När teser vänds till terror

Postkoloniala teser talar bland annat om maktstrukturer som per automatik förutsätter en maktordning. Längst upp i pyramiden tronar den vite mannen vars förtryck alltid är oändligt, i princip utgår all världens ondska från honom.

Att det är en marxistisk teori i nytappning talar man sällan om. Det är väl för att kunna nylansera denna och därmed ge skiten en renässans.  Ideologin har ju med rätta kopplats ihop med massmord och förtryck och då måste man ju klä den i andra kläder. Inte heller talar man så ofta om alla de felaktiga premisser tesen har.

Allt elände kommer från vita män? Så killen på IKEA i Västerås var en vit person? Skulle inte tro det! Få Eritreaner, om ens någon, är vit. Ändå infann sig ondskan där i Västerås. Två personer fick betala för detta med sina liv för den ondska som inte finns hos andra än vita män.

FeminismDet är alltid vita män som pekas ut, ändå var det inte vita män som begick dådet i Västerås utan de som tesen ska lyfta fram. Hur förklarar godhetsrörelsen det?

Den ena personen blev enligt obekräftade rykten nära nog halshuggen. Observera än en gång att den uppgiften är obekräftad. Det intressanta är dock att här har vi ett exempel på hur en tes inte bara är fel, den har i det här fallet också lett till terror. Händelsen visar också att tesen är fel därför att uppenbarligen är i varje fall vissa afrikaner kapabla till det mest bestialiska.

När man betänker att motivet kan ha varit att den asylsökande samma dag som händelsen hade fått besked om avvisning. Anledning till avslaget på asylansökan kan ha varit att han redan hade uppehållstillstånd i Italien. Det är alltså en tragedi också i det hänseendet. Vad som sas på mötet som hölls med migrationsverkets representanter och den asylsökande är lägligt nog sekretessbelagt.

Vi lär alltså inte få reda på vad som utlöste vansinneshandlingen. Det kan dock ha funnits liknande överväganden som för den norska flykting som för en tid sedan mördade flera bussresenärer för att få stanna i landet. Mer om den händelsen kan man läsa om i SVD. Det är dock en spekulation från min sida så fäst ingen större vikt vid det, men det är en utgångspunkt för en diskussion om saken.

Charles MansonBilden av ondska är alltid fix och färdig, när mönstret bryts och teorierna inte stämmer börjar det bli intressant. Hela tesen om den vite mannen som ondskans epicentrum kom nämligen på skam Foto: Wikipedia Charles Manson

Politiker och myndighetspersoner ju nu lagt locket på. Troligen för att skydda sina egna bakdelar. En skugga av tvivel skulle ju kunna falla över dem. Som t ex varför ingen först upptäckte att han redan hade uppehållstillstånd i Italien och när det upptäcktes varför inte bättre åtgärder vidtogs just därför att andra innan honom har agerat våldsamt som t ex i Norge.

Tryggt då att veta att journalisterna i vanlig ordning gör sitt jobb så bra. Samma dag och dagen efter händelsen var tidningar och media fylld med diskussioner om plåster som symbolen för den vita rasens förtryck eftersom det bara finns beigefärgade att köpa. Det är vad jag kallar fokus alla ni journalister. Slår vad om att ni också sprang i panik när ni fick reda på att killen var Eritrean, det rubbar ju också era cirklar och er agenda.

Den postkoloniala teorin har alltså fått samhällsinstitutioner som media att rikta fokus på mer bisarra men mindre viktiga företeelser. Istället för att göra ett vettigt jobb förmår den alltså puckon till journalister att göra ett genomuselt. Allt uppmuntras av de institutioner som ska utbilda dessa kvasiexistenser. Där har ju samma teser format andra puckon att lära ut skiten. Också den journalistiska genomklappning är alltså både se- och tänkvärd. Som vanligt var Lars Lindströms krönika en uppvisning i hur lågt journalistkåren kan sjunka.

