Det får vara nog nu!

Att den här regeringen är totalt körd inser snart alla utom dom själva och de som inte kan inse därför att de är för hjärntvättade. Statsråd efter statsråd gör bort sig, statsministern är en av de sämsta vi har sett någonsin och hela deras arbete präglas av sån valhänthet att få eller inga kan längre  med framgång försvara dem.

Margot Wallström är en av dem som tidigare har gjort bort sig. Vem kan glömma det diplomatiska sammanbrottet med Saudiarabien eller flera av de kriser hon har ställt till med där Sveriges relation till Israel har försämrats? Men nu har hon gjort det igen, försämrat relationerna alltså. Den här gången är det återigen relationen till Israel som har skadats med hennes uttalande.

Uttalandet gjordes i lördags i Rapports extra sändning angående terroristattentaten i Paris. Det gick ut på att det vi nu såg i Paris skulle ha kopplingar till unga Palestiniers situation och att det vi hade sett var ett uttryck för denna desperation. Uttalandet hittar du på SVT:s hemsida.

Sweden's foreign minister, Margot WallströmSå var det då dags igen. Margot Wallström är ytterligare en av dem som låter munnen gå innan hon tänker efter. Resultatet blir att den ena krisen efter den andra seglar upp och i slutänden är det Sverige som får betala priset Foto: Wikipedia

Låt oss döda den myten med en gång, det vi såg i Paris beror på en organisation som ser det som sin uppgift att skapa en stat baserad på vad de ser som uttolkningen av Koranen. Inget annat. För detta är de beredda att gå så långt som att göra sig och de sina till mördare. Dödande ursäktas inte av någon religion, påstår man att så är fallet är det inte längre en religion utan en massmordssekt vilket Daesh är.

Det har alltså lite eller inget att göra med Palestina, att påstå detta är fruktansvärt korkat och visar bara hur lite man vet. Ett faktum som har blivit som ett signum för regeringen som har en utrikesminister som tycks lida av Israel-tourettes. Det i sin tur bidrar bara till bilden av denna regering som en enda lång mardröm som borde ha avgått innan den ens tillträdde. Fnordspotting har i vanlig ordning bloggat suveränt om uttalandet. Så här lät hennes uttalande:

”Man kommer tillbaka till situationer som den i Mellanöstern, där inte minst palestinierna ser att det finns ingen framtid för oss. Vi måste antingen acceptera en desperat situation eller ta till våld.”

Naturligtvis blev reaktionen hård i Israel, varför den inte skulle ha blivit det är inte ens att diskutera. Uttalandet är djupt kränkande om än dubbeltydigt. Uttalandet från Israels utrikesdepartement säger allt och lite till. The Times of Israel sparade inte heller på krutet, inte heller The Jerusalem Post. Varför skulle de göra det? Hon gör en koppling som inte finns och uttalandet implicerar att Israel skulle haft en skuld i det som hände i Paris om än moralisk. Så är det naturligtvis inte och det borde hon veta.

Twiligth ZoneSvensk vänster med regeringen i spetsen börjar allt mer utvecklas till något som mest liknar Twilight Zone. Dimensionen där allt är annorlunda och där logiska lagar inte längre går att använda för att kunna förklara verkligheten Foto: Wikimedia Commons

Själv har hon försökt att tona ned hela händelsen. Det brukar i vanlig ordning behandlas så när vår regerings ministrar inte klarar sitt jobb eller visar att de inte har koll på läget. Hon har ju som sagt dessutom visat sig ha just Israel-tourettes tidigare så hon har övat länge och väl. Kanske är hon ute och fiskar i grumligt vatten igen då detta ju kan ge många röster till nästa val. Snart är det bara vissa väljargrupper som stödjer den här regeringen som nu är förbrukad.

För att ytterligare understryka vilken naturkatastrof denna regering är, ger sig nu statsminister Löfven in i striden. Där ger han sitt stöd till Wallström och tycker kritiken är ”Väldigt orättvis”. Du kan läsa om fortsättningen på bråket i Expressen (unvis.it). Statsministern väljer alltså att göra illa än värre istället för att reda upp hela denna historia. Återigen begår han alltså något av det mest episka av undanflykter, dumheter och bortförklaringar för att sopa det oförsvarbara under mattan.

Den här gången går dock regeringen än längre i sin strävan att riktigt skita allt åt h-e. Wallström kontrar nu med ett nytt uttalande som ska gjuta olja på vågorna var det väl tänkt, problemet är att det gör det motsatta. När hon så gör sitt tillrättaläggande heter det att ”det är Israels problem om de upprörs över olika svenska uttalanden”. Artikeln från Expressen (unvis.it) hittar du här. Citatet lyder så här:

”Jag har ingen mer kommentar till det. Israel upprörs över allt vi gör så det är inte för oss att svara på. Utan det får Israel svara på, säger Wallström.”

