Vår naive statsminister

Att Margot Wallström ställer till med den ena diplomatiska krisen efter den andra med sitt vidlyftiga snackande är något åtminstone jag nästan har vant mig vid. Hennes Israel-tourettes är snart känd i hela Mellanöstern där inte ens den arabiska länder har gått fria från hennes korkade uttalanden. Vem kan glömma haveriet i förbindelserna med Saudiarabien?

Nu har statsministern gett sig in i den här leken med sitt bidrag till leken ”ska vi säga något riktigt kränkande till någon idag”. Hans uttalande om att ”Sverige har varit för naiva” och avsåg terrorresor ner till krigets Syrien, är ett direkt kränkande uttalande. Om utrikesministern i tid och otid lider av Israel-tourettes, så måste statsministern snart diagnostiseras med Sverige-tourettes.

För ser man till befolkningen har många varit emot. Många har till och med som jag själv debatterat hur mycket emot man är, men ändå har statsministern, hans parti och hans samarbetspartners medvetet låtit bli att lyssna på detta. Man har till och med lite mellan raderna kallat oss som varit emot för rasister där det finns liten eller ingen anledning att använda ordet.

Rossana DinamarcaDet är sådana här ”seriösa” inlägg i debatten som får en att undra om extremistpartierna är de rätta samarbetspartierna för Löfven. Vill han ha lite mer seriositet i debatten bör han nog bryta med dem. I annat fall fortsätter han att vara någon annans statsminister än min Foto: Aftonbladet

Dra inte in mig i detta Stefan Löfven! Den enda som är naiv av oss är du, bäst att du står för det och erkänner detta istället för att peka finger på andra. Tittar du på opinionen så har fler varit emot idén redan från start, det är du och dina samarbetspartners som har envisats med att fortsätta på den inslagna linjen. Det är till och med så att man fortsätter planerna som här när majoriteten i Stockholms stadshus nu försöker samma sak igen.

Jag har varnat för den utveckling vi nu ser, också andra har gjort samma sak. Tacken för det är att vi alla blir ihopbuntade med den syn som bara återfinns hos 43 % av befolkningen, om ens det, som röstade för den mardröm Löfven företräder. Jag och alla andra är 56 % Löfven, hur vore det om du erkände detta istället för att klumpa ihop mig med åsikter jag inte har?

Det enda statsministern har bevisat i varje fall för mig, är att landet är så delat som ett land kan bli. Jag skulle till och med vilja påstå att med denna statsminister vi har, kommer det här landet att rämna inifrån. Dels företräder han inte mig, jag vare sig röstade på skiten eller accepterar honom som ”min” statsminister. Dels är han en person vars politik nu har drivit en så djup kil ner i myllan av samhället, att jag undrar om han eller någon annan för den delen kan reparera den skada han själv har åsamkat.

Band-AidDet behövs mer än plåster för att reparera den skada Stefan Löfven har åsamkat landet. Det skulle möjligen vara om han avgick men den chansen lär vara liten då sossarna är beroende av sin älskade makt och kommer inte att släppa den frivilligt
Foto: Wikimedia Commons

Den största missen han hittills har begått är att måla in sig i hörnet som heter ”den enda politikens väg” där Miljöpartiet och Vänsterpartiet har varit de enda tänkbara samarbets-partierna. Hade statsministern haft vett och intelligens att hålla den dörren öppen och istället gläntat för andra konstellationer hade han sluppit den soppa han idag själv sjuder i.

Han hade helt enkelt sluppit att föra den korkade politik de här två småpartierna står för och därmed också sluppit en mycket infekterad situation eller ett delat land. För det är med småpartiernas alltför stora inflytande allt egentligen börjar. Besluten i migrationen, försvarsbeslutet, utrikespolitiken är alla exempel på där ett osunt inflytande från mp och v nu åsidosätter förnuftet. Det politiska alternativet har alltså statsministern svalt med hull och hår.

