Öppna ögonen!

Inget gör mig mer förbannad än människor som inte ser, hör eller reagerar utan bara fortsätter ett destruktivt beteende trots att facit hänger rakt framför dem. Om de är i panik, chock eller annat vanmäktigt tillstånd är det förlåtligt, men när vuxna människor utan detta på fullaste allvar fortsätter så måste man börja ifrågasätta. Min indignation bottnar i att fortfarande trots alla tecken på sossarnas genomklappning fortsätter 26 % att stödja dem, 26 %! Hur tänker man då?

Dagens blodtryckshöjare från den sämsta regeringen landet någonsin har sett, handlar åter om hur man nu skär vi välfärden för att kunna ha råd med flyktingmottagandet. Tyvärr handlar det inte om att skära i bidragsregnet där det behövs. Nej nu vill Magdalena Andersson skära i assistansstödet för landets handikappade. Inget är bestämt men orden är uttalade, resultatet lär inte bli en vacker syn.

BlodtryckBlodtrycksmätare rekommenderas om man vill begrunda finansministerns utspel, allt annat är hälsofarligt. Så är också de nya förslag som lanseras i besparingarnas spår. Hela regeringen är faktiskt hälsofarlig så låt oss byta ut den nu Foto: Wikimedia Commons

Om hon hade sagt att barnbidrag inte ska utgå till höginkomsttagare hade jag inte beklagat mig. Hade det varit skolskjuts i tätort med taxi där det går lokalbussar hade jag sagt ”jättebra”, men nu är det handikappade vi talar om. Magdalena Andersson sätter därmed världsrekord i osmakligt beteende. För än så länge är förslaget bara ett förslag, inte ett fullbordat beslut och därmed är det bara ett beteende.

Ni med hjärtat till vänster borde verkligen tänka efter. Kan man stödja en regering vars uttalade mål är att slå mot välfärdens kärna men som samtidigt för sig med fagra ord om hur man är den enda garanten för just det man nu river ned? Det är ju trots allt inte solidaritet att nu ens skicka ut en trevare om att nerprioritera de svagaste och mest hjälpbehövande i samhället.

Paradoxen är total och det hyckleri som nu öppnas upp för borde få den mest luttrade att ta sig för pannan. Återigen, förlåt mina indignerade ord men jag känner mest att nu får det lov att vara nog. Den mardröm Sverige genomlider är just något av ett nationellt trauma och det är en ”solidarisk regering” som har satt denna inkompetensorgie på kartan.

Jackie ChanRegeringen borde förstå att det är dags att kasta in handduken när Jackie Chan ser ut så här Foto: Wikipedia

Okej, jag har lugnat mig och nu tar vi varför jag skriver som jag gör. I mitten av förrförra veckan öppnade alltså Magdalena Andersson upp för möjligheten att skära i assistansbidraget för landets handikappade. Du kan läsa om det via följande länk från Aftonbladet (unvis.it). Själv börjar jag hyperventilera av ren vredesmod bara jag tänker på något som liknar hennes förslag.

Landets handikappsorganisationer var naturligtvis snabba med att protestera, men på sitt vanliga svenska vänliga sätt vädjade man. Jag är inte längre säker på att de här idioterna i regeringen ens lyssnar så vädjan är godhjärtad men lönlös är jag rädd. Så cyniska är numer Socialdemokraterna och har kanske alltid har varit det. För återigen, kan man kalla ett parti vars representant kastar ut ett förslag som detta ”solidariskt”?

Senare kom en fördjupande förklaring från finansministern och också förnekanden från socialminister Annika Strandhäll, men är detta verkligen att lita på? Jag tror snart inte på ett ord som regeringen säger så tyvärr, min tillit är lika förbrukad som den här regeringen är. Dessutom kunde uttalandet från finansministern uttolkas som ett fortsatt försvar för linjen hon redan hade slagit in på. Lite statistik och skrift som är läsvärd i ämnet hittar du på bloggen Solrosupproret.

FarmorFler bord uttrycka sig så här när ett så lågt förslag väcks. Det är dags att inse fakta svensk, du betalar men de som bör få ta del av det får allt mindre Foto: Polyvore

Socialdemokraterna har alltid gjort ett paradnummer av att de och bara de står för solidariteten. Möjligen får miljöpartiet och vänsterpartiet vara med och sola sig i den glansen men Allliansen till exempel är ju ”hjärtlös”. Vad kan man då kalla Magdalena Anderssons utspel om inte hjärtlöst? Ord som ”känslokall”, ”råbarkad” och ”empatilös” poppar upp men det finns ett problem också i det.

