Godhetsrörelsens draksådd

Kommer ni ihåg när de stod där på Medborgarplatsen och sjöng i kör eller slängde ur sig politiska floskler tillsammans med Malena, Henrik, Jonas och Stefan? Nu bara några månader efter, börjar vi se resultatet. För igår onsdag, utfärdade SÄPO ett terrorlarm och en efterlysning på en Irakisk man som har vistats i träningsläger i Syrien.

Sveriges regering och deras oförmåga att hålla situationen under kontroll med en minst sagt svajig politik är de som är ”mästerhjärnorna” bakom det vi nu ser. Det är också de som medvetet har fört den politik som nu har lett fram till ett rikslarm efter en eventuell terrorist som har letat sig hit.

Genom att låta blir att lyssna på de varningssignaler som började dyka upp redan i somras har man bäddat för det. Detta är ytterligare ett exempel på varför Stefan Löfven måste avgå. SVT Rapports Extrasändning hittar du här. Det enda man vet är att den Irakiske mannen som nu eftersöks är att han har tränats i Syrien och dessutom har kommit hit via flyktingströmmarna eller har kommit hit som återvändare. I båda fallen ligger politiska beslut bakom och det bör få konsekvenser främst mot regeringen.

Hula HoopÄn svänger det hit, än svänger det dit och ingen tycks ha någon klar linje. Det är det som nu har lett fram till att åtminstone en person kan ha tagit sig in i landet för att göra lite annorlunda saker än att delta i att höja tillväxten Foto: Wikimedia Commons

Men också den styrande majoriteten i olika kommuner ledda av Socialdemokraterna är skyldiga. I Stockholms stadshus förbereder man ett förslag just i detta nu som innebär hjälp till återvändare från Syrien som deltagit i Daesh krig i form av jobb och bostad. Naivt räcker inte för att beskriva den idioti som präglar den styrande majoriteten.

Den nuvarande migrationsströmmen har medfört att polisen inte ens har möjlighet att kontrollera den enskildes identitet eftersom de ofta har kastat eller rivit sina id-handlingar. Andra kommer hit med förfalskade pass eftersom IS numer kan utfärda sådana till att se ut som legitima Syriska pass. Ingen har kontrollerat och allt har istället präglats av den naivitet som står som skriven i pannan på godhetsrörelsen.

Andra har försvunnit rakt under näsan på polisen och ingen har idag kontroll vilka de är och var de befinner sig. Det är slutresultatet av politikernas nuvarande linje. Här spelar det tyvärr ingen roll vilken sida vi talar om därför att alla de etablerade är lika goda kålsupare i det som har lett fram till resultat.

Detta har lett till att polisen alltså inte vet vilka som tagit sig hit, vilken identitet de har och var de nu befinner sig. Inget ont om de som jobbar i fält, de gör säkert vad de kan av en omöjlig situation. Istället är det alltså högre upp i hierarkin man måste titta för att kunna spåra vem som bär ansvaret. Politikerna vet faktiskt inte ens att någon befinner sig här ens en gång. Det är därför som Anders Ygeman också han famlar i mörkret.

YgemanInte ens Anders Ygeman vet någonting, det beror på att polisen i sin tur inte vet någonting. Bakgrunden är att mängden migranter har gjort att allt har kollapsat och ingen vet vare sig identiteter eller var folk finns eller ens att de finns Foto: Aftonbladet

Det är märkligt tyst från godhetsrörelsens främsta informationskälla journalisterna. De redovisar visserligen hotet, Att däremot göra en analys där man kommer fram till att en rad åtgärder som Stefan Löfvens regering har vidtagit är orsaken, det kan vi inte förvänta oss. Man vill väl inte avslöja att man har begått en gigantisk dundertabbe. De kan nu i tysthet bittert erfara att det som såg ut som en god handling egentligen var den yttersta ondskan.

Löjesguiden nominerar idag automatiskt regeringen till priset ”Foliehatt of the Year”. Motiveringen lyder: ”Kan den här regeringen över huvud taget göra något rätt? Jag tror faktiskt det är omöjligt och det gör er till något av segrare på knock out.”

17 tankar på “Godhetsrörelsens draksådd

 1. Och partisympatierna påverkas inte i något större mått av gårdagens och dagens extrema politik inom migration och säkerhet.Kommande år blir inte ljusa när dagens migranter går ur etableringsstödet till den kommunala budgetens försörjningsstöd.