George OrwellMed George Orwells definition av journalism är inte svenska journalister journalister. De skriver ju bara vad makten vill att den ska skriva, inte vad makten INTE vill att de ska skriva

I vanlig ordning när det gäller vårt land blir det dock värre, mycket värre. Samma unkna tankegods som det postkoloniala skräpet som vi dagligen serveras i nyheter och samhällsdebatt styr också regeringens arbete. Ni vet, den där ”folkets” regering som stöds av hela 43,6 procent av landets befolkning där de 56,4 som inte röstade på den skiten inte på något sätt är fler än de som röstade för den.

Det är också sant att vår tokepicentra till regering är kraftigt influerade av de postkoloniala skräpidéerna. Hur ska man annars kunna förklara att som tidningen Byggnadsarbetaren konstatera att män dör oftare än kvinnor i arbetsplatsolyckor, men också kunna konstatera att Ylva Johansson ger mer pengar till forskning om kvinnors yrkesskador än mäns som man kan konstatera i artikeln från SVD?

Eller hur förklarar man annars att man väljer att samarbeta med rättviseförmedlingen för att minska diskriminering när samma organisation samtidigt själv diskriminerar män? Artikel från Aftonbladet om den saken här.

Löfvens DiktAtt statsministern inte borde vara statsminister har vi fått erfara sedan ett år tillbaka snart. Under den tiden har regeringen och han gjort bort sig i en rasande takt. Här exemplet med dikten till föreningen man samarbetar med om rättvisa vars agenda bygger på diskriminering Foto: SVT

Om vår statsminister hade haft något vett över huvud taget kanske han inte heller hade åkt till sitt ungdomsförbunds kongress och hyllat en manshatande, karriärskåt 17-årig medelmåtta som Zara Larsson. Mer om den saken i Unvisit Nyheter 24. Också Emma Watson hyllas i samma tal. Snyggt där Stefan! Du är ju alltid på de svagas sida, men för en gångs skull backar du upp två framgångsrika tjejer som inte nöjer sig med det de har utan som vill ha mer. Det är just snygg solidaritet det!

Till sist väljer regeringen att reglera föräldraförsäkringen för att kunna säga att vi är så himla jämställda när man ska tvinga män att stanna hemma längre. Mer om det i Världen Idag. Kosmetiska tilltag om du frågar mig. Den saken sköts ju bäst av föräldrarna, inte av en politiker som är hungrig på att kunna visa upp friserade siffror och slicka röv på F!.

När man är som mest spyfärdig på det hela toppar också ett annat parti det hela med sitt inlägg i debatten. Björn Söder (sd) kunde kanske i sociala media ha uttryckt sig lite mer finkänsligt. Han hade dock rätt i sak, mamman och sonen som nu är döda är inte så behjälpta av att Fredrik Reinfeldt tyckte vi skulle öppna våra hjärtan. Jag skulle dock passa mig för att i hans ställning uttrycka mig så men det är upp till honom.

SpyaUngefär så här reagerar artikelförfattaren på de postkoloniala teorierna och vår styrande elit inom media och politik som fullständigt har tappat all kontakt med verkligheten

Mer om händelsen i unvisit DN. Lägg märke till en detalj i artikeln, ”journalisterna” Mats J Larsson och Emma Bouvin vet inte att Björn Söder är ANDRE Vice Talman utan skriver VICE Talman. Hur lätt det är att ta reda på den uppgiften visar riksdagens hemsida där man hittar bild och text om saken. Så låg har kvalitén alltså blivit.

Låt oss sammanfatta den här röran. Vi har alltså en galen journalistkår som låter sig styras för att kunna vara sosse/mp-makten till lags. Vi har galna politiker i snart sagt alla politiska partier och allt detta därför att man i många frågor utgår en tes som nu har skördat två dödsoffer. Jo kopplingen finns. Om inte mp hade varit så jävla ivriga på att ta hit allt och alla som ibland har rätt att komma hit och ibland inte alls, hade myndigheterna bemödat sig mer i att göra efterforskningar om mördarens och andras bakgrund och kommit fram till att han inte hade rätt att komma hit. Case closed!

