Löfven tur eller retur

På torsdagen var det stor partledaröverläggning på inbjudan av Stefan Löfven till Rosenbad i Stockholm. Tanken var att diskutera och komma fram till en samsyn om flyktingpolitiken nu när denna fråga är så brännande.

ManetEn brännande fråga, ja! Flyktingpolitikens vågor går höga och det är inte allt som är det som det sägs vara, ”demokrater” som inte förstår grunden i demokrati inbjuder inte till den slutsatsen Foto: Wikipedia

Det där med samsyn är en viktig sak i Sverige, vi lever ju trots allt i en konsensuskultur. Är vi inte överens blir man antingen socialt anmodat att sluta upp, eller så blir man helt enkelt utesluten ur gemenskapen. Det är vad som har hänt SD. För de enda som inte var inbjudna på torsdagen var just dom.

Ett faktum som nu spelar dom rakt i händerna när dom kan säga ”de etablerade säger sig vara demokratiska men gör allt för att stänga ute ett demokratiskt valt parti. Detta på grund av att vi inte ställer upp på deras synsätt.” Själv är jag förundrad över hur lite de etablerade förstår, lever de inte i verkligheten?

Löfven som är ansvarig (?) för det hela är inte mycket bättre. Han citerar Jimmie Åkesson och avsäger sig därmed ansvar när han säger ”De representerar ett annat perspektiv”. Skillnaden mellan Åkesson och Löfven är att för den senare är detta kod för att han inte inte vill ha honom med och tycker det är bra att Jimmi Åkesson själv anger anledningen. Uttalandet är därmed en bekväm gåva till Löfven.

Zentralbild Rostock-Löwe 25.5.1956 Vorbereitungen zum II. Deutschen Turn- und Sportfest. Auch die Schüler der Kinder- und Jugendsportschule in Rostock trainieren eifrig unter der Leitung ihrer Gymnastiklehrerin Ruth Koslisz die Einzel- sowie Massenübungen für das II. Deutsche Turn- und Sportfest vom 2. bis 5. August 956 in Leipzig. UBz: Auch die Bodenübung verlangt eisernes Training. Die Gymnastiklehrerin Ruth Koslisz gleicht einen Fehler in der Haltung bei der Schülerin Heidrun Barth aus.

.

”Ett annorlunda perspektiv” är numer ett tydligt motiv för att inskränka demokrati vilket Löfven gjort sig till talesman för. Trots det borde fler testa just ”annorlunda perspektiv”, det kan ge en del ny insikter. Foto: Wikimedia

Mer om detta kan man läsa om i Omni. Inställningen från statsministern är misstänkt likt diktatoriska. Vad han säger mellan raderna är ju att håller du med är det Stefan Löfven tur, gör du det inte är det Stefan Löfven retur.

Man kan tala länge om diktatoriska drag kontra demokratiska ideal och man kan ha vilken åsikt man vill. Tyvärr verkar det dock som om att landets statsledning inte har alltför höga tankar om demokrati.

För hur demokratiskt representativ är Stefan Löfven? Inte alls! Hans regeringsunderlag representerar 43,5 % av väljarkåren vilket alltså är en minoritet, 56,5 % av väljarkåren röstade ju INTE på honom. Det enda som räddar honom i det här hänseendet är en odemokratisk uppgörelse som kallas DÖ och som enbart syftar till att utestänga landets tredje största parti – SD.

Decemberöverenskommelsen”Folk förstår inte sitt eget bästa”, ”Vi gör det vi anser bäst, vad än väljarna tycker”! Så tycks dagens politiker resonera och resultatet angående DÖ, SD och andra frågor kommer som ett brev på posten Foto: SVT

Den uppgörelsen gjordes ju mellan alla de de sju övriga så alla är lika goda kålsupare på den punkten och kan näppeligen kalla sig ”demokratiska”. Så här långt dubbelfel alltså, men det slutar inte där. Under det här året sedan förra valet har regeringen Löfven konsekvent fört en politik på flera områden som inte har varit i överensstämmelse med folkviljan.

