Kulturförnekare och andra ryggradslösa djur

Svensk kultur finns, få saker kan ändra på det faktumet. Varför tror annars S, Mp och V att vi har både Lars Norén, Lasse Stefanz, Fäbodar och Falu rödfärg för? Ändå finns det dom som tydligen ser en framkomlig väg i att förneka detta. Det är nämligen det som hände i går måndag, när regeringen bjöd in till seminarium/religiös happening på temat ”Sverige Tillsammans”

På detta floskelparty framfördes tesen att det finns ingen svensk kultur. Ja, då finns det ju inte heller några svenskar. För så länge det har funnits länder med människor som har erkänt sig som medborgare i dessa eller områden där människor har sett sig som en gemenskap genom en kultur, har det också funnits kulturella yttringar som språk, musik, teater, dans osv. Det har helt enkelt skapats ett lokalt kulturellt särdrag som har varit unikt för en region eller nation.Dans

All kultur genom alla tider har varit ett givande och tagande. Kulturer påverkar varandra så frågan är hur mycket som är eget och hur mycket som kommer utifrån. Här ett tvättäkta exempel på något osvenskt som ändå är kultur i Ryssland där de har kultur i motsats till oss. Vem vet, med den styrande eliten kanske vi också snart dansar så här? Foto: Wikipedia

Därför förnekar alltså regering, regeringens partier och Ingrid Lomfors som framförde tesen, att det skulle finnas svenskar. Falukorv finns ju, men det finns ingen ”inhemsk kultur”. Det hela går alltså inte ihop rent logiskt.

I inslaget som du hittar här under säger hon mycket riktigt att den svenska kulturen ”alltid har stått under influenser utifrån”, det är inget sensationellt. Vi har haft tyska influenser, franska influenser, anglosaxiska influenser och på senare tid också influenser från flera regioner som Mellanöstern, Afrika eller Balkan med invandringen.

Alla kulturer runt hela världen har influerats antingen av handelsutbyte, genomresande, inflyttade invandrare eller ockupation. Men därmed kan man inte dra slutsatsen att det inte finns en kultur i botten som oavsett vad som har hänt är borta. Hade så varit fallet hade Finsk kultur sett ut som svensk eller rysk, något den delvis gör men mitt i det finns också så mycket mer som är finskt.

Hade Ingrid Lomfors tes varit riktig hade Storbritannien enbart haft romerska, germanska, franska och holländska drag i kulturen. Det har den inte. Väldigt mycket också där går inte att förklara med utifrån kommande influenser eller slutsatsen att engelsk eller gaelisk kultur inte existerar. Det är alltså vansinniga slutsatser med få eller inga meriter. Men det får också rätt bisarra konsekvenser som att om en kultur inte existerar då existerar inte heller folket. Svensk, betrakta dig som slopad för det har Ingrid Lomfors dragit slutsatsen om.

Men det borde få fler konsekvenser än så. För det första behövs ju inte längre en kulturminister, vi har ju ingen kultur. Det skulle kunna bespara svenska skattebetalare 120.000 eller 130.000 kronor i månaden plus sociala avgifter för pension och annat. Gör Kuhnke arbetslös nu! Skulle vi dessutom göra Lomfors arbetslös skulle många sköna skatteslantar kunna sparas, kom ihåg att hon avlönas för sitt ”värv” av det offentliga.

PK ElitenDet finns ingen svensk kultur alltså kan vi göra de här tre arbetslösa och dra in deras kulturstöd. Ännu mer skattepengar att tjäna. Tack Ingrid!

Också resten av regeringen bord gå. Anledningen är att det är de som har bjudit in Ingrid Lomfors och att de därmed har legitimerat hat och rasism mot svenskar och deras kultur. De behöver bara fråga sig vad som hade hänt om Ingrid Lomfors hade påstått att det inte finns en arabisk kultur, då hade hela församlingen rest sig och gått ut.

Om regeringen avgår spar vi än mer pengar som skattebetalare så låt oss inte vänta längre. Det är hög tid att avsätta regeringen Löfven, om inte Sverige fattar detta kanske landet inte förtjänar att existera kultur eller inte. Varför regeringen Löfven måste avgå omedelbart har också Fnordspotting bloggat om. Läsvärt och giftigt som alltid.

