Bolagsplundringens tid

Som bekant är vår regering något av en pågående naturkatastrof med sammanbrott i slow motion. Den borde helt enkelt aldrig ha fått tillträda, än mindre regera om jag fick välja. Ett exempel på vilken praktikantregering det här är, är den så kallade budget som Magdalena Andersson nyligen la. Full av budgethål där underfinansieringen tittar fram hela tiden är ett exempel på detta.

För att nödtorftigt täcka detta har hon gjort två saker. Hon har börjat köra med kreativ bokföring där budgethålen täcks över genom att t ex i nådiga luntan redovisa kostnaden för migration baserad på siffror som är inaktuella. När Migrationsverket la sin prognos i juli baserade regeringen sin prognos på denna siffra, efter det har Migrationsverket reviderat siffran. Det har däremot inte Magdalena Andersson gjort. Resultatet blir kreativ bokföring där siffrorna för kostnaden i migrationsfrågan kommer spränga budgetramarna med råge.

Slå KnutMagdalena försöker nu med alla trix i boken att slå knut på sig själv för att dölja hur många hål som hennes budget innehåller. Resultatet lär bli höjda kostnader och än mer underskott när kostnaderna skenar.

Princip nummer två som har uppfunnit är att nu ska underskotten som uppstår betalas av vad som bara kan kallas bolagsplundring. Det började i det tysta den 21 augusti när statliga Specialfastigheter som äger polishus och fängelser, lät meddela att man lånar 300 miljoner genom obligationslån. Lånet kan man läsa om i Fastighetsförvaltaren.

Som tack för lånet går nu 3 miljarder av pengarna till Magdalenas konto istället. Bolaget har dolt uttaget under den kryptiska rubriken ”återbetalning av aktiekapital” och som en extra utdelning till statskassan. Nu är aktieägarna dvs medborgarna/skattebetalarna skuldsatta genom bolaget med belopp, ränta och allt. Mer om denna och andra snaskiga affärer signerade Magdalena Andersson kan man läsa om i Expressen (unvis.it).

Fortsättningen kom när SJ klåddes på 1,7 miljarder i det stora tågrånet signerat Socialdemokraterna (numer Socialdemokratrarna) och Miljöpartiet. Mer om tågrånet i Expressens (unvis.it) artikel. Miljöpartiet som dessutom skällde ut Anders Borg för samma klåfingrighet då han konfiskerade 73 miljoner. För den någorlunda matematiskt kunnige framstår 73 miljoner och 1,7 miljarder som en rätt stor differens, dock inte för Miljöpartiet som har varit märkbart tysta i frågan.

NappFrån miljöpartiet är det ovanligt tyst när det gäller SJ. Av förklarliga skäl gäller det att låta saker och ting bero nu när det i vanlig ordning vankas hyckleri från partiet
Foto: Wikimedia Commons

Där kan uttaget innebära försämrad förmåga att köpa in nya lok och vagnar som därmed begränsar företagets möjligheter att möta den nya konkurrens från andra bolag. Sträckan Göteborg-Stockholm är nu utsatt för mer konkurrens och nya fräscha tåg behövs. Det är därför regeringens tilltag är extra destruktivt. Stefan Löfven – vår ”ansvarstagande statsminister” – viftar bort kritiken med att SJ är överkapitaliserat. Frågan är om han har sett bolagets vagnpark som inte förnyats i den omfattningen det borde?

Det tredje exemplet kommer från Akademiska Hus som genom staten äger och förvaltar universitetslokaler. Här konfiskerar Magdalena Andersson 6,5 miljarder sek. Resultatet kan bli höjda hyror för universiteten och detta leder i sin tur till mindre disponibla pengar för utbildning och forskning. Men vad gör väl det när man samtidigt har anslagit duktigt mycket mindre pengar i budgeten så att det ser ut som en satsning när det i själva verket är en dödskyss åt universiteten.

Socialdemokratin med Vänsterpartiet har alltid slagit sig för bröstet i debatten att de är minsann representanter för det goda. Näringslivet och Alliansen däremot är i det närmaste att likna vid Belsebub. Varje gång en direktör har ertappats med fingrarna i syltburken har de båda partierna varit där och kritiserat girigheten, nu är man del av samma kultur som man anklagar andra för att vara.