  Gilla

  • Verkligen inte Staffan! Jag kan redan ana mig till hur framtiden kommer att te sig där jag bor. Här har vi en av landets högsta kommunalskatter men allt mindre ges tillbaka. Samtidigt mjölkas varenda krona ur kommuninnevånaren i form av höjd taxa för t ex hemtjänsten där denna kommer som en extra skattehöjning men väl dold sådan. Allt detta för att betala för migrationens kostnader vilket ingen erkänner öppet så det är naturligtvis lite av en spekulation från min sida men ändå. Kommunen har nu till och med i det tysta beslutat att migranter har förtur i den kommunala bostadskön så skattebetalare gör sig inte besvär. De ska bara hålla mun, vänja sig vid övervakningen från våra vänner journalisterna som är beredda att kalla dig både SD:are och anhängare av Breiviks manifest om du inte håller med och till sist betala mer och mer för mindre och mindre. Våga vägra skatt nu.

   Gilla

  • Ehrenmark skrev en gång om diverse strejker i Storbrittannien – på sjutiotalet gissar jag.
   Först var det sophämtarna, och man gick ut med meddelandet att ”släng inget, om det inte är absolut nödvändigt”.
   Sedan var det ambulansförare, och allmänheten uppmanades att inte ringa efter ambulans om det inte var absolut nödvändigt.
   Sedan strejkade begravningsentreprenörerna.

   Gilla

   • Om jobbet är besvärligt på alla sätt, varför strejkar inte de anställda på socialen, mig-verket o.s.v? Varför vill de hellre jobba ihjäl sig? Bolånetorskar, spelskulder eller vad? Det går så jävla enkelt att strejka för minsta skitsak inom andra yrken.

    Gilla

   • De har valt sina jobb därför att de brinner för en sak eller en övertygelse oftast. Då klarar man mer och känner sig mer motiverad för en omöjlig uppgift men i längden kommer också de få erfara att de bränner sina ljus i båda ändarna. Personalen på mig.verket och inom polis, socialtjänst, msb och andra går på knäna, men hur länge de orkar är nog höljt i dunkel därför att det beror på så många omständigheter. Lönen är inte moroten, de tjänar mindre än medianlönen. Polisen är de enda som mig veterligen tjänar mer. Det skulle som sagt kunna vara det patos en del bär på och det kan också vara uppmuntran de får från politiskt håll då Stefan Löfven ju har omnämnt dem som ”hjältar”. Frågan är dock om en klapp på axeln men ett omöjligt uppdrag i kombination är så särskilt välgörande för hälsan i längden. 🙂

    Gilla

   • Migrationsverket kommer att få se många sjukskrivningar framöver. 14 timmars arbetsdag, inga raster. Det kan inte gå i längden.
    Lägg därtill att nästa dags ”arbete” bokstavligen sover i korridorerna enligt vad jag förstått.

    Gilla

   • Sjukskrivningar kan också vara ett sätt men krävs sjukintyg från första dagen blir det värre. Strejk svider i plånboken. Det rör sig om ”pay now or pay more later”

    Gilla

   • Stämmer! Jag var där när sopstrejken bröt ut, jag tror det var 1978. Överallt skräp och sopor och snart också råttor stora som katter. Till sist hade alla strejkat utom begravningsentrepenörerna och när de hade begravt det Brittiska samhället (ett skämt där!) fanns inte mycket kvar. Vad den Brittiska fackföreningsrörelsen inte hade räknat med var den fysikaliska lag som säger att där det finns en rörelse finns en motsvarande motrörelse. Snart hade de spelat en viss Margaret Thatcher rakt i händerna därför att Britterna var trötta på ständiga strejker och ständigt kaos. Folk gillar inte kaos och därför röstar de på den som kan lova dem en återupprättelse av lag, ordning och lite jävla ordning och reda och det var hon snar med att exploatera. Hon höll vad hon lovade men priset blev som du kanske vet mycket högt. För facket blev det extremt högt då den slogs sönder och samman och reste sig inte från den dödskyssen på 20 år eller så. Ekonomin genomgick ett stålbad där vanliga arbetare med låg eller ingen inkomst decimerades till en kader låglöneslavar som fick vara glada över att ha ett jobb. Jag är som du kanske förstår inte ett fan av hennes politik även om hon återupprättade mycket efter de åren präglade av kaos, men jag är som sagt inte ett fan av den andra extremen heller. Hela den utvecklingen då lär oss egentligen en enda sak, den gyllene medelvägen, så länge den fungerar, är den som kan ta samhällen längre än extremerna som till sist bränner upp sitt egna bränsle och stannar. Arvet efter Thatcher som Blair ju försökte ta över, ledde ju bara till dagens extrem med Corbin som mest verkar låta som Jonas Sjöstedt även om jag inte är fullt insatt i hans förehavanden och åsikter.

    Gilla

   • Thatcher gjorde vad som behövdes när landet var bankrutt och fick tigga om hjälp från IMF. På andra sidan fanns den korrumperade fackbasen Arthur Scargill. Det vi ser i Sverige idag är England sent 70-tal. Jag var där 1976.

