SVT gör det igen!

”Oberoende television” brukar det heta i SVT:s språkbruk, inget kunde vara längre från sanningen. SVT har visat sig vara väldigt politiskt bundet istället för obundet och de har gärna varit så med förkärlek till vänsterideologi. SVT har alltmer börjat stå för en ideologisk bindning, återigen för att ”fostra folket” i det rätta tänkandet som på den gamla goda tiden med publikationer som Pravda. Bokstäverna SVT har alltmer börjat stå för Svensk Vänsters Trollborg.

Borg KreuzensteinTrollborgen på Gärdet i Stockholm inhyser allehanda mystiska och skrämmande ting som hjärntvätt, uppfostran av medborgaren och åsiktslikriktning. Allt för att vi zombies som normalt sett kallas ”medborgare” ska må lite bättre Foto: ”Nö kreuzenstein 2006 01” by JOADL – Wikimedia

Nu har SVT gjort det igen, skitit i det blå skåpet med ideologiska förtecken alltså. Assia Dahir heter en av deras anställda som i helgen avslöjades med fingrarna i syltburken. Inlägget på facebook där folk söktes till hennes antirasistiska programserie som snart ska starta, var inte bara en studie i aktivism utan också ett avslöjande om att hon själv stod bakom mer radikala åsikter. Hon valde att avsluta med texten ”kampen fortsätter” och därmed gick allt oberoende åt fanders.

SVT är nu avslöjade med sin agenda av att hela tiden anställa människor med åsikter till vänster. Kanske inte så konstigt, de har ju en lång tradition av att ta in personer med vänsteråsikter och kalla detta för ”oberoende” där ute på Gärdet i Stockholm. Också produktionen av program färgade av politiskt ställningstagande har varit. Vad sägs om TV-serien ”Det finns inga Smålänningar”, länk hittar du här, som anspelade på en helt annan konflikt än den beskrivna. Inte svårt att räkna ut vilken när man läser presentationstexten.

”1948 beslutar FN dela Småland för att ge den urgamla och förföljda folkstammen virdarna, som en gång levt i Småland, ett eget land – Värend. Beslutet leder till inbördeskrig. Mer än 150 000 smålänningar tvingas fly till Östergötland, Västergötland och Skåne.”

Där utmålas en sida som förlorare och en annan som vinnare där orättvisan är total. Den Palestinsk-Israeliska konflikten är nog betydligt mer komplicerad än så är jag rädd för. SVT tar inte bara parti utan förenklar i sin beskrivning till dess att gränsen för lögn med råge är passerad. Ändå beskriver man något som är så komplicerat så svart och vitt som görs i serien och därmed är programmet en partsinlaga inget annat.

PinocchioKan man inte se näsan växa så är det nog egot som gör det istället. För varje gång de kan anställa en ny aktivist eller ro en ny lögn i hamn, har vi som medborgare gett dem rätten att fortsätta sitt arbete Foto: Wikimedia

Också Assia Dahirs feltramp är en partsinlaga där hon klart och tydligt (?) tar ställning för den fortsatta kampen. Frågan är vilken kamp, den marxistiska eller den antirasistiska? Inlägget ger ju inte direkt några ledtrådar på den punkten. En av mottagarna av budskapet, som ju egentligen är en eftersökning av person/personer som kan delta i programmet, var facebook-gruppen ”Marxistiska studenter i Göteborg”. Lägger man till den dimensionen kan man lätt dra slutsatsen att hennes agenda är minst sagt dubbel.

Ja, det känns skönt att veta att mina licenspengar används till så mycket nytta som de gör på SVT. Ideologiskt inskolade personer som anställs, partsinlagor med rent propagan-distiska inslag och ett oberoende av rang är ju väl spenderade pengar. Fast låt oss lägga bomullstillvaron åt sidan för en stund. Är det inte djupt beklagligt att man på detta sätt missbrukar medborgarnas förtroende och utan vårt medinflytande mer eller mindre sysslar med egenmäktigt förfarande?

PravdaBilden och metoderna känns igen från historien. Här en liten påminnelse från historien om en tidning som med stora bokstäver skriker ut ”Pravda”. Foto: ”URSS sello Pravda 1982 4k” by I. Bogachev – Wikimedia

Löjesguiden nominerar idag SVT till priset ”Foliehatt of the Year”. Motiveringen lyder: ”Det känns skönt att veta att man är i så trygga händer som dessutom är  oberoende. Hjärntvätt, uppfostring i ”rätt tänkande” och plumpa försök att beskriva något som så så mycket enklare än det är borgar ju för det. Låt oss sluta låtsas här, det kanske helt enkelt är bättre att vi lägger ner det här företaget. Det är ju trots allt jag, du och vi som äger er. Så låt oss göra vad folkviljan vill, inte vad sosseviljan vill.”

