I Väntan På Vadå?

Vår tid är ett enda stort frågetecken utan tydliga svar. De stora framtidsfrågorna skriker tydligare än neonskyltar men ingen erbjuder som sagt något svar. Det är till och med så illa att beröringsskräcken i vissa frågor där SD har mutat in sitt revir, gör att de etablerade partierna vägrar att ens ha en uppfattning. Det är till och med än värre då de ibland gaddar sig samman och har samma åsikt i vissa frågor. Vad som är ännu värre är att de ibland släpper in krafter med en minst sagt grumlig agenda. Allt för att undvika att ha samma åsikt som SD och samtidigt visa hur medkännande de är. Ändå skriker som sagt frågorna på svar som aldrig kommer.

Den tiden som används till att göra absolut ingenting, är tid som andra använder för att förbereda sig och flytta fram sina positioner. Förortens sharia-polis spiller t ex ingen tid när man går runt och talar om för de boende att detta är ett muslimskt område och då ska man leva upp till de ideal som de självpåtagna poliserna har. Den som bryter mot dessa ”regler” blir snabbt socialt utesluten vilket drabbar hela familjen. Det är så man får kvinnor att bära slöjor, människor att gå till moskén på utsatt tid och följa andra muslimska regler. Den som inte passar in, dvs rent av är kristen och därmed oberörbara, måste motas bort.

Det var dessa fenomen som debattören Zeliha Dagli skrev om i Aftonbladet. Hon fick stöd från riksdagskvinna Amineh Kakabaveh (v) i debattartikeln i Expressen. De båda fick dock inte ens stöd av Kakabavehs egna parti vänsterpartiet, tvärtom slängde de henne under bussen. Också de andra partierna var tysta. Det var bara  miljöpartisten Manijeh Mehdiyar och medsystern Maimuna Abdullahi som reagerade och då genom att kalla de båda ”rasister” och ”islamofober” i debattartikeln i Expressen.

Själv undrar jag efter alla påhopp som bara finns i en av artiklarna vem som egentligen är rasisten här. Det  kanske är dags för mp att ta den interna debatten hur långt man får gå i sin iver att kväva det offentliga samtalet och kanske också ta tag i medlemmen Maniheh Mehdiyar för att se till att också hon respekterar detta. En debatt som präglas av en så låg nivå hon gav prov på, är ett hinder i en fri debatt. Detta är normalt sett inte okej, men vem vet vad som pågår internt inom ett parti som mp.

De har ju inte visat någon större vilja att ha en öppen och fri debatt. Exemplet Bertil Torekull visar väl om något på detta, kraven på uteslutning, artikel om hetsen mot honom kommer från Ledarsidorna, efter följande artikel i Expressen. Så kanske är det ett normaltillstånd hos ett parti i någon slags inre långsam härdsmälta vi ser. I det ljuset är Mehdiyars och Abdullahis artikel mer begriplig. Godhetsglorian håller helt enkelt på att vittra sönder på ett parti som alltmer har börjat visa vad de egentligen står för.

Med glorian på sned (1957) Filmografinr 1957/12Sickan Carlsson är inte ensam om att ha glorian på sned. Både miljöpartiet har länge fiskat i grumliga vatten med kopplingar och inbjudningar till minst sagt tveksamma personer. Också socialdemokraterna och moderaterna kan också räknas in i samma tveksamma skara Foto: SFI

Shariapolisen i förorten lär vara de enda med ett stort smil på läpparna efter Manijeh Mehdiyars och Maimuna Abdullahis inlägg. De svenska partierna är inte ensamma i den undfallenhet som präglar både fallet och förhållningssättet till fenomenet. De har istället god hjälp av svenska myndigheter som i sin rädsla för att likt Dagli och Kakabaveh bli stämplade som rasister inte ens vågar agera. Ändå är det precis det som vi folket, partierna och myndigheterna måste göra. Att som nu göra ingenting är undfallenhet och hjälper dessutom inte de vi talar om – de unga flickorna i förorten som blir offer för det mörka som breder ut sig.

