Godhetselitens genomklappningar

Det är svårt att glömma det  som kom att bli vändpunkten i svensk migrationsdebatt. En bild, en strand och en händelse större än vi själva kablades ut till världens alla nyhetsredaktioner. När allt var klart var också allt förändrat. Resultatet blev en flodvåg av flyktingar. En del öppnade sina hjärtan, en del öppnade istället nödutgångarna. Men vad man än tycker i frågan måste man fråga sig några rätt viktiga frågor. Tanken är att detta inlägg ska ställa dessa frågor och också ge en bakgrund till dessa.

Låt oss starta mitt i återtåget, den marsch som ledde tillbaka till det som godhetsivrarna så gärna ser som ”gott”. Efter folkfesten på Medborgarplatsen i Stockholm översköljdes vi av budskapet. Att vara för var gott, allt annat var otänkbart och jämställt med sd. I tidningsartikel efter tidningsartikel trummades budskapet in – Vi måste hjälpa! DN publicerade en artikel signerad Eva-Lotta Hultén som sammanfattade vågen rätt bra. Känslomättat och med många känslosträngar som det spelades på i både dur och moll.

Men som alltid när man ger sig ut på känslornas ocean måste man nästan medvetet dumpa ballast som annars inverkar negativt på båtens förmåga att klara de höga vågorna. Objektiviteten är alltså inte så särskilt hög. Uppgifter måste och ska utelämnas när man skriver en artikel som den i DN. Eva-Lotta Hultén är inget undantag från den regeln.

PK ElitenFör att inte avslöja identiteten på de människor som ligger bakom den senaste tidens magplask, har jag valt att anonymisera deras utseende en aning. Ni får också ursäkta deras uppenbara likhet med helt andra typer av krafter som inte alls är så goda som de här tre. Uniformen kan ju annars uppfattas som något annat än den är.

Borta är uppgifterna som man måste gå till engelskspråkig press för att hitta, den uppgiften som talar om Aylans pappa som den som smugglade flyktingar och som var ansvarig för båten. I artikeln i The Telegraph medger till och med pappan detta indirekt. I intervjun säger han ”Jag var inte den som framförde båten när den kapsejsade”. Han var alltså ansvarig, men inte i det ögonblicket båten kapsejsade!

Hela den här historien gör att bilden och berättelsen om en pojke på en strand uppsköljd av vågorna, hamnar i en helt annan dager. Det som såg ut som en händelse som pekade åt ett håll, var kanske något annat än det vi trodde. Den som inte blir moraliskt indignerad över en pappa som tar med sina två söner, sin fru på en smugglarresa mot Europa som sen slutar i båda sönernas död är rätt kallhamrad. Så om den här uppgiften stämmer måste man ifrågasätta alla de beslut som tagits sedan dess.

Hela historien fick i varje fall en hel nation att ändra inställning, ja faktiskt en hel kontinent. Det var bara ”fascisterna” i Ungern och Rumänien som bångstyrigt stretade emot.  Precis som Eva-Lotta skriver fick godheten sin revansch. Ett litet problem bara, är det som sen hände verkligen godhet? Vi fick ett religiöst massmöte på Medborgarplatsen där allehanda personer stod på scen, inte för att bara hylla minnet av en död liten pojke utan tyvärr också för att marknadsföra sig och sin person.

Opinionen vände precis så som man antagligen hade förutsett. Etablissemanget ville ha det på ett sätt och då skulle det vara så. Vi fick det dom ville ha och som om bröderna Herrey hade varit framme med sina magiska under så bara skedde det. Vi fick 1000 personer som kom in varje dag och snart sprängdes alla vallar. För det var ingen som hade tänkt på det där andra, ni vet det som finns bortanför ett beslut och som ibland om vi har tur diskuteras under termen ”konsekvenser”. Så vad blev då följdverkningarna?

