Bakbunden i pk:ismens namn

För en tid sedan skrev jag om polisen och hur usel deras ledning och organisation är, länken hittar du efter styckets slut. Då skrev jag om den högsta polisledningen, framför allt Dan Eliasson, och hur både han och denna borde avgå med omedelbar verkan. Då jag skrev inlägget kunde jag aldrig ana att det snabbt skulle komma än dummare signaler, men som vi vet är Sverige landet är där dumheten fortplantas snabbare än ljuset. För nu har polisledningen gjort det igen.

https://lojesguiden.wordpress.com/2016/02/17/polis-polis-potatismos/

Som alla förstår är polisen delvis beroende av tips från allmänheten. Genom att gå ut t ex genom program som efterlyst försöker man få in nya ledtrådar. För att kunna få in detta har man hittills gjort som man brukar, man har gett beskrivningar av gärningsmannen/ kvinnan både genom videoupptagningar och beskrivningar. Ett internt direktiv (SVD; Archive) från Stockholmspolisens ledning lägger nu munkavle på polisen i kommunikationen med allmänheten. Ingen beskrivning utifrån etnicitet ska t ex förekomma.

EtnicitetAtt beskriva gärningsmän/kvinnor utifrån etniska beskrivningar, hur icke-rasistiska de än är, lär bli ett problem för Stockholmspolisen med de nya direktiv de har fått. Foto: By Unknown – Popular Science Monthly Volume 19, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=11235984

Naturligtvis är det den alltid så närvarande fruktan för att bli kallad för saker man inte är som är orsaken. Ingen vill bli kallad ”rasist” särskilt inte som man inte är det. Ordet som är Sveriges mest använda och som snart både stigmatiserar och lamslår är en bra väg för den som vill schavottera polisens arbete, men tyvärr är det som alltid få gånger det faktiskt är ”rasism”. Att beskriva någon som ”av afrikansk utseende/bakgrund” är knappast det även om vissa kanske vill göra det till det.

Istället får det alltså effekten att polisen nu får än svårare att kunna utföra sitt arbete. Allt för att en grupp skitnödiga har bestämt sig för att i stort sett allting (Aftonbladet; Archive) är rasistiskt. Låt mig kommentera det så här, visst finns rasismen men inte där ni söker den och allra minst i de exempel ni alltid drar fram. Er ”förmåga” att alltid se rasism i allting håller på att dra ett löjets skimmer över hela begreppet och det tjänar knappast debatten på.

När det nu dessutom får så bisarra konsekvenser som i exemplet med polisen börjar man undra vad det är för ett land vi lever i. Att polisledningen köper så billiga poänger är dessutom svårt att svälja. För inte bara gör man allt en stor otjänst utan man bakbinder också sig själva. Arbetet lär inte underlättas för vare sig allmänhet eller polis om man säger så.

Fast det blir värre än så. För att genom att gå de som vill hitta rasismen i allting till mötes ger man dem rätt i sak vilket är för dumt för att ens kommentera. Där man borde ignorera de här människorna gör man alltså istället precis det de vill. Nu har de fått än mer luft att ventilera sina något konstiga åsikter med. Man har därmed gjort dem starkare vilket är dummare än det mesta jag har stött på.

SpårvagnVälkommen ombord på spårvagnen med destination ”Dumköping”. Utan stopp på mellanliggande stationer kör den raka vägen mot slutmålet. Foto: Wikimedia Commons

Löjesguiden nominerar idag polisens ledning till priset ”Foliehatt of the Year”. Motiveringen lyder: ”Där egna beslut vore klokare tar ni de ängsliga med beskrivet resultat. Då ni borde stå på egna ben tittar ni oroligt på andras. När ska polisen i det här landet få en ledning som vågar stå för kontroversiella men nödvändiga beslut? Det är mer än ett gott skäl till nomineringen.”

8 tankar på “Bakbunden i pk:ismens namn

 1. Hej.

  Ett skämt:

  Hur lyder ett politiskt korrekt signalement?
  En person efterspanas. Vänligen informera polisen om du uppfattar en persons närvaro.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Gilla

  • Låter som något för ”Det okända” på TV och deras spökjägare. Jag kan se hela sceneriet för min inre syn (!): En man kommer in i rummet, sluter ögonen och börjar som i ett translikt tillstånd mumla litanior som en frireligiös väckelsepredikant. Förutom det mest obegripliga känner du igen ord och uttryck som ”närvaro” ”känner en person i rummet”.

   Det är kanske det polisen behöver? Ett medium som går omkring på brottsplatsen och ”ser” saker. Helst utan att nämna sådant som etnicitet eller annat ”rasistiskt” börjar sen mediet att rabbla både signalement och händelseförlopp. Tänk så många brott man kan lösa. Detta är kanske till och med något för Palme-gruppen? Ett ännu bättre användningsområde för medier är ämnet statsministern. Som du vet läcker han ut uttalanden innan han ens har reflekterat över dessa och framför allt inte konsekvenserna av uttalandena. Om ett medium kan förutspå vad han kommer att säga kan hans spin doctors också hindra honom från att säga det. Han behöver helt enkelt en Saida som kan fungera som ett förutspående medium och som kan tala om redan innan det har hänt. Dagens politiken behöver fler sådana krafter.