Denna grupp, de som blir offer för den förda politiken och de ”förstående” och ”välmenande” inslagen i debatten som riksdagspartierna ger, får egentligen en dödskyss av dessa partier. Vänsterpartiet svek Kakabaveh och Dagli i följande artikel i Aftonbladet. Miljöpartiet är också de i högsta grad skyldiga. Ingen har hittills bett de kvinnliga debattörerna om ursäkt för partikamraten Manijeh Mehdiyars påhopp och användande av termer som är mer befängda än talande.

GarderobAtt låtsas som om liken i garderoben lyste med sin frånvaro är ingen idé, bevisen finns där för den som vill se sanningen i vitögat Foto: Wikimedia

Partiet har trots det mer lik i garderoben. Mehmet Kaplan gjorde sig känd för sitt uttalande om jihad-resor, men det är inte det enda feltrampet han har begått. Under sin tid som ordförande för Sveriges Muslimska Råd uttalade han sig i hätska ordalag om Lars Wilks Mohammed-teckningar. Han skrev också en artikel tillsammans med partikamraten Yvonne Ruwaida i DN 2007 där de båda anklagade SÄPO för att kartlägga oskyldiga muslimer.

Vänd på resonemanget i artikeln, kan det här ha varit ett försök att ge de krafter som redan låg i startgroparna för vad som komma skulle med IS och annat en hjälpande hand för att slippa insyn? I artikeln argumenterade han för en parlamentarisk granskningsorganisation för att övervaka SÄPO:s arbete. Kan det återigen ha rört sig om ett försök att hindra dem i sitt arbete? Man kan börja undra, särskilt när samme person numer är landets bostadsminister vilket är en skrämmande tanke.

Hans värv slutade inte där. 2011 Bjöd han in Yvonne Ridley, en känd antisemit för att hålla ett seminarium i riksdagen. Hon kidnappades några år tidigare av Afghanska talibaner och hölls fången med risk för avrättning. När hon släpptes hade hon konverterat till islam. Efter detta har hon ägnat sin tid åt att sprida hat och ett antisemitiskt budskap. Efter händelsen gjorde Kaplan i vanlig ordning en pudel, precis som i jihad-resefallet alltså, och var genast tillbaka i finrummen. Mer om det och fler incidenter där sossarna har varit involverade, kan man läsa om i Expressen Debatt i artikeln signerad Fredrik Malm (fp).

Mehmet KaplanMehmet Kaplan har onekligen många strängar på sin lyra men frågan är vems intressen han springer? Efter varje skandal gör han bara en pudel och sen är allt förlåtet, men få av dessa saker borde ha sluppit igenom som inbjudan av Yvonne Ridley Foto: Wikimedia

De muslimska organisationerna som säger sig företräda muslimer i Sverige då? De har som vi strax ska se själva en rätt extrem agenda som utgår från Muslimska Brödraskapets inriktning, mer om brödraskapet i en artikel från Wikipedia. De har vid flera tillfällen blivit anklagade för att ingå i den krets som Brödraskapet har skapat runt om i Europa för att skaffa sig mer inflytande i dessa länder.

Kontroversen i Brödraskapets ideologi har till exempel legat i vägran att uppmana till upphörande av våld mot staten och medborgarna i Israel. De har också anklagats för att på ett personligt plan ha samarbetat med medlemmar i al-Qaeda och så vidare. Det är alltså dessa svenska organisationer som svenska myndigheter samarbetar med.

De svenska organisationerna har också haft en hel del att stå i vad gäller kritik. Några axplock: Unga Muslimer bjuder in Hakim Quick som gjort sig känd för homofobi (P3), Islamiska Förbundet bjuder in den kände hatpredikanten Salah Sultan (Svenska Kommittén Mot Antisemitism). Samma Sultan har teorier som kan få den mest härdade att storkna som man kan se i klippet nedan.