HelgonDen helgonlika auran hos Socialdemokratin, Miljöpartiet och Vänsterpartiet börjar nu falna rätt ordentligt. De snor dina tillgångar svensk! Foto: Wikimedia Commons

Så fort Socialdemokraterna av idag innehar makten händer nämligen samma sak. Man pekar finger på andra och gör samma saker i mycket större skala själv. Nu brandskattar man alltså medborgarnas egendomar för att dölja det faktumet att de tomma ladorna fortfarande är tomma. Man sätter dessutom medborgaren i skuld för att dölja sitt egna misslyckande. Dessa misslyckanden i den senaste budgeten har Fnordspotting bloggat om.

Det kosmetiska förvandlingsnummer som Magdalena Andersson utförde där alla sossar gjorde vågen över att äntligen kände man igen politiken, visade sig vara tomma tunnor snyggt maskerade som ”fullt ut finansierade”. Sanningen är dock att Magdalena Andersson fortfarande inte förstår skillnaden mellan plus och minus. Vad hon däremot förstår är hur man döljer de egna tillkortakommandena och hur man duperar folket.

KycklingHur än Magdalena försöker att dupera oss är en dansande kyckling en dansande kyckling. Lurendrejeriet har nu nått den nivån där orden ”kreativ bokföring” bör övervägas
Foto: Youtube

Löjesguiden nominerar idag Socialdemokratrarna med mästermanipulatören Magdalena Andersson i spetsen till priset ”Foliehatt of the Year”. Motiveringen lyder: ”Så inleds plundringen av medborgarnas ägodelar där ni i vanlig ordning tycks tro att staten är ni. Så inte nog med att er egen inkompetens sätter käppar i hjulet. Den verklighet ni själva har skapat gör det också i form av ökade kostnader där Magdalena har felbudgeterat. Kvar blir bara den största bolagsplundringen vi sett på länge, allt signerat Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Det gör er till fullvärdiga kandidater till priset.

14 tankar på “Bolagsplundringens tid

 1. Om vi skall fortsätta ta emot 1000-tals flyktingar per dag och sjukskrivningarna fortsätter öka mm så kommer nog Magdad bob få fortsätta plundra de statliga bolagen och höja skatterna för att täcka underskottet….

  Gilla

  • Hahahaha! Jag skrattar så jag gråter, grååååååter säger jag. ”Magdad Bog” är nog det bästa öknamnet jag hört på länge. Och visst är det som vi alla fruktar, Magdad Bob har nu slagit in på linjen att dölja hur illa det är ställt med finanserna genom att medvetet lägga en underfinansierad budget som man sen kompenserar med att brandskatta det svenska skattebetalare har betalat med blod, svett och tårar dvs de statliga bolagen. Sjukskrivningen är ett både minerat och delikat område som nu ökar och som kommer att spränga kostnadsvallarna som du påpekar, jag hade tänkt att återkomma med ett inlägg om just det här lite senare.

   Gilla

 2. Hej.
  Om ingen gräns sätts blir följden socialisering av ekonomin (från statens sida) och svarta börsen som samhällsinstitution (från medborgarens). Därmed är loppet kört för överskådlig framtid då Sverige normaliserats till samma situation som andra stater med medelhavsbefolkning.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Gilla

  • Det är det som blir konsekvensen, vi blir som grekerna som gör allt för att slippa betala skatt. Ett tag drog grekiska staten in 25 % av de summor de borde ha haft in som folk istället byggde bungalows och spa-anläggningar för. Det var en av många problem i den grekiska ekonomin som utgjorde grunden för dagens kris. Också Magdalena, eller Magdad Bob som signaturen Pelle 2 kallar henne, kommer att få samma problem. Bara neddragningen i ROT kommer driva enskilda enmansfirmor tillbaka in i den situation som rådde innan avdraget infördes – inga kvitton, inga inkomster, inga problem. Statens skattebas urluckras allt mer och ett uttryck för detta är de skenande kostnaderna för migration och sjukskrivning som man till och med måste använda kreativ bokföring för att dölja. Snart har det vi ser uppstått – ett underskott – och då måste man börja plundra bolag på de mest kreativa sätt. ”Extra utdelning” är ju en ytterst lämplig term för att dölja att staten har mer behov av pengar än det finns.

   Gilla

   • ”Mer behov av pengar” är en bra sammanfattning. Precis som med de nu föreslagna tältlägren är det en mycket feg politik – minsta motståndets lag.

