Myggmaktsordningen

Åsa Romson har en osviklig förmåga att alltid trampa i klaveret Varhelst hon drar fram formas nya intressanta vinklingar som man annars trodde var omöjliga. När hon agerar är naturkatastroferna nära och en ny skandal väntar bara runt hörnet. Hon är oftast okunnig som få och alltid med en klantig kommentar på lut, så också i det senaste fallet som kombinerar de två egenskaperna på ett föredömligt sätt.

MyggaAtt myggor suger är ett välkänt faktum. Nu är det också en naturlag att miljöpartiet också suger fast på ett helt annat sätt. De politiska kraschlandningarna partiet i stort sett genomför hela tiden är en klar belastning för regeringen Foto: Freepik

Varje år i den underbara månaden maj till och med augusti kläcks miljarder mygg som hungrigt väntar på offer runt varje buske och göl. För vissa har denna tid blivit en plåga. Dels finns de som är överkänsliga och dels finns de som bor så geografiskt att de drabbas extra hårt. Varje år har därför myggbekämpning satts in i t ex nedre Dalälven vattenrika områden där många kläckningsplatser ligger. Lokalt har den här tiden på året beskrivits som en ”myggdiktatur” bland annat i följande artikel i Aftonbladet.

I år har dock de pengar som har avsatts tagit slut innan säsongen har infallit. Det är inom ramen för landsbygdsprogrammet som pengarna har funnits, men i år är de slut. Åsa Romsons svar till de förtvivlade ortsborna som nu drabbas så hårt att de knappt kan vistas ute, är att ”vi får lite grann förlita oss till vädrets makter”. Ett svar som har retat upp många.

Angry BirdsDet finns fler än finska fåglar som har anledning att vara arga som ortsborna på de platser som nu drabbas av mygginvasion och korkade uttalanden från Åsa Romson Foto: Wikimedia Commons

Men det blir värre än så som vanligt. Hon har påpekat att om bara länsstyrelserna kommer in med ansökningar om pengar, så kommer de att få dessa. Detta stämmer naturligtvis inte, landsbygdsprogrammet är i sin nuvarande form under avveckling. Därför kan man inte söka pengar förrän i januari 2016. Det har helt enkelt uppstått ett glapp mellan det gamla systemet och det nya som ska introduceras nästa år. Under tiden får alltså de plågade hoppas på vädergudarna.

Så inte bara ett ignorant svar alltså, utan också ett felaktigt. Är det då en smärre förmögenhet det handlar om här? Nej, enligt artikeln i Aftonbladet skulle det handla om en miljon (!), alltså 1.000.000 (!!). Det är alltså mindre än vad en lägenhet eller ett hus kostar i Stockholm! Samtidigt som man inte kan skjuta till den felande miljonen, kan man utan att blinka hosta upp 50 miljarder i år bara för flyktinginvandring. Mer om denna kostnad från Metro. Det är dessutom pengar som lätt går att föra över eftersom regeringen förfogar över betydligt större belopp i andra sammanhang.

Jessica AlbaJessica Alba har tydligen rätt proportioner, det har däremot inte regeringens eller Åsa Romsons sätt att resonera. Där vissa saker kan kosta en halv förmögenhet, får andra inte ens kosta en spottstyver Foto: Wikimedia Commons

Regeringen kan alltså kosta på andra länders medborgare en förmögenhet men sina egna innevånare kan man inte avvara en sketen miljon på. Man skickar till och med ut vår desinformationsminister att informera medborgarna om alla möjligheter som inte finns och dessutom hänvisa till vädergudar.

Vi har dessutom fått en myggmaktsordning där myggorna är viktigare än medborgarna. Kanske är det den något perverterade Södermalmssynen på saker och ting som gör sig gällande igen. Kanske är motivet den förmenta gröna stadsgerillan de gröna khmererna som är extra känsliga för en mygg-massaker i södra Norrland och som istället offrar medborgarna. Klart är i varje fall att det är de lokalbor som nu knappt kan gå utanför dörren som är förlorarna.

MygginvasionÄr det rädslan för att de Gröna Khmerernas fotfolk nu ska göra uppror mot skapandet av en mygg-massaker i Norrland som har drivit overklighetspartiet till ytterligare nya dumheter? Fot(o): SVTPlay

Också miljöpartiet är förlorare på det inträffade. Knappt har den ena skandalen lagt sig med Auschwitz-uttalanden som här i SVD, förrän den nya skandalen drabbar dem. Samtidigt dras man med ankaret Per Gahrton som återigen dömts för rattfylleri, men som återigen inte vill vidkännas någonting och därför överklagar domen. Mer om den nyheten i Kvällsposten. Samma Gahrton har dömts tidigare och är snart en serierattfyllerist, mer om den tidigare domen i DN.

Man behöver inte heta Einstein i efternamn för att förstå att miljöpartiet inte är partiet som bör ingå i en styrande församling, än mindre i regeringen. På mindre än ett år har de uppvisat så många brister och fel att man inte längre kan hålla räkning på hur många och hur grova de övertramp är som har skett. Stefan Löfven lär nog få knapra Alvedon för lång tid framöver, bättre då om han helt enkelt bara avgick. Så länge miljöpartiet sitter med i den är den allt annat än trovärdig.

Albert EinsteinUppenbarligen heter ingen i regeringen Einstein i efternamn. De har misslyckats gruvligt med i stort sett allt vilket är ett svårslaget politiskt rekord Foto: ”Einstein1921 by F Schmutzer 2” Wikimedia Commons

Ingen ska inbilla mig att en tänkande person som Löfven ändå är kan tycka att samarbetet hittills har burit någon som helst frukt. Det är nog en miss i beräkningarna som nu är försent att backa ur för honom där samarbetet med mp har blivit oåterkalleligt. Det har också blivit en kvarnsten och det är nog den enda läxan Stefan Löfven kan ta med sig för framtiden. Sverige behövde en ny regering i september förra året, Sverige behöver fortfarande en ny regering.

Mer om miljöpartiet kan man läsa om på Fnordspotting, på WTF Toklandet, Iniskogen, Anybody’s Place och Motpol.

CAMP LEJEUNE, N.C. - Super heavyweight, 1st Lt. Adam Rickenbach, is counted out in the second round after his bout with Sgt. Ruebben Woodruff Nov. 20.  Rickenbach and fellow Marines are competing in the annual U.S. Marine Corps Boxing Team preliminaries here this week (Official U.S. Marine Corps photo by Sgt. Allan J. Grdovich).

Kan någon vara välvillig nog att räkna ut regeringen innan landet börjar lida ordentlig skada tack Foto: Wikimedia Commons

Löjesguiden nominerar idag miljöpartiet till priset ”Foliehatt of the Year”. Motiveringen lyder: ”Miljöpartiet går som vanligt i bräschen för dumheterna inom svensk politik. Inget annat parti har med en sådan formfulländning visat att man hela tiden har förmågan att ta fasta på det smaklösa och det korkade. Ni är en vandrande talande naturkatastrof som bara väntar på en ny skandal eller missbedömning. Det värsta är dock att detta parti har tillåtits att ingå i Sveriges regering vilket säger lite om desperationen inom socialdemokratin. Det är det enda som räddar mp från ytterligare ett fritt fall.”

2 tankar på “Myggmaktsordningen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s