Visst har den skada dessa människors har åsamkat med sin verksamhet skördat en del offer. Mahmoud Aldebe tvingades att avsäga sig sin riksdagskandidatur till Centerpartiet efter att ha varit ordförande i Sveriges Muslimska Förbund under den period då Salah Sultan bjöds in. Mer om nyheten från Sydsvenskan. Också Omar Mustafa tvangs bort från Socialdemokratin efter att ha bjudit in antisemiter, kvinnofientliga och homofoba talare under sin tid som ordförande i Islamiska Förbundet. Mer om detta i en artikel i Aftonbladet.

För socialdemokraterna blev det dubbelt pinsamt då det också kom anklagelser om att de aktivt samarbetar med extrema krafter inom Sveriges Muslimska Råd (SMR) om representation i partiet. Där skulle muslimer ha garanterats inflytande i form av platser i riksdagen, kommuner och landsting där partiet styr. Mer om detta i Expressens artikel. Slutsatsen att man försöker skaffa sig inflytande genom de etablerade partierna är solklar, men att man också EVENTUELLT har skaffat sig företräde till platser inom social-demokratin som villigt har samarbetat med krafter vars agenda inte alltid har varit helt ärlig.

Skandalen blev inte mindre då Carina Hägg – socialdemokratisk riksdagsledamot sedan flera år – kritiserade partiets samarbete med Muslimska Förbundet, flyttades ner på riksdagslistan. Enligt henne som en konsekvens av kritiken, vad som egentligen ligger bakom är väl förborgat internt inom partiet. Mer om den nyheten från P4 Jönköping. Nästa skandal var när riksdagsledamoten Hillevi Larsson poserade med en Palestinsk flagga och staten Israel borttaget från kartan. Unket för att säga det rent ut.

Hilllevi LarssonHillevi Larsson ses här posera i den kontroversiella bilden, ett tilltag bland många som har gjort socialdemokratin till den outhärdliga soppa partiet är. Foto: Expressen

I andra fall har dock samarbetet gått smärtfritt till. Moderaterna har inte varit utan försök till samma förfaringssätt och där har man inte ens som i fallet socialdemokraterna och centern reagerat. Enligt experten Lorenzo Vidino som är forskare och expert på islamisering och muslimsk politiskt våld i Europa och Nordamerika, är en av personerna i dramat Abdirizak Waberi. Han är vicepresident i Federation of Islamic Organizations in Europe (FIOE). Den organisationen har länge anklagats för att vara Muslimska Brödraskapets lierade i Europa vars syfte är just att skaffa sig inflytande. Kom dock ihåg, detta är en ANKLAGELSE INTE ETT BEVIS.

Han är dock sedan 2010 riksdagsrepresentant för moderaterna och som sådan har han kritiserats. Han skrev till exempel på uppropet om att få bort Nalin Pekgul som ordförande för socialdemokratiska kvinnoförbundet. Ett tilltag som normalt sett ses som inblandning i ett partis inre angelägenhet, men i det här fallet gick man till sist dessa krafter till mötes. Nalin Pekgul är idag inte längre ordförande i förbundet eller riksdagsledamot. Kan det ha varit debattinlägg som det i Expressen som retade upp både honom och Omar Mustafa? Trots kritiken från alla håll har moderaterna ännu inte vidtagit några åtgärder mot det inträffade.

Nalin PekgulNalin Pekgul var den som drabbades då debatten skulle kväsas. Moderaten Abdirizak Waberi hade åsikter om saker som var inre angelägenheter för sossarna och snart var Nalins dagar räknade, men vems ärende sprang han egentligen? Foto: Wikimedia

Waberi har också gjort en rad uttalanden som han senare har tagit tillbaka. Som rektor för Römosseskolan, en muslimsk skola i Göteborg och som har fått utstå mycket kritik (artikel från Sveriges Radio) från skolinspektionen, har han gjort uttalanden om ”att kvinnor inte får dansa, att de måste vara oskulder när de gifter sig (essensen av hederskulturerna), att homosexualitet är otillåtet och att muslimska män har rätt till fyra fruar men inte kvinnor till fyra män”. Citatet är hämtat från följande artikel i GP. Uttalanden som sen senare alltså har tagits tillbaka med förklaringar som ”missuppfattning” och ”felciterad”.