Vi har fått kraftigt höjda skatter där drivmedelsskatten kommer att kosta landet både arbetstillfällen och se till att än fler drivs in i städerna från landet. Den höjda skatten på ungdomar via arbetsgivaravgiftens höjning på den gruppen, kommer att göra än fler ungdomar arbetslösa. Detta i strid med regeringens intentioner vilket gör förslaget dubbelt korkat. Protesterna och varnings-signalerna från regeringens egna myndigheter har inte ens det hjälpt.

Istället fortsätter Löfven att inbilla sig att det är jobb han ska skapa. Återigen flaggar hans egna myndighet Konjunkturinstitutet att detta inte är möjligt med den utveckling vi ser. Han kan möjligen skapa arbetstillfällen genom att sätta folk i jobb som annars inte skulle ha funnits i den statliga och kommunala sektorn. Detta kräver dock än mer skattehöjning och leder inte till ”riktiga” eller beständiga jobb.

MisslyckandeMisslyckanden har en otäck förmåga att bita också efter fullbordat faktum. Löfvens skattepolitik sätter käppar i hjulen för skapandet av jobb, något vi och alla flyktingar kommer få betala för långt tid framöver. Vi är nu nere på nivån ge immigranter förtur, de svenska medborgare som idag är arbetslösa göre sig icke besvär Foto: Youttube

Nästa fråga där svekdebatten går verbalt hög i, är migrationsfrågan. Mottagandet fortsätter trots att en majoritet känner oro inför hur vi ska klara alla. Om det inte finns uppenbara faror som att det nu kommer hit kanske är annat än flyktingar finns det inte ens en diskussion om. Det som istället kommer är ständiga överslätanden, eller i varje fall sånt som uppfattas som detta, men svaren finns inte.

Frågor som kostnader förs inte ens en seriös diskussion om eftersom myndigheterna döljer dessa på olika sätt. Det finns helt enkelt ingen tillförlitlig statistik på t ex en sån uppgift som denna. Antagligen också det för att inte spä på en infekterad debatt, men resultatet blir kontraproduktivt. Snart har nämligen folk ändå räknat ut, spekulerat i eller helt enkelt lessnat på förmyndar-Sveriges behandling av medborgaren. Vi betalar, men vi får i vissa fall inte ens reda på hur våra pengar används.

Frågan migration har dessutom utrikespolitiska dimensioner och där har ju regeringen Löfven ett extra uruselt track-record. Vem kan glömma Margot Wallströms alla dikeskörningar i kontakterna med Saudi-Arabien där hon visade att hon hade noll koll och ingen diplomatisk förmåga alls. Också Löfven har nu skitit i det blå skåpet på detta så delikata område.

KraschRegeringen Löfven börjar alltmer likna en pågående flygkrasch. På så många plan misslyckas man, klantar man sig, eller av prestige utestänger man att vi borde dragit i nödbromsen för länge sedan Foto: Wikimedia

I onsdags gästade han Aktuellt på SVT och uttrycket där sin frustration i flyktingsituationen över grannen Danmarks agerande. Han menade att Sverige minsann levde upp till Dublinförordningen medan Danmark bröt mot den. Bullshit igen! Detta sas:

”Dublinförordningen säger att det land dit flyktingarna kommer är det land där man ska registreras”……..”Det är så vi agerar i Sverige och vi tänker följa reglerna”

När migranterna anlände gjorde polis och Migrationsverkets ansvariga klart att man inte tänkte följa regeln. Uttalanden som:

”Man kan inte stirra sig blind på en lag”

talade ett annat språk än Löfvens. Inte heller sades ett enda ord om att dansk polis till en början försökte följa förordningen men att detta till sist inte gick. Danmark ansträngde sig alltså att följa förordningen. Svenska myndigheter gav blanka fan i att följa den och skämdes inte för att deklarera detta i media. Hur rimmar detta med Löfvens uttalanden? Mer om historien på Fnordspotting. Också DN (unvis.it) har återgett hans uttalande. Här hittar du länken till SVT Aktuellt.

