Mens våld mot den fria tanken

Kulturens uppgift är dels att hela tiden sträva efter att förnya sig och dels att kommentera och kanske kritisera sin samtid. Kultur i Sverige är dock något helt annat. Den är en del av etablissemanget, särskilt om det är vänstern som sitter i de kommunala och statliga palatsen. De gör sig gärna till dess lydiga redskap för att skapa den socialistiska enpartistat som de flesta inom sektorn har våta drömmar om.

Högst upp i hierarkin sitter ett antal potentater, förvånansvärt ofta kvinnor faktiskt, och styr och ställer med järnhand. Den som inte ställer upp på villkoren beläggs med yrkesförbud och kan se sin framtid i betydligt mer grumligt ljus. Vi har helt enkelt en form av informellt yrkesförbud. Månde du darra om du i den situationen stöter dig med fel personer och gör dig omöjlig med ord eller åsikter som inte är officiellt godkända.

Röda ArménFeminismen som ideologi påminner om en annan besläktad från en annan tid och väcker klara minnen till liv som kan medföra obehag för den känslige Foto: Youtube

Detta faktum har faktiskt drabbat en bekant till mig nyligen. Jag vare sig kan eller vill avslöja personens namn eller före detta jobb med hänsyn till denna och dennes familj. Jag kan bara intyga att historien är sann, det är all vad bevis jag har samt mitt ord på att den är det. Jag vet hur det kan se ut – ”ytterligare en sån där fantastisk historia utan substans” – men jag kan med hänsyn till en mycket känslig situation inte avslöja mer än så tyvärr.

Denna person blev helt enkelt stämplad som en avvikare från ”den rätta läran” då dennes hemliga internet-identitet läckte ut, ett alias som har stått för obekväma åsikter i blogg-sammanhang. Ryktet spreds runt halva Södermalm där alla dessa ”solidariska” människor bor och kunde snart inte längre hitta arbete efter att ha blivit av med en ganska lukrativ tjänst inom kultursektorn. Idag är denna person stämplad i den branschen och kan inte hitta jobb inom en sektor denne har utbildning upp över öronen för.

Ett tecken på att kultur i Sverige är den rådande agendans lydiga tjänare är alla de projekt som sätts igång. Där är ämnesvalen allt som oftast så anpassade till dagens debatt att man inte längre kan bortförklara det hela som en slump. Anledningen går att spåra tillbaka till 1968 och hela den vänstervåg som tog sitt avstamp i alla de händelserna som utspelades då. Politisk teater blev snart ett begrepp. Folket, arbetarklassen och andra skulle undervisas för att skapa en mönstermedborgare. De otäcka tankarna florerade utan motstånd och hade snart slagit rot.

TältprojektetTältprojektet var kulmen på svensk politisk teater. Här berättades svensk arbetarklass historia för att ”upplysa medborgaren”. Problemet med hela fenomenet var att de flesta tycket det hela var extremt otäckt då extremismen och fanatismen frodades på ett okritiskt sätt precis som den gör idag i de nya företeelserna. Foto: SVT

Idag har vi nått kulmen av den hittillsvarande utvecklingen med teater i feministisk anda. Vi ska återigen undervisas och upplysas. Teater och annan kultur är helt enkelt en bärare av ideologiska tankar, inget annat. Titta på den här unvisit-länken som kommer från Dramaten. Till hösten ska de sätta igång något som kallas ”Mens – The Musical” och man vill nu göra lite reklam för den.

Dessutom kan man i dagarna besöka deras mens-tält i Kungsträdgården för att prata med skådespelarna och ställa frågor. I tältet kan man dessutom besöka vaginaverkstaden och designa sin egna tygpåse, kanske är tygpåsen avsedd för mensskydd vad vet jag. Det är alltså samma grundtanke som i den politiska teatern, folk ska undervisas via kulturen. Dess uppgift är att sprida ett evangelium och därmed skapa medborgare som har ”den rätta synen”.