    I stället för att säga ”nej, vi kan inte ta emot så här många på ett värdigt sätt” övergår man till att göra livet till ett helvete för de som tar sig hit (och för den befintliga lokalbefolkningen). Tälta i Sverige i Januari? Nej tack, bara om jag gör lumpen i jägarförband.

    I stället för att säga ”vi måste sänka utgifterna eller höja skatten” låtsas man hitta lite pengar man hade glömt, som en farfar som trollar fram mynt ur öronen på barnbarnen.

    Inom privata sektorn säger vi lite sarkastiskt ”throw money at it” när man lägger på mer pengar eller mer personal utan att först undersöka vad grundproblemet är. Regeringen har en lite annan infallsvinkel: de vill inte veta vad problemet är.

    Gilla

   • Det är en extra kreativ samling människor vars uppfinningsförmåga att förneka sanningen för sig själva och andra är oändlig. Den tycks liksom inte ha ett slut. Det hette ”human flyktingpolitik”, det var väl ett kodord för ”låt oss ta hit dem och ge dem det helvete bara vi kan ställa till med för dem”. Först dansade de på en scen på söndagen och sen lät de det bli alla andras problem. Inte ens finansieringen kunde de alltså sköta. Någon som kommer med förslaget att tvångsförvärva Malenas lägenhet och omvandla den till flyktingförläggning? 🙂

    Gilla

 3. Inte nog med att ladorna är tomma, nu skall de hyras ut samtidigt som vi monterar ner dem och säljer virket!

  Fallet SJ visar med all tydlighet hur S allsledes tänker som ett monopol: ”åka tåg och rösta på oss gör folk ändå. Vad har de för val?”

  Gilla

  • Ta in gamla godsfinkor som man kan hyra ut till migranter och snart har staten genom SJ fått än mer pengar. Man kan använda gamla ånglok som finns runtom i landet som brännugnar så får SJ sälja koleldad orenad värme som kan inbringa än mer pengar. Här måste SJ börja tänka i nya fräscha banor istället för att vara så inskränkta och gammalmodiga att de bara ser sig själva som ett transportbolag. Det gäller ju att vara kreativ. 😀

   Gilla

 4. Det är spännande att se Magdad räkna med inaktuella migrationssiffror, medan Kaplanen har problem att formulera en lösning på hur 250 000 bostäder ska trollas fram, när det egentliga behovet är 500 000. Verkligheten är för besvärlig, så våra ridderliga politiker slåss mot väderkvarnar istället för realiteter. Misslyckandet att uppnå otillräckliga mål: en alldeles ny form av inkompetens och regeringens signum. Vad händer om vi får en global recession ovanpå detta? Det är som att segla in i en orkan i en optimistjolle med en plakat orangutang vid rodret.

  Gilla

  • Tror en plakat orangutang vid rodret skulle göra ett bättre jobb än Löfven. Killen har ju valt ett gäng som inte vet skillnaden mellan styrbord och barbord, som säkert försöker sätta centerbordet som bom i seglet, tror att sjökort är något man tar med sin nya systemkamera och som inbillar sig att sextant har med kvinnoförtryck och patriarkatet att göra. Bara Magdads medvetet fejkade siffror är svårslagna. Prognoserna ändrades så sent som igår och har nu skrivits upp än mer. Differensen mellan verklighet och önsketänkande ökar med andra ord och Magdad Bob gör det hon gör bäst – doppar huvudet i sanden och slår blå dunster i ögonen på journalister som vare sig ifrågasätter, ställer de rätta frågorna eller vill göra sitt jobb då man ju sympatiserar främst med mp. 🙂

   Gilla

   • Löfven brukar ju säga att han sitter på styråran,om man får tro fakebooken ingångsvärden, och det förklarar väl varför han inte kan styra skeppet Sverige.De flesta brukar ju hålla i ratten eller rodret för att styra båten och inte sitta på dessa ting.

    Gilla

   • Helt rätt Pelle! Som gammal sjöbjörn kan jag intyga att styråra inte förslår lika bra som roder eller att sitta vid styrpulpeten. Att inbilla sig en sån sak som att en styråra skulle förslå i fallet styra landet, är som att tro att ”sextant” är en tant man betalar pengar till för sex.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s