Det hon säger är alltså att om Israel har problem med hennes uttalande är det deras problem inte hennes. Snacka om att sjunka till sandlådenivå ovärdigt en av de viktigaste posterna i regeringen. Det visar också hur illa det är ställt med en regering som nu har lyssnat för mycket på Miljöpartiet och nu får de betala priset genom att allt fler kanaler för dialog i utrikesfrågor stängs en efter en. Det är knappast troligt att Israel bjuder in Sveriges utrikesminister för samtal för en lång tid framöver efter alla hennes grodor.

Men utrikesministern spelar inte ensam i den här ligan tyvärr. Den Israelfientliga retoriken fyller snart dagligen den så kallade press som vi har i landet. De visar i vanlig ordning prov på att vara sååååå oberoende (ja, det där var ironi!). Missförstå mig rätt, det finns flera saker man kan kritisera Israel för men attacken i Paris är inte en av dessa. Inte heller följande ”nyhet” som återfinns i Aftonslasket är särskilt trovärdig.

För också Aftonbladet är inne på rätt linje som så ofta förr. Häromdagen meddelade man att femton döda personer hade påträffats på Sinaihalvön i Egypten. Underrubriks formulering var ”nära Israels gräns” vad nu det hade med saken att göra. Det är som vanligt alltid ett land som finns i fokus när något negativt eller tragiskt ska meddelas. Om de har med saken att göra eller inte är ovidkommande, här ska både urusla ministrar och tidningar peka finger som för att misstänkliggöra och smutskasta.

Aftonbladet IsraelAftonbladet är dock mer komiska när de i vanlig ordning inte kan hålla reda på fakta, i det här fallet att Sinaihalvön delvis ligger i Egypten och att det var i detta land de döda påträffades. Men gud förbjude, skriver man något som ens kan andas att det troligen är Egyptier som ligger bakom kan ju sammanfattas i ordet ”rasism”. Att det dessutom SKULLE kunna vara krafter lierade med IS och Al Qaeda kan man inte heller skriva då också detta faller under r-ordet.

Dessa grupper är ju trots allt extra verksamma just på Sinaihalvön så det är ju helt gripet ur luften. De använder området som smugglingsväg för flyktingar så också det ska man låta bli att nämna. Att de dessutom har kidnappat Etiopier och hållit dessa fångna i området tidigare för att kunna pressa de anhöriga där hemma på pengar kan man inte heller nämna. Gör man det kommer r-ordet fram igen, var är ju trots allt ”bara” rasifierade afrikaner som hittades. Det erkänner ju till och med Aftonslöddret.

Tecknen hopar sig, vi har en helt annat tonläge mellan vissa politiska krafter och Israel i dagens Sverige. Utrikesministerns uttalande är därmed logiskt om än stenkorkat. ”Anitsemitism” är kanske ett problematiskt ord att använda i sammanhanget men det är ändå dit tankarna förs. Om man går dit kan man med lätthet dra slutsatsen att det inte längre är svenska nazister som är antisemitismens fanbärare, det är svensk vänster som bär fram den retoriken.

Det finns dock en slutsats man måste dra och det är att det måste vara slut på dumheterna från regeringen nu. Den följetong som kallas ”regeringen” har snart 7-8 kraschlandningar om dagen på sitt samvete. Ingen regering i historien har lyckats skita så mycket åt h-e och Margot Wallström är bara en i mängden av okunniga i denna. Ni är valda för att uträtta ett jobb, ni gör allt annat än det. Den här regeringen är i själva verket en kraschlandning utan slut. Avgå Löfven!

Sverige är värt mer än den här regeringen. Vi står dessutom inför en stundande katastrof med migration där regeringen fullständigt har kapitulerat, också den skadligt för landet. För att det över huvud taget ska finnas ett land att regera över måste vi ha en ny regering nu. Får vi inte det och får dras med den här ministären tycker jag personligen synd om en nation som nu går en sakta sotdöd till mötes. Tacka Löfven för detta svensk!

TågvrakRegeringen Löfven är som ett ständigt pågående krasch som hela tiden upprepar sig. Sverige är landet som kommer att få betala priset för utrikesministerns alla tavlor och man stänger därmed allt fler dörrar till omvärlden. Foto: Wikimedia Commons

Löjesguiden nominerar idag Margot Wallström och Stefan Löfven till priset ”Foliehatt of the Year”. Motiveringen lyder: ”Er okunskap är oändlig men ändå talar ni. Jag ska inte påstå att jag vet allt i frågan, men den tycks vida överstiga era och den finns nog lite till mans utan att vare sig jag eller andra blir utrikesministrar eller statsminister. Margot Wallström bevisar därmed tesen att i stort sett vem som helst kan bli minister i den här regeringen, kunskap eller inte. Statsmininstern visar dessutom vilken fingertoppskänsla han hade när han valde ut detta ”järngäng”. Det gör er båda till formidabla kandidater till priset.”

13 tankar på “Det får vara nog nu!

 1. Nej det var inte muslimerna!
  Det var judarna som låg bakom attentaten i Paris.
  Därmed inte sagt att Wallström är den sämsta svenske medborgaren per alla tider.