Socialdemokratin har nämligen patent på ordet ”solidarisk”. Man ser sig själva som den enda kraften som är förmögen till denna känsla, men är den bilden sann? Knappast efter Magdalena Anderssons utspel! Och där har vi pudelns kärna, Socialdemokraterna klappar sig mer än gärna själva på axeln hur ondskefulla de än är, men kallar andra ”hjärtlösa” för betydligt mildare saker. Hyckleriet är ett faktum.

Men också Magdalena Andersson kanske är delvis utan skuld. För gräver man i det här är det bilden av den galopperande kostnadsökningen för migrationen som står i fokus. Den är knappast planerad, tvärtom är den plötsligt påkommen. Men den är också villkorad av Miljöpartiet som helst ser att vi tar hit hela världen och fler. Dags med andra ord att säga upp samarbetet med dessa. För vad har deras tvingande inställning lett till?

HundAlltid när man gräver lite djupare i mysteriet regeringen hittar man samma orsak – eftergifterna för samarbetet med v och mp. Kanske dags att omvärdera detta Löfven? Foto: Wikimedia Commons

Skattehöjningarna har varit aviserade länge så effekten där kan möjligen vara de förslag som är nytillkomna som har talats om i dagarna. En sådan är bankskatten som SVD Näringsliv har skrivit om i följande archive-länk. Slutnotan för den lär hamna i alla bankkunders knän dvs var och en av oss. Vi lär kunna se det i form av ökade avgifter för ingen ska inbilla mig att bankerna frivilligt upplåter sina vinster till Magdalena av pur snällhet.

Nedskärningar är däremot en sådan effekt. De flesta av dessa har ju kommit i kölvattnet på kostnadsökningarna för migration och sjukskrivningstalen och här är assistans-bidragsutspelet ett i mängden. En annan effekt är att Magdalena Andersson nu dammsuger upp pengar som lån för att täcka kostnaderna för alla underskott både migrationen, sjukskrivningen och Anders Borgs nedärvda underskott orsakar.

Pengarna går alltså inte till samhällsinvesteringar utan till underskott orsakade av dessa de uppräknade skälen! Mer om detta har Fnordspotting bloggat om. Bara av den orsaken borde vår nuvarande regering alltså avsättas. Att låna pengar till underskott orsakade av dålig eller bristfällig politik istället för att investera dessa i samhällsbygge är omöjligen annat än destruktivt.

Bada I PengarVi kanske tror att vi kan bada i pengar, så är nog inte fallet. Numer lånar Sverige pengar för att ha råd med alla utgifter, lån som inte går till samhällsinvesteringar utan löpande utgifter. Foto: The Guardian

Men hennes utspel visar också en annan sak som är betydligt mer allvarlig. Socialdemokratin med Löfven i spetsen administrerar idag en nästan medvetet planlagd nermontering av välfärden för att kunna få till samarbetet med Miljöpartiet och Vänsterpartiet. Istället för att överge dessa två extrempartier, är man alltså villiga att spela poker med välfärden som insats. Våra pengar är deras pengar och vi ska inte tro för en sekund att vi ska få något för våra surt förvärvade slantar.

Ett smaklöst förslag från en fullständigt förbrukad regering är resultatet. Det enda problemet är att den här statsledningen inte förstår det själva, de lunkar vidare som om inget har hänt. Och så gör tydligen också flertalet svenskar. Novus senaste mätning som kom för tre veckor sedan visade en Socialdemokrati som har parkerat på 26 %!? Mp och V har vardera 6,6 %.

Jag vill gärna försöka respektera andras ställningstagande, men efter uttalandet från Andersson vet jag inte om jag kan. Socialdemokraterna borde logiskt sett ha under noll i sympati i mina ögon. Miljöpartiet borde vara bortanför räddning men ökar med 0,7 % i väljarbarometern från Novus. Den här regeringen borde med andra ord vara slut, men är ändå förvånansvärt stabil. I mina ögon igen, är detta den värsta regeringen vi har haft så länge jag har levat och det är rätt länge. Så hur förklarar man något så ologiskt?

Löfven FörbrylladNär till och med förvirringens okrönte mästare Löfven ser så här förbryllad ut bör man nog ta sig en funderare om det här är värt att stödja. Dags för kursändring Sverige! Foto: Aftonbladet

Landets regering har ingen kontroll på i stort sett något men fortsätter att hålla sig någorlunda i opinionen, det är dags för eftertanke och omvärdering svensk! Dags att se Socialdemokraterna för vad de egentligen är, inte vad vi tror att de är. Det är också dags att klippa navelsträngen till omöjligpartiet Miljöpartiet därför att deras verklighetsfrånvända agenda håller på att haverera vad som har tagit generationer att bygga. Dags för kursändring med andra ord.

