Den jönsiga Jonna och mogulen Metro

Varning! För att inte generera klick åt tvivelaktiga publikationer, är detta inläggs länkar för första gången försett med unvis.it-funktion. En funktion som i förekommande fall också i framtiden kommer att användas av mig av. Jag känner att jag inte vill skänka dessa uppmärksamheten eller klicken. Resultatet av ditt  letande kan se annorlunda ut än originalet och beror alltså på detta. De enda länkarna utan denna funktion är den märkt ”Fnordspotting” och ”Fnurra”.

Jonna har läst genusvetenskap på Södertörns genusteoriskola. Där har hon lärt sig om allehanda maktstrukturer och intersektionella analyser. Kanske har också fem poäng vithetsstudier har ingått så att hon vet vem hon ska skylla på. Zara Larsson kommer nog snart att bli gästföreläsare på den kursen och också på den i feminism. För på Södertörn är man så fri i tanken, det har inte minst sagt Jonna  visat. Den artikel jag retar upp mig på är naturligtvis följande i Metro fredag av Jonna Håkansson.

MordorHär i trakterna av orten ”Mordor” ligger Södertörns Högskola där personer som Jonna har fått sina trollkunskaper från. Foto: Wiki

I artikeln jämför Jonna köttätande med rasism – snygg pk-poäng där Jonna. Att på det sättet kombinera två galenskaper till en ny, måste ge massor av bruna poänger i dina kretsar. Hennes resonemang går ut på att resonemang kring slakt och djurs status där vi är ”bättre” i våra egna ögon än andra som arabisk kultur med dess halalslakt, eller kinesisk med dess ätande av hundar. Det sista påståendet görs av henne trots att det bara är i en väldigt liten del av Kina man faktiskt äter hund. Se där se där, en generalisering minsann.

Fast det är här allt börjar gå fel för både Jonna och Metro. En del antropologer menar t ex att uppdelningen i ”vi” och ”dom” inte är en övervägd tanke. Istället skulle det vara ett resultat av vår evolutionära utveckling där vi för överlevnadens skull misstror främlingen. Denna skulle ju eventuellt kunna vara farlig. Med det resonemanget i minne faller Jonnas teser om den vita rasen som rasist. Det här resonemanget finns nämligen i varje kultur och hos varje människa. Rasism finns i varje människa som vill misstro en annan, också i dina kretsar finns detta Jonna.

Skipper MixHär kan vi se hur den tydligt vite mannen på påsen förtrycker innehållet i den som vi kan se i detalj till höger. Vad ska bli nästa steg för Jonna och hennes gelikar? Ska fotvårtor stämplas som rasistiska? De vita fotvårtorna är extra pompösa och breder ut sig på ett otillbörligt sätt. Foto: Themirror

Det svenska tycks vidare vara ett rött skynke för Jonna. I synnerhet svenskt och kött tycks vara en ytterst farlig kombination i hennes ögon. För så fort vi vita rasister får chansen är det ju det svenska, eller för den delen det franska eller vad nu köttet och vi kommer från, vi vill framhäva. ”Svenskt kött är bättre än annat kött” tycks vi hela tiden tänka och säga.

Återigen är hennes resonemang dock rena rappakaljan. Som djurrättsaktivist borde hon vara överlycklig över att vi väljer svenskt kött framför t ex Brasilianskt. Där skövlas först regnskog för att ge utrymme på de farmer där Rosa och hennes medkossor ska växa upp. Sen hugger man ner än mer för att odla den gröda som ska göda upp hen. När de väl ska slaktas föser man in flera hundra djur åt gången där chansen för stress och lidande är rätt uppenbar.

RegnskogVad är det Jonna vill egentligen? Köttätandet lär inte upphöra bara för att hon kopplar det  till ”rasism”. Dessutom är svenskproducerat betydligt bättre än det här. Bilden föreställer röjning av regnskog i Brasilien för att göra marken till betesmark Foto: WWF

Det är med andra ord ingen dans på rosor som väntar Rosa i Brasilien. Hon åsamkar dessutom under sin livstid mer skada på ekologin på mer än ett sätt. Hela transport-apparaten som ska frakta hit hennes kadaver, släpper ju ut skadliga ämnen i luften som kallas koldioxid. Den vill nog Jonna inte ha där för de leder nämligen till den så fruktade klimatförändringen som hennes generation alltid hänvisar till i miljösammanhang. På Goforwood kan Jonna och andra veganer lära sig mer om hur mycket sämre det är med Brasilianskt kött, än det är med svenskt.