Bröderna HerreyBröderna Herreys magiska skor skapade magiska under när de vann schlagerfinalen 1984. Nu ska svensk vänster upprepa det magiska undret när de trixar och trollar med pengarna. Vad som ser ut som en satsning är i själva verket en omfördelning och så vidare Foto: Wikipedia

En konsekvens skedde i det tysta och som därför få eller nästan inga förstod. Regeringen har ju många potter med pengar som man fördelar till olika områden. Det kan vara skolan och kanske speciella projekt som ökade resurser riktade till barn med invandrarbakgrund för att öka deras möjligheter att hänga med för att ge ett exempel. En sån pott är bistånd och den är i sin tur uppdelad i olika delar. Att förebygga flyktingkatastrofer är en sådan pott och den har man nu börjat nalla på från regeringens sida.

Bistånd som skulle användas på plats för att ge akut nödhjälp används nu istället till att ersätta kommuner för boende och andra kostnader som kommer med de nytillkomna. Mer om detta i en artikel i SVD. Regeringen tar alltså pengar från behövande där för att kunna täcka kostnaderna här i ett spel där flykting ställs mot flykting, individ mot individ. Den enes död, den andres bröd skulle man kunna säga.

En annan effekt är att i kölvattnet på bristen på boende har de privata bolagen bråda dagar att hyra ut sina fastigheter till Migrationsverket. Efterfrågan och tillgång gäller också på denna marknad och snart har priserna trissats upp. Ett ”normalpris” för en sängplats ligger på ca 1900 kronor per person och dygn. Plötsligt ligger priserna för skattebetalarna på både 5 och 6000 kronor per person och dygn. Du skattebetalare står för de bolinerna.

”Omoralen” är dock inte bolagens som Stefan Löfven ville ha det till, utan ett resultat av regeringens dåliga förberedande arbete som nu tagit dem på sängen. Stefan Löfvens svordomar över girigheten ska nog också ses i ljuset av att hans egna finansminister som inte klarar av att lägga ihop plus och minus, nu gjort fel prognoser och därmed håller budgetramarna på att spricka. Han vill helt enkelt se till att få ett budgetpris för att dölja det faktumet att hans politik misslyckats igen.

BatteriRegeringen erkänner inte att flyktingmottagandet är underfinansierat därför att finansministern inte klarar av sin uppgift. Hon klarar helt enkelt inte av skillnaden mellan plus och minus Istället täcker man över fadäsen genom att ta pengar från andra områden Foto: Wikipedia

Du betalar för regeringens misslyckande igen skattebetalare. Mer om statsministerns uttalande i DN. Observera att det är samma länk som nedan märkt ”DN (unvis.it)” men nu utan unvis.it då det finns en viral intervju på denna länk.

När sängplatserna inte finns och ingen kan med kort varsel få fram sovplatser kan det gå så illa som det gjorde i Kållered utanför Göteborg. Folk tvingade helt enkelt att sova på marken mitt i den i varje fall här kalla höstnatten. Nyheten finns att läsa om på SVT. Detta rimmar väldigt illa med den ”medkänsla” alla pratar om i debatten, men det här är en direkt konsekvens av oförmågan att ordna problemen som vi idag som samhälle ställs inför.

Ytterligare en följdverkan är att flyktingsmuggling har fått en blomstringstid. Aldrig har så många tjänat så mycket pengar på att dels smuggla folk i rangliga båtar på Medelhavet men också inom eller mellan länder i Europa. Polisen kan i följande artikel i SVD berätta om hur personer smiter iväg rakt under deras näsor. Utan att vara registrerade dras de iväg av frivilliga från organisationer som är där för att hjälpa eller privatpersoner när flyktingarna anländer till Stockholms Central.

Polisen har samtidigt order uppifrån att INTE sköta sitt jobb och ingripa mot detta. Anledningen är att volontärerna kan om deras handlande ifrågasätts, känna sig lite kränkta och det vill ju ingen. Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap (MSB) bekräftar bilden och säger att man inte längre har kontroll på vart alla tar vägen. De kan gå under jorden här i Sverige, de kan smugglas vidare ingen vet som sagt.