Det finns ett skriande behov av en motvikt mot  de krafter som inte har visat sig ha helt rent mjöl i påsen. Det är därför en nästan lättad känsla man får om man läser Hanna Gadbans bok ”Min Jihad”. Jag brukar inte göra reklam på bloggen, men i det här fallet gör jag ett undantag. Det är en mycket viktig bok som bör läsas av alla andra som inte har den synen som mörkermännen har. Här hittar du därför en länk till Cdon som är ett av ställena där den går att inhandla.

Min JihadMin Jihad är Hanna Gabdans öppenhjärtliga bok som alla borde läsa. Den är ett starkt försök att återta den islam som kidnappats av extremisterna och deras agenda
Foto: Ledarsidorna

Hon pekar i boken ut svenska myndigheter som mer eller mindre medlöpare i det elaka spel som pågår när sådana som Islamiska Förbundet och Unga Muslimer får både pengar och handlingsutrymme för fler konferenser där fler hatare bjuds in. Hon menar också att samhället därmed vänder de krafter ryggen som står för en mer sansad syn på islam. Där samhället borde vända brödraskapets broderorganisationer ryggen, bjuder det istället in dem. Bloggen Fnordspotting har ytterligare ett exempel i sitt inlägg på just detta då Aktuellt bjöd in Svensk Islamiska Samfundets ordförande Abd al Haqq Kielan för att friskriva varje muslim i landet från den antisemitism de anklagas för.

Enligt den tes Gadban driver i boken överges de som står för en mer liberal och öppen syn på religionen. De som ser sin religion som en mer privat angelägenhet kan nu plötsligt ”tvingas” av mörkare krafter att ta ställning eftersom inget eller ingen stoppar mörkermännen och de som har en mer sekulär hållning går samma öde till mötes. Alla ska in i det fack där dessa krafter kan kontrollera dem. Det är alltså inte islam som sådan jag vänder mig emot. Inte heller deras rätt att finnas, agera och debattera är något jag ifrågasätter. Jag välkomnar till och med islam men i dess mer återhållsamma form, extremisterna kan vi alla vara utan.

ExtremismFörstår över huvud taget våra makthavare vad det är för krafter de lierar sig med och hur deras agenda ser ut? Man kan börja undra och det blir värre eftersom detta händer i flera länder i Europa Foto: Telegraph

Däremot vänder jag mig emot den förtryckande och dubbelbottnade agendan som finns hos de krafter som säger sig representera denna grupp. Jag vänder mig också mot att det officiella Sverige samarbetar med dessa och därmed spelar dem rakt i händerna. Också de svenska partierna, framför allt miljöpartiet, socialdemokraterna och moderaterna,  förtjänar en stor skopa ovett då de inte inser att de vid flera tillfällen har hållit på att bli, i ett fall är ett verktyg för att legitimera dessa. Jag vänder mig till sist mot att behöva se en agenda som talar om ”demokrati” och ”frihet” men som samtidigt andas allt annat än detta. Samma åtskillnad i synsätt kan man hitta i följande inlägg på bloggen Iniskogen.

I Sverige väntar vi alltså på den dagen då mer återhållsamma muslimer ska få ta över och tillåtas att ta plats. Anledningen till att vi inte ser det hända är att flera partier och myndigheter öppet eller under täcket spelar med i ett spel som gynnar extremismen. Vi väntar också på en debatt om de mörkermänniskor som nu tillåts att breda ut sig. En väntan som kan bli långvarig då våra myndigheter och partier som sagt fortsätter att samarbeta med dem som har en minst sagt grumlig agenda.

Krafter som Hanna Gadban, Amineh Kakabaveh, Zegliha Dagli och Bahareh Mohammadi Andersson, finns visserligen men motarbetas som sagt aktivt i debatten till och med av de etablerade. Frågan är fortfarande I Väntan På Vadå? Svenska myndigheter fortsätter alltså sitt samarbete, likaså flera av riksdagspartierna. Det är nog dags att agera nu och se till att städa ut det bagage som flera partier bär på.