HjärntvättFeminism handlar om allt från manipulation till ren hjärntvätt där alla sektorer involveras i ett arbete utan moral eller etiska betänkligheter. Det är det som gör det till en rutten ideologi Foto: Wikipedia

Man kan skratta lite förnärmat, man kan känna olust och kanske avståndstagande men allt detta är med en bakomliggande tanke som är nog så kalkylerad. Det är med andra ord inte riktigt så oskyldigt eller harmlöst som det kan se ut vid första anblicken. Istället är det ett medvetet försök att påverka verkligheten och människors tänkande till att passa den mall de själva har satt upp. Det snyggaste är att det är skattebetalarnas pengar det hela finansieras med. Medborgaren betalar alltså skatt för att kunna få bli utsatt för en medveten påverkan för pengarna. Det är paradoxalt.

Sekt hävdar jag i rubriken. Ja, feminism och alla företeelser runt denna ideologi är en sekt. Rörelsen anser till exempel att genom att skapa genusdagis ska man uppfostra morgondagens medborgare till det rätta tänkandet som i följande exempel från A Voice For Men. Lägg särskilt märke till att exemplet i den artikeln är hämtat från ett KOMMUNALT genusdagis i Umeå. Umeåbor bör i mina ögon avsätta de makthavare som anser att indoktrinering är en lämplig undervisningsform.

Inte heller finns det ett formellt förbud mot att censurera och förändra skolans undervisning genom att ändra i kurslitteratur till ett mer ”politiskt passande”. Nästa exempel på hur feminister arbetar kommer från universitetens underbara värld där Ulf Larsson via bloggen kan berätta om en högst reell verklighet få stöter på i vardagen. Det goda samhället delger oss följande skrämmande historia. Tänk rätt, tänk feministiskt!

A Clockwork OrangeHjärntvätt kan ske med betydligt mer subtila metoder än så här. Kulturen, tidningsartiklarna medias inslag och uppfostran där ”det rätta tänkandet” är det bärande temat är minst lika framgångsrikt i att forma mönstermedborgaren Foto: Wikipedia

Om någon har smaklösheten att välja ut kurslitteratur av för många gubbslem finns alltid andra metoder att ta till. Politiska kommissarier i form av ansvariga högre upp i hierarkin utplacerade på institutionerna för att tillse att en jämn fördelning gäller låter ju härligt….om man är för plakatpolitik och tankens inskränkning dvs. Att detta allvarligt skadar utbildningarnas kvalitet räknas inte. Däremot att det är en jämn och fin könsfördelning i kurslitteraturen betyder allt.

Det sista kriteriet för titeln ”sekt” som också det är uppfyllt är kritik. En sekt och dess ledare får aldrig ifrågasättas, inte heller deras teser bör underkastas en kritisk granskning. Om man ändå bryter mot det förbudet finns alltid en tjänstvillig kår av fanatiska följare som är beredda att begå till och med brottsliga handlingar. Vad sägs om följande devota fan av massmords inlägg i debatten. Fast det är klart, lagen ger ju henne rätten att uttrycka hat och till och med mordhot men om jag skulle skriva att alla N#?*%)/ ska dö då blir det annat ljud i skällan. Det är ju skillnad på folk och folk.

Tweet Jaylazkar CensurEtt subtilt litet tweet från en person med massmord i tankarna som politisk metod. Exemplet visar att vissa är villiga att gå långt för sin övertygelse, kanske för långt Foto: Twitter

Det är alltså en rätt otäck rörelse vi talar om som knappast vill alla väl som man så gärna framhäver i alla sammanhang. Deras metoder är både subtila med underförstådda försök till åsiktslikriktning, men också rätt brutala med regelrätta hot. Godhet har aldrig tett sig så avlägsen, ändå är det så man vill beteckna sig. Man arbetar på flera plan. Inom konst, kultur, media, akademi, övrig skola och i sociala media.