99s/36/HUTY/13716/15Löfvens uttalande om Danmark är både förbryllande och försvårande därför att det återigen ställer till problem på det utrikespolitiska området. Danmark försökte upprätthålla reglerna, svenska myndigheter la sig platt

Statsministern visar med alla dessa frontalkrockar att han fortfarande är SD:s bästa vallokomotiv inför nästa val. Han gör alla de saker som är nödvändiga för att säkerställa en valseger för partiet men ett annat än det egna. Ett faktum som inte minst visas av hans förakt för landets tredje största parti i valet genom att utestänga dessa med den vaga motiveringen ”De representerar ett annat perspektiv”.

Det är ett ”annat perspektiv” som brukar kallas ”åsiktsfrihet” Stefan. Det är i sin tur en av grundfundamenten i något som heter ”demokrati”, kanske dags att också han lär sig begreppen. Tyvärr tror jag personligen att han inte är särskilt intresserad av sånt trams. Han företräder ju trots allt en regering som inte förstår att 43,5 är mindre än 56,5 och som med självklar rätt både bryter vallöften och infriar sånt han inte gick till val på.

Om nu Stefan är så förtvivlat rädd för ”andra perspektiv” anser jag nog att fler borde anlägga ett sådant. Sanningen är nämligen att Stefan och den linje han företräder, för länge sedan är förbrukad. Snälla svensk, man kan inte ha en regering som Löfvens. Vare sig du är sosse, borgare eller något annat måste var och en komma fram till den enda slutsatsen – Löfven bör alltså lämnas i retur! Det borde torsdagens tilltag ha visat med besked.

ReturDags att sätta returstämpel på Löfven, han börjar bli direkt samhällsfarlig Foto: Wikimedia

Löjesguiden nominerar idag regeringen till priset ”Foliehatt of the Year”. Motiveringen lyder: ”Ni förstår inte grundbegrepp som demokrati, ni förstår inte att ni är underställda folket utan tror ni är överställda, ni tar alla de beslut ni inte borde ha tagit. Är det någon som undrar varför er popularitet ligger där den ligger? Nej, pröva ordet ”logiskt”. Det är därför ni är formidabla kandidater till priset.”

20 tankar på “Löfven tur eller retur

 1. Det känns nästan som om Löfven vill att det skall gå åt helvete med tanke på hur regeringen agerar på olika områden. Eller så är dom precis så värdelösa som deras agerande visar.
  Vet inte vilket som är värst. Dessvärre är ju inte den så kallade oppositionen mycket bättre. Dom har ju lämnat walk over i och med DÖ och dom presterar ju inte särskilt mycket revolutionerande tankar heller.

  Gilla

  • Oppositionen är bedrövlig! Stora brösttoner om hur fel allt leder samtidigt som de bekvämt lutar sig tillbaka på sin egna tankeskapelse DÖ som ger Löfven fria tyglar att genomföra allt det som nyss kritiserades. Att Löfven är ett klantarsle råder ingen som helst tvekan om han är i själva verket den värsta statsministern landet hittills har haft, men oppositionen är i högsta grad medskyldig till denna kollaps när man agerar som man gör. Och nej, ”revolutionerande tankar” lär aldrig hitta ut från den delen av politiken så länge det tongivande partiet leds av en person som Anna Kinberg Batra. Stefan bör avgå, oppositionen lägger sig ner och ber om verbal påsättning i a-hole medan småpartierna förser sig i form av dålig politik. Undrar någon varför SD ökar?

   Gilla

  • I wish! Det vore ju den enda logiska utvägen egentligen men själv vill nog Löfven undvika det till varje pris och klamra sig fast vid den inom s så älskade makten. De ser ju som bekant varje regering som inte är s-märkt som en statskupp. Med sig har Löfven alliansens tankereserv där DÖ säkrar hans makthegemoni. Sönderfallet är talande men alla låtsas att det inte finns och under den processen kan dessutom mp och v lägga under sig mer och mer makt. Löfven är en klantskalle och en amatör, men en farlig sådan för i slutänden är det du och jag som betalar för hela denna soppa.

