Foliehatt of the Year

Eftersom jag började blogga i augusti 2014 har det dröjt ända till nu med att utse en foliehattsvinnare. Nu är det så dags och jag har sammanställt en lista med de kandidater som är potentiella vinnare. Tanken är att i demokratisk ordning rösta fram denna vinnare och därmed visa hur demokrati borde fungera för våra makthavare. Klicka i ett alternativ  och tryck till sist på knappen ”vote” längst ner och resultatet kommer att presenteras om en vecka. Fram till presentationen är resultatet hemligt. Du har fram till torsdagen den 7/1 klockan 17.00 på dig att rösta och du kan bara avlägga en röst.

Kandidaterna är:

23 tankar på “Foliehatt of the Year

   • Hur skall man kunna välja mellan Zara Larsson och Lars Lindström – plus de andra jämstarka alternativen? Nå. det får bli Lindström. Grattis, Lars. (Dock en mycket känslig man. Han hotade med advokat när Richard Jomshof jämförde hans IQ med en fiskmås’.)

    Gott nytt år själv!

    Gilla

 1. Tycker du ska ta bort ”Åsiktskorridoren” eftersom det är ett fenomen som inte är specifikt kopplat till någon person/några personer. (Ställer mig också ganska tveksam till att ha med kollektiv som MP, SVT osv. eftersom de är lite väl generella)

  Gilla

  • Fenomen är lika viktiga som personer i min värld så…..nej! Dessutom är ju åsiktskorridoren ett fenomen framtaget och designat av journalistkåren i landet så indirekt är det ett pris till dem som kollektiv 🙂

   Gilla

   • Det är de förvisso, men man kan inte be ett fenomen att komma upp på scenen och ta emot sitt pris

    Gilla

   • Sveriges samlad journalistkår är väl en grupp som kan komma upp på en scen. För övrigt är ju just åsiktskorridoren en av de tyngre symbolerna för hur sjuk just journalistiken har blivit, den är helt enkelt en symbolfråga.

    Gilla

 2. Fan, nu la jag en massa tid på vad… Skit i detta, kryssa i vadfansomhelst, eller inte, det är ändå inget värt. Bara för att spara andras tid.

  Gilla

  • Jag har rätt eller fel valt att plocka ut enskilda händelser ur journalistkårens digra lista som t ex Vetenskapens Världs påstående om att kvinnor är kortare därför att de genom evolutionen har förvägrats mat av männen. Du har ju andra som regeringen som inte beror på journalistkåren mer än att de lever i symbios med varandra.

   Gilla

 3. Det var ett mycket svårt val att göra.
  Godhetsapostlarna, svensk journalistkår, feministerna har alla orsakat en obotlig skada på det svenska samhället och Åsa Romson är en veritabel foliehatt. MEN…
  till slut bestämde jag mig ändå för Stefan Löfven. Han är Sveriges statsminister och på statsministern ställer jag det absoluta kravet att inte vara foliehatt. Dessutom handlar det ju om årets foliehatt och där har han visat extrema foliehattskvalitéer. Först på Medborgarplatsen den 6 september, sedan i New York den 27 september och sedan den 12 oktober med Sverige tillsammans.
  Ingen bör förundras över att Sverige översvämmas av migranter efter dessa tre storslagna invitationer.
  Dessutom har han låtit partisekreterare och ”partistrateger” helt dra i docksnörena hela året och det är faktiskt omöjligt att veta om det beror på en extra tjock foliehatt eller ren dumhet.

  Gilla

  • Hade inte kunnat motivera det bättre själv Karin! Statsministern är troligen en av de starkare kandidaterna i det här ärevördiga gänget. Han har ju kommit starkt på slutet som en darkhorse från intet med raketfart. Svenskar som har varit naiva när det är han själv som har varit det, ett jultal fullt av lögner och blå dunster är ju alla starka kort. Att han dessutom är ytterst ansvarig för regeringen och dess arbete (?) är ju också det något svårslaget.

   Gilla

  • Tack Kristian! Jo, det är ett digert gäng som poppar upp ur den svenska myllan för att göra sig riksbekanta på ett rätt remarkabelt sätt. Spännvidden är stor och många äro de som göro sig förtjänta som det skulle kunnat heta. Gott nytt år i efterskott och en god fortsättning på det nya 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s