De övertygade som ser personliga fördelar nalkas eller de rent selotiskt övertygade, drar fram på både torgmöten och på nätet. ”Aktivism” betecknar de  det som, otäcka ekon av den tid då storheter på området som Stalin med fler var de tongivande skulle jag beskriva det som. Otäckt som sagt.

Löjesguiden nominerar idag den feministiska rörelsen till priset ”Foliehatt of the Year”. Motiveringen lyder: ”Argument är i sina delar överskattade, det är väl så man får tolka de metoder ni delvis använder. För oss övriga som inte har gått igenom genusdagis och hjärntvätt på Södertörnssnåret, är detta dock ett tecken på klar galenskap och något som får oss att vända oss emot istället för att omfamna. Ni fattar alltså inte att just sådana tilltag som mens-tält eller mens-musikaler kommer att innebära att det civiliserade samtalet slutar, och att galenskapen tar vid. Att det i förlängningen kommer att leda till en gigantisk motreaktion ser jag som självklart, undrar om det är lika klart för er?”

Andra bloggar jag rekommenderar som har skrivit om liknande ämnen är:
Fnordspotting – Om Sexköpslagen och frälsta fanatiker
WTF Toklandet – Public Service lanserar än mer radikalfeminism
Cattasbubbla – En feminist uppmuntrar inte våld mot andra kvinnor
Anybody’s Place – Feminism…..en läpparnas bekännelse!!!
Iniskogen – Som en vindflöjel i stiltje….
Susanna’s Crowbar – Meanwhile at the DN feminism

6 tankar på “Mens våld mot den fria tanken

 1. Nog är feminismen en sekt. Dom jobbar hårt med att förtrycka de som inte köper deras irrläror
  och vill som sagt var uppfostra de oliktänkande precis som i gamla öststaterna.
  Det är ju också symtomatiskt att dom ser till att de som inte delar deras tankar beläggs med yrkesförbud.
  Får verkligen hoppas att radikalfeminismen kulminerar som du säger för åtminstone jag är
  förbannat trött på all dårskap som produceras i radikalfeminismens namn.

  Gilla

  • Hallelujah broder! Jag är också så f-bannat trött på denna dårskap som kallas feminism. Och ja, yrkesförbud förekommer. Jag önskar jag kunde vråla namn och allt rakt ut inte minst för trovärdigheten, men personen i fråga skulle lida än mer skada än denne redan har gjort och det vore taktiskt dumt och kanske rent kontraproduktivt. Det enda jag kan säga är att det faktiskt är sant. För det är det som är pudelns kärna, uppfostra, omvända och omforma. Till sin hjälp har man en armé av villiga små soldater i ledningens tjänst. I sociala media och i bloggar blandas halvsanningar med rena lögner, allt för att övertyga och omvända. Vanliga ”Svenssons”, de som inte riktigt orkar bry sig eller engagera sig, är förstås både brydda och i vissa fall förbannade men håller sig på mattan. Det är egentligen för att väcka dessa ur deras ”Big Sleep” som jag skriver detta, men också för dem som är övertygade som du och jag om att denna ideologi är den store satan. Nu gäller det att väcka den björn som sover och få också dem att lukta på verkligheten.

   Gilla

 2. Det har förekommit många obehagliga, maniska sekter på det religiösa området kanske framför allt i USA. Den feministiska rörelsen i Sverige påminner mig ofta om dem. Samma fanatism, samma hat mot ”de andra”, samma totala oförmåga att tänka självständigt, samma masspsykos.

