Förtryckt av en plåsterlapp!

Äntligen har sommaren kommit till det här landet också. Det finns anledning att glädjas. Svamp och bär i skogen, möjligheten att bada, vara ute utan att bli vattenskadad och så vidare. Så finns det dom som aldrig kan vara nöjda, som aldrig kan vara glada utan ser konspirationer och fel i snart sagt allting. Att de orkar utan att få ångestattacker är ett under.

Den senaste i raden av dessa människor är aktivisten Steffi Alouch som så gärna vill se rasism i allting. Hennes påstående är häpnadsväckande, hudfärgade plåster är beigefärgade och därför inte anpassade för människor med en annan färgton på huden. Bloggen WTF Toklandet har också skrivit ett inlägg om saken, här hittar du länken. Det skulle därmed i bästa fall vara en dålig anpassning till verkligheten, i sämsta en subtil form av rasism. Artikeln där tesen läggs fram hittar du på Unvisit SVT.

PlåsterHär ses det rasistiska plåstret förtrycka den lila och därmed färgade bakgrunden. Skam på alla dem som hittills förbisett denna sensationella nyhet Foto: Wikipedia

Själv tar jag mig för pannan, dårskapen tycks vara utan slut. Snart är väl blodpudding rasistisk. Jag menar den är ju svart och gjord på blod. Det skulle ju med den logiken kunna tolkas som om tillverkarna av blodpudding vill se de färgades blod. Det är väl bara en tidsfråga innan alla tillverkarna måste färga blodpuddingen röd eller grön med karamellfärg för att Steffi och likatänkande ska bli nöjda.

Steffi har inte ens tänkt på den mer positiva aspekten, gnällspikar lyckas sällan med att tänka positiva tankar, att hon skulle kunna starta tillverkning av färgade plåster eller importera sådana för att sälja via affärer. Hon skulle kunna sitta på en guldgruva men i vanlig ordning väljer ”aktivisterna” att vara mer dystra än Ior. Jag undrar fortfarande hur de orkar utan att kedjeknapra Prozac.

SkrietUngefär så här ser vi de övriga ut inför alla dessa nya rön som framkommer så fort godhetsapostlarna är i farten. Det värsta är att med deras mörka livssyn lär också de se ut så här snart Foto: Wikimedia

Men det är rätt typiskt ändå, det är ju det som hela paketet medför. Indoktrineras man i tron att allt är rasism, allt är fel och att allt måste ändras måste man ha en rätt nattsvart livssyn. När man väl sjunkit tillräckligt långt ner i det träsket finns ingen återvändo, man blir en Ior om än värre. Man blir också en människa utan förmågan att se andra möjligheter som att Steffi nu hade kunnat startat eget. Hela synsättet dömer, som jag ser det, med andra ord människor generellt till missade chanser och än mer utanförskap.

Där Steffi kunde ha gjort en insats och blivit rik på kuppen, får hon nu nöja sig med att  sitta bredvid, vara förbannad och se andra som Sveriges största tillverkare sno idén. Det är vad som blir resultatet av den syn hon ger uttryck för. Där gick den båten, när ska också godhetsrörelsen inse att det de gör är kontraproduktivt?

John KerryDags att vinka adjö till den verklighet vi andra lever i och till de möjligheter att istället för alla dessa fel hitta något som är mer uppbyggligt som ett riktigt jobb Foto: Wikimedia

Fast saken är nog den att godhetsrörelsen blir rika på ett annat sätt, det som handlar om hyckleriet som dom är så duktiga på. För genom uttalandet lär väl nu Steffi bli en snackis och få hur mycket medial uppmärksamhet som helst. Intervjuer, uttalanden, än mer intervjuer och snart är karriären igångsatt. I slutänden hägrar jobb både på SVT eller Metro och lägenhet på PK-malm. För med åsikter som dessa släpps man snart in i finrummen. Förutom detta ska vi inte tala om alla klappar på axeln som twitteradeln kommer att utdela.

Det vi ser är helt enkelt ett sätt att göra karriär och det gör det hela än mer cyniskt. Först luras människor in i en syn som inte stämmer med verkligheten. Den säger nämligen att annorlunda plåsterfärger hittills inte har efterfrågats. Sen blir de blåsta när en självutnämnd Messias stiger fram i vad som kan vara för egen vinnings skull (?) genom att denna identifierar en fråga, en möjlighet och sen profiterar på den för att skaffa godhetspoäng och karriär. Det är ju vad vi definitivt har sett från Adam Tensta, klipp nedan.

Löjesguiden nominerar idag landets godhetsapostlar till priset ”Foliehatt of the Year”. Motiveringen lyder: ”Det är synd att ni själva gräver er egna grop med så mycket dumhet och missade chanser som skulle kunnat främjat er istället för stjälpt. Man kan inte annat än ta sig för pannan över de fantasifoster som ni snubblar över i er nästan febriga iver att avslöja det som finns men i andra former än de som ”avslöjas”. Ni missar med andra ord poängen igen och igen. Det hela börjar bli lätt patetiskt.”

9 tankar på “Förtryckt av en plåsterlapp!

 1. Som sagt var, hur står dom ut med sig själva när dom ser rasism i allt dom träffar på ?
  Inser dom inte att dom gör sig själva till åtlöje hos alla utom dom som är med i genussekten ?

  Gilla

  • Jag tror de är så uppslukade av sin godhetssekt att bara det att de blir klappade på huvudet är belöning nog. Att de framstår som idioter hos oss andra gör bara oss till anhägare av Breiviks manifest. Det är en skruvad värld som sagt.

   Gilla

 2. Vad som hänt är att 1600-talets häxprocesser har vaknat upp igen. I dag har häxor ersatts av rasister, Och straffet i dag ser annorlunda ut, man bränns inte på bål, istället smutskastas personen å det grövsta så att personens liv påverkas negativt. Det finns också visflickor/gossar, deras uppgift var att peka ut häxan.
  Ett exempel på detta är behandlingen av Louise Andersson Bodin. I en video använde hon ordet ”N'”#”r” en enda gång. På bästa sändningstid dök visgossen Adam Tensta upp och pekade finger åt Louise och ropade häxa, nej rasist naturligtvis. Drevet blev hårt, Louise brändes inte men TV4 annullerade ett kontrakt om samarbete. Louise har gjort avbön, men det verkar inte hjälpa, pöbeln (media, politiker och kulturpersonligheter) har bestämt, Louise är häxa och ska brännas

  Gilla

 3. Sitter och läser ikapp väl utvalda bloggar efter semestern. Angående blodpudding har jag en anekdot:

  Lärare på låg- eller mellanstadiet: Vet du vad det är för mat idag?
  Elev: Blåpudding, det tycker jag är jättegott.
  Lärare: Det tycker jag också. Fast det heter blodpudding.
  Elev: Varför det?
  Lärare: Därför att det görs på blod.
  Elev: Blod? Va äckligt! Det tänker jag inte äta.

  Gilla

 4. Pingback: Kulturlibertarianismen | Bashflak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s