Det kan alltså vara helt andra överväganden som ligger bakom valet av svenskt kött än den rasism som Jonna yrar om. Till sist faller allt som det torn byggt av strå hela hennes tankebygge är med följande citat:

Att göra en kost som bygger på animaliska produkter [Läs: Kött – min anmärkning] till norm är att göra den vita västerländska mannens kost till norm”.

Säg mig Jonna, är inte det där en smula rasistiskt? Din tes och ditt påstående vilar ju på samma grund som just rasism nämligen generaliseringens. För hennes upplysning finns män som är vegetarianer, kvinnor som äter kött, afrikaner som gör både och samt araber som också de äter lite av varje. För att inte tala om cirka sju miljarder människor till minus de som valt att bli som Jonna alltså veganer. Så varför peka ut en enda grupp? Det är ju som att säga att alla afrikaner är…..och sen ett påstående som inte är sant. Det är helt enkelt fördomsfullt och förenklande i sin problemformulering.

EkvationerEn problemformulering bör innehålla någon slags vetenskaplighet. Jonna däremot gör ett påstående och en koppling mellan två helt skilda saker utan att kunna belägga deras riktighet. Foto: Wikipedia

Sen har vi tidningen Metro. I all sin dumhet är den ändå rätt konsekvent. Den ligger ju hela tiden i spetsen för det pk-tänkande som inte bara har bildat norm i vår tid, utan nu också får alla med dessa åsikter att marschera. För övrigt samma stöveltrampsljud vi känner igen från en annan tid inom en annan ideologi. Det är väl i marschens mysterium  den mediala hemligheten döljer sig. För ju fler som nickar instämmande, ju fler klick och on-line läsande kunder genererar man. Ett faktum som i sin tur ger annonser.

Om det där resonemanget är riktigt, är det med andra ord ett ovanligt cyniskt spel Metro håller på med. Metro är ju tidningen som lyckats prestera artikeln av hataren Rickard Söderberg, nya sensationella fakta av icke-historikern tillika regeringens ”expert” Henrik Arnstad osv. Vad som är än värre är att man antingen omedvetet eller medvetet, vad vet jag, gör sig till marknadsförare åt de härförare som bara vill framhäva sin egna person. Jo, det är precis det som det handlar om – att marknadsföra sig själv.

Birgit Nilssons DödUppenbarligen behöver tidningarna marknadsföra sig med nya och annorlunda metoder. Frågan är om detta ska innefatta ren dumhet och mobbning Foto: Tradera

Exemplet Rickard Söderberg slutade t ex med prisutdelning och därmed än fler jobb som Metro kan berätta om. Vad sägs om Arnstads feta lön för våra skattepengar när han fick jobb av regeringen Löfven som ”expert” på fascism? Vad Fnordspotting tyckte om den saken och statsministerns korkade uttalande att Norges regering både var rasistisk och anhängare av Breivik, vilket han gjorde med hänvisning till Arnstad, kan du läsa om här.

Den goda Jonnas tankevurpor är månghövdade. Nästa ur artikeln handlar om de val man gör i livet. Hon har ju själv valt att bli vegan, ett medvetet val (?) som hon har gjort av egen fri vilja (?????). Jag försöker respekterar hennes beslut, men ger hon mig samma respekt? Enligt hennes sätt att se det är jag därför att jag är vit, en person som generaliserar i termerna ”vi” och ”dom” både vad gäller mitt köttätande och mina känslor inför invandraren. Jag kan inte med bästa vilja i världen kalla det respekt och därför respekterar jag inte heller Jonna eller hennes åsikter. Man måste nämligen visa respekt för att få samma behandling tillbaka.

HydraDen här typen av debatter som förs av Jonna med fler, är som hydror. Där ett huvud huggs av, växer fem nya fram. Foto: ”Antonio del Pollaiolo – Ercole e l’Idra e Ercole e Anteo – Google Art Project” by Antonio del Pollaiolo – Wikimedia

Likadant med Metro. Ger man mig skit för att jag är vit medelålders man samt som i detta exemplet dessutom något så avskyvärt som köttätare, och därmed generaliserar är man inte värda att få kalla sig nyhetsförmedlare. En sån institution som Metro är snarare en proktologi-avdelning med rätten att rota runt i det man kan hitta upp i väl valda håligheter på en sån inrättning. Metro har helt enkelt förvandlats från något man så gärna vill kalla journalistik, till något som i själva verket är en dödgrävar-variant av ämnesområdet.

Så ska vi göra en gissning? Tror någon att Jonna Håkansson INTE kommer att få en raketkarriär efter den senaste artikeln? Min gissning är att hon kommer att bli nästa superstjärna i ett land som helt har förlorat förståndet. De få med något vett kvar är snart lättare att räkna än fåren är för den kroniskt sömnsjuke. I själva verket har galenskapen upphöjts till norm och det normala till något förkastligt. Så illa är det ställt och den här artikeln är bara en indikator av många på hur mycket åt fanders det har gått.