   Gillad av 1 person

 2. I retur, ja. Så mycket pant lär det inte vara.

  Tyskland och andra inför ”undantag” för Schengen. Gäller det bara under Oktoberfest, eller har de liksom Bush d.y. insett att ”Bring it on!” inte är en hållbar strategi?

  Till sist hamnar vi väl i något som liknar SDs förslag, om det inte går till än mer stängda gränser. Sjuklövern lär fortsätta frysa ut oliktänkande och ta all ära för sin ”handlingskraft.”

  Gilla

  • Den nuvarande politiska utvecklingen liknar mer en avveckling där sjuklövern krampaktigt håller om varandra i en sakta färd mot botten. Titanic är väl en slående allegori. Ingen tar ansvar, ingen sitter inne med svaren men framför så har ingen några konstruktiva förslag. Istället förlitar man sig på samma dumheter som förr, lite avpiffade SD-förslag snyggt maskerade till sina egna och fullständigt omöjlig politik som man vet leder till fullständigt kaos. Jag tror inte ens Stefan Löfven kan vara så okunnig och korkad att han inte förstår att den nuvarande situationen inte kommer att hålla så värst länge till. Men fan vet, det här är ju så att skruvar framstår som ett under av intelligens i jämförelse med vår regering.

   Gilla

 3. Men vad kom man då överens om på partiledarmötet?
  Jo att dom andra skulle ta emot som Sverige.
  Att dom andra skulle göra som Sverige.
  Att dom andra skulle följa Sverige.
  Har dom andra gjort det?
  Nä skulle inte tro det va?
  Och det är den svenska politiker-eliten!

  Gilla

   • Såsom på Sveavägen 68 så ock i Sverige! 😀 Ett dekret har gått ut, vi skola ta hand om allt och alla, hur mycket det än kommer att kosta i umbäranden för sjuka och behövande. Statsfinanserna ska vi inte tala om, belasta lite till och låna lite mer så fixar det sig nog. Vi alarmister som tycker idén är galenskapen personifierad bör hålla tyst! Det är så enkelt att skicka in en blankett för namnbyte från ”Fredrik” till ”Breivik”.

    Gilla

  • Ja, Löfven är onekligen ingen stjärna på mycket och i synnerhet inte på att avläsa de andra. Snart kommer han troligen stå helt själv i den krampaktiga och envisa inställningen ”alla ska hit”, att det innebär både påfrestningar och direkta risker för landet både nu och i framtiden tycks ingen bry sig om. Larm om ISIL och Al Qaida-krigare i civila kläder på väg hit skrämmer inte, det faktumet att i varje fall en del av flyktingarna är ekonomiska flyktingar avskräcker inte. Det är som om alla larm går in i ett öra, virvlar runt i ett tomrum några varv i det Löfvenska kraniet och till sist kommer outputen ”alla ska hit”. Vettlöst!

   Gilla

   • Flykting är idag ett ord av samma karaktär som rasist, fascist, värdegrund m.m..
    Med tanke på att de allra flesta asylsökande idag kommer ifrån icke-krigförande länder påstår jag istället att i varje fall en del av de ekonomiska migranterna borde efter asylansökan kunna bedömas vara flyktingar!

    Gilla

   • Visst är de ekonomiska flyktingar och inget annat, något vi inte behöver ta emot enligt alla konventioner. Det är också tyvärr så att det finns solklara indikationer på att det finns islamister från både ISIL och Al Qaida i horderna som drar fram, de är knappast flyktingar över huvud taget. Stefan bygger undergången istället för framtiden och allt är signerat ”godhet”. På detta kommer en monumental dumhet som ingen statsminister innan han har kunnat uppvisa. Att avsluta eran Löfven har nära nog blivit en medborgerlig plikt.