Kling & KlangPolisen utmålas ibland som amatörmässiga typer. Men om de får order att inte göra sitt jobb, vems är då felet? Foto: Oppetarkiv

Klart är att här föreligger två risker. Antingen kommer folk att tjäna grova pengar på en snaskig hantering, eller så har vi ingen kontroll på vad som händer och vad de tänker göra här. I vilket fall som är samhället och mänskligheten inklusive flyktingarna förlorarna. Riskerna för framtiden där man i varje fall kan spekulera i ökad terroraktivitet och annan illegal verksamhet ter inte heller sig omöjlig. Detta är dock spekulationer.

Migrationsverket går på knäna på mer än ett sätt. Nästa exempel är den kölappsmentalitet som möter de asylsökande när de väl kommer till myndighetens kontor för att få sitt fall prövat. Horder av människor som i en hopplös och desperat situation nu sätts i en annan typ av desperation, den som handlar om en evig väntan när allt man vill är att få sin sak prövad. Du kan läsa om den ansträngda situationen i Sydsvenskan.

Till och med delar av verkets personal talar i artikeln om en desperat situation både för den egna verksamheten och för den enskilde asylsökanden. En del får till och med en klump i magen när de inser hur många bitar som ska klaffa. Bostäder ska fixas, utredningar med identifikationer av asylsökanden ska inledas där id-handlingar många gånger har ”försvunnit”.

KattDe som kommer hit saknar många gånger id-handlingar men släpps in ändå. Svenska myndighetern har helt enkelt inte längre kontroll Foto: Catnips

I den här situationen ser de anställda och de ansvariga tjänstemännen hur politikerna framför allt på riksplanet där de stora tunga besluten som påverkar deras situation, vänder dem ryggen. Ingen tycks kunna ta ett helhetsgrepp och tilldela de resurser som krävs, många gånger saknas viktiga beslut. Åsa Lindberg som intervjuas säger så här:

”Jag saknar helhetsbilden från politikerna. Det som händer är dramatiskt. Alla kan se att det finns en oro för framtiden.

Det här är inte bara en fråga för Migrationsverket. Det handlar om skolan och sjukvården. Om bostäder och jobb. Det här är en utmaning för hela Sverige.”

Låt oss sammanfatta det du hittills har läst. Stora påfrestningar på samhället, människor och alla de uppenbara brister som nu visar sig, får bisarra konsekvenser och kan knappast kallas ”goda” eller ”humana”. Myndigheter, volontärer och resurser går på knäna eller närmar sig upphällningen och får också de effekter på de tillströmmande. Myndigheter som får order om att inte uträtta sitt arbete ökar risken för effekter ingen vill se. Resurser som är för snålt tilltagna eller inte finns och där konsekvensen blir minst sagt prekär för den enskilde.

Politiker som i bästa fall är senfärdiga i sämsta fall inte ens närvarande i händelseutvecklingen, skapar avsaknad av beslut och brist på de nödvändiga resurser som måste till. När samma politiker nu till och med använder kreativ bokföring för att tillse att resurserna som inte räckte från början nu kommer alla till godo så närmar vi oss omoralen med stormsteg. Bara de som har haft lyckan att få se Sverige kan njuta det svenska skattebetalare har slitit ihop.

DrunknadPengarna rullar och ramarna spricker, regeringen börjar bli desperat i sin jakt på den felande länken i den egna budgeten

Det har blivit dags för en rad frågor som en direkt följd av alla mina exempel i inlägget. Den första går till DN och Eva-Lotta Hultén. När ni nu saluför ett tankesätt och en linje, har ni då också ett moraliskt ansvar för konsekvenserna? Effekterna är ju en direkt följd av det ni och andra tidningar nu har släppt lös? Ska vi få se er erkänna detta eller ska det i vanlig ordning bemötas med total tystnad? När ska DN och andra tidningar publicera hela sanningen istället för välfriserade delar av den?

