Vår Förvirrande Regering

Åsa Romson är tyvärr vår vice statsminister. Det är illa med tanke på den fullständiga djupdykning i dumheter hon har gjort. På mindre än ett år har hon lyckats kalla Sveriges män för miljöbovar och gett uttryck för fördomar och generaliseringar, klipp nedan. Partiet har varit invecklade i skandal efter skandal där främst hon personligen har varit grundorsaken. Också kollegan Gustav Fridolin har varit i blåsväder, vem kan glömma historien om partisekreteraren som blev fick sparken, mer om den historien på bloggen Fnordspotting.

Hon har jämfört det som händer på Medelhavet med det som hände i koncentrationslägret Auschwitz, artikel om det i SVD. Hon har dessutom som ansvarig miljöminister begått flera miljöbrott, artiklar om dessa i Expressen och om utsläppet av gråvatten kan man läsa om i SVD. Affären med den förbjudna bottenfärgen blev inte så mycket bättre av att hon försökte urskulda sig med ett kryphål hon trodde sig hittat. Detta underkändes dock av Transportstyrelsens ansvarige jurist, artikel i Expressen.

Grodorna har med andra ord hoppat rätt ordentligt. Kanske så ordentligt att de har hoppat i galen tunna mer än en gång. Nu seglar nästa bråk upp och det är ett delikat sådant eftersom tonen den här gången är hård inom det partiet som anser sig ofördelaktigt behandlat nämligen mp. Förhoppningen i varje fall från mig är att det skulle kunna leda till en regeringskris.

Sjunkande FartygRegeringen är som ett havererat fartyg. Ett av partierna i den ägnar sig åt bjäbbande om formaliteter och att visa upp politik de inte har Foto: Wikimedia

Åsa Romson är ju som sagt vice statsminister men nu när Stefan Löfven lagts in på sjukhus visar det sig att hon inte per automatik kan leda regeringen. Det ska istället andra statsråd göra, allt enligt den överenskommelse man gjorde mellan regeringspartierna strax efter valet. Flera riksdagsledamöter för mp har reagerat negativt och känner sig lurade. Jabar Amin blev talesman för ilskan, så här lät han i lördagens rapport-sändning.

Vad Amin inte fattade, och vilken miljöpartist förstår någonting över huvud taget, var att miljöpartiet själva har gått med på konstruktionen i de regeringsförhandlingar de har hållit med Stefan Löfven. Han fattade inte heller att genom att sätta fokus på frågan har han nu dragit till sig intresset för den konstitutionella granskning som kan bli nästa steg. Det är nämligen så att frågor har väckts om grundlagen har följts eller inte. Mer om den debatten i SVD.

JorbävningKatastroffilmer från Hollywood kommer inte upp i samma styrka på richterskalan som miljöpartiet. De spelar helt enkelt i en helt egen liga Foto: ”Earthquake movie” by Source. Licensed under Fair use via Wikipedia – https://en.wikipedia.org/wiki/File:Earthquake_movie.jpg#/media/File:Earthquake_movie.jpg

Med tanke på vilken katastrofzon Åsa Romson hittills har varit, borde hon nog inte ens ha en ministerpost. När man tittar på konsekvenserna av alla dumheter som har skuttat ur munnen under det här året är det nog tur att vi slipper en ny kavalkad av pinsamheter. Kanske är det också så att miljöpartiet och deras politik helt enkelt inte är moget att ens ingå i svenskt politiskt liv, det är vad ett år med katastrofpartiet har lärt oss. Kom ihåg att man dessutom har hjälpredan Gustav Fridolin vars förmåga att slå blå dunster i folkets ögon också har varit monumental. Se intervjun som för en gångs skull granskade de fagra löftena från partiet.

Löjesguiden nominerar idag miljöpartiet till priset ”Foliehatt of the Year”. Motiveringen lyder: ”Ingen inom svensk politik kan ta sig själv på så stort allvar men ingen har heller så lite att backa upp bilden med. Er politik är många gånger orealistisk och saknar verklighets-förankring. Men era representanter är också något av det mest pinsamma det här landet kan visa upp. Ni har en partiledare som skapar grodor per parti och minut och ni har en till hittills inte har producerat annat än tomma löften, Youtube-klipp och ännu mer tomma löften som han dessutom tror på. Det är kanske dags att inse att ni får vara glada över att ens sitta i regeringen. Bara den biten borde faktiskt förvägras er med tanke på hur illa era hittillsvarande beslut har sett ut.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s