    Gilla

 4. Han är en skojfrisk figur, Löfven. Hans alldeles egna variant av Ansvar samt Ordning och Reda visar sig gång på gång bestå i motsatsen. Är ni helt säkra på att det inte är ett storslaget skämt alltihop? Vår statsminister i själva verket en skådis i Ior-kostym,? till dylika funderingar får man sätta sitt hopp, för verkligheten synes för dyster.

  Gilla

  • Man vet aldrig Saltmannen, man vet aldrig! Kanske är han en modern variant av narren tagen ur ”Det sjunde inseglet” som likt Nils Poppe hoppar upp i alla möjliga och omöjliga sammanhang, kanske är han bara en missförstådd figur ur ett grekiskt drama. Ior-kostym skulle passa väl tror jag! Dum som en åsna, ständigt grubblande och alltid fel spår på tankarna. Nån borde göra politisk teater av det hela om det inte var för att det hela redan var en tragedi helt i klass med ”King Lear”. Jag kan se det framför mig, fördriven och galen irrar Stefan omkring på heden skrikandes och bannande sig själv. Vid sin sida har han Romson som har stuckit ut ögonen och alltihop bannas hans egna dumhet när han pekar på alla eftergifter han i sin dumhet gjorde till Fridolin, Sjöstedt och översteprästinnan Gudrun. Hans land är förlorat, makten likaså och kvar har han ett kungarike byggt på grus. Allt för sin dumhet och sitt oförstånd. O Yorik I knew thy well…..(Ur Hamlet men den passar bra)

   Gilla

 5. Två mycket läsvärda artiklar i Dagens Samhälle:
  Kjell Magnusson: Irrationell medial hantering av flyktingkrisen
  Per Brinkemo: Från klan till stat och vägen till identitetspolitiken

  Ravinen i svensk politik och samhällsdebatt verkar i alla fall för mig helt omöjlig att överbrygga.
  På den ena sidan breder identitetspolitikens träskmarker ut sig och hotar att försumpa hela landet inom en snar framtid. Djupast nersjunkna i denna dy står MP, S, V och F!, men mycket stora delar av Allianspartierna har åtminstone sjunkit ner till naveln.
  Flertalet av journalisterna på traditionell svensk media håller med nöd och näppe uppe näsan över dyvattnets yta.
  Det värsta är att jag uppfattar det som att svenskt utbildningsväsende också befinner sig här och därmed finner jag framtiden mycket mörk.
  På den andra sidan av ravinen står en stor del av Sveriges befolkning, en stor del av dem uppger att de sympatiserar med Sverigedemokraterna. Varför gör de det?
  Jag tror svaret är enkelt – de vill ha realpolitik och inte identitetspolitik.
  I invandringsfrågan synliggörs den riktiga sprickan mellan dessa båda politikområden. På vad och på vilka ska den svenska staten lägga sina med tvång införskaffade skattekronor?
  På en fungerande skola, på en värdig äldreomsorg, på ett fungerande försvar, på en bra sjukvård, på att ge psykiskt sjuka vård, på att erbjuda förföljda människor asyl ELLER ska man ta hit så många som möjligt av jordens fattiga och låta statens skattemedel gå till dem?
  När jag var ung och engagerad i vänstern var synen helt annorlunda än idag. Då var maximen hjälp till självhjälp – unga idealister åkte ut och jobbade nästan helt ideellt för att tillsammans med lokalbefolkningar bygga bättre samhällen där människor var rotade och hörde hemma.
  Idag ska alla lockas till Hybrislandet Sverige och som Kjell Magnusson så träffande skriver placeras i skogen.
  OCH världsfattigdomen breder ut sig till att innefatta även Sverige. Dösmart och hjärtegott!

  Slutligen vill jag bara säga att jag är snart gammal och hade hoppats få dö i ett sekulärt land, men prognosen för det ser inte allt för ljus ut och det får mitt hjärta att blöda.
  Jag ställer min allt svagare förhoppning till att fler tar sig upp ur träsket. SD behövs, Borgerlig Framtid behövs, många fler realpolitiska grupperingar är hjärtinnerligt välkomna!!!

