Det Mest Smaklösa

Lek med tanken, om jag hade skrivit följande text vad hade reaktionen blivit då?

”Jag är mansaksman, jag hatar det matriarkatet i samhället vi lever i och jag hatar kvinnors sätt. Vilka är det som upprätthåller matriarkatet? Jo, kvinnor i grupp. ”Kvinnohat” (aka ett hat mot matriarkatet och kvinnokulturen om det gör er nöjda) är en rätt så naturligt reaktion på allt manshat jag möter. Och ja, många hatar mig just på grund av det jag säger utifrån ett manligt perspektiv.”

Skulle du känna dig provocerad, förbannad eller kränkt? OM svaret blir ”ja” förstår du vad vi män utsätts för idag. Läs Zara Larssons blogginlägg som är en exakt kopia av min text med några ord utbytta. Det är med andra ord inte mina utan Zara Larssons, men med vissa ord utbytta. Fortfarande som sagt otroligt provocerande ord och det är med äckel jag konstaterar att en bortskämd flickspoling är upphovsmakaren. När man dessutom lägger till att hon är en halvt framgångsrik artist känns hennes problem som gnäll för döva öron.

IlskaKänner du dig ibland sån här när du öppnar en svensk tidning? Välkommen, nu vet du hur medelålders vita män känner sig varje dag! Foto: ”Emo boy 03 in rage” av José Serrano Wikimedia

Det blir än värre när dyngan hon åstadkommer på sitt pubertala sätt plockas upp av en feminist som Katarina Wennstam enbart för att skapa ett martyrskap och knipa några hjärtepoäng. Hennes senaste krönika i SVD är något av det mest otäcka som hittills har publicerats.

Det börjar med Golgata-vandringen, formuleringar som ”fullfjädrad artist och feminist” syftar till att lyfta fram ett föredöme. Problemet är dock att Zara Larsson är vare sig en ”fullfjädrad artist” eller ett föredöme. Hon är istället en dålig Rihanna-kopia som bär med sig usla låtar i varje fall om jag ska uttala mig. Att hon är en bortskämd ung dam som har mage att beklaga sig över något som inte finns vilket hon gjorde som start på bråket har ju inte heller med saken att göra enligt Katarina.

Genustänket Zara eftersökte där allt ska vara 50/50, artikel i Expressen Nöje om saken, är ju något som skulle döda festivalerna med halv- eller heldåliga artister. Tyvärr finns inte tillräckligt bra kvinnliga artister alltid, kom igen när det är bättre och det gäller också Zara Larsson.

DSC_0114_01_TextGenrens artiklar inleds alltid med att beskriva sitt egna eller gruppens martyrskap. I så målande detaljer som möjligt ska man påta sig offerkoftan Foto: Eget

Tillbaka till Katarina som ju var i full färd med att beskriva något för att kunna höja något till skyarna och utmåla alla andra som idioter. Hon kommer så småningom efter alla positiva upphöjningar som inte är motiverade fram till själva korsfästelsen.

”I en bransch som har lagt munkavle på otaliga vokalisters politiska röster genom åren, är Zara Larsson både bångstyrig och modig. Men förstås inte utan känslor. Att hatas med sådan frenesi kan inte lämna någon oberörd.”

I en bransch som lagt munkavle på otaliga vokalisters politiska röster genom åren? Jag förmodar att det är därför både Kajsa Grytt och Alexander Bard har kunnat ge sig in i debatten i Sydsvenskan och i Samtiden. Det är också ganska tragiskt att behöva läsa hur kritik plötsligt kallas ”hat” bara det är ”rätt sida” som blir utsatt för detta. Om män blir utsatta för hat heter det ”kritik” eller ”normkritik”, om en ytlig artist som Zara Larsson får smaka samma medicin heter det ”hat”. Konstig distinktion det där. Bloggen Genusdebatten har skrivit mer om de konstiga skillnaderna i debatten.

HatVem hatet kommer från spelar ingen roll, hat är hat. Det har blivit dags att börja tala om feministernas okvädesord lika mycket som andras. Foto: Wikimedia Ben Slow

I vanlig ordning när feminister som Wennstam är i farten blir det värre, mycket värre. Lyssna på följande citat:

”Alice Bah Kuhnke är också demokratiminister, och det är just så frågan om hoten mot Zara Larsson måste ses. Det är en attack på hela demokratin att en ung kvinna som uttrycker sina åsikter ska tystas.”………..

”Demokratiminister Bah Kuhnke borde använda vreden och kamplusten mot den rättsapparat som är helt oförmögen att stoppa hatet och hoten.”

En tolkning av texten är att nu ska kritik av feminismen förbjudas. OM denna tolkning är riktig förordar alltså Wennstam inskränkandet av åsikter med motiveringen att andras demokratiska rättigheter är viktigare. Det är nu i varje fall jag får otäcka associationer. Det här för onekligen tankarna till totalitära samhällen där sådana självklarheter som rätten att uttrycka kritik är satt på undantag eller helt enkelt förbjuden.

FörbjudenVissa förbud är logiska, andra inte. När de inte är det och dessutom förtryckande är vi ute på tunn is, ett faktum feminister som Katarina Wennstam är mest hela tiden Foto: ”Forbiddenplanetposter” av Copyrighted by Loew’s International. Artists(s) Wikimedia

Kom ihåg att det inte var så länge sedan detta förslag väcktes och försöktes lobbas in i Nordiska Rådet av bl a Mattias Gardell och Maria Sveland. Läs om förslaget här från NRK i dess norska form. I pressen har det talats tyst om de bådas inblandning, men här ett inlägg från bloggen  Kimhza Bremers Bodega. Det gäller väl att ha vänner på rätt positioner för att kunna hålla en så stor nyhet borta från löpsedlarna, något de båda har. Också bloggen Politivism har skrivit om saken i följande inlägg.