  Gilla

  • Hur man får allt till att bli judarnas fel är svårsmält Björngunnar för att inte säga antisemitiskt. Det enda du bevisar med din kommentar är att nazismen i högsta grad är levande och jag vet inte om jag ska kräkas eller bara bli jävligt indignerad. Ingen har påstått att det var ”muslimer” som låg bakom attentaten i Paris men däremot en dödsknarkande jävla sekt som refererar till islam. Dessa är klart arabiska, det är väl antagligen därför flera av dem har identifierats som Syrier. Att judar skulle ligga bakom är alltså helt gripet ur luften. I din värld är det väl snart judarnas fel att en del människor får liktornar. Nej Björngunnar, det är dags att kamma sig och se till att få till fakta rätt annars tvingas jag tyvärr stänga av dig från att kommentera. Sjukt att någon ens kan komma på något så jävla dumt påstående. Jag vill till sist bara påminna dig om att också antisemitism är hets mot folkgrupp, skulle du välja att fortsätta skriva inlägg med sånt innehåll kan jag alltså tvingas ta bort dessa eftersom jag vare sig vill bli förknippad med dumheter som detta eller vill bli anmäld själv. Slutsatsen är alltså att du slutar omedelbart upp eller så kommer jag inte spara på krutet. Jag har ju trots allt din e-mailadress så du kan spåras. Jag har också ditt ip-nummer så som sagt, skärpning!

   Gilla

 2. Wallströms uttalande och upprepade klavertramp får mig osökt att tänka på Arne Ankas numera välkända: ”Att tänka innan man talar är som att torka sig i röven innan man skall skita”

  Gilla

 3. Såg också Wallströms uttalanden om att Israel upprörs av allt Sverige säger.Hon är som sagt var den sämsta utrikesministern vi någonsin har haft och verkar inte ha den minsta aning om vad diplomati handlar om.Dessutom verkar hon nu öppet komma ut som antisemit.
  Dessvärre är hon ju bara en av många pajaser i pajasregeringen Löfven.Det är väl i stort
  sett bara försvarsministern som har klarat sig med hedern i behåll.

  Avgå regeringen säger jag med !

  Gilla

  • Jag har försökt att vara så balanserad som jag bara kan i inlägget för att inte i vanlig ordning skälla som en bandhund. Den här gången går det nog inte ens att göra det en längre stund. Hennes och statsministerns efterföljande korkigheter saknar ju motstycke i svensk politiks historia. Regeringen är ju helt enkelt en pajasskola i världsklass. Allt hade väl varit gott om det inte hade varit för att du och jag, dvs medborgarna är de som får betala priset för hela den här kraschlandningen. Både hon och statsministern bör inte bara avgå, de bör avgå och sen beslutar vi medborgare att utlämna de två för rättegång om ”brott mot mänskligheten” i Israel. Skicka med Kaplan också som en bonus så är allt frid och fröjd.

   Gilla

 4. Berättade för en utländsk vän om vår utrikesministers senaste galenskaper, och den fantastiska intervjun efter Paris-attackerns. Hon sade att ”ja, men nu får hon väl äntligen sparken i alla fall?”
  Sedan kom Löfvens försvar och ”Israel upprörs över allt vi gör”. (Nämnde Kaplan i samma veva.) Har inte fått svar än, antingen tror hon jag hittar på eller så är hon för finkänsligt för att tala om något så pinsamt.

  Fram till och med Bildt och Persson kunde man hålla med eller inte, man kunde tycka att det var bra eller mindre bra. Men det var faktiskt inte så att man varje dag fick skämmas för sin inkompetenta och barnsliga regering.

  Ibland frågar man sig vad vissa på vänsterkanten skulle göra om Israel försvann (som en del av dem tydligen vill). Min gissning är att hela mellanöstern då skulle ignoreras, på samma sätt som Sovjet öster om Moskva och hela Maos Kina. Inget här att se, höra eller tala om, för då skulle de få revidera hela sin världsbild.

  Gilla

  • Den här människan är som en såpad ål, hon kommer undan med allt. En del ministrar får gå efter att ha misslyckats med att betala TV-licensen, andra får uttala dumheter igen och igen som Margot Wallström. Och du har rätt i varje beskrivning av regeringen. Barnslig, pinsam, man skäms är alla bra beskrivningar på vad jag själv känner inför Wallström och Löfven. Att som jag begära att de ska avgå är däremot symboliskt, jag tror som kommentatorn T i förra veckan att de kommer inte att avgå i första taget. Anledningen är att de nu har fått tillbaka sin älskade makt som de inte kan vara utan och att de kommer att avgå först när de har dragit ner hela landet i något slags moras. De förstår helt enkelt inte hur destruktiva de är för att de är förblindade av makten och inte ser sina tillkortakommanden. De är fullkomliga i sina egna ögon. Problemet för dem är att snart ingen håller med om den beskrivningen men det förstår de inte heller. Korkade eller förblindade, kanske en kombination av de båda är nog beskrivningen för dagen av en regering som aldrig borde ha fått tillträtt.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s