Det har blivit dags för svenskar att ta tillbaka makten från ALLA de politiska partierna eftersom dessa har blivit en fullständig soppa av dumhet, dolda agendor och rövslickande på små skitpartier som inte ens förtjänar uppmärksamheten. Än mindre förtjänar dessa småpartier att ens få inverka på regeringsarbetet.

Åsas BottenfärgMed tanke på vad miljöpartiet hittills har åstadkommit med båtfärger, skattefiffel med diesel, gråvatten och uteblivna politiska resultat förutom utpressningspolitiken i migrationsfrågan, kan man undra varför de ingår i regeringen. De har helt enkelt blivit för pinsamma för sig sitt egna bästa Foto: WTF Toklandet

Dags att ta tillbaka makten som sagt, om inte annat så för två personer som nu fått sona med sina liv för politisk dumhet och myndigheters inkompetens. Det känns tryggt att maktens män och kvinnor bryr sig så mycket om populasen att man till och med skickar ut Magnus Betnér för att läxa upp oss röstboskapet.

Samme Betnér som nu ställer sig bakom vänsterns tes att ”ingenting har gått sönder i Sverige” men som under Reinfeldts tid i Sagerska Palatset tyckte att ”någonting har gått sönder i Sverige”. Den tesen toppar det mesta som har hänt de senaste dagarna eftersom Sverige har gått sönder jävligt länge och ingen tycks vilja göra något åt det. Ny regering nu, nytt politiskt etablissemang redan igår.

Löjesguiden nominerar idag den svenska politiska makten och andra inom etablissemanget till priset ”Foliehatt of the Year”. Motiveringen lyder: ”Makten är tydligen mer viktig än innehållet, det är den slutsats jag ser med tanke på samarbetet mp, v och s. Galen agenda, galen politik och galet resultat. Det är vad vi – röstboskapet – får hålla till godo med. Resten av Sveriges politikerklass är inte så himla mycket mer imponerande de heller. Lika surmarinerade i samma postkoloniala soppa som de andra där Anna Kinberg Batras vision t ex tycks vara ett feministiskt folkhem. Under tiden den politiska lekstugan fortsätter är det vi som betalar priset. Framför allt var det två personer som fick göra det i Västerås. Det politiska etablissemanget förtjänar mer än väl nomineringen med andra ord. Sverige behövde en ny regering förra hösten, Sverige behöver mer än någonsin en ny igen.”

Andra som har bloggat om samma sak är: Fnordspotting, Anybody’s Place, WTF Toklandet

8 tankar på “När teser vänds till terror

 1. Ja,dagens politiker,mediemänniskor och ”kulturpersonligheter”är ett stort skämt. Dom måste tro att vi är fullständiga idioter som inte ser hur samhället krackelerar under deras inkompetenta ledning/opinionsbildning.
  Dom sticker huvudet i sanden för de problem som finns och lägger energi på genustrams och identitetspolitik.

  Gilla

  • Där har vi en springande punkt, de tror vi är idioter som kan behandlas hur som helst och itutas vad som. Propagandan må bita på idioter som så gärna vill ha änglavingar, men vanliga människor som inte har gått igenom samma hjärntvättarverksamhet kanske inte på samma sätt köper lögnerna lika lätt. Men med lite mer lögner från Lars Lindström och andra kan man kanske i varje fall övertyga de tvekande, de som inte har bestämt sig. Kanske dags att byta ut hela det politiska och samhälleliga etablissemanget, de har nämligen förlorat förståndet helt.