Tillbaka till Wennstams artikel igen. Till sist tar man till trumfkortet, det där man verkligen kan utmåla den egna åsikten och den egna rörelsen eller en person som offret i sammanhanget. Genom att plocka fram de troligen fåtal galningar som korkat nog har uttalat sig på följande sätt, kan man dra på sig offerkoftan:

”När vanliga snubbar skriver på nätet att de önskar att Zara Larsson får ett skott i pannan eller slutar i en svart sopsäck är det omöjligt att inte tänka på den andra sjuttonåriga tjej som har varit på alla löpsedlar i sommar. Lisa Holm, som ändade sitt liv som en del (män) anser att Zara Larsson förtjänar. För det är just vad de skriver till och om Zara Larsson. Dö, för att du är feminist”

BegravningAtt önska någon döden som ett argument i debatten är inte bara smaklöst, det är kriminellt också. Provokationerna från dagens feminister är dock inte så mycket bättre, de båda sidorna är samma andas barn Foto: ”Antonio Canova Cenotaph of Archduchess Maria Christina Augustinerkirche (Wien) Wikimedia

OM någon har uttalat dessa åsikter förtjänar de inte ens mitt förakt, än mindre mina sympatier. De bör helst inte uttala sig alls så blir alla inklusive Wennstam lite lyckligare. Detta ger dock inte Wennstam rätt i sak, hennes hat mot män är lika illa men mer sofistikerat. Men det mest smaklösa med det senare citatet är Lisa Holm. Det var ju hon som tidigare i våras mördades efter vad som rubriceras som rånmord.

Det hela var flera gruppers mest våta dröm. Feminister därför att de nu försökte visa på det sexualiserade våldet trots att det inte fanns och rasister kunde argumentera att det var ju två personer från Litauen som låg bakom. Vad feministerna glömde var att de båda skyddades av en kvinna som också suttit anhållen. Rasisterna förbisåg det faktumet att alla är inte lika vare sig man är invandrare eller inte.

AmphicarFör flera grupper blev fallet Lisa Holm den ultimata våta drömmen. Det bevisade ju en tes men hon själv hade ingen som helst talan i någon av fallen vilket gjorde den debatten smaklös Foto: Wikipedia

Katarina Wennstam gör här något så smaklöst som att dra in en död person i ett sammanhang för att utnyttja denna för egna syften. Hon försöker göra en poäng med hjälp av någon som inte ens kan ha en åsikt, än mindre uttala sig eller ha känslor om tilltaget. Hon kanske inte ens skulle ställt upp om Katarina och hennes orakade armhåle-feminister hade tillfrågat henne, men det kommer vi aldrig att få reda på.

Detta är andra gången på kort tid SVD visar sig vara en avantgarde-tidskrift på den feministiska planhalvan. För liten tid sedan publicerade Sara-Märta Höglund sin artikel och nu plockar alltså Katarina Wennstam upp stafettpinnen. Båda har slagit in på samma briljanta spår och har samma dumdryga slutsatser. Allt beror på patriarkatet, detta är det yttersta beviset på att män kväser kvinnor osv. Det kan aldrig, jag upprepar aldrig bero på att Zara Larsson har hoppat i galen tunna. Man kan också fråga sig om detta är inledningen på slutet också för SVD, utvecklingen är kusligt lik den som drabbade DN för några år sedan. Kanske håller SVD också dom på att bli de mest smaklösa.

Plan 9 From Outer SpaceDagens feministisk debatt är som en lång oändligt plågsam skräckfilm. Dumheterna staplas på varandra och den fria fantasin får fritt utlopp i varje artikel Foto: PlanNine Nine From Outer Space Wikipedia

Löjesguiden nominerar idag SVD till priset ”Foliehatt of the Year”. Motiveringen lyder: ”Så har er resa ner i det feministiska träsket så inletts. Med ljugtomtar och medvetna missuppfattningar kan man komma långt på propagandans område. Aldrig tidigare har en hel yrkeskår så tydligt visat att man inte längre är kapabla att hantera sanningar då den tycks föredra lögnen. I den kampen står snart sagt alla svenska tidningar handfallna. SVD är med formidabla krafter som Katarina Wennstam och Sara-Märta Höglund värdiga mottagare av priset. RIP Svensk journalistik, den lyckades åter ta ett jättekliv ner i det latrindike som håller på att bli objektivitetens grav.”

2 tankar på “Det Mest Smaklösa

  1. Det var första gången jag såg något om våldtäkt i samband med sommarens Kinnekulle-mord. Var har du den uppgiften ifrån? Flickan och mordet på henne har ju förekommit rikligt i media, och jag kan inte hitta några uppgifter om att det skulle ha förekommit några sexuella övergrepp. Det närmaste på den vägen är att kriminologerna Leif GW Persson och Jerzy Sarnecki spekulerat i det som möjligt motiv, men ingen av dem har mig veterligt varit inkopplade på fallet och de har vad jag förstår bara uttalat sig i generella ordalag utgående från vad man ”kan förvänta sig” i ett sådant här fall.
    Hade mordet verkligen varit sexrelaterat tror jag det fortfarande hade valsat runt i media, för inte sjutton skulle man lägga locket på om det utav några hänsynstagande, tvärtom, det hade utnyttjats till max och man hade skrikit efter skärpt sexuallagstiftning och om att lära män att inte våldta osv. osv. ad nauseum.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s