Könsbyte I Jämlikhetens Namn

Tänk vilka oerhörda övergrepp som kan begås i jämlikhetens namn. Leksakerna har länge varit i fokus. För att skapa just jämlikhet har genuspedagoger länge jobbat med att uppmuntra pojkar att leka med dockor och flickorna att leka med bilar. Det otäckaste exemplet är följande artikel där man öppet talar om metoden med val av leksaker som ett sätt att forma barn efter givna mallar. De talar alltså öppet om att valet av pedagogiken ska skapa och forma en ny typ av människa som passar deras syn, inte barnets! Detta är Sverige 2015, det liknar dock mest Sovjetunionen 1949.

Nu har det dock kommit ett nytt fenomen som är ytterst hotfullt för den hjärntvättarverksamhet dessa genuspedagoger bedriver. Leksaksföretaget Hasbro går i spetsen för utvecklingen när de konstaterar att i första Jurassic Park-filmen förekom bara dinosaurer av honkön. De har därför inför den nya filmen som snart har premiär börjat tillverka dinosaurer av hankön för att motverka ojämlikheten. Mer om nyheten i följande artikel i DN Kultur. Dinosaurerna har för säkerhets skull försetts med manliga epitet som ”attackerande”, ”mullrande” och det ”ultimata rovdjuret”. För att ytterligare gardera sig har företaget i alla produktbeskrivningar ersatt alla ”hon” med ”han”.

DinosaurNågon/några har suttit och öppnat förpackningar med dinosaurier och räknat hur många som är av han och honkön och kommit fram till att Hasbro ändrat filmen Jurassic Parks grundkoncept där dinosurierna alla var honor. Stormen är nu ett faktum på sociala media, kanske har de alla en hjärna lika stor som en dinosauriers. Foto: Wikimedia

Att den första Jurassic Park-filmen innehöll enbart dinosaurer av honkön var förstås jämlikt. När nu Hasbro ändrar på balansen till dinosaurer av hankön har de däremot skitit i det blå skåpet. Här måste man stämma i bäcken när dessa dinosaurie-lika tilltag nu tillåts sprida sig. Företaget har i sociala media därför kallats sexistiskt. Inte ett ord nämns däremot om filmskaparna av den första filmen och deras sexism när man skapade honkönade dinosaurer men inga motsvarande av hankön.

Nu har dock flera instanser upptäckt övergreppet och så snart detta var gjort var också drevet igång. Bland annat har sajten The Geekiary skrivit följande artikel om det mentala övergreppet. Att man ens orkar bry sig tyder väl på en reptilhjärna av rang. En del av kommentarerna man kan läsa på samma inlägg är också de smått fantastiska. Så många fullständigt poänglösa idéer och kommentarer utsprungna ur dessa det kan samlas på ett ställe är helt fascinerande.

Dum & DummareMan kan fråga sig om det är filmen Jurassic Park debattörerna talar om eller om de alla är statister i filmen på bilden Foto: Discshop

Löjesguiden nominerar idag de krafter som tror att jämställdhet uppnås med plakat- och genuspolitiska potemkinkulisser. Motiveringen lyder: ”De här krafterna förstår inte att det de slåss för motverkas bäst av vad de också gör. Att huvudsyftet dvs att skapa jämställdhet knappast uppnås av att skapa löjliga exempel kan till och med en reptilhjärna räkna ut. Tur då att vi på den ”felaktiga sidan” kan se hur ni långsamt gräver er egen grav med just sådana exempel som detta. Det känns helt enkelt tryggt att slippa ha en dinosauriehjärna av en valnöts storlek och samtidigt slippa att bry sig.”

3 tankar på “Könsbyte I Jämlikhetens Namn

  • Det kan man verkligen fråga sig! Går man in på Geekiary genom att följa länken till inlägget får man en smärre chock. En del är sansade nog att ta det för vad det är, ett dåligt skämt. Många är däremot upprörda över tilltaget och tycker att detta ”övergrepp” är något av en mental våldtäkt. Det är helt enkelt reptilhjärnornas julafton. Den mänskliga formen av dinosaurier är därmed ett faktum.

   Gilla

   • Såg de vanliga kommentarerna till kritiker om ”safe space”. Inte lönt att lägga ned mer tid på geekiary.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s