Löjesguiden nominerar idag utan förvåning regeringen och Ingrid Lomfors till priset ”Foliehatt of the Year”. Motiveringen lyder: ”Det dröjde mindre än 24 timmar innan det var dags igen. Statsministerns avslutande ord i söndagens partiledardebatt var talande. ”Det är bara käbbel” utmejslade vad måndagens seminarium handlade om – käbbel. En regering som satt och lyssnade på käbblet, en uppburen makthavare som levererad käbblet och till sist kanske en regering som lät sig svepas med och ta intryck av käbblet. Käbblar bäst som käbblar sist, det är dags att avgå. Den här regeringen är helt enkelt för dum för sitt egna bästa. Punkt.”

18 tankar på “Kulturförnekare och andra ryggradslösa djur

 1. Det finns många mera områden att spara på vad gäller den obefintliga svenska kulturen. Stäng igen dramaten , alla museum och andra kulturinstitutioner som helt eller delvis finansieras av staten.Dom kan väl bli flyktingförläggningar.
  Du kan nog lägga ner nomineringarna till priset Foliehatt of the year. Det är omöjligt att någon annan än pajasregeringen Löfven kan få priset.

  Gilla

  • Ja, jag erkänner mig nog besegrad snart. Den här regeringen prenumererar ju på priset och värre blir det. Om du läser imorgon kommer nästa exempel som handlar om Gustav Fridolin som idag tisdag har gjort bort sig så mycket att jag just nu sitter och skrattar så tårarna trillar. Om du läser Sanna Raymans artikel Dagens Samhälle vet du vad jag talar om. Där finns dessutom en tråd till Aftonbladet som under rubriken ”Så ska svenska skolor klara flyktingtrycket” där du hittar en intervju med Fridolin. Jag kan nu på fullaste allvar säga att avsätter vi inte omedelbart den här regeringen är vi kokta.

   Gilla

  • Jag skrattade tidigare åt eländet därför att jag ser det hela som nästan surrealistiskt men när det nu när det har tystnat är jag mer bekymrad. Sossarna ligger kvar på 25,2 % i senaste demoskop, mp på 6,4 och v på 6,8. Ingen av dem borde logiskt sett ha ens noll procent efter det de har ställt till med och nu är jag direkt undrande och inte du, jag och en handfull andra som Pelle 2, Kristian,Rikard, T, Kerstin m fl är de sista med hjärnan i behåll. Så långe de kan fortsätta att ha alltför högt väljarstöd kan de också fortsätta att köra oss rakt in i mörkret. Så jag blir sammanfattningsvis rätt pessimistisk över det här landets framtid om inget riktigt drastiskt håller på att hända som över en natt förändrar detta faktum. Då är det nog svenskens undergång vi ser. En studie i hur man avvecklar ett land och ett folk.

   Gilla

 2. Hej.
  En av Sovjetunionens strategier på lång sikt var att uppmuntra subversiva rörelser i potentiella fiende o/e konkurrentstater. Den svenska fredsrörelsen var och är kraftigt influerad som ett exempel. En annan vektor som användes var att charma kultureliten med internationalism (kosmopolitiska ideal) om en gränslös arbetarstat: ”Arbetarklassen har inget fosterland”. Syftet med detta var att på lång sikt underminera möjligheterna för motståndaren att agera samlat och gemensamt på det sätt ett folk med en kulturell identitet kan. Då man i Sverige sedan fyrtio- och femtiotalet förkastat studiet av klassikerna inom politisk strategi och taktik (utom möjligen på Försvarshögskolan, som väl nu heter Krigshögskolan ?) kunde man inte känna igen strategin, trotts att den tillämpats ända sedan antiken.

  Eftersom Sverige inte haft någon utrensning av socialismen, så sitter alla dessa personer kvar i sina funktioner i samhällskroppen. Med de ingångsvärden de har är det för dem logiskt att motverka och motarbeta alla former av kulturyttringar som existerar utanför deras kontroll; föreningsstöd och kulturstöd är till sin effekt sådana kontrollmekanismer. Till den som till äventyrs tror att statlig finansiering är nödvändig för kulturproduktion: titta utanför landets gränser.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Gilla