  Ofta dras paralleller mellan dagens Sverige och DDR. Visst finns dessa likheter, men det är främst när det gäller situationen inom det politiska systemet och i Sveriges riksdag som jag upplever att den liknelsen är korrekt.
  När det gäller det som händer på kultursidan och inom feministrörelsen – går mina tankar mest till Kina och den av Mao initierade Kulturrevolutionen. Samma fanatism och glödande ögon och kinder.
  Själv blev jag klubbad i huvudet och oerhört beklämd av ett bloggsvar. Det var först då jag förstod hur illa det stod till med universitetsutbildningen i Sverige och att det är ett hästarbete som gäller i framtiden om hjärntvätten ska kunna motarbetas effektivt.
  På Lars Berns utmärkta blogg antropocene.se hade Mons Krabbe ett gästinlägg den 29.4 med titeln ”En medievärld utan självinsikt i fritt fall.” Han fick följande kommentar:
  ”Jag ville helst läsa ekonomisk historia. Men blev skrämd av att den skulle inledas med obligatorisk kurs i feminism (för att läsa ekonomisk historia).
  Jag tog därför statskunskap. Där var det etter värre.. Där skulle också läsas feminism. I kursen om feminism blev jag underkänd med motiveringen ”eftersom lärarna uppfattade att jag inte stödde feminismen, så visade det att jag ej kunnat tillgodogöra mig kursen”. !!!!!!!!!!!!!!!!
  Läs gärna Krabbes inlägg och hela bloggsvaret jag citerat från!

  Vad detta berättar är att mycket stora delar av vårt samhälle är FÖRGIFTAT av ett sekteriskt tänkande, vilket är betydligt värre än om det bara rört sig om en liten sekt.

  Men jag tycker också att en Dramatenpjäs om mens, en löpare som springer med mensblodet rinnande utmed benen i solidaritet med kvinnor i fattiga länder och debatt om färgen på plåster väsentligt skiljer sig från vänsterns solidaritet med de strejkande gruvarbetarna i Kiruna, på Norrbottens Järnverk eller annat som blev böcker och pjäser om på 60/70-talet.
  Den största skillnaden är att då solidariserade sig aktivisterna med en företeelse ex en strejk som redan existerade. Idag ”producerar” aktivisterna företeelsen själva åt andra – ex kvinnor i fattiga länder utan mensskydd eller mörka plåster som inte finns någonstans.

  Gilla

  • Kulturrevolutionens fanbärare som en parallell till dagens feminism/vänster är en mycket träffande liknelse. Samma rosaröda kinder, samma glöd i blicken och samma psykotiska leende när man begår det oförlåtliga i namnet av ideologi för att kunna tjäna något högre. DDR är också en metafor jag instämmer i även om vi inte har kommit så långt att vi är avlyssnade i våra egna hem så är vi ju det via datorn istället. IPRED är ju lagen som ser till den saken och som samlar in uppgifter via det uppkopplande bolagets servrar. Otäckt och mer än Orwellskt. Den aktuella bloggen du refererar till har jag aldrig läst men nu har du gjort mig nyfiken så fort detta svar är färdigskrivet ska jag läsa det du skriver om. Om påståendet har minsta spårämne av riktighet har ju någonting riktigt otäckt inträffat och som jag dessutom inte hade en aning om att så skedde. ”Att tänka fritt” är ett uttryck som har blivit fullständigt besudlat och nu ska ”mönstermedborgaren” uppfostras. Uppenbarligen för att slippa alla sd:are i framtiden. Att Södertörns Högskola var ett fäste för dessa dumheter visste jag men där stannar det.