Fler som har bloggat om SVT och deras påstådda oberoende är:

Fnordspotting – SVT: Oberoende, opartiska och sakliga?
WTF Toklandet – SVT om att män är djur på barnkanalen

8 tankar på “SVT gör det igen!

 1. Dessvärre är det väl få som är förvånade.SR och SVT är gediget marinerade i vänsteråsikter och radikalfeminism.Det har ju i undersökningar konstaterats att medarbetarna på SVT röstar till överväldigande del röstar på MP och andra vänsterpartier.

  Gilla

  • Det roligaste är att detta pågår år efter, det görs inlägg efter inlägg men ingen vaknar upp ur sin törnrosasömn. Utom vi då förstås. Samtidigt som detta pågår ”äger” vi som skattebetalare skiten, men eftersom vi bara är röstboskap så är vi inte anförtrodda att heller ha den direkta makten över företaget. Det har istället regering och riksdag som bara spelar med i detta elaka spel. Folkstyre har reducerats till sossemakt, ägande och inflytande något de tar för självklart är deras business och vi står med mössan och frågar hur många fler röster sossarna behöver till nästa val. Någon gång måste vi som folk sätta ner foten och säga att nu räcker det, här är skälet till varför i inlägget. Det blir nästa mission för dig och mig Pelle 😀

   Gilla

  • Vissa journalister är mer jämlika än andra journalister och så kan de klappa sig själva på axeln som tack för den klokskapen. ”Jämlikhet” betyder ”du ska tycka som vi, då kan du få hur många jobb som helst”, ”Demokrati” betyder ”så länge de dumma j-a kossorna gör som vi vill är allt okej”. Ja, inte utan att man känner igen den dolda agendan som råder i trollborgen.

   Gilla

 2. Sverige är ett ”drömland” för alla despoter som vill införa diktatur.
  I länder där yttrandefriheten hotas varnar och kämpar journalister högljutt. I Sverige är oerhört många journalister diktaturkramare och värst är SR och SVT.
  Här är den sunda debatten begränsad till några få ledarsidor och bloggosfären. Nu storsatsar mörka krafter tillsammans med journalister för att stoppa ”näthatet”.
  Gissa två gånger vad som avses med det?
  De kanaler, som skriver om verkligheten så som den ser ut ska tystas och kvar finns då de som dagligen fördunklar, ljuger och propagerar, vår kära Public service.
  Och i framtiden får vi betala för lögnerna via skattsedeln.
  Anställningen av Assia Dahir förvånar mig inte alls. Kommunister gynnar alltid varandra.

  Gilla

  • Ja, den aspekten är än mer fruktansvärd. ”Tyck som oss och du får säga allt och mer, motsäg oss och du kommer att folkbokföras med efternamnet Breivik i fortsättningen”. Jag tror faktiskt att någon måste ha skickat en delegation journalister som har gjort studiebesök i Pyongyang för att det ens ska gå att förklara hur det gick till när det gick så käpprätt åt h-e som det har gjort på SVT. Det roligaste är att företaget är ”folkägt” genom skattsedeln men vi kan inte ens gå upp och kräva att hela ledningen avgår. Då har vi ju en regering och en riksdag som ställer sig i vägen därför att de ser det som naturligt att det är dom som bestämmer. Vi äger, de bestämmer. Under tiden sitter vi hemma i TV-sofforna och tittar på lögnerna/propagandan de serverar och inbillar oss att vi är så betydelselösa. Vi som medborgare borde dels tillskriva oss all den makt vi har rätt till därför att vi äger det som är staten, och dels tillskriva oss mer värde som folk. Det här är ytterligare ett bevis på hur djupt ner i bottenslammet det här landet har sjunkit och hur vi som folk inte längre ens tror sig ha något inflytande. Dags att ta tillbaka det som rätteligen är vårt från etablissemanget.

   Gilla

   • Gamle Marx var en filur på många sätt, men dum var han inte. Han citeras alltid som att arbetarna skulle ”kontrollera” produktionsmedlen. Inte ”äga” dem. Det är kontrollen som är viktig.

    Gilla

   • Gruppen The Clash skrev en gång låten Complete Control, det var väl SVT man hade i åtanke. Kontrollera våra tankar, kontrollera våra reaktioner för att kunna kontrollera våra åsikter. Dom ser på oss som vi vore maskiner till deras förfogande. George Orwell visste inte hur rätt han hade. Deras åsiktsmonopol och oförmåga att underkasta sig ens ett uns av trovärdighet när det gäller uttalanden som ”oberoende television” är slående och senare i veckan, kanske i början på nästa, kommer ytterligare ett exempel på deras ”oberoende”. Då är de en nyhetsuppläsare som uppenbarligen har missuppfattat ordet. Mer om det då.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s