  • Jag håller helt med i den beskrivningen, den är till och med väldigt exakt. Tittar man bara på 68-rörelsen så fick många av dess framträdande personer också framgångsrika personliga karriärer. Den var helt enkelt en språngbräda. Går man än längre tillbaka i tiden så har vi ju det som har varit synonymt med samhällskroppen dvs socialdemokraterna, där karriärvägen tidigt började gå via die partei. Långt fram i vår historia var partiet en broilerfabrik och ett avstamp för allas våra karriärister som också många gånger hamnade på höga stolar i näringslivet. Anders Sundström och Thomas Östros är ju goda exempel på det. Nu håller man på med nästa fas, ersätt ett folk som inte längre är lojalt med oss så vi kan behålla makten i 70 år till. Genom att ta hit gränslösa mängder människor, jag har inget emot invandring men det finns något som heter ”för mycket”, hoppas man kunna få in människor som är lojala med die partei helt enkelt. Tacksamhet och bidrag sätter folk i skuld och den kan man casha in på rätt länge.

   Internationalisering och en sådan utblick är något som går hem i de svenska stugorna. Vi är himla förtjusta i det i vårt land och inte mig emot igen, men man får inte stirra sig blind här. För fortfarande är det så att planen verkar vara att göra de få stackarna med jobb till löneslavar och de ska i sin tur förse alla andra med bidrag som sedan förvandlas till en röst på socialdemokratin, vänsterpartiet eller mp och cirkeln är sluten. Under tiden dränks vi och luras in i detta oerhörda med locktoner om exotism och internationalism. För tittar man på svenskens väljarsympatier fram till 19 september i år blir man vettskrämd. 25,2 % röstar fortfarande på sossarna om det vore val idag, 6,4 på mp och v skulle få 6,8. Logiken borde säga noll i alla tre fallen men gör det alltså inte. För svensken är förmodligen så van och så insocialiserad att vad socialdemokratin eller Die Partei hittar på, så röstar man ändå på dessa. Häromdagen talade jag med en kollega som är vänsterpartist eller sosse som menade att dessa var de enda som tog arbetares parti. När jag förklarade för honom att det är vad de vill intala oss att tro för att sen bete sig på ett sätt som är direkt korkat och gav honom exemplet Annika Strandhälls förstadagsintyg åt alla sjukskrivna hade han inte ens hört den nyheten. Det finns alltså en betydande okunskap, på gränsen till dumhet om man vill vara elak, som gör att folk inte ens förstår.

   Gilla

   • Hon har pudlat idag och sagt att det visst finns en svensk kultur, det är till och med därför hon använder det svenska språket när hon skriver. En bekännelse under hotet av något mycket större men sent ska väl syndaren vakna antar jag. Vet inte om ursäkter och pudlar hjälper efter ett så pass klantig uttalande men bättre än inget som sagt. Tycker vi som folk ska kräva det jag skrev, spara in skattepengar på hela regeringen och minst halva riksdagen samt tjänstemän som Ingrid Lomfors. Då kanske vi har råd med skolan och omsorgen som alla talar sig så varma om till sist.

    Gilla

 3. Det var tydligen en brasklapp med i talet som inte kom med på den konstigt centrerade punktlistan. ”… som har funnits i evinnerliga tider” eller något sådant. Det gör tyvärr hela uttalandet meningslöst, eftersom det torde vara svårt att hitta någon som tror att ”kultur” är så statiskt. En ren halmgubbe med andra ord.

  Den här låtsade stringensen är en del av humanioraämnenas död i Sverige:
  1) Man ger en definition som är så strikt att företeelsen inte kan existera i verkligheten. (Exempel: ”som alltid har funnits”, ”du påstår alltså att alla kvinnor/män/invandrare”)
  2) Man konstaterar att den som påstår att det man definierat finns är dum i huvudet.
  3) Hurra, postmodernism! Alla gör som de vill! Eller, snarare, alla lyder den har makt, eftersom man inte kan diskutera och experimentera fram en delad sanning.

  Därmed missar man helt vad humaniora – om det skall föreställa vetenskap och inte vara ideologi – faktiskt kan åstadkomma, nämligen vad de riktiga vetenskaperna sysslar med: att avgöra vad som är mest sannolikt.

  Med ovanstående metod kan man konstatera saker som
  * det existerat inga språk (”som varit oföränderliga genom alla tider”).
  * det finns inga religioner (”SVOGAT”).
  * det finns inga nationer (ja, ni är med på brasklappen vid det här laget).
  * det finns inga politiska partier.
  * det finns inga företag.
  * det finns inga djurarter eller växter.

  Gilla

 4. Pingback: Min inhemska svenska kultur är nästan oslagbar. | iniskogen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s