Nästa bunt frågor ställer jag till regeringen och de partier som är ”ansvariga” för den. Hur kan man leva i vetskapen om att man nu inte bara duperar den egna befolkningen, utan också inger falska förhoppningar hos nödlidande om hjälp som istället går till andra? Finns det nåt slut på det hyckleri som präglar regeringen i fråga efter fråga?

Ytterligare lite frågor finns anledning att rikta till vänsterpartiet och dess ledare Jonas Sjöstedt. Varför så tyst Jonas? Här mer än fördubblas kostnaden för svenska skattebetalare men ingen protest nu inte! I vissa frågor gapar du högt och tydligt om ”omoralen”. Särskilt om dina åtgärder mot denna drabbar invandrarkvinnor, kvinnor och jobbskapandet, men i andra är det som sagt tyst. Är det möjligen skillnad på pengar och pengar eller syfte och syfte i kostnaderna som fäller avgörandet Jonas?

Jonas SjöstedtDå var Jonas inte till salu, nu är det annorlunda. Regeringen och ansvariga myndigheter har inte förberett sig tillräckligt och därför öppnas en ny marknad för de som kan erbjuda tak över huvudet åt de nyanlända. Jonas är plötsligt väldigt tyst Foto: Expressen

Frågorna fortsätter att bubbla upp. Till regeringen och de partier som ställer sig bakom denna soppa ställer jag följande  frågor. Hittills har vi inte med ett enda andetag hört ett enda ord om lösningar i form av konkreta förslag. Skolan, bidragssystemen, arbetsmarknad och andra områden har i bästa fall präglats av förslag som andas ren omoral. Ett exempel på det är förslagen om förtur på bostadsmarknaden för nyanlända som föreslogs av Boverket, länk här under.

Klicka för att komma åt nyanlandas-boendesituation-delrapport1.pdf

Ett annat förslag var Göteborgs kommunstyrelsers funderingar att köpa in bostadsrätter åt de nyanlända. Länk till GP hittar du här. Frågan till politikerna blir: Ni säger er stå för ”rättvisa”, ändå lägger ni förslag efter förslag som skvallrar om något helt annat. Ni försätter landet i en situation där få eller inga val längre finns. Ni målar helt enkelt in samhället i hörnet.

Hur rimmar dessa förslag med rättvisa? Är det ”solidariskt” att utsätta personal för överansträngning och sen lösa problemen, de få ni löser, med förslag som missgynnar andra grupper i samhället? Hur kan ni motievera att vi för årtionden framåt kommer att dras med kostnader för bidrag av olika slag när ni inte längre klarar av att skapa jobb?

Alla ni, Jonas S, Malena, Jonas G, Henrik och Stefan, som så gärna vill sola er i godhetens glans, kan ni på fullaste allvar säga att det som nu händer är förenligt med humanism? Folk som sover på marken i isande kyla, folk som smugglas vidare av skrupellösa profitörer, människor som hamnar i klorna på gud vet vem, är allt det humanism för er? Är dagar, veckor och månader av tröstlös väntan på ett besked av en myndighet som går på knäna och där personalen med all säkerhet inte mår så bra av belastningen förenligt med den ”medkänsla” ni alltid talar om?

KålleredLåsta dörrar mötte de som ville ha tak över huvudet i Kållered häromdagen, de fick tillbringa natten utomhus på marken i kylan. Hur detta rimmar med ”humanism” återstår att förklara men regeringen och godhetsapostlarna är tysta Foto: SVT

Och nej Stefan Löfven, det hjälper inte heller att skylla dina misslyckanden på dem som ser till att fixa dina misstag med att förse flyktingarna med tak över huvudet. Visst är priserna som Attendo och andra tar dyra, men de är i grund och botten satta efter det som styr marknadskrafterna – efterfrågan och tillgång. Det är också så att de agerar på en marknad ditt misslyckande har skapat.