   Sekterismen ja, där möter du inget motstånd från mig. Hela inlägget talar ju om denna nästan religiösa fanatism inför vissa företeelser. Det är rosiga kinder, glittrande ögon och ett nästan påklistrat leende som möter en när dessa stackare möter en med Gudruns lilla rosa i handen. Det väcker minnen i mig som är så pass skakande och otäcka att jag nog måste hämta andan, jag har inte vuxit upp inom men i omedelbar närhet av frikyrkorörelser så jag känner igen alltför många tecken. Det finns många att ta av som sagt och det är samma mönster som går igen då som nu. Jagsvaga fanatiker som desperat behöver känna samhörighetskänsla med ett socialt sammanhang som dessutom förser dem med de svar dessa förvirrade törstar efter. De kan också vara födda in i ett sammanhang och har då få eller inga möjligheter att själva välja, få eller inga lämnar rörelser av det här slaget utan att tappa kontakten med föräldrar, syskon, vänner och grannar. Diaboliska men samtidigt karismatiska ledare som först ber om förtroendet och sedan föreläser ett budskap anpassat till vad åhöraren vill höra. Långsamt intar dessa rollen som far, mor och både andlig såväl som ideologisk ledare för att till sist ha de jagsvaga helt i sitt våld. Samma sak med feminismen eller vänsterideologier. När de väl är i deras listiga våld upphör all förmåga till kritiskt tänkande och kritiken tystnar rätt snabbt. Den som vågar yppa sig kommer troligen utifrån och kan lätt stämplas som avvikare med hjälp av allehanda namn och en social utfrysningsprocess. Man får alltså antingen betala ett mycket högt pris där personer har drivits från dessa sociala gemenskaper mer än en gång, eller så får man lära sig att bita sig i tungan. Utgången av valet blir beroende av hur högt eller lågt man värdesätter ett sammanhang/ en gemenskap.

   I mitt fall stärkte det mig faktiskt att få vara kärringen mot strömmen. Jag lärde mig ordens makt, jag lärde mig hur det sociala motspelet kan gå till när skiten haglar som värst och jag lärde mig att stå på mig och ändå vara stark om inte annat så på grund av övertygelser. Jag lärde mig också det långsiktiga spelet där man måste vara konsekvent, rak och inte vika sig för att kunna mota dessa i grind vilket jag nu har nytta av i min roll som bloggare. Så var övertygad om att det kommer mer debatterande och djuplodande analyser som dessa stackare, jag tycker nämligen synd om dem som hamnat i detta garn, inte kommer att tycka om i någon högre grad. Det enda problemet är att få eller inga läser det som dom borde läsa mycket på grund av att de nu har lärt sig att jag är ”satan”. Jag måste hitta en taktik att komma runt detta med andra ord.

   Gilla

 3. (Det låter bekant det där men jag spekulerar inte om personens identitet. Sannolikt – tyvärr – är historien inte unik.)

  Elin Grelsson Almestad lämnade nyligen GP och skrev på sin blogg: ”Budskapet som gång på gång trummas in är att de enda som motsätter sig GP ledares verklighetsbeskrivning, där invandringen är ett stort samhällshot, är en världsfrånvänd samhällselit som vill uppfostra folket.”

  Men vi har ju en världsfrånvänd samhällselit som vill uppfostra folket. Det är precis vad vi har! Det blir lite stötta när man nämner det, tydligen. Som alla sekter.

  Gilla

  • Om en sekt ersätts med en annan är den andra fortfarande en sekt. Allt som andas tankens ofrihet, anpassning och tillrättaläggande där åsikter hamnar i kläm är beklämmande. Min mission har varit att försöka slå hål i alla dessa dumheter som tycks staplas på varandra i vår tid, men det lite jobbiga är att för en dräpt dyker 16 nya upp och här kan det finnas en till i fotspåren på Alice Teodorescus tillträde. Som du förstår är jag inget fan av åsiktsförtryck eller den fria tankens inskränkande och då spelar det ingen roll vilken ideologisk färg denna har. Så tack för tipset Kristian, det kan faktiskt vara värt att titta närmre på detta i framtiden. Alice Teodorescu är annars en rätt frisk fläkt så här långt i ett annat rätt unket politiskt klimat. Sanningen svider säger man ibland, men i hennes fall känns det oftast som befriande eftersom de andra partierna duckar och visslar när de passerar kyrkogården. Här ett exempel på den rungande retoriken.

   Men det finns alltid en risk att bli för ensidig i sin syn och att höja vissa till höjderna utan att granska deras argument eller bakomliggande tankar.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s