Men en fråga – migrationspolitiken – har inte bara väckt negativa känslor hos vissa, den har dessutom drivit en yxegg rakt ner i den bastanta stubbe som en gång var Sverige. Resultatet har blivit att det här landet genomgår en inre upplösning och det är den draksådd statsministern och ingen annan har valt att så. Hans val är hans val, inte vårat gemensamma. Så snälla statsministern, sluta upp med att skylla dina tillkortakommanden på folket och landet!

IS BilkaravanÅker man ner för att strida för en organisation som så totalt föraktar människovärdet som IS har man inget här att göra efteråt. Att statsministern är naiv i den frågan och har gett efter för v och mp får stå för honom. Men att inkludera alla de som motsatt sig beslutet i beskrivningen av Sverige som naivt är korkat bortanför rimlighetens gränser Foto: SVD

Också den i uttalandet aktuella frågan om svenskar som åker ner till Syrien för att strida för IS, är en sådan fråga. Att låta dessa återvända och därmed äventyra Sveriges säkerhet är bara det i sig så kränkande att man måste börja undra vad svensk vänster håller på med. Att ens ifrågasätta ifrågasättandet väcker frågor om hur vissa personer i det här landet mår egentligen. Än mer indignerad blir man när sen statsministern väljer att kollektivt skuldbelägga också dom som aldrig har stöttat idén.

Frågan har bara en lösning och det är att vägra dem återinträde i landet. De som reser ner har gjort sina val, låt dem stå för dessa och dra inte in oss i ett än farligare spel tack! Att statsministern är så ivrig på att hela tiden servera mp och v än mer godsaker och dumheter, det får stå för honom. Inkludera däremot inte mig i det, jag känner inte ens att jag accepterar honom som landets ledare.

Det enda positiva i hela historien är att för ett ögonblick tror jag att statsministern trots allt är ärlig i sitt uttalande. Här glimtar ju det som egentligen är vänsterns gåva till folket – det totala föraktet. Resultatet har blivit att Stefan Löfven möjligen är statsminister för 43 % av befolkningen, om ens det, men inte mig. Du är inte min statsminister Stefan! Läs recensionen och reaktionen på statsministerns uttalande på bloggen Anybody’s Place och Iniskogen.

PissDen som tidigare har opponerat sig mot beslutet har av många inom vänstern kallats hjärtlösa och till och med rasister. Vi har aldrig accepterat beslutet, ändå inkluderas vi i statsministerns svammel om ”naiviteten”. Det är som att bli pissad på en gång till. Du är definitivt inte min statsminister Stefan Foto: Wikimedia Commons

Löjesguiden nominerar idag statsministern personligen till priset ”Foliehatt of the Year”. Motiveringen lyder: ”Du är definitivt inte min statsminister herr Löfven. Att inkludera mig i ditt senaste tal är en skymf mot allt och alla som vare sig delar din syn eller röstade på dig. Det som nu händer är ditt och ditt partis ansvar, men framför allt är det de som du samarbetar med som  bär huvudansvaret. Att då beskylla ett kollektiv som ”svenskar” för att vara delaktiga i något ni har kokat ihop är inte bara en spottloska i ansiktet, det gör dig till kandidat till priset extraordinär.

15 tankar på “Vår naive statsminister

 1. Jag har alltid sett regeringen Ullsten (tillsattes oktober 1978 och avgick den oktober 1979.) vara den sämsta regering Sverige någonsin haft. Men efter valet 2014 måste jag säga att Ullsten trots allt inte var så dålig i alla fall.

  Gilla

   • Så var det och det var ett år fyllt av plågor och pannor i djupa veck. Man kan inte påstå att Ullsten gick till historien som den mest lyckade statsministern men i jämförelse med Löfven är han nog förlåten trots allt. Detta är inget annat än ett haveri av nästan bibliska proportioner. Att både han och utrikesministern dessutom spetsar misslyckandet med diverse uttalanden som får håret att stå på ände av ren förskräckelse är episkt nästan klassiskt. De måste helt enkelt ha tourettes båda två.