Dålig samhällsplanering och alltför många åtaganden vi inte kan leva upp till har lagt grunden till det misslyckandet. Statsministerns utfall hittar du i DN (unvis.it). Den här artikeln är det största försöket att rikta blicken mot annat än ett misslyckande. Så försök med ett annat trick. Säg sanningen istället för att hänfalla åt vänsterretorik förhoppningsvis ingen går på längre.

För mig låter det mer som ett spegelfenomen igen. Det som ser ut som en sak, är egentligen något annat. Godhet kan se ut som godhet men är i själva verket ren ondska när summan sammanställts. Godheten i Sverige är helt enkelt något annat än det de utger sig för att vara.

Det här ämnet har bloggaren Fnordspotting skrivit om. Också Anybody’s Place har skrivit ett bra inlägg i frågan. Det har helt enkelt blivit dags att tala om godhetselitens så kallade godhet. Till sist har Tino Sanandaji bloggat om hur vänstern stoppar huvudet i sanden.

Struts

Både regeringen och godhetsapostlarna föredrar att sticka huvudet i sanden när det blir allt mer uppenbart att man inte är mogen att lösa uppgiften. Hellre fly än illa fäkta tycks vara melodin.

Löjesguiden nominerar gladeligen regeringen och dess entourage godhetsrörselsen med diverse artister i spetsen till priset ”Foliehatt of the Year”. Motiveringen lyder: ”Ni kan inbilla er att ni lever upp till stolta deklarationer, det fungerar säkert också att intala sig det så att ni åtminstone själva tror på era dumheter. Frågan är om så många andra än godhets-entouraget tror på era stolta föresatser längre. Fasaden börjar ju trots allt att krackelera.

Ett vältrimmat propagandaministerium trollar vant fram det som kan fästa blicken på något annat – andras omoral. Trots det håller fasaden på att vittra- Men att få Stefan Löfven att förstå än mindre göra något åt situationen är som att fråga oraklet i Delphi om ett rakt ärligt svar. Det gör Jonas G, Malena, Henrik, Stefan och Jonas S till företrädare för en rörelse/ fenomen som mer än väl förtjänar sin nominering.

17 tankar på “Godhetselitens genomklappningar

 1. Pingback: Tagna på sängen? | Jan Millds blogg

 2. För att finansiera detta misslyckande måste kommunalskatten höjas till minst 60% för både fattig och rik, om nu det ens räcker då det var 3 år sen jag kollade upp detta.

  Gilla

  • Jag är rädd för att du kan ha rätt! Skatten kommer att smyghöjas i steg eller så blir alternativet nedskärningar och än mindre välfärd. Ekvationen går helt enkelt inte ihop som det nu ser ut. Magdad Bob gör sitt bästa för att skyla över detta faktum, hon lyckas sådär. Det har ju redan avslöjats att hon kör med kreativ bokföring när hon beräknar antalet asylsökande på en felaktig period t ex. Så se upp alla medborgare, vi lär få en skakig färd i den närmaste framtiden.

   Gilla

 3. ”just in time” – tänkandet tar ut sin rätt. En gång fanns beredskapslager för diverse kriser: mat, mediciner, bränsle, till och med råvaror som stål. Nu är allt sålt och vi köper det vi behöver på marknaden. Som en annan bloggare sade, skall armen åka till McDonalds efter att första veckoransonen är slut?

  Om staten ägde några byggnader här och var, skulle plötslig upphandling till överpris inte vara något problem man behövde bry sig om.

  Är inte troende men ”kulturellt” kristen – det är de flesta svenskar vare sig de vill eller inte. Bibeln talar om sju goda och sju svåra år. Var är ladorna och planerna?

  Bark i brödet lär det bli för den som inte har råd me de två pizzorna och netflix.