Löjesguiden nominerar idag nästan lakoniskt regeringen till priset ”Foliehatt of the Year”. Motiveringen lyder: ”Behövs det en sån längre?”.

13 tankar på “Öppna ögonen!

 1. Hallå, här nu. För att vara ”ett digitalt lyckopiller i en galen värld” är dina texter extremt deprimerande. Är det bilderna till texterna du tror är roliga?

  Gilla

  • Hmmmmm, vänta nu lite grann. Du beklagar dig över att jag klagar genom att klaga på mig? Den var bra Vickan! Kanske inte det smartaste jag har sett men väldigt bra om man som jag är uppvuxen på Monty Python och där sarkasm, ironi och drift med företeelser är ett måste. För med den där logiska vurpan lyckades du vara riktigt ironisk trots att jag är rätt övertygad om att du inte ens vet vad sån är. Så bra jobbat där Vickan E! 🙂

   Gilla

 2. Vi har de sympatier och åsikter vi har grundat på den information vi får.
  Vi är också väldigt auktoritetsberoende, inte alls rationella.
  Media har överlag mycket högt förtroende bland svenskar, framför allt SVT och SR.
  Ju lägre bildningsnivå en person har desto mer litar denne på auktoriteter.
  Sammantaget innebär detta att med en skola i förfall, (sedan 60-talet!) och en media som
  selekterar sin rapportering och förvrider verkligheten genom ett vänsterfilter så röstar faktiskt merparten av befolkningen helt rationellt!
  De KAN inte inhämta vår syn på verkligheten eftersom vi är fascister, nazister, rasister, extremhöger, terrorister och nu senast barnamördare och mordbrännare.
  Jag har vänner på FB som på fullt allvar anser att vi borde avlivas för att skydda samhället.
  Det är INTE vår regering som styr landet, det är media!
  En media som till mer än 80% har hjärtat väldigt långt till vänster.
  Så länge vänstern har monopol på informationsflödet i landet kommer ingen förändring av politiken att ske.
  Vi bör fundera på hur skolväsendet skall återupprättas samt på hur ett allsidigt informationsflöde skall kunna garanteras i framtiden.
  Som exemplet Grekland visar så kommer Sverige kunna låna till migrationen långt utöver vad vi kan återbetala, detta gör att majoriteten av befolkningen aldrig kommer se hur välståndet urholkas förrns bostadsräntorna chockhöjs och skatterna ytterligare höjs då IMF kräver sanering av ekonomin.
  Vänstern hoppas då att migranterna skall vara svenska medborgare och som du vet röstar de nästan uteslutande till vänster.
  Platsen vid köttgrytorna är viktigare än ALLT annat för våra politiker och tjänstemän.
  Ja, tjänstemännen spelar en avgörande roll i det som nu sker, de är politiskt tillsatta och löper lika stor risk som politikerna att försvinna ut i kylan om de inte kan få in tillräckligt med vänsterröster i landet för att säkra sina platser.

  Gilla

  • Auktoritetsberoende och inte rationella skriver jag under på, men information vi får kan jag direkt fäkta emot. All psykologisk forskning på området talar t ex om att det är dina föräldrar som formar dina sympatier och överväganden, vi upprepar helt enkelt det vi ser, lär och hör. Redan i sextonårsåldern har vi cementerat våra grundvärderingar och få eller lite ändrar på detta. Media och andra kan engagera men bara trigga den som redan har en sympati överensstämmande den vi läser eller hör om. Och nej, det gör att våra överväganden om vad vi ska rösta på inte heller alltid är så rationella. Återigen visar forskning att ”det rationella valet” kan handla om så subtila saker som ”han ser trevlig ut, honom litar jag på”. I det paketet hittar du t ex Westerberg-effekten, han gjorde helt enkelt ett så hemtrevligt intryck att folk ville bjuda in honom på middag. Också Gustav Fridolin ligger lägligt till när han bjuds in som ”en vanlig trevlig man” som får stå och knåda köttbullar i hemmakvällsprogram. Att hans politik leder till ondskefulla saker som energiförsörjningskris där industrin kommer att få en extra smäll om han får som han vill är det ingen som ens överväger.

   Dessa ”vänner” på fb skulle jag vilja tala med. En människas åsikt är helig och måste respekteras även om man tycker annorlunda. Det annorlunda har ett egenvärde som kallas ”den fria tanken” och ”åsiktsfrihet” eller ”det fria ordet”, de friheterna är okränkbara. Om man på fullaste allvar skriver att människor bör avlivas för att skydda deras syn, för det är det det handlar om, är man inget annat än en totalitär antidemokrat a la nazist, stalinist, fascist eller något annat -ist. Jag skulle till och med vilja säga att en sån kommentar borde anmälas för att fb-polisen ska kunna stänga av dessa som en varning, man säger inte så helt enkelt.