    Gilla

   • När den Brittiska fackföreningsrörelsen hade gjort maximal skada drabbades till sist också ekonomin. Ett faktum som slog direkt mot medlemmarnas egna plånböcker vilket var lite av ett ödets ironi. Det de kämpade för åts alltså upp av minskade inkomster, fler arbetslösa då också fabrikerna och företagen började gå dåligt, ett faktum som ledde till höjda medlemsavgifter eftersom a-kassa måste betalas ut och till sist en situation som närmade sig ett slags kollaps. I den situationen hade den facket där korkat nog spelat Thatcher rakt i händerna som nu tacksamt tog emot.

    Hon var omättligt populär då hon stod för stabilitet och var den som rensade upp efter alla år av kaos. Hon skänkte engelsmännen en förbättrad levnadsstandard, stärkt roll i världssamfundet och en starkare röst internationellt dvs allt de som de hade saknat under de mörka åren i slutet på sjuttiotalet. Men hon blev också enormt hatad. Än i denna dag är hon för vissa kretsar symbolen för den totala ondskan där man till och med firade hennes död. Lite för makabert för min smak, hon städade upp men hon lämnade också bakom sig ett delat land känslomässigt.

    Den Brittiska fackföreningsrörelsen fick tack vare sin korkade politik lida rätt länge efter Thatcher eftersom hon delvis slog sönder deras styrka, såg till att skapa lagar som inskränkte deras makt och till sist såg till att stänga flera olönsamma industrier som kolbrytningen i York för att sluta slösa pengar på något olönsamt. Det enda som hade hållit dessa uppe var statliga subventioner och stödköp av kol vilket kostade på för skattebetalarna. Baksidan var att självklara rättigheter som en gång sågs som naturbundna nu blev främmande, det blev en motreaktion på den reaktion vi såg i slutet av sjuttiotalet. Balans är enligt mitt sätt att se det alltid det bästa och med det menar jag ett måttfullt fack men också en måttfull arbetsgivarsida. Det som nu händer i Sverige liknar väldigt mycket det som hände i slutet av sjuttiotalet i Storbritannien då också vi har ett radikaliserat fack som ser politiskt inflytande som en naturlag men måttfullhet som en avvikelse. Snart kan vi alltså få en liknande motreaktion där också våra ”självklara” rättigheter inte längre är så självklara.

    Gilla

   • Ja, precis, i mycket var det hybris hos fackföreningarna som gav utrymme åt Thatcher (och Cameron försöker utvidga och upprepa en hel del.)

    Den svenska godhetsrörelsen kommer att ge utrymme åt vad som är mycket, mycket värre än SDs folkhemsnostalgi.

    Gilla

   • Jag är rädd för att du har rätt. Vi har det ändå rätt bra med de rättigheter som finns men de tas för självklara vilket de inte är. Snarare än vi tror kan de försvinna, bara de ekonomiska förutsättningarna är de rätta och folks sympatier har ändrats. Fallet Thatcher borde ha lärt oss att driver man en utveckling till en tillräcklig extrem, får man ett annat resultat än det tänkta ibland. En reaktion ger ju som bekant en motreaktion också inom samhällsliv. När den Brittiska fackföreningsrörelsen hade drivit nedgången tillräckligt långt och strejkerna bara blev mer och mer bisarra, för att inte tala om ställde till med besvär i folks vardagsliv, blir situationen ohållbar. Ett rätt roligt exempel var en bageristrejk som drabbade landet runt 1979. Landet blev utan sin älskade toast till frukosten och som substitut spelade en grupp vars namn jag glömt in en låt som blev en ”one-hit-wonder”. Låtens titel var ”Toast”.

    Gilla

  • Gaaah! Jag är officiellt skrämd. Ingen tycks ha kontroll, ingen kontrollerar ens bakgrundsuppgifter som identitet eller varifrån de kommer. I stort sett kan vem som helst komma in varsomhelst och rakt under näsan på myndigheterna försvinner personer som ingen har koll på längre. Daesh trycker upp pass åt de sina, vissa svenska idioter åker ner och säljer sina för en rundlig summa så kan de bli svenska medborgare redan innan de har nått landet. Vi lever i en härlig soppa och jag hoppas priset för de ansvariga blir högt.

   Gilla

   • De hade kunnat hitta ”terroristen” snabbare. Mig-verket hade foto, fingeravtryck och adress på den eftersökte.

    Gilla

 2. Sist jag såg ordet ‘draksådd’ så här ofta var nog 1981 års julkalender om grekisk mytologi!
  Har tyvärr blivit dags att använda ordet om verkligheten.

  Gilla

  • Och det är ett ord vi kommer att få stifta bekantskapen med fler gånger framgent gissar jag. Det är ett både poetiskt men också skrämmande ord om man till fullo har studerat grekisk mytologi och filosofi. Själv har jag läst en hel del vetenskapsfilosofi och mytologi och sagor har jag läst vid sidan av av rent intresse. Jag är så så insatt med andra ord, men ämnet fascinerar och därför ordvalet.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s