   Gilla

   • Hej.

    Vi kanske kan få Farbror blå att hela vägen gå?

    Nu är det möjligt att jag upprepar en vandringssägen, men jag har för mig att en metod vid häxeriprocesser nere på kontinenten var att binda för ögonen på den anklagade och ställa denne framför ett bord på vilket ett kors och en dolk placerats. Tanken skall ha varit att den renhjärtade kristne, förlöst i lammet blod halleluja, skulle välja korset, medan den avfällige kättaren ,Satans handgångne, skulle välja dolken.

    Det kanske skulle gå att göra något liknande? Jag tänker mig någon sorts värdegrundstest. Jag antar att du är bekant med ‘fatman – trolley’ frågan, så om man använder den skulle man kunna se att den som svarar att alla är lika värde och den därför inte räddar någon är oskyldig, medan den som väljer att offra en för att rädda en annan inte är det. Något åt det hållet.

    Finns för övrigt en liten uppsats om hur människor besvarar just ‘fatman’ beroende på sin politiska hemvist på den förenklade höger/vänster-skalan:

    [http://gup.ub.gu.se/records/fulltext/159131.pdf]

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Gilla

   • Man kan tänka sig ett test där ett polisbefäl ställs inför ett moraliskt dilemma. Han/hen/hon har fem polismän till sitt förfogande. Alla fem är dock uppslukade av förundersökningar som ska gås igenom och rapporter som ska skrivas. Plötsligt får befälet ett samtal om att det har tagits gisslan i Stockholms stadshus. Fem tjänstemän har redan fått halsarna avskurna och fler hotas av samma öde. Också politikerna i majoriteten hänger på en skör tråd så det röd-gröna-rosa styret ligger risigt till. Dan Eliasson ringer därför och sätter än mer press på situationen genom att beordra polisbefälet till någon form av åtgärd. Man kan inte offra något så heligt som ett sossestyre hur som helst inte.

    Ett intressant dilemma inträffar när polisbefälet inser att för varje upptagen konstapel han tar ut för att göra en insats kommer de fyra andra att drunkna i än fler undersökningar som hänger ovanför dem i ett stort nät. Befälet upptäcker också att drar han ut en konstapel ramlar utredningarna ner och krossar fyra andra. Genom att dra en konstapel krossar han dock bara en annan, han vet dock inte vilken han ska ta eftersom det är okänt för han/hen/hon vem som bara förorsakar en konstapels totala överbelastning. Vem ska befälet dra ut och hur lång tid har han/hen/hon på sig innan den politiska majoriteten i stadshuset börjar decimeras en efter en?

    Gilla

  • Följande text bör läsas som ett enda långt skämt och precis tvärtom mot hur det är skrivet 🙂 :

   Vår feministiska regering har bestämt sig! Det är så mycket viktigare att ange kön än det är att ange både etnicitet eller ett rättvisande signalement. Att du som man känner dig kränkt Killeri är naturligtvis beklagligt men med tanke på hur mycket skada vi män har ställt till under tusentals år är dina känslor inte viktiga i sammanhanget. Vi måste se den större bilden, den som handlar om de verkliga brotten. För vilka är de verkliga brottslingarna? Ja, män är ju djur så vi är naturligtvis på toppen av listan. Vi kan knappast svära oss fria från den kollektiva skuld som vi alla borde känna, också du. När man vill städa får man räkna med lite hårdhänta tag där skiten skyfflas undan och då är såna saker som vita kränkta män något man får räkna med men däremot inte ta hänsyn till.

   Hoppas du inte tar illa upp av mitt mer ”skämtsamma” svar men jag kände för att vända och vrida på det hela lite grann med hjälp av lite jämställdhetsfeminister-metod.

   Gilla

 2. Hur kan någon kallas för rasist när det bara finns en mänsklig ras, nämligen Homo sapiens. Det finns förstås människor med olika hudfärg, dock är de alla människor och tillhör därmed samma ras.

  Gilla

  • Håller med, det är helt ologiskt. Ska man tala om föraktet eller hatet bör man tala om Sapienism som dessutom är evolutionärt betingad och går att förklara med misstänksamheten mot främlingen som en överlevnadsstrategi. Det går alltså inte ens att tala om en medveten handling, det ingår liksom i paketet ”människa”. Därför har också postmodernisterna fel när de påstår att vissa har en ”rasistisk” agenda utifrån ett maktperspektiv. Evolutionärt har alla människor förmågan att vara misstänksamma/hatiska mot varandra så också rasifierade. Jag har t ex aldrig hört så nedsättande kommentarer som har varit så rasistiska som de från människor från en del av världen jag knappt vågar nämna för att inte bli kallad det där ordet som inte ens finns. Vi kan väl säga att de knappast kom från Europa själva för att tassa runt den rävsaxen. Jag har till och med haft en diskussion med en rasifierad som bekräftade min syn på människor från denna onämnbara del av världen som något av det mest Sapienistiska som finns. Postmodernism visar sig ju alltid från den sidan, den felaktiga och motbevisade.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s