Politisk TeaterSamuel Beckets klassiska pjäs blev snart förvandlad till politisk teater. Innehållet är dock inte lika bra som Samuel Beckets pjäs, tvärtom lämnar den en fadd smak i munnen.
Foto: Sverigesradio

Löjesguiden nominerar idag de svenska politiska partierna, framför allt socialdemokraterna, miljöpartiet och moderaterna, samt de svenska myndigheterna till priset ”Foliehatt of the Year”. Motiveringen lyder: ”Där vi invaggas att tro att våra ideal vilar på demokratisk grund, är ni en ständig källa till det motsatta. Debatt förkvävs med motiv som ”rasism” då det handlar om helt andra saker. Också samarbete med dessa krafter visar på ett stort mått av naivitet. De här krafterna är inte här för att skapa goda exempel, tvärtom är de här för att kapa åt sig en så stor del av agendan och att få en samsyn med sin egna sak. Där har de etablerade och myndigheterna spelat dessa rakt i händerna. Det är med andra ord ett svårslaget rekord helt i klass med den ribba jag – Freakshow Fredrik – lägger för att kalla något sådant för vad det är – galenskap.”

17 tankar på “I Väntan På Vadå?

 1. Den uttolkning av islam som svenska politiker, över huvudet på alla Sveriges och världens muslimer, har bestämt sig för är den rätta är en islam som tar avstånd från sharia, slöjtvång, könsdiskriminering och månggifte, men som är för pluralism, religionsfrihet, yttrandefrihet och sekularism.

  Gilla

  • Jag är inte lika övertygad Peter. Fallet Kakabaveh och Dagli visar att vänsterpartiet inte har fattat det. När de nu slänger dessa under bussen, är det i själva verket skuggmännens ärende de springer. Jag tror dock inte de fattar själva vad de har med att göra här och lider av svensk naivitet. Boken ”Ljusets Fiender” av Johan Lundberg beskriver hur flera av de här organisationerna har blivit tummelplats för allehanda ljusskygg verksamhet, organisationer som just de etablerade och myndigheterna samarbetar med. I flertalet fall ”råkar” de ha bjudit in kända hatpredikanter, med ett litet förlåt kan man stryka ett streck över den saken. I andra fall har man samarbetat med senare eller redan dömda terrorister, när detta avslöjats händer samma sak. Ett litet förlåt och de svenska myndigheterna fortsätter trots varningstecken att samarbeta. I några fall som Waberi, har man gjort uttalanden som står i direkt motsats till den beskrivning du ger. Män har rätt till fyra hustrur, men kvinnor inte rätten till fyra män. Kvinnor ska alltid bära slöja för att behaga mannen, män har större behov av sex än kvinnor därför är det kvinnors plikt att ”ställa upp”. Dessa gjorde han naturligtvis inte som riksdagsman utan tidigare i rollen som rektor på den hårt kritiserade Römosseskolan. Det är eventuellt en dubbel agenda vi ser och vi som samhälle är likgiltiga eller undflyende för att inte bli stämplade som rasister. Ändå är det just granskning och kritik av flera personer och organisationer vi måste få till. Det finns allt för många varningssignaler för att inte göra det.

   Gilla

 2. Jag tror vi är lurade,Gadbans bok gör varken till eller ifrån,sekulärt islam religionfrihets islam?När de muslimerna vuxit i numerär genom migration och barnafödande,då tar de makten,varför skulle Sverige vara det historiska undantaget från det som hänt i alla länder de fått fotfäste i?

  Gilla

  • Nja, jag ser Gadbans bok som ett försök att visa en annan islam som är betydligt mer anpassad till demokrati och frihet. Samtidigt är den ett finger i ögat på de skäggklädda som ser det som sin självklara plikt att mörda och lemlästa för att blidka en gud de helt har misstolkat och en religion de inte förstår.

   Gilla

   • Anpassad islam som i Egypten som varit styrd av diverse diktatorer under 65 år,många krig med Israel en galopperande befolkningstillväxt,huvuddelen av kvinnorna omskurna,på 50 talet få kvinnor med slöja nu är det kutym,sharia inskriven som grundval i dess grundlag.Tror man måste se på utvecklingen i muslimska länder för att sia om utvecklingen i Sverige.