  Gilla

  • Jag tror precis som du att svaret är så enkelt att det borde vara uppenbart för var och en. Folk vill ha sin grundtrygghet tillgodosedd, de vill inte ha en massa identitetspolitisk dynga vare sig som pekpinnar, moralkakor eller tillrättavisningar och de vill ha en politikerkår de kan lita på istället för att misstro. Misstro och tillit ligger visserligen väldig nära varandra och det är sunt, men när misstron är så kompakt som nu mot så många och dessutom mot i stort sett alla partier som uppfattas som ”sittandes i samma båt”, då kan det bara gå käpprätt åt h-e. Folk upplever helt enkelt att agendan i allt större grad har blivit allt mer verklighetsfrånvänd när de kräver rätt basala saker.

   Jag tror själv att mycket av det blinda famlande vi ser beror på att det politiska landskapet är i full färd med att förändras till något vi ännu inte har sett. Detta nya som kan komma kan vara SD, det kan vara något vi ännu inte har sett. Det skriande behovet är delvis genererat av att blockpolitiken dog för tio år sedan men inte hos de politiska partierna. Där är den mer låst än någonsin och de låsta positionerna gör att ingen kommer ur sina invanda roller eller tankar kring realpolitiska förslag. Istället ägnar man sig åt tom och meningslös positionering där inget eller få saker som av ”vanliga” människor ses som konkreta kan komma ut, det är som en födsel där man till sist måste inse att kejsarsnitt är den enda vägen ut. Det är också framdrivet av en journalistkår som ägnar sig alltmer åt lika verklighetsfrånvänd nyhetsrapportering, allt för att servera oss en världsbild vi vet är förljugen men allt för att undervisa och skapa den ”nya medborgaren”. Våra akademiska stior hjälper gärna till i den processen, de är ju trots allt det tredje benet i den heliga treenigheten som kallas identitetspolitik. Där föds den ena bisarra tanken och tesen fram som det vore den mest naturliga saken i världen. Som en del av den humanistiska traditionen, jag är själv utbildad statsvetare, blir man lätt förtvivlad över hur förfallet har fått breda ut sig när en sån avart som Södertörns Högskola får lov att revirmarkera allt vad akademisk tradition heter och stöpa om den till något ultraperverterat.

   SD är en frisk fläkt på det sättet att de verkligen uttalat står för något annorlunda, något vi förtvivlat behöver. Jag är dock inte alltför övertygad om att jag håller med dem i sak i flera frågor. Jag är EU-vän, det är inte SD. Jag är för ett Nato-medlemskap, det är inte SD. Men jag respekterar dem därför att de sätter en fet åsnespark där bak på en för länge sedan avsomnad partikultur där makt är allt men innehåll sekundärt. Eftersom jag älskar att driva med Göran Greider gör jag det igen: Vi kan inte ha det så här och han har helt rätt i det, vi behöver något nytt. Frågan är vad det ska bli.

   Gilla

   • Jo Södertörns högskola är ju känd för att vara infekterad med den identitetspolitiska smittan, men frågan är om inte Göteborgs universitet är sjukare.
    Det visade inte minst den debattartikel med 222 undertecknare du länkade till i ett tidigare inlägg.

    Gilla

   • Jo de är också ett väldigt avskräckande exempel som tål att skärskåda både en och nittiosex gånger. Södertörn är en slags sinnebild eftersom de har blivit så uppmärksammade som när fil. dr. Ylva Habel därifrån äggade (kastade ägg) på SD:s valaffisch i tunnelbanan 2014 och la upp det på tror det var facebook (?). Tommy Hansson skrev om tilltaget och den studie i anti-demokrati de själva kallar ”demokrati”, länk här https://tommyhansson.wordpress.com/tag/ylva-habel/. Visst är Göteborg ett infekterat näste det också och det borde i sanningen tas upp då all akademisk verksamhet ska vara fri, öppen och objektiv. Här är exemplen på motsatsen och vi betalar för kalaset.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s