    Gilla

  • Statsministerns uttalande är och förblir en milstolpe i dumhetens historia. Men det stannar inte där, hans regering är ju som du påpekar den sämsta vi har sett på ja hur länge som helst. Ullstens regering var usel, riktigt klantig faktiskt, men han avgick i varje fall vilket man inte kan säga om dagens ministär. Den här lär avgå först då vi röstar bort den om ens då, de har inte förstånd att ens fatta när de inte längre är önskvärda. Ullsten avgick ju dessutom efter det att han insåg att det var lika stor chans för hans regering att överleva som att en snöboll inte skulle smälta i helvetet. Han drog den enda slutsatsen han kunde dra och gjorde det enda han kunde göra. Den här regeringen tror jag är så kåt på makten, särskilt sossarna som ju ser en icke-socialistisk regering som en statskupp, att de är beredda att till och med kalla in F! eller något annat parti som tar sig in i riksdagen nästa gång. De är helt enkelt beredda att göra allt och mer för att få behålla makten. Löfven är en typisk representant för sosseriet som gör precis detta, han klamrar sig fast vid makten med det han har och de ”villiga” till att buttfucka oss alla är ju rätt många. Nu flaggar till och folkpartiet/liberalerna att de är beredda att ingå ett samarbete om t ex skattepolitiken. Han har alltså födkrokar den här överlevnadskonstnären och det är extra oroande för framtiden. 🙂

   Gilla

 2. Pingback: Till den naiva Regeringen | iniskogen

 3. Det känns som om han inte ens vet vad ordet betyder.
  ”Tycker Kalle inte om att bli mobbad och nedtvingad i toaletten? Vi har varit naiva.”
  ”Jaha, man skall betala för varorna innan man lämnar affären? Jag har varit naiv.”
  ”Får man inte köra på vänster sida i det här landet? Jag har varit naiv.”

  Gilla

  • Han låter lite som twitterokratin som tycks resonerar lite bakvänt: ”Hur understår du dig att kalla mig oförskämd när jag kallar dig rövhög?”. Det finns helt enkelt inga proportioner och inte heller en endaste tanke på att det är den egna personen, politiken eller partisamarbetet som har ställt till det. Istället är vi kollektivt skuldbelagda och inte undra på att folk blir heligt förbannade, de flesta har ju varit helt emot redan från början. Istället är det den styrande majoriteten som har beslutat i frågan och de har ju valt att köra över opinionen för att blidka v, mp och fi. Resultatet har blivit att dessa partier har fått alltför mycket inflytande men fortfarande är det statsministern och hans partikamrater som har valt att offra den biten för att få till samarbetet. Att då komma och beskylla folk kollektivt är bortanför dumt.

   Gilla

 4. Pingback: Vad begriper Löfven? | Jan Millds blogg

  • I raketfart och med rocketeer-dräkt för skydd så att han själv överlever men lämnar konsekvensen åt någon annan dvs medborgaren. För vi är ju alla naiva där statsministern själv är boven i dramat, hans och hans partis naivitet har nu blivt vår kollektiva. Jag tror som du att han och regeringen säkert gör sitt bästa för att tillkämpa sig ytterligare arbetsrelaterade kraschlandningar. Heja, Stefan friskt humör, det är det som fiaskot gör!

   Gilla

  • Suverän idé Mikro! När hon sen behöver tvätta tishan kan vi trycka upp en ny med texten V=SD med tanke på hur Dinamarca och några andra politruker behandlade Amina Kakabaveh i hennes kamp för förortstjejer med invandrarbakgrund som råkar ut för hedersrelaterat förtryck av både familj och sociala strukturer i hemkvarteren. Den artikel de skrev andades hederlig gammal Stalinistiska metoder som att kritik är detsamma som ifrågasättande av den rådande ordningen i partiet.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s