    Gilla

 3. Som alltid i galenskapernas land är det den extrema tolkningen som vinner. Islamism, Feminism, immigrationspolitik … kunde vi inte få en lite måttligare version någon enda gång?

  Sitter och ser/lyssnar på en video om ”Pathological Altruism”. (Skeptorr gästspelar hos Sargon of Akkad på youtube) Den där altruismen som alltid går alldeles för lång, inte ser hela verkligheten, alltid går på känslor i stället för förnuft, och alltid handlar direkt i stället för att tänka efter en stund.

  Gilla

   • Välkommen tillbaka Kristian! Jag tjuvkikade på länkarna och fick bara ett hum om innehållet men de verkar minst sagt intressanta så jag tackar. Ska läsas så fort jag får tid jag också.

    Gilla

   • Det tror faktiskt jag också! Vi vill så gärna utgå ifrån att alla är som vi och att alla tänker som vi att vi till sist börjar tro på det. Att det inte är så framgår tydligt av exemplen i texten, vissa krafter bidar bara sin tid och under tiden spelar de dubbelspel. Fallet Waberi är typiskt, han säger en sak när han är rektor i Göteborg – många gånger rätt extrema saker, och han säger andra saker när han blir riksdagsman. Under tiden kan han använda sin plattform åt att ägna sig på ren förföljelse av person (Nalin Pekgul) som han ser som en huvudfiende. Återigen därför att hans agenda är rätt extrem och hennes mer liberal när det gäller synen på islam. Kramar, bullar och saft är inte medicinen, det måste nog det svenska samhället och våra politiker börja inse innan det är för sent.
    PS: Skönt att ha dig tillbaka som kommentator, välkommen.

    Gilla

  • Jag brukar försöka vara så förlåtande jag kan, jag brukar dessutom försöka fjärma mig från allt vad SD står för. Allt för att inte bli nedsmetad, men i det här fallet gör jag ett undantag. Jag kan inte se hur man ska kunna försvara den vidriga människosyn dessa krafter står för, jag förstår inte heller hur man kan vara så naiv att man bjuder in personer som Yvonne Ridley eller Salah Sultan. Det är som om vissa krafter i vårt samhälle har drabbats av den där ”Pathological Altruism” och måste ha vår hjälp för att inse vad det är för krafter de spelar med här. Att de i reportaget nämnda fyra partierna v, mp, s, och m just nu gör sitt bästa för att doppa huvudet under sanden och låtsas som ingenting kommer inte heller att hjälpa. Det är istället så att dessa partier är i stort behov av hjälp för att bli av med dessa patologiska.

   Gilla

   • Jo, det är en balansgång, allt som har med SD att göra. Dvs all svensk politik numera …

    (Tyckte inte jag varit borta så länge. Lätt att glömma att det inte syns när man är inne och läser varje dag. 🙂 Tack själv. )

    Gilla

   • Beröringsskräcken är total och tävlan i att fjärma sig får allt mer bisarra inslag. Det är som om alla tävlar i att vara bäst i den grenen men den andra grenen som kallas ”egen politik” den lyser med sin frånvaro.

    Gilla

 4. Teodorescu skrev häromdagen i GP om Moderaternas problem (SD) och ”ett modernt samhälle med mindre homogenitet”. Tror personligen att oförmågan hos vissa att hitta lösningar – när saft, bullar och kramar inte hjälper – beror på att de tror att samhället egentligen är homogent och att alla innerst inne has ”samma kultur” och ”vill väl”.