   Men visst har du rätt om informationsflödet och vilka det är som kontrollerar detta i syfte att också styra vilka nyheter som får bli nyheter och vilka som inte får bli det. Vänstervridningen i journalistkåren är inte bara ett demokratiskt problem, den är en skamfläck som inte gör oss ett dugg bättre än Nordkoreansk nyhetsförmedling eller Pravdas. Här finns med andra ord massor som måste göras för att revitalisera demokratin, t ex att se till att stimulera andra grupper än vänstermänniskor med en mission att sprida en åsikt att söka sig till journalistutbildningar. För det måste det bedrivas ett aktivt arbete i skolan. Inte för att få ungarna att ”tänka rätt” utan för att få dem att tänka i termerna ”journalistyrket verkar lockande”.

   Gilla

 3. Hej.

  Att i praktiken avskaffa assistansersättning och annat stöd till människor med funktionsnedsättningar/-hinder är i linje med socialdemokratisk ideologi. Invandrare ses som mindre värda och mindre vetande, och skall därför tas om hand och uppfostras, till vilken kostnad som helst, medan handikappade personer ses som en belastning och som ett fel, då inte kan vara produktiva i den socialistiska staten. Grovhugget men så ser kärnvärderingarna ut inom svensk socialdemokrati och socialism: antingen är du lojal partigängare och lydiga solidarisk undersåte, eller en mindre värd av utvald grupp som skall uppfostras (tänk ‘vite mannens börda’), eller en belastning på det solidariska arbete där alla arbetare måste fylla sin kvot.

  Det gemensamma idéarvet med Lenin och Stalins totalitära ideologi, och nationalsocialismens dito, slår alltid igenom. Att betrakta människor som individer med egen vilja kan man inte tillåta sig, för då kanske vi inte väljer deras ledarskap. Vad varje svensk bör fråga sig i nuläget är: ”Vad kan jag, och vi, göra åt saken?” och sedan konsekvent genomföra sina idéer samt diskutera och samarbeta med andra som sätter Sveriges och det svenska folkets bästa först.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Gilla

  • Ja, det har blivit en strid på kniven för att få ta del av de krympande resurserna där grupp ställs mot grupp. Att vara handikappad tycks vara ett handikapp i dubbel bemärkelse i den striden. Snart har vi väl nått den nationalsocialistiska dimensionen där ”endast den starke överlever” får vara devisen också för samhället och dess olika skikt. Det kommer säkert att hjälpa på traven att inneha en partibok i framtiden, det gäller ju att visa sig lojal med die Partei.

   Gilla

 4. Samtidigt är assistansersättningen hög, 284 kr per timme. På heltid blir det över 49000 kr i månaden. Självklart ska en lön utgå, särskilt för assistenter som inte är släkt med den behövande. Men, nästan 50000 i månaden tycks mycket högt, t ex om man jämför med en sjuksköterska. Som jämförelse ger assistansjobb motsvarande 17500 kr i månaden i England. Vilket å andra sidan är hutlöst lågt, men antyder att den svenska ersättningen har skjutit extremt i höjden.

  Att man sedan kan få dessa 49000 kr i månaden för att vårda sin egen son eller dotter måste vara exceptionellt för Sverige. Att få ersättning för förlorad arbetsinkomst är förstås självklart, det är beloppets storlek som får en att häpna. Att sänka månadsersättningen med 10000-15000 skulle väl vara rimligt. Och ändå anständigt betalt.

  Sedan tycker jag att man f ö kan halvera lönerna för de politiker som försatte oss i denna situation. Som de själva säger, ”alla måste hjälpa till”.

  Gilla

  • Det som har skjutit i höjden är antaltet uttagna timmar vilket naturligtvis höjer kostnaden. Tanken med reformen var aldrig att en assistent skulle jobba heltid utan vara ett komplement där sjukvård och hemvård skulle står för den del av hjälpen och assistenterna resten. Men vad jag inte förstår är hur man kan slå mot en grupp som äntligen har fått kliva ur fångenskapen i hemmet och beröva dem det enda hjälpmedlet som har stått till buds för att göra detta möjligt. Skära ner ersättningsnivåerna är som att slå undan benen för en hel grupp. Det finns andra besparingar vår finansminister kan göra. Där jag bor går det dagligen skolskjuts i tätort med busstrafik med regelbunden turtäthet där skolkort för färd gäller. Dra in där det inte behövs, i glesbygd behövs det men inte i tätort. En annan del man kan titta på som många har undrat över under åren är varför människor med hög inkomst ska ha barnbidrag, dra hellre in detta. Halvera lönen för politiker – där håller jag fullständigt med. Dra gärna in deras generösa pensioner också, de har blivit ett frälse som kan leva gott på att göra ingenting också efter karriären.