RaketEn inte alltför vild gissning är att Jonnas karriär nu kommer att få en raketstart efter det senaste rekordet i rappakalja Foto: Wikipedia

Löjesguiden nominerar idag Metro och Jonna Håkansson till priset ”Foliehatt of the Year”. Motiveringen för Metro lyder: ”Med stor konsekvens och målmedvetenhet arbetar ni in ert varumärke som en röst för hatet. Väl maskerat som ”kärlek” och ”förståelse” lurar inte mig i varje fall, ni är vad ni är. Listan av dem som har fått personlig marknadsföring i en karriär byggd på missunnsamhetens och tankens inskränkande kan göras lång. Rickard Söderberg, Henrik Arnstad, Jonna Håkansson är bara namn i mängden. Ni har helt enkelt blivit språkröret för det hat och den inskränkthet som präglar dagens debattklimat, allt för att generera klick.”

Motiveringen för Jonna Håkansson lyder: ”Det gäller att slå mot rätt företeelser, det är ju en av de få saker man lär sig på Södertörns högskola och inom den genusvetenskap som du är en del av. Det fina och goda hatet som du gör dig till taleskvinna för i och med artikeln, är ju inte lika förkastligt som det Breiviks-anhängare som jag står för. Med denna intalade tanke har du och dina medsystrar och medbröder friskrivit er från allt ansvar för de egna handlingarna. Det gör den dock inte mindre avskyvärd eftersom det är samma grundtanke som alla dogmatiska ideologier har använt sig av i årtionden. Kom ihåg en sak Jonna, Hitler var vegetarian inte köttätare. Bloggen Fnurra har också spunnit vidare på samma tråd, läs den Jonna.”

9 tankar på “Den jönsiga Jonna och mogulen Metro

 1. Undrar hur Jonna har tänkt sig att vi ska få fram gödning till hennes vegetariska livsstil…är hon förespråkare för konstgödsel eller har hon tänkt sig att ge sig ut i skogen och plocka älg-bajs….

  Gilla

  • Om jag får gissa och spekulera tror jag Jonna är en typisk storstadstjej som har vuxit upp i betong- och asfaltsmiljö. Säkert med någon typ av kontakt med eller med boende på Södermalm där alla är så arbetarklassiga och alternativa när de fikar på sina fitt-caféer och mumsar på sin Quinoa. Om man stavar ordet älg-bajs för dessa människor är det som att utläsa ortsnamnet ”Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch”, en ort som ligger i Wales (var annars). Jonna och de andra vet helt enkelt inte vad begreppet älg-bajs innebär, än mindre att det går att använda till att gödsla med. För den här typen av människor är det ungefär som att ”det bara finns, det bara poppar upp”. På Södra Törnssnårets skola för hjärntvätt och dumhetsstudier har Jonna och de andra dessutom fått lära sig teorier om makt och maktordning. Allt för att kunna rättfärdiga sitt egna felaktiga beteende med tankar och argument som ”vi slår ju underifrån och försvarar de svagare”. Hon har helt enkelt köpt hela paketet. Det vore dock rätt nyttigt för henne att lära sig mer om älg-bajs, det är trots allt en källa till betydligt större nytta än att säljas på burk till Tyska turister. Tack för kommentaren och välkommen med fler i framtiden.

   Gilla

 2. Jonna har väl bara, som många andra feministiska kvinnor, kommit på att det går att göra karriär i dagens Sverige genom att visa upp sitt hat för den vita mannen gärna i kombination med ”anti-rasism”. Att dom själva därmed är rasister är inte något dom begriper.

  Gilla

  • Huvudet på spiken Pelle! Det är exakt vad det handlar om. Ju fler pk-idiotier man trycker in i en enda artikel, desto fler ”godhetspoäng” har man lyckats tillskansa sig och det leder i sin tur till en karriär i godhetsrörelsen. Att Jonna är straffad för att ha släppt lös minkar på en minkfarm, en handling som brukar sluta med att minkarna som inte är vana vid frihet ligger döda på åkrar, fält och i diken, spelar ingen roll i sammanhanget. Snarare tvärtom, i de här kretsarna är hon hjälte och nu har hon krönt den karriären genom att klättra ett pinnhål upp. Hon har helt enkelt inlett en karriär. Mossiga Metro spelar med därför att det väcker uppmärksamhet och genererar klick vilket för deras del leder till annonsintäkter.

