det är synd om dig” kan man ta nästa steg och påstå att man jobbar med kvalitet och etik. I synnerhet det sista är ju rent parodiskt. Kvällstidningar har inte handlat om etik på minst fyrtio år och en kvalificerad gissning är att de inte heller kommer att gå tillbaka till den lite irrelevanta detaljen. Snask säljer, snusk kittlar och snack i form av skvaller är vissa människors livsluft. När man till och med går så långt som Expressen i sin ambition att gräva fram smutsen att man inleder ett samarbete med research-gruppen är något extremt övermoget. Deras kriminella metoder och tveksamma uppgifter är ju beryktade men blir liksom deras problem, inte Expressens. De är untouchable och kan segla vidare på uppgifter som man har kommit över på mycket tveksamma grunder. Det är som du säger, de borde inte ens från kvällstidningarnas håll få lov att använda ord som ”etik”, ”moral” eller ”kvalitet”. De är ovidkommande och får bara avsändaren att framstå som den totala hycklare de är.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s