  Gilla

 5. Du skriver ” I Sverige väntar vi alltså på den dagen då mer återhållsamma muslimer ska få ta över och tillåtas att ta plats.”
  Vi är nog många svenskar som önskar det, men som samtidigt inser att det är en from önskan som aldrig blir verklighet.
  Hela din utmärkta artikel visar på varför. Ledande svenska politiker och det stora svenska välfärdsindustriella komplexet (uttrycket lånat av den utmärkte skribenten Patrik Engellau) stödjer demokratins motkrafter. De få som vågar opponera sig tystas effektivt med diverse fula tillmälen eller klappas nedlåtande på huvudet.
  Många som har vågat yttra sig är barn till relativt sekulära kurder, iranier osv som kom hit för 20-25 år sedan på flykt undan mullorna i Iran.
  Idag anländer stora mängder muslimer som har levt i strängt religiösa samhällen och som kommer att fortsätta göra det i Sverige också, eftersom våra styrande politiker tycker att det är helt okej.
  Allt i den heliga kulturrelativismens namn.

  Min största foliehatt till Manijeh Mehdiyar.

  Min största beundran till Hanna Gadban, Zeliha Dagli och Mona Walter för deras stora mod och starka integritet. Något som så många fega politiker och journalister helt saknar.

  Gilla

  • Tack Karin! Jo, det är nog fromma förhoppningar men jag ville inte skriva så för att inte bli en alltför stor dysterkvist. Det är tyvärr så att just nu är den förtryckande sidan den som har vinden i ryggen och den som har initiativet, mycket beroende på att mp sitter med i regeringen och det är ju det enda partiet tillsammans med v som applåderar så fort någon säger ”Sharia” men buar när ord som ”islamofobi” nämns. I deras värld är ju för övrigt det sista ordet allt som motsäger deras egen tro på området. Det mest avskyvärda som någonsin har gjorts i modern svensk politik är nog när Manijeh Mehdiyar skrev sin hatiska artikel och när Rossana Dinamarca tillsammans med Ali Bati hoppade på Zeliha Dagli och Amineh Kakabaveh simultant. Håller med dig, dessa två och Hanna Gadban är några med högresta ryggar som borde få mer än en ryggdunk. Nu ser agendan annorlunda ut men fortfarande är de tre mina stora moraliska favoriter. Heder åt er tre!

   Gilla

   • Jag ser naturligtvis alla de antisekulära personer du tar upp i din artikel som mina och mitt samhälles motståndare. Att jag gav just Mehdiyar (borde också ha varit Abdullahi) en särskilt stor hatt, beror på vad de anser är orsaken – det allomfattande patriarkala förtrycket. Alltså – i princip är den vite mannen orsaken till det religiösa förtrycket i förorten.
    Som gammal vänstermänniska ser jag med särskilt stor sorg på den totala kursändringen inom vänstern. Men kanske är det inte konstigt – man har bytt en religion – kommunismen – mot en annan.
    Idag finns det många krafter som driver på för islams utbredning i Sverige.
    Allra ivrigast ser jag det i den socialdemokratiska gruppen ”Tro och solidaritet”, men även Svenska kyrkan fördrar idag muslimer, eftersom de är mer religiösa än vi sekulära svenskar.
    Att just miljöpartiet verkar hysa många antidemokratiska och islamistvänliga medlemmar och sympatisörer, förvånar mig inte. Det partiet drar till sig de mest totalitära människorna och de som tänker mest irrationellt.

    Gilla

   • Alltid denne vite medelålders man. Jag tycker dessutom den typen av retorik ger otäcka minnen, allt man behöver göra är att byta ut ordet man mot ”jude” och du har 30-talets Tyskland klart framför ögonen. Också ordet ”vit” kan bytas ut mot ”världsherravälde” och du har återigen judarna och den påstådda världskonspirationen som också de härrör från samma tid och samma retorik. Jag ser med andra ord både feminister och svensk vänster som vår tids nazister så länge man svänger sig med detta språkbruk. Mehdiyar och Abdullahi är bara symptomen på samma sorts tänkande och samma typ av retorik. Alltid någon annans fel, alltid den vite mannen och Europeisk liberalt tänkande. Aldrig däremot de förtryckande mörkerkrafterna som Zaliha Dagli och Amineh Kakabaveh talar om. När man dessutom har både mp och v i ryggen i den kampen mot två isolerade debattörer är det kört redan innan det har börjat. Men det är dags att ändra på de styrkeförhållandet genom att uppmärksamma deras agerande.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s