   Gilla

 5. Man bör absolut söka hjälp för sitt spelberoende när man börja höja insatsen för att ”vinna tillbaka det man förlorat”!

  Psykologen Leon Festinger studerade en UFO-kult från insidan. Han fann att om man har följande förutsättningar:
  1) medlemmarna tror något mycket starkt, och det påverkar deras handlingar
  2) handlingarna är svåra att göra ogjorda
  3) det man tror på går att jämföra med verkligheten så att man lätt kan se om det inte stämmer
  4) den troende måste acceptera bevisningen
  5) den troende har socialt stöd av andra troende.
  … så ökar övertygelse om att det man tror på är sant. (Jag översätter lite snabbt från engelska Wikipedia.)

  (Läs också Philip Mirowskis ”The Seekers, or How Mainstream Economists Have Defended Their Discipline Since 2008”)

  Gilla

 6. Det finns också mycket fusk med assistensersättningen. Under min tid i Södertälje kunde jag konstatera att många familjer levde gott på att ”vårda” en eller flera familjemedlemmar som ibland inte ens var i behov av vård. Förutsättningen för vården var förstås att personen inte hade någon sjukdomshistoria i Sverige. Sedan var det fritt fram att mjölka skattebetalarna på pengar.

  Gilla

  • Skjut inte budbäraren brukar det heta Killeri! Jag tvivlar inte på det du säger och jag säger inte heller att det inte förekommer, det vet jag att det gör så så långt har du rätt. Men är det rätt att straffa brukaren, dvs den handikappade för detta? Naturligtvis inte och det hoppas jag också du tycker! För på den punkten är det ju assistentens fel inte brukarens.

   Man kan argumentera att det finns visst finns brukare som är med på tåget och själva är invecklade i skumraskaffärerna. För tio år sedan drygt avslöjades ett riktigt raffinerat exempel i Halmstad där ett företag importerade handikappade från Mellanöstern och Östeuropa för att få assistenter och därmed assistentbidrag. Brukaren dvs den handikappade fick en rundlig slant men inte hela och var nöjd med det, det var ju en förmögenhet i jämförelse med hur de hade det i det gamla landet. Resten la företaget beslag på och kunde också göra ordentlig vinst. Alla involverade den gången fick kännbara fängelsestraff. Men min fråga är fortfarande, ska man straffa oskyldiga för detta? Nej, naturligtvis inte! Felet ligger inte i själva bidraget utan reglerna som är för luddiga och kontrollen från myndigheternas som inte finns. De enda som kan klä skott för att det har blivit så är politikerna och tjänstemännen som en gång utformade reformen och de tjänstemän på försäkringskassan som ska men inte följer upp ärendena därför att de inte hinner eller ids.

   Från politikernas håll har till och med ren desinformation förekommit i de fall där fusk har avslöjats. Då debatten rasade, också den för cirka tio år sedan, hette det till exempel från Socialdemokratiskt håll att inget fusk förekom. Påståendet gjordes utan att man ens tog reda på hur det förhöll sig. Detta för att rädda ansiktet och inte avslöjas med att vara det de är dvs inkompetenta. De vill ju inte heller visa att deras förberedande arbete inte dög därför att reglerna spelar de som fuskar rakt i händerna. Länge ville just detta parti inte ha vare sig granskning eller hårdare regler men man gick till sist med på en genomgång. Där uppdagades bland annat Halmstadsfallet och fler och alla drevs till åtal. En del av dessa ledde som sagt till fängelsestraff men ingen har fortfarande straffat den som gjorde allt möjligt dvs sossarna. Där borde vi om något börja eftersom de missade att täppa till hålen. Att straffa andra för att de utnyttjar en rätt de har är däremot lönlöst. Det vore som att avrätta bilförare för att bilar släpper ut koldioxid.

   Häng gärna dem, men man bör nog låta bli att skjuta in sig på de som faktiskt behöver stödet. Ändra gärna reglerna för att täppa till hålen men beröva inte de som behöver den hjälpen. Avslöja gärna fusket men häng inte den som inte fuskar. Det är ett krav vi borde ställa på Magdalena Andersson, men att som hon slå mot de som behöver stödet är hjärtlöst om något.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s