   Gilla

 2. Det mest anmärkningsvärda är väl den totala tystnaden från regeringspartier och bihang.
  Jämför med Danmark där statsministern genast visade sig och talade till nationen. i Sverige oroar man sig som vanligt bara om migranterna och påstår att de är hotade, även när det är två svenskar som mördats. Detta landet är totalt vrickat.
  Polisledning vaktar asylboenden mot mörka krafter och Löfven inviger Segerstedtinstitut och pratar om rasism.
  Media skriver spaltmeter om hotet mot flyktingarna – har de inga skamkänslor i kroppen – hur känns det för offrens anhöriga?
  Bara i år har 6454 asylanter som nekats asyl bara avvikit och stannat illegalt i landet. Vad försörjer de sig på? IKEA – mördaren var en sådan illegal, som fått avslag på sin asylansökan första gången 2013 och nu åter 2015.
  Jag tycker precis som Merit Wager gör på sin blogg att svenska myndigheter är medskyldiga till mordet, eftersom de inte ser till att de som fått avslag lämnar landet.
  Många börjar nu oroa sig för om mord ska bli ett nytt sätt för att få stanna i landet, då asylansökan avslagits. Gräsligt! Detta sinnessjuka land gör allt fel.

  Gilla

  • Löfven är ingen statsman, han är inte ens en person lämpad för kommunalpolitiken. Hans icke-karisma och bugande inför miljöpartiet lär fortsätta och kanske till och med fördjupas då denna regering saknar verklighetskontakt men också förmåga att se till att bryta denna destruktiva cirkel. Jag är precis som du är inne på och som jag skrev i inlägget, övertygad om att detta var planerat för att få stanna i landet. Bättre att sitta i fängelse än att återvända till Eritrea, precis som det som hände i Norge. Myndighetspersoner borde ställas till svars men som vanligt gömmer de sig bakom sekretess, mest för att bespara sig pinsamheterna som kan framkomma om sanningen kom fram kanske (?). Politiker borde ställas till svars men kommer att kunna gömma sig bakom samma fenomen som tjänstemännen och det kommer i vanlig ordning att sluta med att ansvar inte går att utkräva. Så visst är din slutsats är helt riktig när du skriver att myndigheterna är medskyldiga och jag tycker personligen att också politikerna är det eftersom de är de ytterst ansvariga för förutsättningen för att myndigheterna ska kunna sköta sitt jobb finns och att övervaka att detta görs. Att Löfven inte har stigit fram ännu och tagit tag i situationen genom att adressera landets befolkning i ett tal eller i ett uttalande är för pinsamt för att kommentera. Det visar väl vilken nivå hans statsmannamässiga nivå har nått dvs talibannivå. Danmark tycks ha kommit så mycket längre inte bara på detta området utan nu också i att ta tag i och få kontroll över försöken till etablering av radikaliserad islam. Här har återigen u-landet Sverige mycket att lära men Löfven är tyst och Anders Ygeman likaså.

   Gilla

 3. Ja, i det här fallet har vi det tyvärr svart på vitt: ett direkt samband mellan att politiker och myndigheter inte gör sitt jobb och de konsekvenser detta har för andra.

  Gilla

  • Det härligaste är att båda grupperna i Sverige kan gömma sig bakom termen ”sekretess” som både friskriver dem från skuld och lägger locket på i en fortsatt debatt eftersom fakta aldrig framkommer. Rykten har det funnits i överflöd men rätt eller fel tog jag med ett eller två av dessa men markerade att det är just rykten. Spekulationer uppstår ju som bekant i avsaknaden av fakta och nätet har blivit ytterligare en tummelplats för detta precis som ”heta linjen” var en gång på åttiotalet för en helt annan generation. Klart i detta fall är dock till sist, rykten eller inte, att myndigheter och politiker på alla plan inte har gjort sina jobb. Två människor är döda på grund av detta och man kan verkligen undra om inte huvuden borde rulla. Det är dock som alltid, sekretessen omöjliggör både granskning och utgör en ”last line of defence” när man inte längre har något att komma med. Synd bara att det inte var någon byråkrats son eller fru, då hade det säkert låtit annorlunda.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s