   Gilla

 3. Ett litet tips, det finns flera tjänster av typen unvis.it, fast deras syfte är väl inte uttryckligen att undvika generera klick, utan helt enkelt att bevara sidor.
  Jag brukar för det mesta använda archive.today för den behåller den ursprungliga formateringen och det finns ett bokmärke man kan lägga in i sin browser som man enkelt kan klicka på när man har en artikel öppnad för att den skall sparas i archive.today.
  En annan liknande tjänst är wayback machine, som ligger på adressen http://archive.org/web/, den har varit igång ganska länge, där kan man ofta hitta gamla artiklar som inte längre finns kvar på nätet (t.ex. gamla newsmill-artiklar)
  En tredje tjänst av samma typ är http://www.webcitation.org/, dess syfte är väl först och främst att vara en tjänst för forskare och liknande och göra det möjligt att spara referenser för sina arbeten. Webcitation brukar jag använda när jag länkar till pdf-dokument som officiella regelverk, avhandlingar och liknande, eftersom archive.today inte sparar pdf-dokument, men det gör webcitation.
  Tyvärr vet jag ingen tjänst som sparar videoinnehållet på sidor.
  Sen brukar jag lägga in vilken tjänst jag använt titel i koden, så det syns i det lilla fönstret som visar sig när man sätter cursorn över en länk, men innan man klickar på den, så till exempel om jag länkar till ”Detta är en korkad artikel” på dumheter24 så blir det <a href=”http:dumheter24/detta-r-en-korkad-artikel” titel=”archive.today: Detta är en korkad artikel – dumheter24″ target=”_blank” > Då behöver du inte tala om vilka som är direktlänkade och vilka som inte är det, för det meddelas innan man klickar.
  Testa.

  Gilla

  • Tack för alla tipsen Dolf! Det faller sig inte helt naturligt att använda alla de nya tjänster som dyker upp som svampar ur jorden för en gammal vit medelålders man som jag. Ett faktum som bara förstärker varför jag ska hatas antar jag, haha. Jag ska definitivt lägga dessa på minnet och rent av använda dem. Att som jag tidigare har gjort, bara länka till ”tvivelaktiga” publikationer har varit lite kontraproduktivt, man ska helst kanske inte skänka media som Metro mer uppmärksamhet än de förtjänar vilket i mina ögon är noll. Tack som sagt, det kommer att bli användbart.

   Gilla

 4. Tack för unvisit-funktionen, nu kommer jag att läsa fler länkar på din blogg.
  Jonna är ett förfärligt symtom på att vi har en totalitär tankelikriktande genusutbildning.
  Jag blir mörkrädd när jag läser deras kurslitteraturlistor och skrämd när jag tänker på vad denna utbildning för med sig både för enskilda individer som Jonna och för samhället i det stora hela.
  Mina associationsbanor går till Nordkorea.

  Gilla

  • Onekligen så Karin! Och det är inte utan att man kan höra stöveltrampet som likt ett eko minner om en svunnen tid med första maj på Röda Torget eller massmöten i Pyongyang. Jonna själv är en minst lika otäck individ som har fattat det här med likriktning till fullo. Djurrättsaktivist – jo den sitter bra, vegan – självklart, genusvetare – som om det vore en vetenskap, om ens ett ämne värt att undervisa i. Självklart så för att fullfölja en redan inledd bana. Deras kurslistor har jag aldrig haft nöjet, eller ska vi kalla det skräcken, att läsa men jag tror du är inne på något stort där. Jag kan se det framför mig. Marxister, marxister och åter några marxister samt några anarka feminister för att nämna några. Rolig, underhållande, upplysande och ack så utarmande för intellektet. Fri tanke? Ha, jag skrattar så tårarna trillar. Människor som Jonna vet inte vad ordet betyder!

   Till unvis.it-funktionen så. Jo, det har varit en gnagande missnöjesyttring hos mig en längre tid. Sitta och rapportera om dessa förfärligheter samtidigt som jag skänker klick åt skiten fungerar liksom inte. Jag ska inte påstå att jag är mer än en normalanvändare av datorer så något stjärnskott är jag inte men nu fick jag till sist till det. Det har med andra ord varit en klåda som jag till sist har börjat kunna klia. Jag ska försöka märka de länkar som är unvis.it-länkade eftersom jag inte tänker göra alla till detta. En del media är värd våra klick och kan till och med behöva den uppmuntran, andra däremot är så djupt avskyvärda att Sodom och Gomorra framstår som ett gudfruktigt ställe. Metro är ett exempel på detta, inte ett enda klick till via länkar, de är helt enkelt inte värda detta. Likadant den så kallade nyhetssajten Nyheter 24 vars fantasifullheter förklädda till nyheter är så graverande och iögonfallande att man måste gnugga sig ordentligt i ögonvrån. Ibland får man till och med fantomsmärtor i gula fläcken när man läser den publikationen.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s