  Gilla

  • Det är okej också för mig att du inte är troende Kristian. För visst är det som du skriver att en gång hade samhället allt detta men har gradvis nedmonterat eller sålt allt detta. Nu har man avyttrat allt och kvar finns inget när det behövs som bäst. Nu står man och istället gnäller över ”omoralen” som företag gör sig ”skyldiga” till, sanningen är att statsministern inte ens klarade av att planerar den här lilla operationen och nu vill han skyla över också detta. Rökridåer är allt han har kvar och de kommer vi få se mer av. Kanske får vi till och med se barkbröd istället för två Quatro Stagioni och netflix. Planerna ja, var finns dessa? Där gick ju vår godhetselit vilse i pannkakan. För inte visade det sig att det fanns någon sådan. Som vanligt är det de längst ner i hierarkin som får betala för detta, i det här fallet de på Migrationsverket som ska sitta och handlägga detta kaos. Det är dom det är mest synd om, också polisen som bara tyst kan stå och se på hur flyktingar försvinner därför att de har order om att inte ingripa är något av ett konststycke. Vår elit har helt enkelt tappat greppet.

   Gilla

   • Chesterton (som bland annat skrev om detektiven Father Brown) tillskrivs ofta uttalandet ”när något slutar tro på gud är det inte så att han tror på ‘ingenting’, utan han tror på vad som helst.” Stephen Fry (också ateist, som nämnde detta ”citat”) sade om ”New Age” här i väst att när folk i allmänhet trodde på Gud, inte tusan trodde de på sådan där smörja! (”Åpent sinn eller høl i hue?” säger norska humanistförbundet vid tillfälle när de diskuterar vad jag skulle kalla pseudovetenskap.)

    Men vad är diverse politiska ideologier, särskilt PK, än ett försök att skapa en allmängiltig moralisk grund i en tid som inte längre tror på Gud, Kungen och Fosterlandet? (Har inte kommit på det själv, hittar inte länken just nu.)

    Man måste vara medveten om vilken ”grund” man står på. Det kan vara lockande att tro att har man det gott materiellt så behöver man ingen djupare moralisk eller etisk grund än att vara allmänt hygglig. Men då lurar man sig, för välståndet har sin grund i någonting, om det nu är hårt arbete, uppfinningsrikedom, ömsesidigt utbyte av handel.

    Gilla

   • Paradoxen är att ju bättre vi människor får det, desto mindre behöver vi anstränga oss, tänka ut nya saker och se till att allt rullar. Istället kan vi lugnt och stilla luta oss tillbaka och njuta våra vedermödor och dess resultat. Det leder till sist till färre och färre intäkter, sämre och sämre idéer och mindre och mindre välfärd. Case closed, cirkeln är sluten. Det är där västerlandet har hamnat nu bygger vi dessutom in oss i en allt högre kostnadsspiral för den ohejdade masssmigrationen. Alla talar om vinsterna med denna, men ingen talar som Tino Sanandaji om kostnaderna och att det inte alls är den bra affären som alla påtalar. Det är inte heller som Schyffert säger, en kostnad av två Quatro Stagioni och ett abbonemang av Netflix vi pratar om som säger mer om hans intelligens än något annat.

    Gilla

  • Skrämmande är ordet, jag ryser vi blotta tanken på innehållet. Varför Lindberg inte är ärlig nog och spottar fram att han hatar välfärden och att han indirekt hatar svensken via välfärdsförsämringar kan man bara spekulera i men nog är också den biten en rejäl tankeställare. Framtiden ter sig inte lika ljus med de sidor av problemet som blottläggs där inte. Skickligt skriven som alltid när det gäller Tino eftersom han har en vetenskaplig ansats, något jag försöker att ha men kanske inte lyckas lika bra med som han.

   Gilla

 4. Vad kostar detta?
  Det har talats om kostnader på mellan 80 & 200 miljarder per år, låt oss för enkelhetens skull antaga 100 miljarder, enligt ekonomifakta är ca 50% sysselsatta, dvs 4,5 miljoner. Om vi slår ut det per sysselsatt, blir det drygt 22.000:-/sysselsatt och år, eller ca 1.800:- i månaden.
  Kan detta verkligen stämma?

  Gilla

  • För någon som har 22000.- i månadslön behöver skatten vara 8500.- Det om sysselsättningsgraden är minst lika hög som idag. Nu kommer sysselsättningsgraden att sjunka vilket kommer att öka skattebördan ännu mer. Jag har ingen kristallkula att rådfråga.

   Gilla

   • Nej, kristallkulan hade bara Saida och den tog hon med sig i graven. Ingen kan nog med säkerhet säga hur mycket det här kalaset kommer att kosta men statsministern har ju i försiktiga ordalag talat om ”uppoffringar” och ”sämre tider” för alla innan det där som skulle bli så mycket bättre ens kan inträffa. Om det kommer att inträffa det vill säga, det vet ingen heller. Tino Sanandaji tillhör ju den skaran som säger att vi helt lurar oss att tro att kostnaderna uppvägs av vinsterna, de finns enligt honom inte på det sättet som presenterats. Han har ju onekligen kunskapen som nationalekonom han är, men han är inte oemotsagd. Återigen söker vi den objektiva sanningen men jag tror mellan dig och mig att vi nog gör bäst i att summera den saken när det kommer in mer siffror som kan skvallra om hur det går. Jag tror personligen inte att Stefan Löfven och godhetsrörelsen har rätt de heller, de har tagit i i underkant och kommer att få se sina siffror vida överstiga de prognoser de tagit fram. Det kommer att sluta i skattehöjningar, nedskärningar eller både och. Det som blir intressant då är hur mycket av ett politiskt pris han kommer att få betala.

    Gilla

  • Det kan jag nog med rätt stor säkerhet säga att det kommer att kosta betydligt mer. Det här är siffror som är kostnaden för den akuta hjälpen i nuet med bostäder, försörjning, skolplatser, dagis och så vidare. Räknar man mer långsiktigt, säg tio till tjugofem år in i framtiden och tar hänsyn till hur många som fortfarande är beroende av bidrag så kommer summan att bli betydligt högre. Hur mycket är egentligen ingen som vet då det hela bygger på prognoser och det kan vara som att läsa i en spåkula. Det är först i efterhand när vi kan summera allt som vi vet.

   Gilla

   • Det blir både skattehöjningar och nedskärningar. När någon med 22000 i månadslön får betala 8500 i skatt i stället för 4500 har nog skiten träffat fläkten. What the hell were you thinking, som Dr Phil brukar säga.

    Gilla

   • Jag tror personligen inte att Stefan vågar gå dit. Det kommer att kosta enormt politiskt och han har helt enkelt inte råd med det. Det är i det ljuset man måste se hans tvärvändning där han alltmer börjar prata i samma termer som SD, hjälp dem där istället för här. Han har nu facit och kan se prislappen så här långt, också de samhälleliga konsekvenserna börjar bli allt mer klara och han inser förhoppningsvis att det inte håller. Jag skulle till och med tro att den här frågan kan bli den kil som ser till att regeringen spricker om han inte gör något drastiskt för att lösa den här ekvationen. Han sitter på en tidsinställd bomb där både alternativen och konsekvenserna börjar bli allt mer omöjliga att hantera. Gör han inte det är han nog mer kokt än kräftor i augusti.

    Gilla

   • Jag hoppas på ett extraval snart men inser att det finns nog inget pris som är för högt att utlysa ett sådant av pajasregeringen. Om jag drar till lite med symbolik så föredrar de Der Untergang och någon von Stauffenberg syns inte heller till.

    Gilla

 5. För alla tänkande människor är det ju uppenbart att vi inte kan fortsätta på den inslagna vägen vad gäller volymer i flyktingmottagandet. Som någon sa, hur gynnar det flyktingarna om vårt lands välfärd och samhälle också bryter samman ? Då kommer det inte finnas några miljarder att lägga på flyktingmottagande eller bistånd. Då kommer vi själva få söka bistånd alternativt fly härifrån.
  Dårarna i godhetseliten är ju enbart ute efter att få beröm av andra likasinnade.Vilka konsekvenser deras politik får skiter dom i tills det drabbar dom själva.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s